Artık baş edemiyorum tüm tavsiyelere açığım.

300 bine yakın borç var

Ben gelmeden de borcumuzdan dolayı sıkışığız demiştim. Ama hep dışarda yemişler öğlen. Akşamı ben yaptım. Umurlarında olmamış, sonradan öğrendim dışarda yediklerini de. Borç ev ve arabanın borcu. Arabayı ben evi o ödüyor ikisi de ortak ikimizin. Annesi birde akrabalarını arayıp oğlum grip olmuş bakmaya geldim o kadar yoldan diyo. Kendine yontuyor hala.

Konunuzun 4.sayfasında bir üye sorana kadar, borç kumar borcu mu vb diye okudum. İsterseniz aldığınız ev ve arabanın borcu olduğunu konu açılış mesajınıza not olarak ekleyin.

Evlilik birliğiniz sürdürülemez hale geldiyse; ortak mallarla ilgili ödeme listenizi çıkarın. Bu aşamada ne yapmak istediğinizi netleştirin.

Konunuzun 4.sayfasında bir üye sorana kadar, borç kumar borcu mu vb diye okudum. İsterseniz aldığınız ev ve arabanın borcu olduğunu konu açılış mesajınıza not olarak ekleyin.

Evlilik birliğiniz sürdürülemez hale geldiyse; ortak mallarla ilgili ödeme listenizi çıkarın. Bu aşamada ne yapmak istediğinizi netleştirin.
Onu belirtmemişim evet, borç ev ve arabanın. Eşimin kumar alkol vs durumları yok ama çok iyi bir manipülasyoncu ve sanırım tembel. İşine geldiği gibi yaşamak istiyor sıkılınca ben oynamıyorum diyip küsüyor. Biraz önce konuştuk ve bu şekilde devam ettiremeyeceğimi söyledim hatasını anlamak bir yana hala haklı olduğunu söyledi bende o zaman kendin bilirsin dedim.

Borç ne borcu ve kim üzerine borçlar biraz detay verir misiniz?

Borç ne borcu ve kim üzerine borçlar biraz detay verir misiniz?
Şimdi okudum satın arabayı vs kapatın borcu. Kredi kartınızı vs vermeyin. Evde yemek yapmayın dışarda yiyip gelin. Siz niye düşünüyorsunuz bırakın o düşünsün özel sektörde kimse bayılarak çalışmıyo.

işiniz gerçekten çok zor, siz çok sabırlı davranmışsınız her anlamda. gerçekten sabrınızı tebrik ederim. eşiniz ne yazık ki sorumluluk alma becerisi olmayan birisi. yaşı kaç bilmiyorum ama yaştan bağımsız olarak söylüyorumki evliliğe hazır değilmiş. anlattıklarınızı birebir yaşayan bir arkadaşım vardı. yıllarca uğraştı ama gerçekten adamın karakteri tembel ve sorumsuz, asla değişmedi. bence eşinizi değiştirmeye çalışmak yerine siz de biraz ona benzemiş gibi davranın. yani sanki sizin ilişkide dengeler bozulmuş. siz sorumluluğu aynı eşiniz gibi üzerinizden atınca acaba neler değişecek merak ettim açıkçası

Teşekkür ederim yorumunuz için. Biraz önce oturdum konuştum ve çok bıdı bıdı yaptığımı hayatın merkezine kendimi koyduğumu söyledi şok oldum. Birde beni suçladı. Çok söyleniyormuşum çok bunaltıyormuşum. Benimle ilgisi yokmuş, kendi sorunları varmış. Bende kendi sorunlarını kendin hallet o zaman ben uğraşamayacağım birkaç ay sonra tayinler açılınca ben giderim sende izmire annenin yanına git bir süre sonra da kendi yollarımıza bakarız dedim. Tamam sen olayı buralara çekiyorsan bana diyecek söz yok dedi.
İyi ki diyecek sözü kalmamış. Pfff bıdı bıdı diyor bir de. Sorunları varsa halledebilir. Hiçbir şey yapmadan düzelmiyor bir şeyler. Borcunuz varken, işten çıkacakken, gereksiz yere olmayan parayla daha da borç yapmasının da mı sizinle ilgisi yokmuş? Kendi yaptıklarının ya da yapmadıklarının etkilerinin bilincinde de değil herhalde. Görmezden gelerek çözülüyor muymuş? Tövbe tövbe..

Bu borçlar kimin üzerine bilmiyorum ama eşinizin sorumsuzluğu beni bile burda sinir etti.
Sizin değilse borçlar ödemeyin bırakın sorumluluk alsın.
Yani bir de yerinizde olsam gerçekten boşanırdım.
Ne sizin ailenizin sorunları ne karşı tarafın sorunları bitirmeniz için asla engel değil.

