Artık Saçım Kalmadı Çok Kötü Hissediyorum.. (Dr/tedavi vb önerilerinizi yazar mısınız)

Canım aynı sorunu kuzenim yaşadı malesef en sonunda hiç saçı kalmadı kendisi Kocaelide yaşıyor İstanbulda Kocaelide bir coo doktora gitti bir çözüm bulamadı en son Gaziantepte bir profesör buldu ona. Geldi şimdi saçları çıktı dökülme bitti
İlk satırı okurken kalbime indi neredeyse :)Ben de birçok doktora gittim ama işinin ehli doktor arayışındayım. Gaziantepte değilim ama işe yarayacaksa gitmek isterim, doktorun adını kuzeninizden öğrenmeniz mümkün mü? Saçım çok azaldı benim de :KK43:

geçmiş olsun mutlaka göz gezdirin. kellikten dönmüş erkekler bile var. bir de benim tavsiyem iyi bir doktora gidin trikilog özellikle. saç önemli. saçın 6-7 yıllık bir döngüsü var. muhtemelen o döngüde dökülme evresi sizin. vitaminler eksikse prp etki etmez
Ya benim de tepede çok boşluk var, zaten saçım çok azaldı. Erkek olsam bu kadar takmazdım ama kadın için çok önemli.
Önerdiğiniz iyi bir doktor var mı?

Yada başka birşey tetikliyorda olabilir dökülmeyi,iyi bir doktor bulup daha detaylı bir araştırmada yapılabilir.
O iyi doktora denk gelemedim mi bilmiyorum. Araştırdığım bir iki doktora gittim aslında ama şu an dökülmeyi ve saçımın halini görünce çok çaresiz hissediyorum. Konuya belki doktor önerisi de gelir, umarım çözümü bulabilirim.

Bununla ilgili konu açacaktim ama bu yazıyı görünce tam da beni anlatmış dedim.Nir de bana sor kardeşim.Nasil dokuluyor bildigin ağlarsın.Ben bu yaşıma kadar böyle bir sac dokulmesi yaşamadım.Saclaril aşırı gördü.Herkes hayranlıkla bakardı saçlarıma taki gecen senelerde.1 yılda saçlarımda şiddetli bir dokume.Sacimdan çıkan egzema, kepek sonrası yavaş yavaş dokulmeye başladı umursamadı ama eczanelere gittim bana mantar sampuani verdiler ama yok faydasi yok.Saar son 6 aydir dökülme şiddetlendi.Kan tahlili yaptirmadim ama benim sanırım bağışıklık sistemi ile alakalı.Sanki kandaki akyuvarlar sac köklerine saldırıyor gibi geldi.Elime aldıkça dokuluyor.Benim de aşırı seyreldi..Kan tahlili ysptirmadim hep bosverdim korkumdan gidemedim gidicem mecbur.. Geçen sene saçlarımı görseydin inan ağlarsın o derece uzun gür. Nazar dediler gözüyle yediler resmen beni..Ben nazara çok inanıyorum.Bir de son 2 senedir aşırı stres yaşadım.Uzuntu, stres..Bagısiklik zayıfladı bence çünkü otoimmun hastaliklar vücudun dengesini bozuyor.Bagisiklik zayiflayinca cimiyor ortaya acaba sizde egzema yada buna benzer bir rahatsızlık var mı? Taradikca geliyor sacim ağlıyor döküldukce..Belime kadar saclarim vardi benim..😔😔😔
Bu kadar dökülme yaşayıp kan değerlerine baktırmamanız çok ama çok garip. Nazardan ziyade muhtemelen değerlerinizde sıkıntı var. Sağlık ocakları bile yapıyor bu tahlilleri, neden bu kadar ihmal ettiniz ki. Bir de çok üzgün şekilde yazmışsınız yazıyı. Korkudan gidemedim demişsiniz ama bu kadar üzülüyorsanız müdahale etmek en mantıklısı değil mi? Benim dönemsel dökülmem olmuştu troid değerlerimde sıkıntı olmuş, ilacı kulandım dökülme kesildi.

Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim :KK43: Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.

Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?

Ablamın doğum yaptıktan sonra ön kısımdaki saçları neredeyse kalmamıştı ve ne kullandıysa da fayda etmedi 5 yıl geçmesine rağmen. Yakın bir arkadaşım da aynı şekilde az olan saçları doğumdan sonra artık yer yer kellik boyutuna ulaşmıştı. Bu arkadaşımın bir yakını ki söylediğine göre kız mankenmiş ona bir reçete verdi ve arkadaşımda işe yaradı. Onda işe yaradığını görünce ablama sen de bir dene dedim ve gerçekten ablamda da işe yaradı. Tamamıyla yerine tabii ki gelmedi çünkü çok ciddi boyuttaydı onunki ama dökülme bitmişti ve yeni saçlar çıkmıştı, saçını at kuyruğu bile yapmaya başlamıştı(kelliği belli oluyor diye hiç yapmazdı). Daha sonrasında bende denedim gerçekten saçım hiç dökülmüyordu ama sıkıldım bıraktım zaten saçımda bir problem de yoktu.
Marka vermek yasaksa uyarın lütfen emin değilim çünkü.

