- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- Konu Sahibi 2bebe1anne
- #1.201
tatlı bu topige yazmşlıgım yok ama sen yazınca ıllgımı cektı
benım dr um 37 haftada 3780 olmasına ragmen dr um hıc almak ıstemedıgını her bır gunun bebek ıcın önemlı oldugunu söylemıştı
ama zorunda oldugu ıcın aldı
gelışım duşunulurse bı kac hafta bıle önceden alabılırdı bebegı
ben 40 hafta dıye bışey varsa bebegın sartlar ımkanlar el verdıgı surece bebgın kalmasından yanayım
arkadaşın bebegı erken doğmuş bı bebek gıbı haftada doğmuş olucak cıger gelıştırıcı yerıne bebegım cıger gelışımını normal sartlarda tamamlaası daha mantıklı gelıyo bana
evet şekerim ya ikimizde 2 çocuk doğurduk değilmi ikimizde c,iğer geliştirici vurulmadık .. ve benim iki bebeğimde gelişimi ilerde gittiği halde böyle bi girişimde bulunan olmadı...
yani erken doğum riski olanlara ciğer geliştirici yapılıyor .. hem gelişimi tamamsa madem nedenki ciğer geliştirici vuruyorsun dimi ama canım... yani bunu vurmasının sakıncası yok elebette vurmasında demiyorumda daha zamanı olan bebeğe bu ne acele erken doğum yaptırıp geliştirici vurmaya..
benim dr' um doçen üni hastanesinde ve ben ona sorduğumda bu konuyu ozaman sancımda yoktu ileri giden haftamız 2+ 2 idi doğum bu haftaya göremi olacak dediğimde biz dr lar doğumu bebeğin kendi miadına göre yaptırırz dedi gelişimi ilerde demek onun erken doğacağı yada erken alacağımız anlamına gelmiyor 39 haftanda alıcam dedi tabi sonra sancılar girdi araya biliyorsun ya sende ikimizde acil gittik :) hatta ben ucu ucuna gittim yani sancım başlamıştı:)
ben başka bi dr görüşü daha almasından yanayım çok erken geliyor bana 37 falan olsa amenna tamam dicemde çok erken ya...