Evet ya biz eskiden kirkusuz büyüdük. Yoktu bizi korkutan seyler. Zaten herkese uzakta buyuyorlar yani bina da da arkadasi yok. Ama anasinifini cok seviyor. Ogretmenine de danistim. Zamani gelince onlara tablo vercem kendi odalarinda yattiklari gecenin sabahinda bir yildiz yaoistircaklar. Her sabah dedi. 30 yilduz olunca tabloyu bana getirsinler hediyeler oartiler yaoicaz falan dedi. Insallah ise yararkorkuyorlar valla. ya o videoların biri bitince başkasına tıklıyorlar pek dikkat etmek mümkün olmuyor.
Esim ve kayinvalidem otle yap diyor zaten . Ama ben kendi odası duruken nedenn nedenn diyorum. Ama bu gece sercem artik bizim odayaBen yatağın yanına yatak yapıp cocugu yanimda yatirirdim. Su "alışır" felan da lafları dinlemem. Başka kültürlerde bir arada uyumak gayet normal. Herkes helak olmaktansa öyle yapıp bir taraftan pedagogla görüşüp cocugun korkularini. Anlamaya çalışırım
Bizde oyle yaptik odasi evdeki en guzel oda. Ama yatmiyor. Kayinvalidem ve eşim diyorki yatak odasina yatagin yanina döşek serin odanizda yatsin diyorlar napsam bilemedim
Hazirsaniz anlatiyorumsiz kendinize onun odasinda yer yatagi yapacaksiniz, o yataginda yatacak, yarim saatten bir kalkip sizi kontrol edecek ve yatacak.. 3 gun sikintili gecer 4.gun deliksiz uyur.. 5. gun yataginizi kapiya yakin yere yapin, iki gun de o sekilde uyuyun.. sonra kolidora yapin yataginizi.. yani kiyin kiyin odadan disari cikin.. bir hafta sonra herkes odasina alisir.. bir arkadasim vermisti bu fikri, ama her gun duzenli olarak odasinda zaman gecirsin demisti.. gunduz odasinda oynadi, yataginda boyama yapti, odasina posterler asti, uyku oyuncaklari doldurdu etrafini.. aksam da ayisina sarildi uyudu.. bir hafta kadar sikintisi oluyor ama geciyor sonra.. tabi bir psikologa da sorabilirsiniz, gerci bana da bu fikri veren cocuk gelisimi uzmani bir arkadasimdi..
Kesinlikle size katılıyorum, aynı şeyi 8 yaşındaki kızımda yaşadım, disneyde çıkan korkunç çizgi filmlerini izledi ve kendi odasında gece korkuları başladı, 1 sabret 2 sabret... 3 de sabrımız taştı tabi.. bir anne olarak bir şekilde yola getirdim çok şükürtablet? tel?
korkacağı birşey seyretmiş olabilir mi?
Kesinlikle size katılıyorum, aynı şeyi 8 yaşındaki kızımda yaşadım, disneyde çıkan korkunç çizgi filmlerini izledi ve kendi odasında gece korkuları başladı, 1 sabret 2 sabret... 3 de sabrımız taştı tabi.. bir anne olarak bir şekilde yola getirdim çok şükür
Umarim. Bazi yansimalari bi seye benzetiyor. Odasinda cicek var gece buruna benziyor diyor falan. Cok korkuyor yaBir sey olmus eskiden yatarken neden bu kadar ajite sekilde reddediyor. Neden korkmus ya da neye tepki bu pedagog cozer umarim.
Oo buiyiymis ya hemde hic denemedim acil esimle paylaşmaliyim bu fikri ve esine bi yatak yapmalıyım kizimin odasina. Hee ama soyle bisey var kizim.kendi yatagunda yatnayi bir sartla kabul ediyor babasina simsiki sarilip burun buruna uyumak. Once o yapisik ikizleri ayirmak gerekHazirsaniz anlatiyorumsiz kendinize onun odasinda yer yatagi yapacaksiniz, o yataginda yatacak, yarim saatten bir kalkip sizi kontrol edecek ve yatacak.. 3 gun sikintili gecer 4.gun deliksiz uyur.. 5. gun yataginizi kapiya yakin yere yapin, iki gun de o sekilde uyuyun.. sonra kolidora yapin yataginizi.. yani kiyin kiyin odadan disari cikin.. bir hafta sonra herkes odasina alisir.. bir arkadasim vermisti bu fikri, ama her gun duzenli olarak odasinda zaman gecirsin demisti.. gunduz odasinda oynadi, yataginda boyama yapti, odasina posterler asti, uyku oyuncaklari doldurdu etrafini.. aksam da ayisina sarildi uyudu.. bir hafta kadar sikintisi oluyor ama geciyor sonra.. tabi bir psikologa da sorabilirsiniz, gerci bana da bu fikri veren cocuk gelisimi uzmani bir arkadasimdi..
Aman ağlamasınlar da pıtır pıtır gezsinlerbizimkide yatmaya yatıyordu ama gece uyanınca pıtır pıtır geliyordu:) odayı abiyle paylaştığı için ilk yatışta sorun yoktu.
Aciklama yapa yapa dillerimde tuy bitti desem az kalir yani. Neler neler anlatmadim kiii. Gunduz tamam annecim yaticam diyor ama gece olunca çığlık cigliga agliyor istifra edene kdarBen olsam çocuğa açıklama yaparım.. Mesela kızım kendi yatağında uyuyan çocuklar daha iyi uyuyacakları için daha güzel olurlar.. Uykularını iyi alırlar.. Diye açıklarım.. Çocuğun durumunu bilmiyorum da beğendiği istediği bişey olabilir.. Kendi uyuduğunda daha iyi olacağına inanacağı..
Oo buiyiymis ya hemde hic denemedim acil esimle paylaşmaliyim bu fikri ve esine bi yatak yapmalıyım kizimin odasina. Hee ama soyle bisey var kizim.kendi yatagunda yatnayi bir sartla kabul ediyor babasina simsiki sarilip burun buruna uyumak. Once o yapisik ikizleri ayirmak gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?