• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanacak gücüm kalmadı..

beyazbere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2017
122
49
48
29
Okumadığım yazı, izlemediğim video, okumadığım kitap kalmadı .. Butun aynı sıkıntıda olan kadınların yazılarını okudum. Benim gibi kadınlara yardım etmek isteyenlerin yazdıkları kitapları okudum ama ya ben okuduklarımı uygulamayı beceremiyorum. Yada gerçekten bu sorunun hiçbir çozumu yok. 7 aylık evliyim ve 6 aylık hamileyim. 23 yaşındayım. Eşimle gorucu usulu evlendik. Ama çok sevdim. Hele evlendikten sonra ona olan bağlılığım fazlasıyla arttı. İlk zamnlar çok iyiydik. Onunda beni sevdiğini goruyordum. Hissediyordum. Ama artık birbirinden tamamen bağımsız iki insan olduk. Karnımdaki bebek olmasa bir an bile dusunmezsin.boyle bir hayatı yaşamaktansa insanların laflarına kulak asmayıp boşanırdım. Ama bebeğim beni engelliyor. Belkide boşanacak kadar büyük bir dert gelmeyecek size ama bir insanı olumu isteyecek kadar yaşamaktan bıktıran birşey, bence küçük birşey değildir. Eşim evlenmeden önce her akşam dukkanından çıkıp kuzenlerinin yanına giderdi. Gittikleri yer çay ocağı veya herhangi bir cafe. Yaptıklarıda okey oynayıp nargile içmek. Nişanlıyken bana dokunmuyordu bu işin ucu. O yüzden gozume batmıyordu. Ama hep evlendikten sonra çıkmam. Karımı bırakıp neden adamların yanına gideyim evde seninle ilgilenirim diyordu! Bende o yüzden her akşam çıkmasına takılmıyordum. Nasıl olsa evlendikten sonra çıkmayacaktı. Kuzenlerinin ikisi evli bir tanesi bekar. Evli olanlarda her akşam benim eşim ve diğeriyle beraber çıkıyorlardı halbuki. Burdan anlamam lazımdı benimkinin de çıkacağını.biz evlendik balayından geldik. İlk gunumuz evde. Akşam yemeğini yedik ve direk telefon çaldı. Dışarıya çağırıyorlae. Telefonu kapatıp bana sordu bende gitmesini sorun olmadığını soyledim. Gitti bir saat sonrada geldi. Sonra bu işlem çoğalmaya başladı. Artık rahatsız olmaya başlamıştım ama birşey demiyordum. Elimde olmadan yuzum asılmaya başladı. Evliliğimizin ilk ayı ramazana geldi ve ramazan olması, herkesin geç saatlere kadar dışarıda olması eşimi dahada rahatlaştırdı. Ben birşey dediğim zaman ramazan olduğu için boyle normalde çıkmam bu kdr haftada bir gun çıkarım diyip geçiştirdi. Ramazan bitti bu çıkışlar çoğalmaya başladı. Ben evde kendşmi harap edip o gelene kadar ağlıyordum ama asla gel diye aramıyordum. Tartışıyorduk ve bu ona en fazla bir hafta gidiyordu. Bir hafta sonra aynı olaylar aynı kavgalar. 7 ay oldu ve biz hala aynı durumdayız. Dışarı beraber çıktığımız zamanlar saati kolluyor hemen onların yanına gidebilmek içn. Eve misafir geldiği zaman aynı şey. Misafirler gidene kadar saate bakıyor. Gitselerde çıksam diye. Ben bişey dediğim zaman bana niye çıkıp bi iki saat kafa dağıtmayı çok goruyorsun diyor. Çok görmüyorum çık dağıt kafanı hatta gez eğlen. Ama benimle yaparkende bunları aklın onlarda olmasın. Onlarla eğlendiğin gibi benimlede eğlen benimlede gül. Benimlede birşeyler yapmaktan keyif al. Çokmu şey istiyorum. Daha yeni evliyim ve hamileyim. Çocuk doğduktan sonra zaten yalnız geçircek vaktimiz istesekte olmicak. Madem hergun dışarı çıkmak isticektin kuzenlerinden ayrılmak onlarsız vakit geçirmek istemicektin o zaman neden evlendin !? Neden beni boyle mutsuz sevgisiz bi insana donuşturdun. Düşünüyorum ama hiçbirine cevap bulamıyorum. Yaptığım uyguladığı. Hiçbir formül onun dışarıya olan bağlılığını değiştirmedi. Ben yıldım ama o yılmadı.. Daha çok yeni evliliğim. Aranızda yıllarca belkide benim yaşadığım sorunu yaşayanlar vardır. Tecrübelerinizi uyguladığınız çözümleri ve sonuçlarını bekliyorum.. Lütfen yardımcı olun, yorumlarınız benim tutunduğum son dal, son çare..

