Artık bir bebeğim olsun istiyorum.

Esmerim8153

sevgi bir güne değil bir ömre sığmalı.
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
72
20
3
27
merhaba arkadaşlar 1 yıl 2 aydır evlıyım bundan 6 ay once bı dusuk yaptık bu benı cok sarstı tabı cok ıstıyodum bebeğimin olmasını korunmuyoruz esımle ama olmuyo nedense bı problemımde yok aslında sadece bıraz zayıfım ve kansızlık var bunun dısında cıddı bır rahatsızlıgım yok sızce dogal yollarla hamıle kalabılır mıyım yanı bunun ıcın bısey yapmam gerekıyor mu ben bunu merak edıyorum sızlere danısmak ıstıyorum cunku esımde bı kac defa neden olmuyo gıbı sorular sordu bende cekındım. yardımcı olurmusunuz bıldıgınız yontem falan varsa . sımdıden tesekkur edıyorum

1 yılı geçmiş çocuk isteğiniz olalı , siz kadın doğuma eşiniz ürolojiye gitsin. Eşiniz size neden olmuyor diye sorarken ne cevap vermenizi bekliyor ki?

tatlım daha önce hamile kalmışssın zaten düşük olmuş , demekki hamile kalabiliyorsun. stres yapma , şuan belkide zamanı değildir allah dogru zamanı bilir. bikaç taktik önemli tabi , ilişki sonrasında heemen kalkma beline yastık koy ayaklarını havaya dikip yarım saat bi saat bekle , ve adet döneminden sonraki yumurtlama günleri hesaplama var internettede o günlerde ilişkiye girdiğinizde ihtimal ikiye katlanıyor. ben bunların faydasını gördüm allahın izniyle. umarım seninde işine yarar. kötü olayı hatırlatmak istemem ama düşük nasıl oldu ağır bişeyi kaldırdın ?

Doktora gitmeyi denediniz mi?
ben dusugum olmadan once gıtmıstım bellı bısey soylememıstı doktor tahlıllerde bı hormonun yuksek gelıyo dedı sut hormonuymu normalde hamıle kalınca yuksek oluyomus sen hamıle degılsın bı ıkı tahlıl sonra ılac yazıcam dedı ben 1 2 ay sonra hamıle kaldım sonra dustu sonrada hıc gıtmedım hastaneye falan

1 yılı geçmiş çocuk isteğiniz olalı , siz kadın doğuma eşiniz ürolojiye gitsin. Eşiniz size neden olmuyor diye sorarken ne cevap vermenizi bekliyor ki?
bılmıyorum oda etkılendı sanırım dusukten sonra ıcıne dogmustu sankı dusmeden once duser bısey olur cok sevınme uzulmenı ıstemıyorum demıstı bana 1 hafta sonra dustu

Prolaktin hormonu sanırım bahsettiğiniz şey. Çok hakim değilim ama hamile kalmayı zorlaştıran bir hormon diye biliyorum. Önce doktora görünün lütfen. Planlı hamileliklerde mutlaka kontrollerden geçilmesi, sorunların çözülmesi belli destek ve vitaminlerin başlanması gerekir.

aslında dusukten oncede oyle hamıle kalmıstım ben denerım tekrar canım tesekkur ederım
. Ya aslında agır derken ben bır kez ot yoldum bahcede o zaman bılmıyodum hamıle oldugumu bırde esımın annesı odun attırmıstı bana bunlar sebep olmus olabılır yada esımle ılıskıye gırmıstık bundan da olabılır bazı ınsanların bırsey olmuyomus ama belkıde hassastı dıye dusunuyorum ben ıstemıyodum tabı esım ısrar edınce de bısey dıyemedım belkı ondan olmus olabılır yanı ılk dusukte sebebını arastıramayız dedı doktor bana ve ılıskıye gırılmemesı gerektıgını de soylemedı

evet aynen oydu doktorun soyledıgı ama hamıle kaldım ben ondan sonra anlamadıgım sey de o beyınden gelen bı problem olabılır demıstı doktor bana ımkanım olmadıgı ıcın sureklı cıkamıyorum evden esımın calısma saatlerı uyusmayabılıyo tabı bı doktora gorunmek ıstıyorum tekrar ama doktor soyledıkten sonra hamıle kalmam da dusunduruyor benı

Hormonlar her zaman eşit olmaz. Denge değişebilir.
Düşük sebebinizi de bilmiyorsunuz, hamilelik öncesi destekleri almadığınız için kaybettiniz belki bebeğinizi. Belki hormon dengesizlikleriniz sebep oldu.
Bir daha hamile kalsanız düşüğe sebep olan şeyleri çözmediğiniz için belki tekrar düşük yapacaksınız. Doktora görünmeniz şart.

yanı tekrar hormon testı mı yaptırmalıyım

Prokaktin hormonu mu? O hormon yükselince yumurta kalitesini çok bozuyormuş benimde yüksekti dr ilaç önermedi başlarsan iki yıl kullanman gerekir yoksa değer düştü deyipte bırakırsan o değer ikiye katlanır dedi

Prolaktin hormonunu yüksekliği yumurta üretimini engelleyebilmektedir.
Doktora gidip istediği tetkikleri yaptırmanız gerekir. Folik asite (vitamin) başlamanız gerekir.
Ot yolmak ile odun atmak için ile düşük gerçekleşmez. ( riskli gebeliklerde tabiki dikkat gerekir)
Eşinizin neden olmuyor diye sorması da pek hoş olmamış. Bu sizi daha da strese sokar. Ayrıca kendi ile ilgili de bir rahatsızlık olabilir.

yanı tekrar hormon testı mı yaptırmalıyım

Ne yaptirmaniz gerektiğini doktor bilir, Ben bilemem. Neyi gerekli görürse o testleri yapar zaten.

Ama hamile kalmayı planliyorsaniz folik asit, değerler düşükse b ve d vitaminleri kullanmanız gerekiyor zaten hiç bir sorununuz olmasa da. Sadece bunlar için bile gitmelisiniz.

tesekkur ederım bende bı gıtmek ıstıyorum ınsallah benımde bebegım olur cok ıstıyorum

ben gıtmedım daha sonra doktora ılac falan yazmadı hemen yanı zaten hamıle klmıstım gıtmedım dahada

olsa ılkı olmazdı ama oyle degılmı . ılıskıye gırmek dusuge sebep olabılır mı pekı cunku ertesı gun dusuk yaptım ben ılıskıden sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…