Adamın ailesi de bir tuhaf.
Dünyanın borcu var nasıl kapatırız nasıl yardımcı oluruz diye düşünmek yerine kendilerine hediye aldırmalar dışarda yemeler.
Kendileri ödeseymiş o zaman..
Kız kardeşi üniversiteye gidiyor e sizde işe gidiyorsunuz sizde sosyal bir hayatın içindesiniz.
Adam çok tuhaf ya gerçekten kendinizi yıpratmayın böyle biriyle.

Evet biraz önce işsiz kalınca kim ödeyecek bu borcu dedim cevap yok, sen demek istiyor kendince
Adam seni çok fena kullanıyor,nasıl erkeklik bu ya,eşim kendisi evdeyken markete bile gitmemi istemez ya ben gideyim ya beraber gidelim der,şimdi de bu adamlar çoğaldı mutsuzum depresyondayım,bu parayla çalışmam diye diye asalak gibi yasiyirlar.kadin akşama kadar didinip disarda akşamda adamın pisligine keyfine calisyor,siz arkasını toplayıp borç için didindikce adamın umrunda değil,çünkü yüklenecek biri var zaten,ailesini bile yedirip icirmis gezdirmis sizin sirtinizdan o kadar adam sizden emin

Bende o saatlerde otobüsle gidiyorum. 3 vasıta defalarca anlattım inşaatta çalışmıyorsun ben sabah görüyorum adamlar donuyor çalışırken şükret diye ama onun oynamaya gönlü yok yerim dar diyor. Artık katlanamayacağım kaprislerin
Borç varken iş begenmemek gibi bir lüksü yok kimsenin ama adam sorumsu,sizde o kadar tepenize cikartmissiniz ki keyfince işten ayriliyor size söylemeden bile

Geçen ay öyle yaptım, hiçbir şeyini yapmadım konuşmadım ama inanın öyle yaşayabilir yıllarca hiç kırdım mı döktüm mü demez. Gurur duyar küsmesiyle, ama karşıma alıp ciddi ciddi konuşacağım artık nolacaksa olsun. Bedenim bu stresi kaldırmıyor
Size hiç değer vermiyor,yaptıklarınızı da mecbursunuz göreviniz gibi goruyor

Onu belirtmemişim evet, borç ev ve arabanın. Eşimin kumar alkol vs durumları yok ama çok iyi bir manipülasyoncu ve sanırım tembel. İşine geldiği gibi yaşamak istiyor sıkılınca ben oynamıyorum diyip küsüyor. Biraz önce konuştuk ve bu şekilde devam ettiremeyeceğimi söyledim hatasını anlamak bir yana hala haklı olduğunu söyledi bende o zaman kendin bilirsin dedim.
Krediler kimin üzerine.Boşanırken buna dikkat edin.Birç paylaşımı önemli

işiniz gerçekten çok zor, siz çok sabırlı davranmışsınız her anlamda. gerçekten sabrınızı tebrik ederim. eşiniz ne yazık ki sorumluluk alma becerisi olmayan birisi. yaşı kaç bilmiyorum ama yaştan bağımsız olarak söylüyorumki evliliğe hazır değilmiş. anlattıklarınızı birebir yaşayan bir arkadaşım vardı. yıllarca uğraştı ama gerçekten adamın karakteri tembel ve sorumsuz, asla değişmedi. bence eşinizi değiştirmeye çalışmak yerine siz de biraz ona benzemiş gibi davranın. yani sanki sizin ilişkide dengeler bozulmuş. siz sorumluluğu aynı eşiniz gibi üzerinizden atınca acaba neler değişecek merak ettim açıkçası
Evet çok fazla sabırlı davrandım. Sonunda da hala çok konuşuyorum. Bıdı bıdı yapıyorum ve bunaltıyorum. Değişmek gibi bir niyeti yok zaten. O kadar haklısınız ki sanki o kadın ben erkeğim. Ben onun gönlünü yapmaya çalışıyorum. Bıktırdı kendinden. Ama bugünden sonra hiçbir şekilde umrumda değil. Kendi işini kendi görsün. Borçları da ödesin hiçbirini ödemeyeceğim gelsin haciz banane

