- 7 Kasım 2012
- 382
- 122
- 73
- Konu Sahibi lightpinklady
-
Yok yok zaten girip cikmiyo resti cektim. Gorusmuyoruz. Simdilik esim ilimli bakalim.. ama iste bi mesele oldu mu da aaa ama.napiym annem babam atiym mi satiyim mi tabiki gidicem yardimci olucam havalarinda.. Neymis konusmadgimz icin uzuluyomus da gelip gideniyolar diye falan..Evlenince erkeklerin anası daha bi kıymetli oluyor nedense
Canim bence baktı ki direniyorsun evinin içine girip kaleyi içten fetetmeyi düşünüyor kaynanan oğlunun aklını bile çeler böylesi
Burda yazdıklarını eşinle konuş, ben sana karışmıyorum ama sende bana saygı duy ve Karışma de sende sakin o kaynanan ile görüşme evine rahat girip çıkmasın
Dedim zaten. O da iste,sen de haklisin falan diyor. Bi sure iyi gidiyoruz sonra anasi falan koruklerse onu,laf ebeligi yapabiliyo iste..25 ya yorumu okumak gözüm yemedi :)
Telefonlarina cevap vermeneden geri dönmedin derlerse iş yaparken unuttum. Ben de en son KV geldiğinde tartışma yaşadık aramadım hiç oda aramadı. O olaydan önce hergün arardım istemeyerek Igün aramasan o arardı aramadın diye. Aramasan eşim sorardı aradım diye. sinir durdum. Sonra aramamaya başladım o olaydan sonra eşim hiç sormadı arayıp aramadığımI. Biliyor çünkü olayları. Ustünden 1-2 s ay geçtikten Sonra sormaya başladı Bak sen ailemi arıyor musun ki bende arıyayım dedim. Haftalarca aramıyorum ama konuştuğumuzda yada bir araya geldiğimizde hiçbirşey yok gibi davranıyoruz. Senin olayın çok farklı. Eşine gerekiyorsa demelisin muhattap olmak istemediğini
Evet bu kadar dusunup uzulmeye bile degmezler ama..yaşadıklarınız unutulacak gibi değil ne biçim insanlarmış üzülmeyin artık boşverin
Üzüldüm, gercekten karşındakiler insan değilmiş. Ben olsam gorusmezdim. Eşin ne çabuk unutmuş yaşananları.
Canım benim durumum da sana benziyordu. Düğün denilince tüylerim diken diken oluyor. Eşim dahil düğünümle kimse ilgilenmedi,berbat kuaför, güya süslenecek olan bir okul bahçesinde düğün. Hiçbir maddi manevi destekte bulunmayıp kızının düğününü önce önüme sonra aynı haftaya alan, damadına oğlundan daha fazla değer veren bir kayınvalide, neredeyse aramıza girip yatacak olan babaanne...kına gecesinde biz kenarda misafir bunlar görümcemle damadı ortaya aldı biz kenarda onları izledik falan filan...albümüm hiç olmadı zaten düğündeki fotolar karanlık ve resmen sıfir makyajli...
Ben o dönemde çok sabrettim düğünde sorun, kavga çıkmasın diye ama içimin soğuması bir buçuk senemi aldı.bu surede esimle çok kavga ettik, ikiden fazla defa boşanma aşamasına geldik ama kopamadik artık zorlamiyor ve ben annesiyle asgari düzeyde gorumcemle hiç görusmuyorum.
