Artık Saçım Kalmadı Çok Kötü Hissediyorum.. (Dr/tedavi vb önerilerinizi yazar mısınız)

Geçmiş olsun çok:KK43:(
Eski saçlarımı bir görseydin..Aradaki farka bakıp sen bile ağlardın.Saclarim canlı, ne yagli ne kuru..Parlak, aşırı sıktı.Ben 35 yaşına giricem 2 ay sonra.Bu yaşıma kadar saçlar hiç dokulmedi.Son 2 senedir bu hal aldı.Asiri stres yaşadım.Sacimdan kepek cikti koca koca.Ben umursamadı.Kizarmaya, puturlesmeye başladı.En başta aşırı kasiniyordu.Kasinma durdu.Yerine dökülme geçti.Ben böyle bir şey görmedim kökler ölüyor bence.Doktora gidemedim çok pata istedi özele.. Devlete rendevu alayim dedim o da çıkmıyor ne var bu cildiye bölümünde anlamadim ben.1 senedir hiçbir yerde bulamıyorum boş yer..

Bununla ilgili konu açacaktim ama bu yazıyı görünce tam da beni anlatmış dedim.Nir de bana sor kardeşim.Nasil dokuluyor bildigin ağlarsın.Ben bu yaşıma kadar böyle bir sac dokulmesi yaşamadım.Saclaril aşırı gördü.Herkes hayranlıkla bakardı saçlarıma taki gecen senelerde.1 yılda saçlarımda şiddetli bir dokume.Sacimdan çıkan egzema, kepek sonrası yavaş yavaş dokulmeye başladı umursamadı ama eczanelere gittim bana mantar sampuani verdiler ama yok faydasi yok.Saar son 6 aydir dökülme şiddetlendi.Kan tahlili yaptirmadim ama benim sanırım bağışıklık sistemi ile alakalı.Sanki kandaki akyuvarlar sac köklerine saldırıyor gibi geldi.Elime aldıkça dokuluyor.Benim de aşırı seyreldi..Kan tahlili ysptirmadim hep bosverdim korkumdan gidemedim gidicem mecbur.. Geçen sene saçlarımı görseydin inan ağlarsın o derece uzun gür. Nazar dediler gözüyle yediler resmen beni..Ben nazara çok inanıyorum.Bir de son 2 senedir aşırı stres yaşadım.Uzuntu, stres..Bagısiklik zayıfladı bence çünkü otoimmun hastaliklar vücudun dengesini bozuyor.Bagisiklik zayiflayinca cimiyor ortaya acaba sizde egzema yada buna benzer bir rahatsızlık var mı? Taradikca geliyor sacim ağlıyor döküldukce..Belime kadar saclarim vardi benim..😔😔😔
Mantar değil de egzama için şampuanlar var. Onu düzenli kullanınca geçiyormuş. Muhtemelen dermatoloji de onu yazıp gönderir.

Randevuları sabah 10da almaya çalışın. O zaman randevu bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bir formül biliyorum ama faydasını görür müsünüz, inanın görmenizi umut ederek yazıyorum
Bepanthen+Bemiks+Evigen ampulleri şampuana kırın banyoda iyice ovun. Düzelme oluyor birkaç arkadaşım güçlenme yaşadı,kendi babamın da tepesi dökülüyordu yerine geldi umarım faydası olur.
Tiroidden dolayı saç dökülmesi yaşadığımda bir doktor tavsiyesi ile ben de bunu yapmıştım. Bana da çok iyi gelmişti.

Tabi doktora sormadan kullanmayın konu sahibi, bana iyi gelen size gelmeyebilir.
Acil şifalar dilerim.

Mantar değil de egzama için şampuanlar var. Onu düzenli kullanınca geçiyormuş. Muhtemelen dermatoloji de onu yazıp gönderir.

Randevuları sabah 10da almaya çalışın. O zaman randevu alabilirsiniz.
Egzema da mantar kaynaklı imis.Eczane bana kanozol şampuan vermişti.Icinde kortizon var fakat kortizon zararı var ve uzun süre kullanılamıyor.Acikcasi hiçbir faydasını görmedim kepeği, kabuklanmayi azalttı biraz dokulmeye faydası olmadı.Acaba diyorum sac kirannmi oldum ben😔

Androstenedion gibi hormon öncüllerine de bakıldı mı? Genel hormon testleri normalken de anormal değerler çıkabiliyor diğerlerinde. Bir de genetik demişsiniz de genetik probleminiz mi varmış?