Elime geçen her fırsatta engellemeye çalıştım bu yüz vermemiş halim gerçekten. Diğer evli kuzenleri hergun çıkıyor. Eğer yüz vermiş olsaydım benim eşimde hergun çıkardı. Zaten biraz yumuşak yuzumu gordumu hergun çıkmak istiyor. Elimden geldiği kadar tepkimi koymaya çalıştım

Bu kk insanlara örnek olmalı .. nişanlıyken rahatsız etmeyen herşey evlenince rahatsız ediyor ve nişandan önce verilen sözlerin büyük bir çoğunluğu tutulmuyor !
Yaşadığın kimine göre komik sayılabilir , kimine göre büyük dert olabilir .. ama bunu sen hamilelikle birlikte yaşayınca sana ağır gelmiş ..
Aklından ölüm geçirme doğacak yavrun aklına gelsin , etraf boşanınca ne der diye düşüneceğine , evladıma ve kendime nasıl kıyabiliyorum diye düşün

Elime geçen her fırsatta engellemeye çalıştım bu yüz vermemiş halim gerçekten. Diğer evli kuzenleri hergun çıkıyor. Eğer yüz vermiş olsaydım benim eşimde hergun çıkardı. Zaten biraz yumuşak yuzumu gordumu hergun çıkmak istiyor. Elimden geldiği kadar tepkimi koymaya çalıştım
Allah yardımcınız olsun bakara suresı okuyun evde çok iyi gelir Rabbim huzurunuzu artırsın ama gerçekten tepki verdiğinizi gösterin konuşmayın küsün eşinizi siz tanıyorsunuz en cok

Bu kk insanlara örnek olmalı .. nişanlıyken rahatsız etmeyen herşey evlenince rahatsız ediyor ve nişandan önce verilen sözlerin büyük bir çoğunluğu tutulmuyor !
Yaşadığın kimine göre komik sayılabilir , kimine göre büyük dert olabilir .. ama bunu sen hamilelikle birlikte yaşayınca sana ağır gelmiş ..
Aklından ölüm geçirme doğacak yavrun aklına gelsin , etraf boşanınca ne der diye düşüneceğine , evladıma ve kendime nasıl kıyabiliyorum diye düşün
Yazımı iyi okumadınız sanırım. Bebeğim için boşanmadığımı zaten belirttim.

Yazımı iyi okumadınız sanırım. Bebeğim için boşanmadığımı zaten belirttim.
Yazını baştan sona ve iyi ! Okudum da , sen okumadığımı nerden çıkarıyorsun ? Ben sana bebeğin için bu evliliği yürüt demiyorum , etraf ne der diye düşünüp , şu hamile halinle mutsuz yaşamaktansa cidden sorunlar varsa boşanmayı da düşünebilirsin diyorum !

Eve PlayStation al :)
Bu sefer eve insanları doluşturabilir ama en azından dışarı çıkmaz...
Ben de böyle insanları hiç anlamıyorum.. bizim sokakta da bir kahvehane var, evli barklı adamlar akşam 11e 12ye kadar orada. dizi bitme saatinde yatmaya eve gidiyorlar.
Ulan madem evi sevmiyordun serseri gibi mahalleyi bekleyeceksin neden evlendin?
Hatta biri arkadaşımın babası, kendi eve gelmeyen insan, kızının hayatına da karışıyor, asla akşam saatlerinde dışarıda olmasına izin vermiyor. Hem kendin evde değilsin hem karin çocuğun evi beklemeli... Sinir oluyorum.
Ev o kadar güzel bir yer madem akşam orada olmak zorundasın senin onca erkeğin içinde işin ne?
Kafan ağrıyor tepedeki TV'ye bakacam diye, k.cin uyuşuyor sandalyede. Git evine üçlü koltuğa uzan,üstüne battaniye mandalina yiye yiye izle dizini....
Sinir sinir insanlar...

