Artık dayanamıyorum!

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Konu annem.

Ne yaparsam yapayım yaranamıyorum. Bir sınava hazırlanıyorum, sürekli evdeyim ve ders çalışıyorum. Hayati derecede önemli bu sınav benim için.
2-3 günde bir evin yemeklerini ben yapıyorum. Kendisi öyle her şeyi beğenmez. Bulaşıkları vs ben hallederim genel olarak. Her akşam yemekten sonra ona keyif çayını hazırlarım.
Biraz önce konuştuk. Gelince canının çektiği bir yemek varmış, onu yapacakmış. Lahanaları doğrar mısın dedi, sonra da vazgeçip, yapma sen ders çalışırsın tarzında konuştu. Ben de evet ders çalışacağım zaten sen benim doğradığımı beğenmezsin dedim. Karşılığında sen zaten bana hiç yardımcı olma diye über saçma bir yanıt aldım.
Anne-baba ayrı benim. Babam her ay bana yüklü bir miktar para yolluyor. Annem parayı kendi çekip biriktiriyor. Bir şey demiyorum. Sonuçta bana ait bir para ve istediğim gibi harcayabilirim. Yeri geliyor apartman aidatı, market alışverişi vs kendi cebimden de karşılıyorum ki annem çalışan bir kadın.
Yeri gelir durduk yere trip yapar, ben hiç bir suçum olmamasına rağmen gider gönlünü almaya çalışırım.

Yaptığım fedakarlıkların göz ardı edilmesi beni çileden çıkarıyor. Nankörlük değil mi bu yaptığı?

Şu anki bozuk psikolojim bile çoğunlukla onun eseri. 9 yaşındayken bir kavga esnasında sırf canımı yakmak için babamla boşandıklarını aniden söylemesi, ergenlik yıllarımda dershaneyi ekip kendimden büyük sevgilimle buluştuğumu öğrendiğinde hayli kalabalık bir caddede or***u diye bağırıp tokat atması, küçük bir çocukken bazı kavgalarımızda vurması gibi gibi uzar gider bu liste. Ben bunları görmezden geliyorum yıllardır, unutmuşum gibi. Aramızdaki ilişki son yıllarda iyi sayılır, onun en yakın arkadaşı olduğumu söyler.

Bir çözümü var mı sizce? Ya da üzülmememi sağlayacak bir yol?

İstismar mı vardı yaşça büyük sevgili dediğiniz konu ne tam olarak?

Sizin adınıza biriken para ne oluyor? Üni.de iseniz yurda, eve çıkma imkanınız yok mu?

İstismar mı vardı yaşça büyük sevgili dediğiniz konu ne tam olarak?

Sizin adınıza biriken para ne oluyor? Üni.de iseniz yurda, eve çıkma imkanınız yok mu?
Benden 4 yaş büyük bir sevgilim vardı.
Babamın yanına taşınabilirim ama annemi de böyle yalnız bırakmak hiç içime sinmez.
Parayı ev almak için biriktiriyor.

Anneler bizlerden yaşça büyük olduğu için anlaşamamanız cok normal en iyisi takmayın Dediklerini emin olun evlenip gitseniz yine beğenmez anneler küçükken o dediği kelimeyi yakıştıramadım

Ben iyi bir evlat olduğumu düşünüyorum. Vicdanım rahat bu konuda.
Yılbaşından önce hayli zevkli bir tatildeydim yılbaşına yalnız girmesin diye 2 gün önce döndüm.

Annenizi ve sizi tanımadığım için birşey diyemedim ama kendi acimdan duruma baktığımda ben izin vermem bu davranışa.

Yardım etmiyorsun mu dedi bana bir daha elimi sürmem hiç bir işe. Biraz katıyım bu konularda.

Nasıl ki çocuğun aileyi anlaması bekleniyor, aile de aynı çabayı çocuğu anlamak için göstermeli. Kuşak farkını vs sadece çocuğun alttan alması doğru olandan ziyade fedakarlık.

Edit : yardım anlamında elimi sürmem. Yoksa bir birey olarak ev işleri (anne-çocuk da olsak) evin sorumluluğu ikimizindir.

Bir sorun oldu mu oturup konuşulması taraftarıyım. Kaç kere oturdum karşısına konuştum. Yaptığı şey ya çocuklar gibi yanıt vermeyip kalkıp gitmek ya da savunmaya geçmek.

Benim de annemle aramda böyle çözülemeyen problemler var. Acaba burada konu açsam mı diye düşünüyorum hep. Yardımcı olamayacağım ama size verilecek tavsiyelerden yararlanayım, konuyu takipteyim.

Benim de annemle aramda böyle çözülemeyen problemler var. Acaba burada konu açsam mı diye düşünüyorum hep. Yardımcı olamayacağım ama size verilecek tavsiyelerden yararlanayım, konuyu takipteyim.
Sizin de bu derece ağır travmalarınız var mı?

Ben iyi bir evlat olduğumu düşünüyorum. Vicdanım rahat bu konuda.
Yılbaşından önce hayli zevkli bir tatildeydim yılbaşına yalnız girmesin diye 2 gün önce döndüm.

