- 19 Temmuz 2018
- 1.888
- 6.009
- 73
Katlanmasın , istediğini okur istemediğini okumaz .. binbir çeşit insanız ve herkesin yorumu farklıdır ! Kocasına katlansın ya da katlanmasın , ha sende bana bu yorumu yapınca , kadının zorluğu birden kalktı .. bende bu yapılan yorumları eleştirip sanki bütün suç yorum yapanlardaymış algısı oluşturmaya çalışanları anlamıyorum , herkes her yazılanı “anlamak istediği gibi “ anlamazsa sorun olmazNe kadar sinirli saldırgan bir üslupla yazılmış.... Sanki karşınızda bi tanıdığınızı görmüşsünüz de abanmış gibisiniz... Kadın zaten zor halde bi de size mi katlanacak
Evet bundan sonra daha dikkat edecğini bebekten sonra çıkmayacağını söyledi. Bebekten sonra çıkarsa dediğim gibi bırakıp gitmekle tehdit edicem. Gerekirse bırakıp gidicem.Laf söylemek ve surat asmak belli bir zamandan sonra hicbir anlam ifade etmeyecek eşiniz icin, en son ne konuştunuz bundan sonra daha az gideceğini falan söyledi mi, bebekden sonra gitmeyeceğini soylemeside sizi geçiştirmek icin gibi geldi bana. Suan da hamilesiniz eşinize manevi olarak en çok ihtiyaç duyduğunuz dönemlerden birindesiniz, rest çekilecek durumda şuan esiniz bence.
Kesinlikle bosanmalik bir durum değil önce onu netlestireyim esinizle Allah sizi cok mutlu etsin .benim kastetdigim ciddi bir rest sizi kahveye gidip oturmak mi eşini çocuğunu kaybetmek mi kendi karar versin ama bunu küs gitmek gibi yapmayın çocuk doğduktan sonra degismezse gözlemleyin bir süre o zaman korkacagi şekilde konuşun ve koyun önüne dilekceyi asla kabul etmez zaten esinizde sizi seviyor belli sonra bi süre kafamı dinlicem gidiyorum dersiniz sizi kaybetmeyi göze alacağını sanmıyorum ben . Sabır bazen en iyi ilaçtır Eşinizi çok kavga ilede bogmadan mutsuzlugunuzu ifade edin net olarakBebekten sonra duzelmez mi yani.? Şimdi ben birkaç gun annemin evine gitsem nasıl olur. Aramasam sormasam ? Laf söylemek surat asmaktan başka ne yapılabilir ki ?
Peki.. Doğuma kadar beklicem, Gozlemlicem, sonra dediğinizi yapıcam..Kesinlikle bosanmalik bir durum değil önce onu netlestireyim esinizle Allah sizi cok mutlu etsin .benim kastetdigim ciddi bir rest sizi kahveye gidip oturmak mi eşini çocuğunu kaybetmek mi kendi karar versin ama bunu küs gitmek gibi yapmayın çocuk doğduktan sonra degismezse gözlemleyin bir süre o zaman korkacagi şekilde konuşun ve koyun önüne dilekceyi asla kabul etmez zaten esinizde sizi seviyor belli sonra bi süre kafamı dinlicem gidiyorum dersiniz sizi kaybetmeyi göze alacağını sanmıyorum ben . Sabır bazen en iyi ilaçtır Eşinizi çok kavga ilede bogmadan mutsuzlugunuzu ifade edin net olarak
Zaten onunla çok fazla ilgilendiğim için böyle oldu. Ama onu ihmal etsem ilgilenmesem daha çok dışarıya meyletmezmi ? Yani beni bıraktı saldı zaten bende dalgama bakayım demez mi ? Akşamları yemekte evde oluyor çoğu zaman. Çıkıyosa yemekten sonra çıkıyor. Çok guzel onerilerde bulunmuşsun ama atıyorum ben eve misafir çağırdığım zaman, arkadaşlarımı çağırdığım zaman o bundan rahatsız olmaz. Direk dışarı çıkar. Hatta evde insan var yalnız değilim diye dha rahat takılır. Hiçte zoruna gitmez o evdeyken birilerini çağırmamCanım sen çıkınca çık gez nolacak fln diyomus ,oda fayda etmiyomus ya,sen en