Yeni evlisin, evliliğe alışamamış. Büyüklerden biri çeksin kulağını.çocuk gibi davranıyorsunuz ikiniz de. Haftada bir gün gidip vakit geçirmesine müsaade et bu zamanlarla seninle geçirdiği zamanları kıyaslama. Erkek muhabbetine alışmış adamı iyice evden uzaklaştırmaktadır başka işe yaramaz. Madem evli barklılar birlikte bir yerlere gidilsin, siz de muhabbet edersiniz.

Yaşadığın gerçekten kolay değil..
Senin hayatın tamamen o, onunki ise kuzenleri/nargile/okey olmuş..

Öncelikle kendini ona bağımlı hissetmekten vazgeç, bağlı ol ama bağımlı değil!. Tüm hayatını ona bağladığın için sıkılıp bunalıyorsun ve oda aynı şekilde olabilir.
Sende sosyalleş. Kendine güven. Bir çevren olsun. Plan yap. O seninle olmak için an kollasın. Kendini zavallı/yazık balonuna hapsetme. Kendini kıymetli hisset. Çünkü kıymetlisin.

Birde bu dışarı çıkma olayını belli günlere bölün. Buna birlikte karar verin. Örneğin hafta içi 2 gün hafta sonu 1 gün gitsin tüm hafta onlarla olmasından iyidir.

Beraber olduğunuz anlarda onunla olmaktan mutluluk duyduğumuzdan bahsedin. Beden diliyle olur, anımsatarak olur. Çocukla konuşur gibi değil iki yetişkin gibi.

Beraber olduğunuz günlerde ortak zevklerinizden konuşun. Onun ilgi duyduğu şeylerden de konuşun. Gerekirse netten araştırın bakın donanımlı olun.

Karı koca ilişkisi de çok önemli. Bence erkek ve kadın arasındaki en güçlü bağ özel anlarda kuruluyor.
Planlı gibi davranmayın ama hazırlıklı olun :KK15:

Biz akıllı güçlü ve zeki kadınlarız unutmayın :KK200:

Eve PlayStation al :)
Bu sefer eve insanları doluşturabilir ama en azından dışarı çıkmaz...
Ben de böyle insanları hiç anlamıyorum.. bizim sokakta da bir kahvehane var, evli barklı adamlar akşam 11e 12ye kadar orada. dizi bitme saatinde yatmaya eve gidiyorlar.
Ulan madem evi sevmiyordun serseri gibi mahalleyi bekleyeceksin neden evlendin?
Hatta biri arkadaşımın babası, kendi eve gelmeyen insan, kızının hayatına da karışıyor, asla akşam saatlerinde dışarıda olmasına izin vermiyor. Hem kendin evde değilsin hem karin çocuğun evi beklemeli... Sinir oluyorum.
Ev o kadar güzel bir yer madem akşam orada olmak zorundasın senin onca erkeğin içinde işin ne?
Kafan ağrıyor tepedeki TV'ye bakacam diye, k.cin uyuşuyor sandalyede. Git evine üçlü koltuğa uzan,üstüne battaniye mandalina yiye yiye izle dizini....
Sinir sinir insanlar...
Bekarken bende çok kınardım kahvelerdeki adamları. Bunların karıları yokmu ya derdim. Demekki çok kınamışım rabbim banada yaşatıyor aynısını. Yani bende anlamıyorum boyle adamları ama benim eşimin ailesinde çok doğal olan birşey bu kimsenin eşi evde oturmuyr. Kayınpederim 75 yaşında adam hergun sabah kahvaltısını yapar evden çıkar yatsı namazını kılar oyle gelir. Ne mi yapıyor? Caminin altındaki may ocağında o tahta sandalyelerde gazete okuyor akşama kadar. Ve bu kimseye batmıyor. Çünkü ailedeki butun erkekler aynı. Benim eşim benim yüzümden aralarında en az dışarı çıkan. Ama oda bana fazla geliyor. Haftada bir gün iki gun çıkması problem değil benim için ama ne zamanki haftanın beş gunune 6 gunune çıkıyor o zaman katlanılmaz oluyor.

