- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.490
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim oğlum atipik otizm tanili ve konuşmuyor daha önceden böyle tanili çocuk görenler ya da konu hakkında bilgisi olanlar bilir ki krizleri çok yüksek ve yipraticidir ona rağmen istediğini yapmam ,almayacaksin yapmayacaksın şuan olmaz istersen ağla diyorum ayaklarını falan yere vurmaya kalkarsa sımsıkı sarılıp sakinlestiriyorum ama asla ağladığı şey için istediği olmaz. Şimdi gözüme bakıyor izin verirsem gidip alıyor/ yapıyor izin vermezsem rutinine devam ediyor. Babasına Nazı daha çok geçiyor baba da daha çok bu yöntemi kullanıyorKızım da küçükken böyleydi 9 yaşında şu an ve hâlâ aynı geçenlerde otobüse bindik ev yakın mecburen bindik o kısa sürede telefonu istedi vermiyorum dedim çünkü sık vermiyoruz ağlamaya başladı ama sanki dövmüşüm o derece ağladı böyle sanki etini sıktım o derece ağlıyor rezil olduk ama hiç takılmadan eve gittim her dediğini yapmıyorum ama zor çocuklar değişmiyor
Oğlum işitme engelli atipik otizmli çocuğu olan arkadaşlarim var krizleri çok ağır önceki gün yolun ortasında kendini yere atıp çığlık çığlığa ağladı. Rabb'im CC güç versin size. Dediğiniz gibi ağlayarak yaptırmaları doğru değil bunu her zaman bilmeli sizin adınıza sevindimBenim oğlum atipik otizm tanili ve konuşmuyor daha önceden böyle tanili çocuk görenler ya da konu hakkında bilgisi olanlar bilir ki krizleri çok yüksek ve yipraticidir ona rağmen istediğini yapmam ,almayacaksin yapmayacaksın şuan olmaz istersen ağla diyorum ayaklarını falan yere vurmaya kalkarsa sımsıkı sarılıp sakinlestiriyorum ama asla ağladığı şey için istediği olmaz. Şimdi gözüme bakıyor izin verirsem gidip alıyor/ yapıyor izin vermezsem rutinine devam ediyor. Babasına Nazı daha çok geçiyor baba da daha çok bu yöntemi kullanıyor
Sizin de bizim de bizim gibi olan herkesin Allah yardımcısı olsun biz onlari akranları gibi normal yetiştirmek zorundayız hayata adapte olmak zorundalar. Benim de çok başıma geldi yol ortasi ağlamalar ama hiç aldırmadım çok göz tacizine uğradım, yavrum ağlatma ben alayım vs nasihati da duydum kibarca reddettim herkesi. Şuan çok şükür 5 yaşında bakisimdan anlıyor tıpış tıpış ağlasa da yoluna devam ediyorOğlum işitme engelli atipik otizmli çocuğu olan arkadaşlarim var krizleri çok ağır önceki gün yolun ortasında kendini yere atıp çığlık çığlığa ağladı. Rabb'im CC güç versin size. Dediğiniz gibi ağlayarak yaptırmaları doğru değil bunu her zaman bilmeli sizin adınıza sevindim
Babasına da böyle mi yapıyor? Sorumlu yalnız bir anne gibi yazmışsınız. Çocukla sorun yaşayanlar öyle ifade ediyor nedense.Slm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi olan var mi
Montu o giymiyor olabilir o an siz neden yanınıza almadınız ? 3 yaşındaki çocuğun her söylediğini böyle yaparsak ooooZaten üşüdüğünü söyledi,bu sefer de gidip alalım diye bir kriz... büyük oğlum 5 dkya sınava girecek o eve gidip montu almaktan bahsediyor...Özellikle dışarıda,çevreye rezil olmayalım dediğim zamanlarda bu durumu asla kontrol edemiyorum
Almama da izin vermedi,gizlice götüreyim dedim elimde gördüğü an ben ceketimi giydim ya ona gerek yok bırak dedi..Dediğim gibi sürekli her istediğini yapmıyorum sınava yetiştirmem gerekiyordu oğlumu o yüzden daha fazla zaman kaybetmek istemedim,dışarda da rezil olmamak için genelde suyuna gidiyorum ama evde yapmıyorum her dediğiniMontu o giymiyor olabilir o an siz neden yanınıza almadınız ? 3 yaşındaki çocuğun her söylediğini böyle yaparsak oooo
Benimle daha çok vakit geçiriyor,bu krizlerin muhattabi genelde benimBabasına da böyle mi yapıyor? Sorumlu yalnız bir anne gibi yazmışsınız. Çocukla sorun yaşayanlar öyle ifade ediyor nedense.