Ben bu yöntemi biliyorum.Gecenlerde Hindistan cevizi yagi sürdüm.Amanij sürmez olaydim daha beter oldu daha çok döküldü saclarim..Belki arkadaşa iyi gelir ama ben çok kötü.oldu..😞
Hindistan cevizi yağı yalnızca saç uçlarına sürülür onarması için.

Egzema da mantar kaynaklı imis.Eczane bana kanozol şampuan vermişti.Icinde kortizon var fakat kortizon zararı var ve uzun süre kullanılamıyor.Acikcasi hiçbir faydasını görmedim kepeği, kabuklanmayi azalttı biraz dokulmeye faydası olmadı.Acaba diyorum sac kirannmi oldum ben😔
Dışarıdan uygulanan kortizol o kadar zarar vermiyor ama saç derisinden emilim nasıl etkiler bilemem. Kabuklanma azaldıysa bu sefer de bakım yağları, vitaminleri vs deneyin. Şampuan sadece egzamaya etki ediyordur. Mantar varsa ama kortizol niye verilsin ki? Doktor muayenesinde daha iyi anlaşılır.

Yok herhangi bir şampuan içine ampulleri kırıyorsunuz. therewillbeaday therewillbeaday ayrıyeten ampulleri badem yağı ile karıştırıp bekletip daha sonra da yıkayabiliyorsunuz. Faydasını görün inşallah❤️

Canım ben çam terebenti kullanıyorum, benim de çok saçım dökülüyordu şuan eskisi kadar dökülmüyor.
Bu dediklerinizi araştırıp deneyeyim. Bunları eczaneden temin edebilir miyim? Ya da internette güvendiğiniz bir site/satıcı vs var mı?

Biraz göz gezdirdim verilecek tavsiyelerin geneli verilmiş. Ben çok uzun yıllardır coenzimq10 kullanıyorum çünkü hücre yenileyici özelliği var, saçlarıma da çok faydası oluyor. Onun dışında uyku düzeni bile etkiliyor saç sağlığını. Bi de bakliyatı bol tüketmeye özen gösterin, çünkü saçları içten beslemek çok önemli. Ben haftada bir yeşil mercimek yerim mutlaka. Çok uzun yıllardır özel davetler haricinde ısı uygulamamaya özen gösteriyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, her zaman özelden yazablirsiniz🤩

Bu dediklerinizi araştırıp deneyeyim. Bunları eczaneden temin edebilir miyim? Ya da internette güvendiğiniz bir site/satıcı vs var mı?
Canım ben aktardan aldım ama belki eczanede de vardır. Bir de sana şunu söyleyim; saçım dökülüyor diye stres yaptıkça saç daha fazla dökülüyor emin ol. Çam terebetini google a yaz faydalarını görürsün ☺️ düzenli kullan bence kesin azalacak dökülmen. Benim baya azaldı.

Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim :KK43: Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.

Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Çok kafaya takıyorsanız tepelik kullanabilirsiniz saçınızla aynı renk alırısnız hiç belli olmuyor hele ki gerçek saçtan yapıldıysa ve hafif oluyor

Androstenedion gibi hormon öncüllerine de bakıldı mı? Genel hormon testleri normalken de anormal değerler çıkabiliyor diğerlerinde. Bir de genetik demişsiniz de genetik probleminiz mi varmış?
Hem regl dönemi hem normal dönemde horman ve genel kan tahlili yapıldı. Fakat bu dediğiniz androstenedion gibi hormon öncülleri hakkında bilgim yok. Şimdi siz yazınca bendeki sonuçlara baktım bu ismi göremedim,. Bu öncüllere bakılması için regl dönemi mi gidilmesi gerekir?

Doktor yazıyor canım bizzat. Cildiye randevusu bulamazsan aile hekimi de yazıyor. ❤️ Devlet karşılıyor sadece fark ödüyorsun. 😍 Boşuna alma internetten bence.

