- 16 Ağustos 2016
- 3.554
- 8.748
- Konu Sahibi therewillbeaday
Merhaba. çok teşekkür ederim öncelikle :) Evet stresli geçiyor bazı dönemlerim ama saç konusunda kısır döngüye girdim adeta. Bakılınca daha ciddi sağlık sorunları yaşadığım anlar oldu ama hiçbirinde bu denli etkilenmemiştim. En büyük derdimden biri oldu bu saç konusu. O duş başlığını hemen alayım o zaman. Market şampuanını bırakalı yıllar oldu. Genelde sağlıklı da beslenmeye gayret ederim zaten tahlillerde de çoğu zaman referans aralığında çıkıyor ama ne dökülmeyi durdurabiliyorum ne yeni saç çıkımı oluyor.Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sanırım stresli dönemlerden geçtiniz veya geçiyorsunuz, arada yazdıklarınıza denk geliyordum;ama unutmayın ki size sadece siz lâzımsınız, hiçkimseye saçınızın tek teli kadar kıymet vermeyin.
Saçlar benim en hassas noktam, adeta en büyük zaafım. Benim de saçımın avuç avuç, tomarla döküldüğü zamanlar oldu. Genetik olarak gür sağlıklı ve bakımlı saçlarda bile bu olabiliyor, dönemsel saç dökülmeleri çok normal.
İlk olarak market şampuanlarını bırakmanız isabet olmuş. Su kuraklığı çektiğimiz şu günlerde barajların dibi kaldığı için o çamurumsu suya klor basıyorlar. Bu bizim saçlarımızı mahvediyor. İlk olarak kireç önleyici bir duş başlığı edinin ben Joy Swan kullanıyorum. Almanya’dan döndüm ve saçlarım klorlu su yüzünden aşırı bir dökülme yaşadı. Ben de Doa Kozmetik’in bu yüzden üzerinde çalıştığı ve geliştirdiği Molecules şampuanlarından ve saç toniğinden kullandım. Bıçak gibi kesildi. Saç tiplerine tonik gibi uygulanan birden kesen diğer sevdiğim ürünse Urban Care Biotin Caffeine tonik spreydir.
Kışları yağ bakımı olarak Dax Supergro kullanırım, mucizevi bir yağdır. Bir sürü bebek saçı çıkarır, saçı en sağlıklı şekilde uzatır. Saç uzarken boylara bakım önemlidir, boylara organik soğuk pres hindistan cevizi yağını haftada bir maske yaparım.
Ek olarak prp, saç mezoterapisi uygulatabilirsiniz. Uzun vadede faydasını görürsünüz.
Saç tarağı olarak lütfen acilen bir Tangle Teezer ve muadilini edininiz. Saçınızı tararken yolmaz ve yıpratmaz. Şimşir taraklar da çok sağlıklı.
Beslenmenize ve su tüketiminize lütfen dikkat edin. Saçınızı çok sıcak bir fönle kurutmayın, iyonizer soğuk hava akımıyla kurutun.
Bu tavsiyelerimden fayda gören arkadaşlarım oldu bu forumda, dilerim size de iyi gelir. Çok geçmiş olsun, canınızı sıkmayın, her şeyi geçici bu dünyada. Hiçbir şey hiçkimse saçınızın teli etmez.
Prp'yi kendi doktorum önermedi, mezoterapiyi denedim ve saça canlılık, parlaklık verdi hatta yaptırdıktan sonraki bir iki hafta dökülme azaldı. Ama seanslar bitince yine eski dökülme devam ediyor. Kök hücre tedavisini araştırdım ama doktor konusunda kararsız kaldım. İyi bir doktor arayışındayım belki bu konuda yazan birileri olur diye düşünüyorum.
Tangle Teezer muadili tarakla taradım ama olumlu etkisi görmeyince şimşir tarak tarzında geniş dişli tarağa geçtim.
Saça herhangi bir ısı vs uygulayamıyorum, saçım epey azaldı diyebilirim. Havlu vs yerine de çoğunlukla tişört vs ile kuruluyordum. Dediğiniz şampuan ve bakım yağını nereden temin ediyorsunuz, internetten mi?
Son cümlenize ithafen kesinlikle öyle. Ama kendimi de aynaya baktığımda mutlu görmek istiyorum artık. Umarım saç konusunda çözüme kavuşabilirim.