Hiçbir lafimi da esirgemiyorum kv den ve o dönemde bana bunları yasatanlardan.ilk zamanlar çok uğraştım goruselim affedeyim diye ama olmadi,icimden gelmedi.akisina bırakın dedim bırakmayı da tamamen koptu iliskiler. esim, ailem,esimin ailesi o kadar baskı yaptı ki ama anladılar artık ve zorlamiyorlar. Sen de zorlama canım, çünkü en azından ilk bir sene etkisi geçmiyor ve içinden gelmiyor, kendin dahi zorlaşan da ters tepiyor
dunya erkekler ve onların kendini beğenmiş aileleri etrafında dönmüyor. o yüzden esin icin ozveri falan bunlar boş. gururunu kıran insanlar bunlar. Eşin seni için ozveride bulunsun. kendi ne yapıyorsa yapsın.seni de rahat bıraksın bir zahmet. aileni gerçekten tebrik ediyorum elleri öpülesi insanlar. şöyle bir olay olsa heralde beni bi dakika tutmazlardi o düğün salonunda diye düşünüyorum. Allah sabır versin sana da
Bazı şeyleri abarttığınızı düşünüyorum, kına gecesinde flashımda yüksek yüksek tepeler olmasaydı çalışnmayacaktı falan. Bazılarında da kızmakta haklısınız, düğünün ortasında altınları almak için kavga çıkarmaları, kına gecesindeki küçük altına konmaya çalışmaları. Ama eşinizin ailesi neticede ve kopamazsınız. O yüzden resmi olun ama görüşmekten kaçmanız zor.
Bence eşinizden zaman istediğinizi söyleyin. Bu şekilde üstünüze gelmeye devam ederse evliliğinizin yıpranacağını açıklayın. Her şeyi geçtim düğünde altınları çekmek ne yaben olsam bende affedemem amal eşinize bunu çaktırmayın..
1,5 yıl oldu 5 yıl flört dönemimiz oldu onlar yüzünden uzattık hiçbir yardımları olmadı düğün günü demezler mi evinize altın saymaya gelicek diye hazırlık döneminde bir kere gelmediler ya acaba gerizekalı mı görüyorlar beni laf sokmalar,esime şikayetler başladı şimdiden birde ayrı şehirlerdeyiz.birde deli gibi çalışmamı istiyorlar habire başvuru yapmıyorsun bilmem ne bunaldım artık ya cahillerden nasihat dinliyorum birde kayinvalidem hayatında iş tecrübesi olmamış okumamış benden saygı bekliyor sanki profesör Allahindan bulsun insallah yaşım 31 bide diyor ki herkes 20 li yaşlarda doğum yapıyor geç kaldın diyor utanmıyor demeye nerdeyse birkaç yıl daha uzaticaklardı direttik. Benden dört dörtlük olmamı istiyorlar hem çok iyi ev hanımı olayım hem ise gireyim hem çocuk doğrayım bende insanım ya çok doldum artık bu şehirde hiç arkadaşım yok kimseye derdimi anlatamıyorumAnlamazlar onlar sinavdan falan. Dusuk puan alsaniz,is bulamasaniz sevinirler hatta.. egolari daha bi tatmin olur. Siz ozveride bulunursunuz gelip icine ederler...
Yapmadiginiz seyi yapmissiniz gibi soylerler. Abartirlar.. Ogullari bi otorite bi karar mercii ya...
Anne manne demeyin bence de,haketmiyor kaynananiz. Sizli bizli olun bence de.. Siz kazancli cikmamissiniz ki adam yerine koydukca onu..
Sizin ne kadar oldu evleneli??
Oğlunu övüyor oglum dort dörtlük diyor habire beni kıskandırmak için başka kızları övüyor aklı parada altında benim ailem sormadı bir kere hayatımda bunlar kadar görgüsüz görmedim aile çok önemliymiş hep ailem derdi de inanmazdım hiç telefonla arayamıyorum nasıl akraba olduk anlamış değilim beni kabullenemediler1,5 yıl oldu 5 yıl flört dönemimiz oldu onlar yüzünden uzattık hiçbir yardımları olmadı düğün günü demezler mi evinize altın saymaya gelicek diye hazırlık döneminde bir kere gelmediler ya acaba gerizekalı mı görüyorlar beni laf sokmalar,esime şikayetler başladı şimdiden birde ayrı şehirlerdeyiz.birde deli gibi çalışmamı istiyorlar habire başvuru yapmıyorsun bilmem ne bunaldım artık ya cahillerden nasihat dinliyorum birde kayinvalidem hayatında iş tecrübesi olmamış okumamış benden saygı bekliyor sanki profesör Allahindan bulsun insallah yaşım 31 bide diyor ki herkes 20 li yaşlarda doğum yapıyor geç kaldın diyor utanmıyor demeye nerdeyse birkaç yıl daha uzaticaklardı direttik. Benden dört dörtlük olmamı istiyorlar hem çok iyi ev hanımı olayım hem ise gireyim hem çocuk doğrayım bende insanım ya çok doldum artık bu şehirde hiç arkadaşım yok kimseye derdimi anlatamıyorum