Adamın ailesi de bir tuhaf.
Dünyanın borcu var nasıl kapatırız nasıl yardımcı oluruz diye düşünmek yerine kendilerine hediye aldırmalar dışarda yemeler.
Kendileri ödeseymiş o zaman..
Kız kardeşi üniversiteye gidiyor e sizde işe gidiyorsunuz sizde sosyal bir hayatın içindesiniz.
Adam çok tuhaf ya gerçekten kendinizi yıpratmayın böyle biriyle.
Evin borcu onun, arabanın borcu benim üzerime. Arabanınki az olan. Ailesi çok çok garip onları artık anlamaya çalışmıyorum bile çünkü yaptıkları aklıma gelince deli oluyorum. Anlatsam benim yerime boğmak istersiniz. Bir kuruş faydaları olmadı hiçbir şeye. Babası evlenirken sürekli bende destek olurdum ama benimde borcum var dedi üstümüze yıktı tüm masrafları misafirlerinin. Evi de arabayı da kendimiz aldık altınları peşinat yaparak filan. Ama şimdi onlarada ortak olurlar utanmazlar. Bakıyorum millet gelinine neler alıyor, neler yapıyor bunlar izmire gidiyoruz bizden bekliyor, konya ya geliyorlar bizden bekliyor. Orda da biz karşılıyoruz tüm masrafı burda da.
Dün konuştum sen yoluna git ben yoluma dedim artık. Üstelemedi bile. Zaten sen çok konuşuyorsun dedi üstüne birde. Onu işte tutmak için gerilmekten bıktım, sen evde otur ev işlerini yap ben çalışıyım dedim. Ben erkek olsam şu lafa yerin dibine geçerim gururu da yok adamın. Hala sen çok konuşuyorsun diyor, inanın konuşan kadın görmemiş, tepeme çıktı bide bana laf söylüyor.

Evin borcu onun, arabanın borcu benim üzerime. Arabanınki az olan. Ailesi çok çok garip onları artık anlamaya çalışmıyorum bile çünkü yaptıkları aklıma gelince deli oluyorum. Anlatsam benim yerime boğmak istersiniz. Bir kuruş faydaları olmadı hiçbir şeye. Babası evlenirken sürekli bende destek olurdum ama benimde borcum var dedi üstümüze yıktı tüm masrafları misafirlerinin. Evi de arabayı da kendimiz aldık altınları peşinat yaparak filan. Ama şimdi onlarada ortak olurlar utanmazlar. Bakıyorum millet gelinine neler alıyor, neler yapıyor bunlar izmire gidiyoruz bizden bekliyor, konya ya geliyorlar bizden bekliyor. Orda da biz karşılıyoruz tüm masrafı burda da.
Dün konuştum sen yoluna git ben yoluma dedim artık. Üstelemedi bile. Zaten sen çok konuşuyorsun dedi üstüne birde. Onu işte tutmak için gerilmekten bıktım, sen evde otur ev işlerini yap ben çalışıyım dedim. Ben erkek olsam şu lafa yerin dibine geçerim gururu da yok adamın. Hala sen çok konuşuyorsun diyor, inanın konuşan kadın görmemiş, tepeme çıktı bide bana laf söylüyor.
Altınları kullandığını kanıtlamalısın paylaşım için bu önemli.Banka kaydı gibi vardır umarım.

Son 1 aydır bende böyle düşünüyorum, ailem şuan çok zor bir süreçte ciddi anlamda çok yıprandılar ilk kez babamı çok çaresiz gördüm 1,5 yıldır. Adamın derdinin üstüne birde ben çıkmayım diye sabrediyorum. Belli etmemeye çalışıyorum. Birazda ondan güç alıyor eşim belki de. Sabretmeye çalışıyorum ama gücüm kalmadı. Her ay başka bir hastalık çıkıyor vücudumda.
Bu sizin hayatınız. Boşanmanız ailenize ekstra bir üzüntü yüklemeyecektir. Ailenizin bu zor döneminde bu adamla uğraşacağınıza ailenize destek olun madem. Enerjinizi ailenize harcayın. Zaten yaşadıklarınızı öğrendiklerinde boşandığınız için sevineceklerdir. Önce kendinizi düşünün artık. Bahane aramayın

Adam seni çok fena kullanıyor,nasıl erkeklik bu ya,eşim kendisi evdeyken markete bile gitmemi istemez ya ben gideyim ya beraber gidelim der,şimdi de bu adamlar çoğaldı mutsuzum depresyondayım,bu parayla çalışmam diye diye asalak gibi yasiyirlar.kadin akşama kadar didinip disarda akşamda adamın pisligine keyfine calisyor,siz arkasını toplayıp borç için didindikce adamın umrunda değil,çünkü yüklenecek biri var zaten,ailesini bile yedirip icirmis gezdirmis sizin sirtinizdan o kadar adam sizden emin
Markete ben giderim, tamirat işlerini ben yaptırırım, faturaları ben öderim, yemeği bulaşığı temizliği ben yaparım, misafirleri ben ağırlarım, o sadece işe gidiyordu onu yapmaya da erindi. Annesi babası hasta olmasına rağmen elini soğuk sudan sıcak suya sürmez. Sağolsun oğlum da kocam da bir dediğimi iki etmezler diye övünür sürekli. Cidden de öyle, ama bana gelince sen yaparsın, sen becerirsin diye diye tepeme çıktı. Kendimi kadın gibi bile hissetmiyorum, evde görevli gibiyim bir teşekkür bile yok. Öylesine yaşayıp gidiyorum.

X