iyisi başka türlü şeyler dene derim.misal akşam yemek hazırla koy sofrayı ortaya, gec başka bir odaya otur yeme,ben yedim yada canım istemiyor de ama bi hafta yada 10 gün kadar hiç oturma sofraya,asla onunla yemek yeme. Tek başına yesin, ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu gorsün.yada onun hep evde olduğu günler ne zamanlarsa o günlere hep bir misafir ayarla. çevrende konu komsun yada arkadaşların fln topla eve,mısır cips film günü yapın kendini cok yormadan.ama hep o evdeyken evi doldur,gözüne batsın yani,ihmal et onu yemeğini bir gün hazırlama misal arkadaşlarla takıldık bugün yemek yok malesef canım hadi gir bı çorba bari pişir kendine fln de umursamadan.gece yorgunum canim uykum var de yada basim agriyor de esini reddet elini surdurme bi kac gun misalama asla bunları tavırlı bi sekilde yapma herşey normalmiş gibi yap. yada bir hafta boyunca evi hiç süpürüp silme pislik içinde oturun oda gozune batar illaki.yani bu tür şeylerle onun arkadaslariyla çıkmasının da ne kadar rahatsız edici olduğunu hatırlat. iste senin olduğun kadar rahatsızım gördün mü simdi anla biraz beni de.ihmal edilmek koyar adamciklara canım ihmal et bak nasıl aslan kesilir.sen böyle değildin noldu sana bilmem ne falan dediğinde, valla benim eski halime donmemi istiyorsan bana biraz kulak vermen gerek, istemediğim şeyler yapmaman lazım o zaman anlaşırız iste de artık bunlarda olmazsa en iyisi bir bilenden yardım istemek olur kayinvaliden den fln
Valla o adamı değiştiremezsin bende çok uğraştım 3. Senemdeyim hiç birşey elde edemedim elde var Kocaa bir sıfır ...
hmm anladım canım bunları yapsam ters teper diyorsun yani,o zaman oturup etraflıca enini boyunu bı konuş,bak ben 7 aylık evliyim ne hayallerle evlendim,sevdimde seni hatta dusunmeden bebek bile yaptim o kadar da guvendim. Ama şimdiden seninle bı sonumuz olduğunu düşünmemeye başladım bu durumdan rahatsızım,konusunca bı sure duzeliyosun sonra yine aynı şey oluyor bunu kabullenme mi bekleme benden,çocuk olması da senden geçme mi engellemez bak bebeğe guveniyosan falan de.hatta bu durumu senin gözünde bı rahatsızlıkmış gibi göster eşine,sende ki bu kopamama bı alışkanlıktan ziyade rahatsızlık bence gidelim bı doktora psikolokla falan goruselim de. bı noluyo ya,bu kadın ne diyor,benim hasta oldugumu düsünüyor durum ciddi galiba,bu kadın daha ciddi hatta fln diye düşünmesine sebep ol.bi gözünü korkut bakalım,ciddi ol.bu sefer napacakZaten onunla çok fazla ilgilendiğim için böyle oldu. Ama onu ihmal etsem ilgilenmesem daha çok dışarıya meyletmezmi ? Yani beni bıraktı saldı zaten bende dalgama bakayım demez mi ? Akşamları yemekte evde oluyor çoğu zaman. Çıkıyosa yemekten sonra çıkıyor. Çok guzel onerilerde bulunmuşsun ama atıyorum ben eve misafir çağırdığım zaman, arkadaşlarımı çağırdığım zaman o bundan rahatsız olmaz. Direk dışarı çıkar. Hatta evde insan var yalnız değilim diye dha rahat takılır. Hiçte zoruna gitmez o evdeyken birilerini çağırmam
Yani boşanmak istemiyorsan bir an önce umursamamayı öğren. Ben ne zaman takmamaya başladım, O da o zaman vazgeçti.Ben yıllarca hergunumu ağlayarak mı geçiricem. Boşanmaktan başka çare yok o zaman. Delirmekten hergun ağlamaktan iyidir değil mi?