Zaten kaynananiz cahil olmasa bu kadar bilmislik taslamaz. Ben okulla egitimle olcmuyodum cehaleti ama ,evet okulla egitimle de alakasi varmis. Gormus gecirmislik lazim bi kere..Benim kaynana,biz sevgiliyken annemn ogretmeb oldgunu ogrendiginde disardan lise bitirmeye durmustu ama kaldi o da oylece. Ben yukseklisansa basladim bi sinir oldu. Benim de diplomamin bi halta yaradigi yok aslinda.. yani is mis bulamadim. Bulamiyorum..Ama benmkiler,is bulsam onu da istemezler kiskanirlar. Onlarin aile bicimine gore bi kadin zaten evlenmek.icin dogar.. cocuk dogurur dunyasi o kadar olur bi cocuguyla ilgilenir bi kocasiyla tamam..1,5 yıl oldu 5 yıl flört dönemimiz oldu onlar yüzünden uzattık hiçbir yardımları olmadı düğün günü demezler mi evinize altın saymaya gelicek diye hazırlık döneminde bir kere gelmediler ya acaba gerizekalı mı görüyorlar beni laf sokmalar,esime şikayetler başladı şimdiden birde ayrı şehirlerdeyiz.birde deli gibi çalışmamı istiyorlar habire başvuru yapmıyorsun bilmem ne bunaldım artık ya cahillerden nasihat dinliyorum birde kayinvalidem hayatında iş tecrübesi olmamış okumamış benden saygı bekliyor sanki profesör Allahindan bulsun insallah yaşım 31 bide diyor ki herkes 20 li yaşlarda doğum yapıyor geç kaldın diyor utanmıyor demeye nerdeyse birkaç yıl daha uzaticaklardı direttik. Benden dört dörtlük olmamı istiyorlar hem çok iyi ev hanımı olayım hem ise gireyim hem çocuk doğrayım bende insanım ya çok doldum artık bu şehirde hiç arkadaşım yok kimseye derdimi anlatamıyorum
Oğlunu övüyor oglum dort dörtlük diyor habire beni kıskandırmak için başka kızları övüyor aklı parada altında benim ailem sormadı bir kere hayatımda bunlar kadar görgüsüz görmedim aile çok önemliymiş hep ailem derdi de inanmazdım hiç telefonla arayamıyorum nasıl akraba olduk anlamış değilim beni kabullenemediler
Allah büyük gözümüze gösterecek eşimin arkadaşlarının ailesi oradan değer verdikleri gelinlerine neler aldılar bizede gelmediler bayramda nisanliyken hatta dışarda buluştuk kurban bayramında banklarda oturduk ailemi ne duruma düşürdüm birde kestiğimiz kurbanda verdik teşekkür bile etmediler neler çektim ben bir anlatsam roman olur hatta nisanliyken evine uğruyorduk bişey almak için ben giremiyorum aşağıda bekliyordum eşim hep derdi sen aşağıda bekle diye birkere yemeğe çaya gidemedim 5 yıl boyunca bende gerizekalılık o kadar gözüm kör olmuş aşktan bana bohca da yapmadılar birde paramız yok diyorlardı yalanmış kadın araba alacakmış kendine hergün beddua ediyorum gelindiğini bile annem babam aldı nişanı düğünü hep biz yaptikBen de aramiyorum. Cok kizginim da kirginim da.. evet hic denk degil bizim de ailelerimiz esimle. Yani iyi niyet herseyi orter aslinda. Para pul,aslinda egitim de onemli degil okadar. Anlasmak istemeli.insan...
Amcam öldgunde babami aramadilar bile bunlar..
Biz nisanliyken bayramda aramadilar ailemi..
Burda okuyorum.millet,nisanlilikta gelinine hediyeler duzerlermis . Ziyaretler yapilirmis bilmem.ne.. hic biri olmadi bizde.. Onlar hal.hatir mi bildiler de ben bilicem.. bu kadar benden de!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?