Yeni evlisin, evliliğe alışamamış. Büyüklerden biri çeksin kulağını.çocuk gibi davranıyorsunuz ikiniz de. Haftada bir gün gidip vakit geçirmesine müsaade et bu zamanlarla seninle geçirdiği zamanları kıyaslama. Erkek muhabbetine alışmış adamı iyice evden uzaklaştırmaktadır başka işe yaramaz. Madem evli barklılar birlikte bir yerlere gidilsin, siz de muhabbet edersiniz.
Haklısınız onuda denedik. Kuzenlerinin ikisininde küçük çocukları var ve sürekli onlara ayak uyduramıyorlae malesef. Arada yaptığımız oluyor ama hep beraber vakit geçirdikten sonra akşam tekrar bir araya gelmek istiyorlar. Sanki biz varken kendilerine vakit ayırmış olmuyorlar bizim yanımızda kafa dağıtamıyorlarmış gibi.. Keşke haftanın bir günü gitse, ağzımı açıp tek bir kelime etmem..

Ah be çoçuğum ne vardı ilk aydan hamile kalacak?
Birbirinize alışın,evinize alışın,evliliğin tadını çıkarın biraz,düzeniniz oturduktan sonra da çocuk düşünün,üstelik yaşınız da genç.
Sizin için artık yapacak bir şey yok da belki evlilik aşamasındaki diğer arkadaşların kulağına küpe olur diye yazıyorum.

Bu işi triple,küsmeyle çözemezsiniz.
Oturup güzelce konuşun,kendinizi ve hissettiklerinizi 'ben diliyle' anlatın.
Eşiniz eğitimli ve sizi anlayabilecek biri mi?
Bu da önemli tabii.

Yaşadığın gerçekten kolay değil..
Senin hayatın tamamen o, onunki ise kuzenleri/nargile/okey olmuş..

Öncelikle kendini ona bağımlı hissetmekten vazgeç, bağlı ol ama bağımlı değil!. Tüm hayatını ona bağladığın için sıkılıp bunalıyorsun ve oda aynı şekilde olabilir.
Sende sosyalleş. Kendine güven. Bir çevren olsun. Plan yap. O seninle olmak için an kollasın. Kendini zavallı/yazık balonuna hapsetme. Kendini kıymetli hisset. Çünkü kıymetlisin.

Birde bu dışarı çıkma olayını belli günlere bölün. Buna birlikte karar verin. Örneğin hafta içi 2 gün hafta sonu 1 gün gitsin tüm hafta onlarla olmasından iyidir.

Beraber olduğunuz anlarda onunla olmaktan mutluluk duyduğumuzdan bahsedin. Beden diliyle olur, anımsatarak olur. Çocukla konuşur gibi değil iki yetişkin gibi.

Beraber olduğunuz günlerde ortak zevklerinizden konuşun. Onun ilgi duyduğu şeylerden de konuşun. Gerekirse netten araştırın bakın donanımlı olun.

Karı koca ilişkisi de çok önemli. Bence erkek ve kadın arasındaki en güçlü bağ özel anlarda kuruluyor.
Planlı gibi davranmayın ama hazırlıklı olun :KK15:

Biz akıllı güçlü ve zeki kadınlarız unutmayın :KK200:
Dediğim gibi o kadar yazı okudumki... Nişanlıyken dışarıda çok vakit geçiren Bi insandım. Bu onu hep tedirgin ediyordu. Evlendikten sonra pazar günlerini beraber geçiricez di mi ? Bu kadar dışarı çıkmazsın di mi ? Bunları sık duyuyordum. Evlendik ve istediği gibi oldu ben sadece onunla dışarı çıkan, onunla olmak için vakit kollayan birine donuştum. Belkide dediğiniz gibi ondan kendimi biraz soyutlasam hem o biraz tedirgin olmaya başlar hemde ben onsuz mutlu olmayı öğrenirim. Ama nasıl ?

Ah be çoçuğum ne vardı ilk aydan hamile kalacak?
Birbirinize alışın,evinize alışın,evliliğin tadını çıkarın biraz,düzeniniz oturduktan sonra da çocuk düşünün,üstelik yaşınız da genç.
Sizin için artık yapacak bir şey yok da belki evlilik aşamasındaki diğer arkadaşların kulağına küpe olur diye yazıyorum.