Dışarı çıkmaktan mı vazgeçti ?Yani boşanmak istemiyorsan bir an önce umursamamayı öğren. Ben ne zaman takmamaya başladım, O da o zaman vazgeçti.
Bu konuşmaları o kadar yaptım ki.. Hatta seninki hastalık derecesinde bi bağımlılık dedim. Kendini kafa dağıtıyorum diye kandırma dedim. Baya konuştum ya. Konuştuklarım hiçbir etki etmiyor sadece abartıyorsun cevabını alıyorum. Ama bir sonraki çıkmasında dediklerini tekrar soylicem. Benim pes etmediğimi gorunce o pes eder belkide..hmm anladım canım bunları yapsam ters teper diyorsun yani,o zaman oturup etraflıca enini boyunu bı konuş,bak ben 7 aylık evliyim ne hayallerle evlendim,sevdimde seni hatta dusunmeden bebek bile yaptim o kadar da guvendim. Ama şimdiden seninle bı sonumuz olduğunu düşünmemeye başladım bu durumdan rahatsızım,konusunca bı sure duzeliyosun sonra yine aynı şey oluyor bunu kabullenme mi bekleme benden,çocuk olması da senden geçme mi engellemez bak bebeğe guveniyosan falan de.hatta bu durumu senin gözünde bı rahatsızlıkmış gibi göster eşine,sende ki bu kopamama bı alışkanlıktan ziyade rahatsızlık bence gidelim bı doktora psikolokla falan goruselim de. bı noluyo ya,bu kadın ne diyor,benim hasta oldugumu düsünüyor durum ciddi galiba,bu kadın daha ciddi hatta fln diye düşünmesine sebep ol.bi gözünü korkut bakalım,ciddi ol.bu sefer napacak
umarım öyle olur ama olmazsa da,buyuklerin bı çaresine bakma zamanı gelmiş eşinizin.insallah bı daha konusmak icin karsiniza aldiginizda konusmaniz ayrılmak üzerine olmazBu konuşmaları o kadar yaptım ki.. Hatta seninki hastalık derecesinde bi bağımlılık dedim. Kendini kafa dağıtıyorum diye kandırma dedim. Baya konuştum ya. Konuştuklarım hiçbir etki etmiyor sadece abartıyorsun cevabını alıyorum. Ama bir sonraki çıkmasında dediklerini tekrar soylicem. Benim pes etmediğimi gorunce o pes eder belkide..
Çok teşekkür ederim guzel duaların için.. Okuyup tek tek cevap verdiniz, ilgilendiniz gerçektn çok teşekkür ederim inşallah rabbim sizin yuvanızıda mutluluğunuzuda daim etsin.umarım öyle olur ama olmazsa da,buyuklerin bı çaresine bakma zamanı gelmiş eşinizin.insallah bı daha konusmak icin karsiniza aldiginizda konusmaniz ayrılmak üzerine olmazesin sensiz kalmayı hakediyor ama bebek bekliyorsunuz hem esinizi seviyorsunuz da.dilerim Allah gönlünüze göre versin canim
Nasil yani? Kocaniz disari cikiyor diye caniniza mi kiymayi mi düsünüyorsunuz? Bosanmak hic mi akliniza gelmiyor? Cocuk olsun olmasin, bosanmak her zaman bi care. Ölmek sorunu cözmeyecek.Okumadığım yazı, izlemediğim video, okumadığım kitap kalmadı .. Butun aynı sıkıntıda olan kadınların yazılarını okudum. Benim gibi kadınlara yardım etmek isteyenlerin yazdıkları kitapları okudum ama ya ben okuduklarımı uygulamayı beceremiyorum. Yada gerçekten bu sorunun hiçbir çozumu yok. 7 aylık evliyim ve 6 aylık hamileyim. 