- 29 Eylül 2023
- 16
- 8
- 29
-
- Konu Sahibi benbirkekmiyim
Ben de artık böyle düşünmeye başladım.Yetişkin bir insan değişir mi? Hani derler ya ağaç yaşken eğilir diye. Bu adam artık erişkin olmuş karakteri huyu suyu şekil almış değişmez maalesef. Bence önce kendinizi garantiye alın. Baktınız olmuyor boşanırsınız. En azından elinizde bir miktar birikmişiniz olur.
Grafik tasarım. Ben kendi işi de olsa insanın bir disiplini olması gerektiğine inanıyorum. Para evet bir mesele ama iş disiplini daha önemli bir konu. Sorumluluklarının farkında olmadığını düşünüyorum.eşiniz işini yapsa aylık ne kadar kazanacak bilgisayarda ne kadar kazanıyor? bir çok insan traderlık mesela normal iş gibi yapıyor. esnafların da düzenli geliri yoktur örneğin. ne iş yapıyor eşiniz trader mı yoksa proje bazlı mı çalışıyor
Çok zorladım. Artık konuşmanın iyi geldiğini düşünmüyorum. Çocuk en başından beri istiyorum aslında ama bu kararımı sorgulamama en çok sebep olan konulardan biri de sorumluluk meselesi.Alisan kudurmustan beterdir diyorlar. Yatmaya alisan yetiskin icin de gecerli bu. Sahsen is bulmasi icin zorlardim. Ekonomi malum, insanin elinde biraz birikimi olmali bence. Ve dediginiz gibi insan biraz da birseyler yasamak istiyor. Zaten ilerde cocuk düsüncesi varsa erkegin de düzenli calismasi lazim.
işte kendi işi olduğunu için kafasına göre çalışıyordur ki normal. ne kadar kazanıyor aylık ortalama? ne kadar birikim var? evlenmeden önce böyle miydiGrafik tasarım. Ben kendi işi de olsa insanın bir disiplini olması gerektiğine inanıyorum. Para evet bir mesele ama iş disiplini daha önemli bir konu. Sorumluluklarının farkında olmadığını düşünüyorum.
Aynen öyle. Yani insan sadece günü yaşamaz ki. Nasılsa ben yapıyorum gözüyle bakıyor galiba ve bu durumdan hoşlanmıyorum ama yapmadan da duramıyorum.Benim eşimde böyle düzenli işi var ama maasi çok kötü bir çok iş varken aman eve yakın bir yer olsun da kafasında gitti girdi , maasi daha iyi yerler söylüyor insanlar şaşırıyor çok az alıyor lütfen çıksın ondan diye anlataniyorum. Eve gelip bilgisayarda oynama derdinde,
Birikim yapalım bak ya arsa ya küçük bi para yatıralım bi yere diyorum her ay düzenli birikim yapalım diyorum kavga ettik geçen bu yüzden bende çalışıyorum istiyorum ki benim maaşım birikim olsun direk .
Global bi sıkınti var galiba bu ara erkeklerde .
Seda sayan gibiyim evde tembel adamdan nefret kalk git ya
Evlenmeden önce düzenli bir yerde çalışıyordu. Son birkaç aydır 1000 lira bile kazanmıyordur zannımca. Kazandığı dönemde asgari ücret civarı ve üstüydü kazancıişte kendi işi olduğunu için kafasına göre çalışıyordur ki normal. ne kadar kazanıyor aylık ortalama? ne kadar birikim var? evlenmeden önce böyle miydi
Sabit maaş evet. Home ofis-freelance çalışabilir ona eyvallah ama bu çalışmanın bir düzeni olur diye düşünüyorumSimdi bazı işler homeoffice çok uygun eğer gitmesi gerekmiyorsa gitmez benim sevgilimde hem işyerine gidiyor bazen hem evde çalışırdı ama yoğun şekilde heryer çalışma alanı onun için mesela. Digital bir meslek sonuçta.
Önemli olan gelirinin yüksek sabit ve tutarlı olması. Sizde bu olmaması dikkatimi çekti sadece o yüzden haklısınız.
Ama bunun için çaba onun göstermesi gerekiyor. Konuşmuşsunuz da bilemedim.
Sabit maaş şart.
o zaman freelancer çalışmasına gerek yokmuş cidden. o işleri ek olarak yapması lazım çok zor bir durum. evin tüm yükü sizde oluyor. adam sıcak evde hee türlü imkana da sahip olduğu için çaba göstermiyor. güzel bir cv hazırlayın. sordunuz mu neden çalışmıyor.Evlenmeden önce düzenli bir yerde çalışıyordu. Son birkaç aydır 1000 lira bile kazanmıyordur zannımca. Kazandığı dönemde asgari ücret civarı ve üstüydü kazancı
Çok zorladım. Artık konuşmanın iyi geldiğini düşünmüyorum. Çocuk en başından beri istiyorum aslında ama bu kararımı sorgulamama en çok sebep olan konulardan biri de sorumluluk meselesi.
Ona kalsa çalışıyor ama olmuyor. Düzenli bir işle ilgili sıkıntıları var. Yani çalıştığı dönemde yüzü hep 5 karış gelirdi eve. İş hayatı herkes için zordur ben de işe dans ederek gitmiyorum ama hayatta kalmak için bu gerekiyor. Anlatamıyorum adamao zaman freelancer çalışmasına gerek yokmuş cidden. o işleri ek olarak yapması lazım çok zor bir durum. evin tüm yükü sizde oluyor. adam sıcak evde hee türlü imkana da sahip olduğu için çaba göstermiyor. güzel bir cv hazırlayın. sordunuz mu neden çalışmıyor.
Bunun bilincindeyim. Çocuğa haksızlık bunu bile bile dünyaya getirmek.Esiniz su anda bunun sorumlulugunu zaten alamaz. Bütün yük size kalir. Benim bir görümcem de benzer durumda. Düzenli isi olan o. Maddi düzensiz veya cok az geliri olan esi. Oda o yüzden ikinci cocugu düsüncesini rafa kaldirdi. Cünkü parasizligin yükünü en cok kadinlar ve cocuklar ceker. Ve bir erkek bir evi tek basina cekip ceviremeyecekse kadin daha dikkatli olmak zorunda kaliyor. Durumunuz gercekten kolay degil. Esiniz kötü niyetli olmayabilir. Ama kadinin ve erkegin durumu en gec cocuklar eklenince kesinlikle ayni degil.
Sakın, onu ben yaptım daha önce daha kötü oldu kendi açımdan.Ben bi ara işten ayrılmayı düşündüm. Ki benim için sosyalleşmek çok önemli evde bunalımdayım çünkü. Sırf o biraz daha para derdine düşsün diye ama yine yapmazsa tüm sıkıntıyı ben çekerim