Bu işi triple,küsmeyle çözemezsiniz.
Oturup güzelce konuşun,kendinizi ve hissettiklerinizi 'ben diliyle' anlatın.
Eşiniz eğitimli ve sizi anlayabilecek biri mi?
Bu da önemli tabii.
Konuşmak beceri isteyen bişeydir. Anlamak daha da beceri ister. Ben konuşuyorum gayet kibar, hanfendiliğimi bozmadan anlatmaya çalışıyorum derdimi. Ama her seferinde bana aynı cevapları veriyor. Burdan anlıyorum beni hiç anlamadığını. Beni neden kısıtlamaya çalışıyorsun diyor. Ben akşamları bi saat kendime vakit ayıramayacakmıyım diyor. Sen hamilesin ı yüzden çok ilgi istiyorsun diyor. Daha ne yapayım ne istiyorsun diyor ... Sonra ben ne istediğimi anlatıyorum ve başa donuyoruz. Yani beni anlamıyor

Konuşmak beceri isteyen bişeydir. Anlamak daha da beceri ister. Ben konuşuyorum gayet kibar, hanfendiliğimi bozmadan anlatmaya çalışıyorum derdimi. Ama her seferinde bana aynı cevapları veriyor. Burdan anlıyorum beni hiç anlamadığını. Beni neden kısıtlamaya çalışıyorsun diyor. Ben akşamları bi saat kendime vakit ayıramayacakmıyım diyor. Sen hamilesin ı yüzden çok ilgi istiyorsun diyor. Daha ne yapayım ne istiyorsun diyor ... Sonra ben ne istediğimi anlatıyorum ve başa donuyoruz. Yani beni anlamıyor
Evli adam her akşam dışarı çıkmaz,
bunun kendine vakit ayırmakla ne ilgisi var?
Adamın mantığı baştan sakat.
O zaman kaçan kovalanır moduna geçin hemen.
İlgilenmeyin onunla,kendinize meşgale bulun, ortam yapın.
Bakalım ne yapacak?