-Ocean capillus woman vitamin ve mineral
-Bioxcin collagen biotin hacim şampuanı

Vitamini her gün düzenli bir şekilde almalısın, şampuanı da haftada 2 defa kullanmalısın. En geç bir ayda etkisi görülüyor ama ben 2. haftadan itibaren görmüştüm. Bu arada bunu 3 ay kullandıktan sonra en az 1 ara verilmesi gerekiyor sonra istersem bir daha başlıyorsun.

Yukarıdakilerin hepsi kendi ve yakınlarımın gözlem ve bilgisine göre yazılmıştır, siz yine de dermatoloğa danışın.

Biberiye yazan epey olmuş. Açıkçası kalan saçlara da zarar veririm korkusuyla bakım yağlarından uzak duruyordum ama alıp deneyeceğim. Aktardan mı temin ettiniz ya da hangi markayı aldınız?
D vitamini kullanıyorum baktırmıştım.
Ben arifoğlu markasını aldım ama tek kullanmıyorum. Badem yağına katıyorum

Ben de şuan bu formülü yazacaktım kanser hastası bir yakınımız evde yatalaktı vefat edeceği de belliydi çok hastaydı çünkü saçlarını çok seviyordu ve kanser olduğuna değil saçlarının dökülmesine üzülüyordu bunu da bize bir eczacı söyledi
Otacının dökülme karşıtı şampuanının içine bepanthene evigen ve bemiks iğnesini kırdık ciddi anlamda birkaç gün içinde dökülme durdu şok olduk ve mutlu bir şekilde vefat etti saçlarına bakardı sürekli dökülmüyor diye çok mutluydu
Başınız sağ olsun. Şu an benim de başka sorunlarım var tabii Allah daha kötüsünden korusun ama saç sorunu beni de mahvetti.

Erkek tipi saç dökülmesinin ne yazık ki kesin bir çözümü yok. Ancak saçınız için yapabileceğiniz şeyler var.
Öncelikle saç tipiniz çok önemli.
Eğer yağlı bir saçınız varsa (erkek tipi dökülmede yaplı ve ince telli saç tipi yaygındır) yağlı bakımlar veya şampuan dahil yağ katkılı ürünler yarardan çok zarar verecektir.
Eğer saç tipiniz kuru ise yağ bakımlarını deneyebilirsiniz.
Yağlı saçlar içinse yaplanmayı azaltmak için alacağınız önlemler de dökülmeyi azaltacaktırç
Yağlı saçlarda çam terebentin esansı (yağı değil esansı) yağlanmayı önleme yanında saça da iyi geliyor. Uzamasına da etkili. Şampuana ekleyip kullanıyorsunuz.
Market şampuanlarından uzak durmanız önemli. Onun dışında çok çeşitli şampuanlar var ancak Prozinc Plus Saç dökülmesine karşı etkili şampuan hem maliyet hem de etki açısından tavsiye edebilceğim bir şamuandır.
Eğer erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorsunuz ne yazık ki biotin vs destekler de çok işe yapamıyor. Ama deneyebilirsiniz tabi.

Bir video da bu şekilde sprey kullanan birinin saçının dökülmesinin arttığını sonrasındaysa saçlarının geri geldiğini söylemişti. Sizin kullandığınız sprey de öyle bir şey mi acaba

Bu kadar dökülme yaşayıp kan değerlerine baktırmamanız çok ama çok garip. Nazardan ziyade muhtemelen değerlerinizde sıkıntı var. Sağlık ocakları bile yapıyor bu tahlilleri, neden bu kadar ihmal ettiniz ki. Bir de çok üzgün şekilde yazmışsınız yazıyı. Korkudan gidemedim demişsiniz ama bu kadar üzülüyorsanız müdahale etmek en mantıklısı değil mi?
Dokulmede egzema kaynaklıdır dedim ama 6 ayda icinde hızlandi.Gidicem evet çok ihmal ettim.Annemi kanserden kaybettim.Hastnahanelerdr çok vaktim gecti dolayisi ile bende bir hastahane fobisi oluştu.Travma etkisi yarattı bende.Cesaret edip gidemedim ama gidicem.6 aydir yavaş yavaş siddetlenmeye başladı.. Çocukluğumdan beri zaten nefret ediyordum hastahne ortamından..

Bu süreler benim de radarımda bu saç konusu. Benim uygulayacaklarım minoxil ( ama erkek için olanı %5 lik formülde olanı günde 2 kez değil de 1 sefer) ve perfectil. Bunları kullanınca saçı baya toparlıyormuş yeni saçlar çıkıyormuş ama bırakılınca yine eski dökülmeler başlıyormuş. Eğer aritmi çarpıntı gibi kalp sorununuz yoksa doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz. Ben doktora danıştım tabi.