23 yaşındayım. Eşimle gorucu usulu evlendik. Ama çok sevdim. Hele evlendikten sonra ona olan bağlılığım fazlasıyla arttı. İlk zamnlar çok iyiydik. Onunda beni sevdiğini goruyordum. Hissediyordum. Ama artık birbirinden tamamen bağımsız iki insan olduk. Karnımdaki bebek olmasa bir an bile dusunmezsin.boyle bir hayatı yaşamaktansa insanların laflarına kulak asmayıp boşanırdım. Ama bebeğim beni engelliyor. Belkide boşanacak kadar büyük bir dert gelmeyecek size ama bir insanı olumu isteyecek kadar yaşamaktan bıktıran birşey, bence küçük birşey değildir. Eşim evlenmeden önce her akşam dukkanından çıkıp kuzenlerinin yanına giderdi. Gittikleri yer çay ocağı veya herhangi bir cafe. Yaptıklarıda okey oynayıp nargile içmek. Nişanlıyken bana dokunmuyordu bu işin ucu. O yüzden gozume batmıyordu. Ama hep evlendikten sonra çıkmam. Karımı bırakıp neden adamların yanına gideyim evde seninle ilgilenirim diyordu! Bende o yüzden her akşam çıkmasına takılmıyordum. Nasıl olsa evlendikten sonra çıkmayacaktı. Kuzenlerinin ikisi evli bir tanesi bekar. Evli olanlarda her akşam benim eşim ve diğeriyle beraber çıkıyorlardı halbuki. Burdan anlamam lazımdı benimkinin de çıkacağını.biz evlendik balayından geldik. İlk gunumuz evde. Akşam yemeğini yedik ve direk telefon çaldı. Dışarıya çağırıyorlae. Telefonu kapatıp bana sordu bende gitmesini sorun olmadığını soyledim. Gitti bir saat sonrada geldi. Sonra bu işlem çoğalmaya başladı. Artık rahatsız olmaya başlamıştım ama birşey demiyordum. Elimde olmadan yuzum asılmaya başladı. Evliliğimizin ilk ayı ramazana geldi ve ramazan olması, herkesin geç saatlere kadar dışarıda olması eşimi dahada rahatlaştırdı. Ben birşey dediğim zaman ramazan olduğu için boyle normalde çıkmam bu kdr haftada bir gun çıkarım diyip geçiştirdi. Ramazan bitti bu çıkışlar çoğalmaya başladı. Ben evde kendşmi harap edip o gelene kadar ağlıyordum ama asla gel diye aramıyordum. Tartışıyorduk ve bu ona en fazla bir hafta gidiyordu. Bir hafta sonra aynı olaylar aynı kavgalar. 7 ay oldu ve biz hala aynı durumdayız. Dışarı beraber çıktığımız zamanlar saati kolluyor hemen onların yanına gidebilmek içn. Eve misafir geldiği zaman aynı şey. Misafirler gidene kadar saate bakıyor. Gitselerde çıksam diye. Ben bişey dediğim zaman bana niye çıkıp bi iki saat kafa dağıtmayı çok goruyorsun diyor. Çok görmüyorum çık dağıt kafanı hatta gez eğlen. Ama benimle yaparkende bunları aklın onlarda olmasın. Onlarla eğlendiğin gibi benimlede eğlen benimlede gül. Benimlede birşeyler yapmaktan keyif al. Çokmu şey istiyorum. Daha yeni evliyim ve hamileyim. Çocuk doğduktan sonra zaten yalnız geçircek vaktimiz istesekte olmicak. Madem hergun dışarı çıkmak isticektin kuzenlerinden ayrılmak onlarsız vakit geçirmek istemicektin o zaman neden evlendin !? Neden beni boyle mutsuz sevgisiz bi insana donuşturdun. Düşünüyorum ama hiçbirine cevap bulamıyorum. Yaptığım uyguladığı. Hiçbir formül onun dışarıya olan bağlılığını değiştirmedi. Ben yıldım ama o yılmadı.. Daha çok yeni evliliğim. Aranızda yıllarca belkide benim yaşadığım sorunu yaşayanlar vardır. Tecrübelerinizi uyguladığınız çözümleri ve sonuçlarını bekliyorum.. Lütfen yardımcı olun, yorumlarınız benim tutunduğum son dal, son çare..