Biraz göz gezdirdim verilecek tavsiyelerin geneli verilmiş. Ben çok uzun yıllardır coenzimq10 kullanıyorum çünkü hücre yenileyici özelliği var, saçlarıma da çok faydası oluyor. Onun dışında uyku düzeni bile etkiliyor saç sağlığını. Bi de bakliyatı bol tüketmeye özen gösterin, çünkü saçları içten beslemek çok önemli. Ben haftada bir yeşil mercimek yerim mutlaka. Çok uzun yıllardır özel davetler haricinde ısı uygulamamaya özen gösteriyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, her zaman özelden yazablirsiniz🤩
Sağlıklı beslenmeye gayret eden, saçına hiç ısı kullanmayan hatta kuruturken de havlu vs kullanmayan biriyim. Zaten tepe bölgesinde o kadar açılmalar var ki, saçım o kadar azaldı ki ısı istesem de kullanamam. Teşekkür ederim yorum için🌸

Canım ben aktardan aldım ama belki eczanede de vardır. Bir de sana şunu söyleyim; saçım dökülüyor diye stres yaptıkça saç daha fazla dökülüyor emin ol. Çam terebetini google a yaz faydalarını görürsün ☺️ düzenli kullan bence kesin azalacak dökülmen. Benim baya azaldı.
Ya ama nasıl dert etmeyeyim bilmiyorum ki. Artık takmayacağım diyorum sabah uyanınca saçımı daha taramadan saçlar dökülüyor. Tepe kısmındaki o boşlukları görünce her ne kadar takmayacağım desem de elimde olmuyor. :/ Evet google dan baktım biraz, daha detaylı bakıp eczaneden de soracağım bir. Sağ ol canım önerin için

Sağlıklı beslenmeye gayret eden, saçına hiç ısı kullanmayan hatta kuruturken de havlu vs kullanmayan biriyim. Zaten tepe bölgesinde o kadar açılmalar var ki, saçım o kadar azaldı ki ısı istesem de kullanamam. Teşekkür ederim yorum için🌸
Emin olun geçici bir durumdur🙏 dönemsel sıkıntılar her zaman vücudumuzun en hassas yerleriyle tepkisini verir, cilt ve saç en çok nasiplenenler oluyor.

Emin olun geçici bir durumdur🙏 dönemsel sıkıntılar her zaman vücudumuzun en hassas yerleriyle tepkisini verir, cilt ve saç en çok nasiplenenler oluyor.
Dediğin gibi en çok saç ve cilt etkileniyor. Cildimde de hiç çıkmadığı kadar sivilce çıktı veya başka rahatsızlıklarım çıktı ama hepsini bir şekilde atlatırım kafasında oldum fakat saçdaki hiç dönemsel gibi durmuyor. Zaten yıllardır olan sorundu ama iki yılda özellikle son zamanlarda en üst seviyeye ulaştı. Dökülme durmadığı gibi bir de kelleşme durumu oluştu maalesef. Aynaya bakıp da üzülmemek elde değil ya :) Takmayacağım dedikten sonra o hali görünce oturup ağlıyorum.

Dediğin gibi en çok saç ve cilt etkileniyor. Cildimde de hiç çıkmadığı kadar sivilce çıktı veya başka rahatsızlıklarım çıktı ama hepsini bir şekilde atlatırım kafasında oldum fakat saçdaki hiç dönemsel gibi durmuyor. Zaten yıllardır olan sorundu ama iki yılda özellikle son zamanlarda en üst seviyeye ulaştı. Dökülme durmadığı gibi bir de kelleşme durumu oluştu maalesef. Aynaya bakıp da üzülmemek elde değil ya :) Takmayacağım dedikten sonra o hali görünce oturup ağlıyorum.
Duygu durumunuzu çok iyi anlıyorum, ama emin olun saç derisinin gözenekleri kapanmadıkça her zaman yeni saçlar çıkar😻 sarımsak maskeleri ya da saç derisi masajlarını denediniz mi? Gözümden kaçmıştır belki okurken. Sarımsak ve anason yeni saç çıkarmada çok etkili, esanslarını alıp şampuanınıza da karıştırabilirsiniz direkt deriye masaj da yapabilirsiniz.

X