Hayır almadım..klasik 2 yaş sendromu olarak düşünüp geçmesini bekledim sabırlaOyun terapisi , çocuk psikoloğu, pedagog gibi yardımlar aldınız mı ?
Kreşe gitmiyor,yeni öğretim yılında göndermeyi düşünüyordum,4 yaş da3 yaşta böyle bir dönem oluyor sabretmekten başka çaresi yok. Her konuda böyleyse bi uzman görüşü alabilirsiniz nasıl süreci yöneteceğinizi söylerler. Kış zamanı enerjisini atamıyor olabilir kreşe gidiyor mu?
Abisiyle arası nasıl?
Tabi ki dedim,en basitinden bugün montsuz çıkardım, çünkü dediğim gibi asla susmuyorKrizlerinde başarılı olduğu oldu mu? Yani bazen hayır bazen de sussun diye tamam dediniz mi?
Zaten üşüdüğünü söyledi,bu sefer de gidip alalım diye bir kriz... büyük oğlum 5 dkya sınava girecek o eve gidip montu almaktan bahsediyor...Özellikle dışarıda,çevreye rezil olmayalım dediğim zamanlarda bu durumu asla kontrol edemiyorumher yaşı ayrı zor ama bir gerçek var ki çocuğun da yapısı huyu var.
Bazı çocuklar daha zor oluyor.
Benim oğlum da daha zor ve inattır. Hala geçmedi.
Açıkçası artık ben kendini ilgilendiren konularda hayır diyorsa ısrar etmeyip tecrübe kazanmasını sağlıyorum.
Okula hala bere kaşkol takmadan gidiyor. Üşüyebilrisin diyorum hayır diyorsa üşüsün.
Yapacak bir şey yok.
Bu konularda kendimi yıpratmıyorum.
Yani toplum içinde bağırma gibi krizlerde duruyorum karşısında.
Yemek yemesi, üşümesi, illa yazlık giyinmek istemesine karışmıyorum/ bere takmadı üşüdü ve yanımIda bere yok mesela üzgünüm sen tercih ettin ben seni uyardım diyorum. Bir dahakine bak geçen seferki gibi üşürsün diye uyarıyorum. Siz de bence bu konularda yıpratmayın kendinizi bırakın bir gerçekten üşüsün.
Malesef bu tutarsızlık istediklerini her koşulda yapabileceklerini bilmeleri daha da kötü oluyo bu durumlarda. Siz hayır mont giyilecek bitti diyeceksiniz. Kendini bir paralar iki paralar yani.Tabi ki dedim,en basitinden bugün montsuz çıkardım, çünkü dediğim gibi asla susmuyor
Hiç rezil oluruz diye geri adım atmayın. Eğer aman millet bir şey diyecek diye saçma isteklerine tamam derseniz önünü alamazsınız her ortamda huzursuzluk çıkarır.Zaten üşüdüğünü söyledi,bu sefer de gidip alalım diye bir kriz... büyük oğlum 5 dkya sınava girecek o eve gidip montu almaktan bahsediyor...Özellikle dışarıda,çevreye rezil olmayalım dediğim zamanlarda bu durumu asla kontrol edemiyorum
Slm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi
Eninde sonunda istediği olduğu için böyle yapıyor ağlaya ağlaya vazgecene kadar istediğini yapmayın aynı odada gerekirse sarilarak bırakın ağlasın. Sizin durum inattan çok simarikliga evrilmeye baslamis Allah yardımcınız olsun.Slm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi olan var mi
Yaa işte değişmeyecek diye ödüm kopuyor,4 yaş ve sonrası için umudum vardı çünküKızım da küçükken böyleydi 9 yaşında şu an ve hâlâ aynı geçenlerde otobüse bindik ev yakın mecburen bindik o kısa sürede telefonu istedi vermiyorum dedim çünkü sık vermiyoruz ağlamaya başladı ama sanki dövmüşüm o derece ağladı böyle sanki etini sıktım o derece ağlıyor rezil olduk ama hiç takılmadan eve gittim her dediğini yapmıyorum ama zor çocuklar değişmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?