Evet alttan ala ala boyle oldu farkındayım. Bakıyorkş ben 2 gun suratımı asıyorum uçuncu gun duzeliyorum. 3. Gunun akşamı tekrar çıkıyor. Bu boyle donup gidiyor. Madem hemcinslerinden bu kadar keyif alıyorlar o zaman evlenmeyip bi bekar evinde hemcinsleriyle yaşasalarmış. Evlilik kolay yurutulecek bişey değil. Bekârlıklarındaki gibi davranarak aynı kurallarını aynı alışkanlıklarını devam ettirip hemde evliliklerini devam ettiremezler. Bi erkeğin en zayıf noktası kadınlardır. Evde karısına bakmak onunla vakit geçirmek varken erkeklerle vakit geçirmek onlarla maç muhabbeti siyaset muhabbeti yapmak neden çekici gelirki bi adama ? Bi kadın bi adama neden yetmez yani ? Gulmekse bizimle gulunmuyomu bizimle eğlenilmiyomu, muhabbet edilmiyomu ? Bunun mantıklı hiçbir açıklamadı yok! Dun akşam yeteri kadar bağırdım çağırdım bu boyle mi devam edecek ben istemiyorum katlanamıyorum artık. Evde yalnız kalınca duvarlar ustume ustume geliyor beni buna alıştırmaya çalışma alışmıcam dedim. Hayır bebek doğana kdr zaten 2 3 ay daha çıkıcm sonra daha çıkmam zaten nedir yani dedi. Şimdilik geç gelmemek şartıyla çıkmasına göz yumucam. Sesimi çıkarmıcam. Ama geç gelirse ve hergun çıkıp arsızlığa vurursa dediğiniz gibi eve 11 sen sonra gelmeni istemiyorum he illa devam edicem diyosan bu evliliği bitirelim dicem. Bunu hep dusundum ama hiç dile getirmedim. Durumun ciddiyetini farkeder umarım.Bu erkekler birbirlerinden ne kadar zevk alıyor yahu. Bende de bunun entelektüel versiyonu mevcut. Öyle kahvehane nargile vs alışkanlığımız yok lakin ister ki her gece dostlarıyla dışarda vakit geçirsin, edebi siyasi tartışmalar yapsınlar, o söyleşi senin bu imza günü benim dolansın dursun. Söylenince "sen de gel.. ben evde vakit geçirmeyi sevmiyorum, evde içimiz mi çürüsün vs." diyor. Ama ben çalişiyorum çok yoruluyorum ve akşamları kaldıramıyorum artık söyleşilerdi toplantılardı, içim şişiyor... Biz ilk sene ciddi sıkıntılar yaşadık. En son gece 2'de eve girince ufak çaplı bir cinnet durumu birazcık toparlamamızı sağladı. Orta yolu bulduk gibi bir şey.. Bu sefer de şöyle bir sıkıntı başladı, evimiz kültür yuvası haline geldi. Gazeteci ve yazar arkadaşları her gece evimizde toplandı ve ben onlara çay, kahve, olmadı rakı meze servisi yapar halde buldum kendimi. Yani adam beni yanlış anladı...Derdim ikimizin birlikte başbaşa paylaştığımız bir şeyler olmaması. Sorunum tam olarak bu. Yoksa tabi ki benim dışımda benden bağımsız bir hayatı olacak... Çoook sorguladım kafam patlayana kadar sorguladım sıkıntı ne, beni sevmiyor mu, benden keyif almıyor mu diye.. Ama hepsini inkar ediyor.. Sizi de sevmediğini düşünmüyorum. Sadece gerçekten erkekler hemcinslerinden inanılmaz keyif alabiliyor. Gerçek bir rest çekerek biraz olsun eve bağlayabildim. Bir gece gene bir mesaj geldi aşkım ben arkadaşlarla iki kadeh bir şey içeceğim diye. Gelme! dedim. 10 dk sonra evdeydi. Surat astı falan ama umrumda değil. Kurallarım var artık bu eve 11'den sonra giremezsin otel değil burası, benle vakit geçirmek iş çıkışı evine gelmek sana zul geliyorsa bitiririz ben bu yalnızlıktan çok sıkıldım dedim. O oldu. Müthiş bir şekilde değişti. Bu gibi durumlarda naif olmak, aman huzurumuz bozulmasın diyerek alttan almak çok işe yaramıyor. Kurallarınızı hatırlatın. Size bu saçma sapan psikolojiyi yaşatmaya hakkı yok. Size de yazık.
