Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

Ne olursa olsun onlar eşinin ailesi,eminim o da çok mahcup olmuştur ailesi yüzünden ama atsan atilmaz meselesi ışte, esinle kötü olmayacak şekilde mesafeni koruyarak görüş, bi işe gir bu sorunlari düşünmeye vaktin olmaz, ne yapalım herkesin herşeyi dört dörtlük olmuyor, ben gelinligimi yuzugumu eşimin damatligini bile kendi paramla aldım mesela.
Çok zor bi dönemden geciyorsun ama bu sınavı atlatıp rahata erince gerçekten gurur duyacaksin kendinle kimseye sırtını dayamadan kurdugun mutlu bir yuvan olacak allahın izniyle. Ben kendimi hep bu şekilde rahatlatmaya çalışıyorum

Tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin.. sizin icin de uzuldm. Insallah evliliklerimiz mutlu olur,gecmis bizi uzemez.. :KK43:

Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..
Cok dolmussunuz üzüldüm sizin için :KK43: ben olsaydım bende görüşmek konuşmak istemezdim ama burda eşinizin tutumu da önemli pardon da bütün bunlar olurken o nerdeydi :KK57: yapılanlara hep sessiz kalmış yoksa böyle olmazdi hiç birşey. Suanda nasıl ailesiyle arası ? Bunu soruyorum ki gorusmeyip konuşmadıginiz da esiniz annem sana adım attı sen niye böyle yapıyosun diyip evin huzurunu bozar mi

Hiiç üşenmedim, hepsini okudum. Yorumun şudur ki; bu aileyle barışmayın da görüşmeyin de. Düğün sırasında keseyi kapmaya çalışıp bağırmak nedir? Bu nasıl bir çirkefliktir? Kına da küçük altın yürütme çabası için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Eşine güzelce anlat. Bunları benim ailem sana yapsa benim yüzüm tutmazdı, sana ailemle görüş demeye de. Ayrıca fazla sabırlısınız nasıl insanlar bunlar yaa

evet yapilanlar haksizlik,cok ileri gitmisler..
ama unutmasan da unutmus numarasi yapip kirk yilda bir arayip bayram kutlarsin mesela.
mesafeni koru evinde mumkun oldugunca misafir etme ama icten olmayan gulumsemeyle yaklas sirf esinle huzurunuz icin..
hicbir erkek annesiyle kus olan esi hakli bulsa da bi omur boyle sursun istemez

Şimdiki erkek aileleri ne kadar uyanık ya, biz birşey yapamayız ne yapıyorsa kendisi yapacak diyip çekiyorlar kendilerini haa birde dediğin gibi maddi destek bekliyorlar bu telaşın içinde ekstra birde onlar biniyor omuzlara....
Bari destek olmuyorsun köstek de olma...

Evet canım eşinlede görüş ben huzursuz oluyorum mutsuz oluyorum ailenle görüşmek istemiyorum de, o da tarafını seçecektir elbet... Yoksa daha fazla zarar göreceksin...

Tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin.. sizin icin de uzuldm. Insallah evliliklerimiz mutlu olur,gecmis bizi uzemez.. :KK43:
eşin ailesiyle görüşür, sonuçta ailesi ama seni mecbur tutamaz.
senin ailen aynı şeyleri yapsaydı, unutabilir miydi yoksa senin ailenle selamı keser miydi? biraz empati yapsın.
eşin de olsa istemiyorsan taviz verme derim, böyle arsızlarla başa çıkamazsın. oğlumun evi diye günlerce gelip kalırlar, aklını kaçıracaksın sanırsın. eşinin bunu anlamasını sağla.
ben olsam asla görüşmem, ki ben de yaklaşık 5 sene görüşmedim. 5 senenin sonunda eşime yalvar yakar oldular da yılda 1-2 kez, bir ya da iki gece kalmalarına müsade ediyorum. ama gelseler dahi sadece hoşgeldin diyorum, giderken de güle güle. sohbetim olmaz öyle dengesizlerle. çünkü yaptıklarından pişman değiller, bir kez özür dilemediler. özrü geçtim, en azından ufak bir pişmanlık görseydim daha farklı davranırdım. onlar pişman değil, ben neden görüşeyim ki? eşim istediği kadar görüşsün.