Erkek tipi saç dökülmesinin ne yazık ki kesin bir çözümü yok. Ancak saçınız için yapabileceğiniz şeyler var.
Eğer yağlı bir saçınız varsa (erkek tipi dökülmede yaplı ve ince telli saç tipi yaygındır) yağlı bakımlar veya şampuan dahil yağ katkılı ürünler yarardan çok zarar verecektir.
Yağlı saçlar içinse yaplanmayı azaltmak için alacağınız önlemler de dökülmeyi azaltacaktırç
Yağlı saçlarda çam terebentin esansı (yağı değil esansı) yağlanmayı önleme yanında saça da iyi geliyor. Uzamasına da etkili. Şampuana ekleyip kullanıyorsunuz.
Market şampuanlarından uzak durmanız önemli. Onun dışında çok çeşitli şampuanlar var ancak Prozinc Plus Saç dökülmesine karşı etkili şampuan hem maliyet hem de etki açısından tavsiye edebilceğim bir şamuandır.
Eğer erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorsunuz ne yazık ki biotin vs destekler de çok işe yapamıyor. Ama deneyebilirsiniz tabi.
Erkek tipi saç dökülmesi genetik olmuyor mu?? Bende de olabilir mi acaba? 😔 Bende de asidi sac dökülmesi var fakat ne annemde ne de tük.cevremde akrabamda boyle erkek tipi saç dökülmesi olan vardi? Saçları hepsinin gür..Baba tarafı da dahil..

Dokulmede egzema kaynaklıdır dedim ama 6 ayda icinde hızlandi.Gidicem evet çok ihmal ettim.Annemi kanserden kaybettim.Hastnahanelerdr çok vaktim gecti dolayisi ile bende bir hastahane fobisi oluştu.Travma etkisi yarattı bende.Cesaret edip gidemedim ama gidicem.6 aydir yavaş yavaş siddetlenmeye başladı.. Çocukluğumdan beri zaten nefret ediyordum hastahne ortamından..
Başınız sağ olsun. Hormonsal bir durumsa hemen önüne geçersiniz. İhmal etmeyin.

O iyi doktora denk gelemedim mi bilmiyorum. Araştırdığım bir iki doktora gittim aslında ama şu an dökülmeyi ve saçımın halini görünce çok çaresiz hissediyorum. Konuya belki doktor önerisi de gelir, umarım çözümü bulabilirim.
Üzülmeyin lütfen mutlaka bir çare bulunur elbette,maalesef böyle olabiliyor denk gelmeme durumları inşallah bir an önce bulursunuzda sizde huzurlu ve mutlu olursunuz.

Saçım ince telli. Zaten doktorun verdiği spreyi sıkınca daha da yağlanıyor. O sebeple bakım yaplarını kullanmaya cesaret edemedim. Yıllardır market şampuanı kullanmıyorum, Trichos shampoo kullanıyorum.

Tiroit probleminiz olabilir mi?
O da saç dökülmesi yapıyor yanılmıyorsam. Tsh değerlerinize baktırın.
Eşime kullandık biz faydasını gördük,bıttım sabunu var saç dökülmesine çok etkili ki eşimin dökülmesini durdurup bebek saclar çıkardı kafasında. Çok sıcak suyla yıkama yapmayın,ılık olsun,o da zarar veriyor saça.
Birde taze biberiyeyi suya atıp demleyip ,süzüp sprey şeklinde saç diplerine sıkıyorum ben o bana epey iyi geldi. İçine karanfilde atarsanız 10-15 tane daha etkili oluyor. Dolapta saklayın bunu maksimum 3 günde bitirin bozuluyor sıcakta. Sonra taze yeniden yapabilirsiniz.
Sarımsakta ekleyebilirsiniz şampuana ,sarımsak çok etkili ama kokuya ne kadar dayanabilirsiniz bilmiyorum. Ben çam terebentin yaği ekliyorum 1 kapak,çalkalarayak kullanıyorum şampuanı. Sacı kurutuyor biraz ama dökülmeye fayda sağladı bende.
Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa bunlar etkili olur.
Ben dax supergro da kullanıyorum fakat saçlarınız dökülürken kullanmak ne kadar uygun bilemedim zira zor arınıyor biraz saçtan,daha çok yorabilirsiniz sacınızı. Biraz toparlanır dökülme azalırsa o zaman kullanın güzel besliyor sacı.

Bu süreler benim de radarımda bu saç konusu. Benim uygulayacaklarım minoxil ( ama erkek için olanı %5 lik formülde olanı günde 2 kez değil de 1 sefer) ve perfectil. Bunları kullanınca saçı baya toparlıyormuş yeni saçlar çıkıyormuş ama bırakılınca yine eski dökülmeler başlıyormuş. Eğer aritmi çarpıntı gibi kalp sorununuz yoksa doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz. Ben doktora danıştım tabi.
Siz hangi minoksidili kullanıyorsunuz?

İlk satırı okurken kalbime indi neredeyse :)Ben de birçok doktora gittim ama işinin ehli doktor arayışındayım. Gaziantepte değilim ama işe yarayacaksa gitmek isterim, doktorun adını kuzeninizden öğrenmeniz mümkün mü? Saçım çok azaldı benim de :KK43:
Mutlaka araştır canım alanında çok iyi Serhat inalöz ismi

X