Bu rest sizde işe yaramış ne mutlu ama herkese sokmeyebilir .. İnşallah bendede işe yarar ve onu tamamn değiştirir. Aynı durumda olan birilerinin değiştiğini duzeldiğini duymak çok guzel.. Umut veriyor ❤Bu erkekler birbirlerinden ne kadar zevk alıyor yahu. Bende de bunun entelektüel versiyonu mevcut. Öyle kahvehane nargile vs alışkanlığımız yok lakin ister ki her gece dostlarıyla dışarda vakit geçirsin, edebi siyasi tartışmalar yapsınlar, o söyleşi senin bu imza günü benim dolansın dursun. Söylenince "sen de gel.. ben evde vakit geçirmeyi sevmiyorum, evde içimiz mi çürüsün vs." diyor. Ama ben çalişiyorum çok yoruluyorum ve akşamları kaldıramıyorum artık söyleşilerdi toplantılardı, içim şişiyor... Biz ilk sene ciddi sıkıntılar yaşadık. En son gece 2'de eve girince ufak çaplı bir cinnet durumu birazcık toparlamamızı sağladı. Orta yolu bulduk gibi bir şey.. Bu sefer de şöyle bir sıkıntı başladı, evimiz kültür yuvası haline geldi. Gazeteci ve yazar arkadaşları her gece evimizde toplandı ve ben onlara çay, kahve, olmadı rakı meze servisi yapar halde buldum kendimi. Yani adam beni yanlış anladı...Derdim ikimizin birlikte başbaşa paylaştığımız bir şeyler olmaması. Sorunum tam olarak bu. Yoksa tabi ki benim dışımda benden bağımsız bir hayatı olacak... Çoook sorguladım kafam patlayana kadar sorguladım sıkıntı ne, beni sevmiyor mu, benden keyif almıyor mu diye.. Ama hepsini inkar ediyor.. Sizi de sevmediğini düşünmüyorum. Sadece gerçekten erkekler hemcinslerinden inanılmaz keyif alabiliyor. Gerçek bir rest çekerek biraz olsun eve bağlayabildim. Bir gece gene bir mesaj geldi aşkım ben arkadaşlarla iki kadeh bir şey içeceğim diye. Gelme! dedim. 10 dk sonra evdeydi. Surat astı falan ama umrumda değil. Kurallarım var artık bu eve 11'den sonra giremezsin otel değil burası, benle vakit geçirmek iş çıkışı evine gelmek sana zul geliyorsa bitiririz ben bu yalnızlıktan çok sıkıldım dedim. O oldu. Müthiş bir şekilde değişti. Bu gibi durumlarda naif olmak, aman huzurumuz bozulmasın diyerek alttan almak çok işe yaramıyor. Kurallarınızı hatırlatın. Size bu saçma sapan psikolojiyi yaşatmaya hakkı yok. Size de yazık.
Nasil yani? Kocaniz disari cikiyor diye caniniza mi kiymayi mi düsünüyorsunuz? Bosanmak hic mi akliniza gelmiyor? Cocuk olsun olmasin, bosanmak her zaman bi care. Ölmek sorunu cözmeyecek.[/QUOT
Canıma kıyacağımı soylemedim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?