Okumadığım yazı, izlemediğim video, okumadığım kitap kalmadı .. Butun aynı sıkıntıda olan kadınların yazılarını okudum. Benim gibi kadınlara yardım etmek isteyenlerin yazdıkları kitapları okudum ama ya ben okuduklarımı uygulamayı beceremiyorum. Yada gerçekten bu sorunun hiçbir çozumu yok. 7 aylık evliyim ve 6 aylık hamileyim. 23 yaşındayım. Eşimle gorucu usulu evlendik. Ama çok sevdim. Hele evlendikten sonra ona olan bağlılığım fazlasıyla arttı. İlk zamnlar çok iyiydik. Onunda beni sevdiğini goruyordum. Hissediyordum. Ama artık birbirinden tamamen bağımsız iki insan olduk. Karnımdaki bebek olmasa bir an bile dusunmezsin.boyle bir hayatı yaşamaktansa insanların laflarına kulak asmayıp boşanırdım. Ama bebeğim beni engelliyor. Belkide boşanacak kadar büyük bir dert gelmeyecek size ama bir insanı olumu isteyecek kadar yaşamaktan bıktıran birşey, bence küçük birşey değildir. Eşim evlenmeden önce her akşam dukkanından çıkıp kuzenlerinin yanına giderdi. Gittikleri yer çay ocağı veya herhangi bir cafe. Yaptıklarıda okey oynayıp nargile içmek. Nişanlıyken bana dokunmuyordu bu işin ucu. O yüzden gozume batmıyordu. Ama hep evlendikten sonra çıkmam. Karımı bırakıp neden adamların yanına gideyim evde seninle ilgilenirim diyordu! Bende o yüzden her akşam çıkmasına takılmıyordum. Nasıl olsa evlendikten sonra çıkmayacaktı. Kuzenlerinin ikisi evli bir tanesi bekar. Evli olanlarda her akşam benim eşim ve diğeriyle beraber çıkıyorlardı halbuki. Burdan anlamam lazımdı benimkinin de çıkacağını.biz evlendik balayından geldik. İlk gunumuz evde. Akşam yemeğini yedik ve direk telefon çaldı. Dışarıya çağırıyorlae. Telefonu kapatıp bana sordu bende gitmesini sorun olmadığını soyledim. Gitti bir saat sonrada geldi. Sonra bu işlem çoğalmaya başladı. Artık rahatsız olmaya başlamıştım ama birşey demiyordum. Elimde olmadan yuzum asılmaya başladı. Evliliğimizin ilk ayı ramazana geldi ve ramazan olması, herkesin geç saatlere kadar dışarıda olması eşimi dahada rahatlaştırdı. Ben birşey dediğim zaman ramazan olduğu için boyle normalde çıkmam bu kdr haftada bir gun çıkarım diyip geçiştirdi. Ramazan bitti bu çıkışlar çoğalmaya başladı. Ben evde kendşmi harap edip o gelene kadar ağlıyordum ama asla gel diye aramıyordum. Tartışıyorduk ve bu ona en fazla bir hafta gidiyordu. Bir hafta sonra aynı olaylar aynı kavgalar. 7 ay oldu ve biz hala aynı durumdayız. Dışarı beraber çıktığımız zamanlar saati kolluyor hemen onların yanına gidebilmek içn. Eve misafir geldiği zaman aynı şey. Misafirler gidene kadar saate bakıyor. Gitselerde çıksam diye. Ben bişey dediğim zaman bana niye çıkıp bi iki saat kafa dağıtmayı çok goruyorsun diyor. Çok görmüyorum çık dağıt kafanı hatta gez eğlen. Ama benimle yaparkende bunları aklın onlarda olmasın. Onlarla eğlendiğin gibi benimlede eğlen benimlede gül. Benimlede birşeyler yapmaktan keyif al. Çokmu şey istiyorum. Daha yeni evliyim ve hamileyim. Çocuk doğduktan sonra zaten yalnız geçircek vaktimiz istesekte olmicak. Madem hergun dışarı çıkmak isticektin kuzenlerinden ayrılmak onlarsız vakit geçirmek istemicektin o zaman neden evlendin !? Neden beni boyle mutsuz sevgisiz bi insana donuşturdun. Düşünüyorum ama hiçbirine cevap bulamıyorum. Yaptığım uyguladığı. Hiçbir formül onun dışarıya olan bağlılığını değiştirmedi. Ben yıldım ama o yılmadı.. Daha çok yeni evliliğim. Aranızda yıllarca belkide benim yaşadığım sorunu yaşayanlar vardır. TecrübeleBenrinizi uyguladığınız çözümleri ve sonuçlarını bekliyorum.. Lütfen yardımcı olun, yorumlarınız benim tutunduğum son dal, son çare..
Ben 8 senelik evliyim eşimin daha bir akşam beni evde tek bırakıp ta dışarıya çıktığını hatırlamıyorum nereye gitsek hep beraber gideriz işlerimizi yine beraber hallederiz bazen gündüz tek bir yere gitmek zorunda kalır onda da ya ben hasta olmuşumdur o gün yada bir düğün dernek olur ( ben pek sevmediğim için) tek gider en fazla 1 saat durur gelir zaten bensiz istesem de bir yere gitmez kurban olayım kocama ya
Size gelince.... İyi sabrediyorsunuz valla
Allah yardımcınız olsun..

Ben 8 senelik evliyim eşimin daha bir akşam beni evde tek bırakıp ta dışarıya çıktığını hatırlamıyorum nereye gitsek hep beraber gideriz işlerimizi yine beraber hallederiz bazen gündüz tek bir yere gitmek zorunda kalır onda da ya ben hasta olmuşumdur o gün yada bir düğün dernek olur ( ben pek sevmediğim için) tek gider en fazla 1 saat durur gelir zaten bensiz istesem de bir yere gitmez kurban olayım kocama ya
Size gelince.... İyi sabrediyorsunuz valla
Allah yardımcınız olsun..
Allah mutlu etsin de , bu tarz Mesajlar konu sahibini daha mutsuz edebilir ..

Valla buradan bakınca pek te mutlu gibi görünmüyor zaten msj la alakası yok yani
Mutlu değil zaten , bende daha mutsuz eder dedim ya .. yaşı daha çok genç ve yeni evli , bir de hamile .. etrafında zaten özendiği hayatlar vardır , bir de okuyunca daha da üzülür

Back
X