Geçmiş olsun sizi anlayabiliyorum yazdıklarınıza benzer olayları hemen hemen bende yaşadım.Uzun süre atamadım kafamdan sürekli aklıma geldikçe ağlıyordum.Aksine kv ler eşimle hep aramızı bozmak için her yolu deniyolardı.Ama sunuda unutmamalıyız ki huy hiçbir zaman değişmiyor.Defalarca fırsat verdigim halde düğün vs gibi para olayları oldumu benle iyilier işlerini bitince aynısı size tavsiyem resmi olun .Eşinizin annesi en azından onu doğurmuş ve şunu unutmayın affetmek büyüklüktür.

boş verin

olan olmuş

ne yapacaksın gelinlikçide kv yi mesela

uzak olmuş karışmamış

keşke kınaya vs de karıştırmasaydın

muhatap olma şimdi de

yarın öbür gün çocuğun olur ona da karışmaya kalkar

küs de olma

bayramda git 2 saat otur kalk

yani bir şey derse cevabını ver sonra da günlük yaşantına devam et

eşine de onlar hakkında bir şey söyleme

Sonuna kadar okudum.
Kaynananizin yeni aklina gelmis sanki oglunun evlendigi.
Siz niye ailenizi bu kadar ezdirdiniz ona uzuldum. Hic bir ana baba kizinin boyle aileye gelin gitmesini ve boyle dunurlerle muhattap olmayi istemez.
Siz her sartta mesafenizi korumak zorundasiniz esinizin ailesiyle merhabadan baska samimiyetiniz olmasin yoksa daha cok basiniz agriyacak gibi duruyor esinizin tutumu yuzunden.

Sonuna kadar okudum ve anladım ki bu aile seni baştan istememiş. Fakat siz sanırım çok sevdiğinizden her şeyi boş verip evlenmişsiniz. Şu an önemli olan sizsiniz. Kapınızı kapattığınızda bir siz varsınız, gerisi boş. Aileleri geride bırakıp eşinle mutlu olmaya çalış. Baktın olmadı o zaman yol yakınken ayrıl. Hakkında hayırlısı.

Barışma sadece onlara eşinin ailesi olduğu için saygı göster ama asla onları hayatının bir parçası olarak kabul etme.
Soğuk davran samimi olma yüz verme.
Eşinin hatrına, büyüklük sende kalsın.

Gorusme tabi...hadi bir katkilari olmamasina takilma diyecegim de, dugun de altinlarini zorla almaya calisip kavga cikarmalari nedir ya?
Ama esinle iyisen, gecmise de takilma. Tatli dille yaklas. O gorussun ama seni zorlamasin.

Şimdiki erkek aileleri ne kadar uyanık ya, biz birşey yapamayız ne yapıyorsa kendisi yapacak diyip çekiyorlar kendilerini haa birde dediğin gibi maddi destek bekliyorlar bu telaşın içinde ekstra birde onlar biniyor omuzlara....
Bari destek olmuyorsun köstek de olma...

Evet canım eşinlede görüş ben huzursuz oluyorum mutsuz oluyorum ailenle görüşmek istemiyorum de, o da tarafını seçecektir elbet... Yoksa daha fazla zarar göreceksin...

Daha az once tartistik..ben seni zorlamiyorum,sen bilirsin falan filan diyor ama,bu aklinin kisa sure gideceginden korkuyorm..
Esim icin katlaniyim desem,kendime yediremem,hem neden daha fazlasina katlanayim ki. Bu raddeye onlar getirdi ben degil.Ben mi yaptm da bunu boyle sanki,kendileri istedi boyle olmasini.. ee daha ne,sonradan ne bu yaklasma cabalari o halde? :KK43: evet aynen dediginiz gibi,kendi halimize biraksalar daha az borc icinde olurduk,ustune ustluk bir de bazi masraflari esimin ustune yiktilar giderayak...