Sadece size karşı mı böyle? Herkese aynı mı? Bir pedagog yardımcı olabilir.
Herkes kendine baksın bence kendi rezilliklerine dışarda ayrı evde ayrı olursa çocuk niye sizi dinlesin ? Salak olmadığına göreAlmama da izin vermedi,gizlice götüreyim dedim elimde gördüğü an ben ceketimi giydim ya ona gerek yok bırak dedi..Dediğim gibi sürekli her istediğini yapmıyorum sınava yetiştirmem gerekiyordu oğlumu o yüzden daha fazla zaman kaybetmek istemedim,dışarda da rezil olmamak için genelde suyuna gidiyorum ama evde yapmıyorum her dediğini
Benim kız 5 yasındaSlm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi olan var mi
Zamanla geçecek,Slm kızlar 3 yaş 3 aylık oğlumun inatlaşması krizleri artık dayanabileceğim boyutları aştı,doğduğu ilk günden beri çok zor bir bebekti,bir de 8 yaş abisi var.Her şey onun istediği gibi olacak her yerde her an bir kriz çıkartabilir gerçekten mental olarak çöktüm,4 yaş da geçer mi şu anki duruma göre 4 yaş da dahi geçmeyeceğini düşündüğüm için çok huzursuzum hayat kalitem yerlerde.. Bugünü anlatayım.. Büyük oğlumu bilsem sınavına götürdüm,ona da değişiklik olsun diye yanımda götürdüm kimseye de bırakmak istemedim,Evden çıkmadan başladı mont giymiycem,bere takmayacağım hava yağmurlu ve soğuk,soğuk dedim üşürsün dedim dinlemedi bir ceket aldı zar zor,okula vardığımızda üşüyorum dedi.. Çocukları sınava cagirdiklarinda büyük oğlumu gönderdim bende girecem diye kriz çıkardı bir öğretmen o kapıdan giriş sağladı da zar zor sakinleşti,abiyi beklemeyelim diye bir kriz sınav 20 dk sürüyor,beni oradan oraya sürükledi krizlerle,inatlarla karşı çıktığimda bağırmalarla,abisi çıktı bu sefer gelmiyorum dedi arabaya binmedi zorla bindirdim,Arkadan bana vurmaya çalıştı ben araba kullanırken vb. umarım anlatabilmişimdir dayanacak gücüm kalmadı inatlari krizleri bitmek bilmiyor, önerisi olan var mi
damla dml neyi beğendiremedik bu mesajda size acaba?Malesef bu tutarsızlık istediklerini her koşulda yapabileceklerini bilmeleri daha da kötü oluyo bu durumlarda. Siz hayır mont giyilecek bitti diyeceksiniz. Kendini bir paralar iki paralar yani.
Diğer 2 kitabın fotoğrafını da şimdi ekliyorum. Öyle durumlarda kendinize devamlı şunu hatırlatın çocuk pislik olsun diye öyle davranmıyor bir ihtiyacı var altında yatan bir duygu var bu davranışın, ve çocukta hemen ilkel beyin devreye girdiği için vurma,ağlama bağırma gibi tepkiler veriyor.Çok zor ve yaş büyüyünce geçiyor ama bu süreçte ebeveynin tavrı ile kalıcı davranışa dönüşebilir.
Oyuncu ebeveynlik , Denemediğim yol kalmadı,Dramsız disiplin kitaplarından yararlanabileceğinizi düşünüyorum.
mesela montu giymedi , dışarısı soğuk ya şimdi giy yada eline al üşüyünce giyersin deyip iki seçenek sunun başkasına izin vermeyin. Ya da oyuna çevirip montlar konuşturabilirsiniz gibi ,kitapları okursanız bence faydalı olur. Evet krizler yine oluyor ama bu kitaplar bizde daha kolay baş etmemizi sağladı