Anlattıklarınıza bakılırsa zaten siz vefalı davranıyorsunuz karşılığındada dargınlık ve nankörlük görüyorsunuz. Yaptığınız fedakarlıkların bir kısmını azaltsanız, örneğin harcamalarınızı kendinize yapmaya başlasanız daha büyük sorunlar yaşarsınız. Daha iyi olmak için çabaladıkça sizden çok çok daha iyi olmanız beklenir böylenmükemmelliyetçi insanlar tarafından bu kişi anneniz olsa bile bu böyle. Memnun edemezsiniz mutlaka onun bulacağı bir kulp olur. En iyisi ondan hiç bir konuda onayda beklemeyin iyi yapnışmıyım gibisinden, benim yaptığımı sen beğenmezsin diyerekte kendinizi eleştirmeyin bu hareketler kendinizi daha değersiz hissetmenize yol açar. Bir şey yaparken elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorsanız vicdanınız rahatsa zaten siz iyisini yapabiliyorsunuz demektir, memnun olup olmamak ise karşı tarafa kalmış bir durum, kendinizi yormayın, üzmeyin

Sizin de bu derece ağır travmalarınız var mı?

Bizim annemle idare eden bir anne kız ilişkimiz vardı. 17 yaşımdayken bir konuya çok kızıp şiddet uyguladı. Sadece tokat da değildi maalesef. Tekme, yumruk, kafayı duvalara vurmalar... Elimden telefonumu, bilgisayarımı aldı ve aylarca eve kapattı. O yüzden aramızda bir soğukluk oluştu. Kırgınlık hissinden de kurtulamıyorum. Onun dışında annem çok sivri dilli ve alaycı. Eğer sizin gibi burada konu açsaydım başlığı ben de böyle seçerdim kesinlikle.

Ayrıca sürekli hatayı kendimde arıyorum. Sürekli olumsuz eleştiriler almaktan bıktım. Daha birkaç saat önce çirkinliğim konusunda eleştirildim. Çok iyi yönleri var fedakar bir anne biliyorum ama ne bileyim duygusal anlamda anne kız değiliz. Keşke arkadaş olabilsek annemle.

Benim annem de hiçbir şeyi beğenmez, zor bir insandır. Anlıyorum. Fakat onu değiştiremezsiniz, sizin kendiniz için terapiye gidip eski travmaları çözmeniz ve onla baş etmeyi öğretmeniz lazım, çatışmamanın tek yolu bu.

34 yasimdayim evliyim durumlar hala degismedi nereye gidersen git annen iste yapacaklari sinirli ooluyor insanin
aidiyet duygusumudur nedir insan oyle sevgilisine sirtini donermis gibi ailesine donemiyor ben sana yaptiklarimi karsiliginda yapilanlari anlatsam şaşarsın oyuzden degisim bekleme takmamayi öğren hayatina bak
icindeki duygusal boşluguda anliyorum ama yapacak hic bisey yok maalesef

Benimde var konu açmak bile istemiyorum o kadar bıktımki BaZı şeylerden...

anne ne olursa olsun.. kimsenin anı anını tutmuyor. her anne ve kız arasında tartışmalar ve bu tartışmalarla ağır sözler söylenebiliyor. takılmayın.. annenizi kırmadan gerçekten derslerinize odaklanın bu da çok önemli.. geleceğiniz söz konusu.
siz kırmamaya özen gösterin, elnizden geldiğince sabırlı olmaya çalışın.. kim bilir onun içinde ne fırtınalar kopuyordur. tek başına hayat mücadelesi içinde o da.. gerçekten tamami ile yok olup gidince anlayabiliyorsunuz bunu.
siz hep fedakar olun boş verin Allah ın yanında kazanırsınız emin olun. elinizden geldiğince onun duasını almaya çalışın siz kazanırsınız. bu kazancınızın ekmeğini de ömür boyu yersiniz emin olun.

Öncelikle çok naif birisiniz belli ki.
Acaba bu kadar naif ve uysal olmakta hata mı?
Mesela size o gelen paradan harçlık veriyor mu? Yani sizin harcamanızı kısıtlıyorsa o bence sıkıntıdır.

Öncelikle çok naif birisiniz belli ki.
Acaba bu kadar naif ve uysal olmakta hata mı?
Mesela size o gelen paradan harçlık veriyor mu? Yani sizin harcamanızı kısıtlıyorsa o bence sıkıntıdır.
Ne istesem alır. Hatta zorla alışverişe götürür bile diyebilirim. Bazen işten elinde hediye paketleriyle gelir, bana bir şeyler almıştır.

Babamın ikinci evliliğinden bir çocuğu, kardeşim olduğunu bile 11 yaşındayken eve gelen mahkeme celbinden öğrendim ben.

Daha ne travmalar.

Diğer konularıma takıntılısın sen annaboleyna, çocuk seni iyi ki de aldatmış beni bile bunalttın annaboleyna, inşallah o kızla çok mutlu olurlar sen de mutsuz ol annaboleyna vs yazanlar da okurlar umarım bunları. Belki neden bu kadar kötü kalpli olduklarını sorgularlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…