Gorusme tabi...hadi bir katkilari olmamasina takilma diyecegim de, dugun de altinlarini zorla almaya calisip kavga cikarmalari nedir ya?
Ama esinle iyisen, gecmise de takilma. Tatli dille yaklas. O gorussun ama seni zorlamasin.

Sen bilirsin diyor,gorusme barisma seni.zorlauamam diyor mesela, ama annesi ben gellicem dynce de gelme diyemzmis,bahane uyduramazmis gelmemesi icin..
Yani bugun tamam sen bilirsn diyecek,belki 1ay sonra hadi artk naz yapma diyecek.. akli gelip gidiyor ..Barismami kalpten.istiyor,ama bana birsey demeye yuzu yok. Kendi de mahcup oldu fazlasiyla aslinda,ama cabuk unuttu..ben balikhafizali olamiyorm ne yazik ki.

Hic de masum bir dusunceyle barismaya calistiklarini dusunmuyorum..Dugunde alamadiklari altinlari almaya calisacaklar. Uzerinize biraz daha borc yikmaya calisacaklar. Hatta bir bakarsiniz ki evinize gelip yerlesirler. Cok uzgunum esinizin anne babasi sonucta ama cok arsizlar. Bunlari yapmaya utanmamislarsa cok daha fazlasini yapma potansiyelleri vardir. Hele bir de cocuk olunca iyice kotu olacak. Küs kalamasaniz bile gorustugunuzde sadece esinizin agzina laf vermemek icin gorusmeyi kabul ettiginizi, ne onlardan size ana baba ne de size onlardan kiz evlat olmayacagini bir sekilde dile getirirseniz belkiii kucuk bi ihtimal mesafe koymayi basarabilirsiniz...

boş verin

olan olmuş

ne yapacaksın gelinlikçide kv yi mesela

uzak olmuş karışmamış

keşke kınaya vs de karıştırmasaydın

muhatap olma şimdi de

yarın öbür gün çocuğun olur ona da karışmaya kalkar

küs de olma

bayramda git 2 saat otur kalk

yani bir şey derse cevabını ver sonra da günlük yaşantına devam et

eşine de onlar hakkında bir şey söyleme
Duramiyo su cenem,basinin etini yiyorum aklima geldi mi. Bana savunmaya kalksa sinirden cildiriyorum. Hani,savunma demiyelm de,ama onlar da surda soyle beni dusundu vs birseyler dese cildriyorum hemen.
Dediginiz gibi,yarin birgun cocugumz olsa onu da gormek falan isteyecekler o zaman.napacagim. Su sorunlar asilmadan dusunmesem daha mi dogru olur acaba.. Ama bu kararimda bile onlarn etkisinin olmasi beni cileden cikariyor,onlar kim ki oluyorm. :KK43:

Hic de masum bir dusunceyle barismaya calistiklarini dusunmuyorum..Dugunde alamadiklari altinlari almaya calisacaklar. Uzerinize biraz daha borc yikmaya calisacaklar. Hatta bir bakarsiniz ki evinize gelip yerlesirler. Cok uzgunum esinizin anne babasi sonucta ama cok arsizlar. Bunlari yapmaya utanmamislarsa cok daha fazlasini yapma potansiyelleri vardir. Hele bir de cocuk olunca iyice kotu olacak. Küs kalamasaniz bile gorustugunuzde sadece esinizin agzina laf vermemek icin gorusmeyi kabul ettiginizi, ne onlardan size ana baba ne de size onlardan kiz evlat olmayacagini bir sekilde dile getirirseniz belkiii kucuk bi ihtimal mesafe koymayi basarabilirsiniz...

Soyledim. Sen ogullari mi oldun da ben kizlari olmaya eksik kaldim dedim. Once.onu dusunselerdi yapmazlardi zaten.
Altinlari alcak diyorsunz da,yok ki hicbirseyim,hepsini dugun ertesi hemen bozdurup.krediye yatirdik. Ben sanki alip da saklamaya mi almaya calistim. Esim dugunu nisani gelinligi,esyalarimizi herseyi kendi yaptgi icin fazlaca kredi cekmisti. Dugunden gelenler kucuk bi kismina ancak yetti cok bi taki olmadi zaten..Hala borc icindeyiz.

X