- 3 Ağustos 2023
- 26
- 10
- 24
- Konu Sahibi Zenannbaysal
Artık o kadar bıktım ki. Annemle babam sırf kavga etmek için konuşuyor iletişim kuruyorlar. Ve bu ben anaokulundayken bile vardı. Şu an lise öğrencisiyim. O kadar birbirlerine saygıları yok ki. Sadece iki kiracı gibiler. Annem evde kaldığı her vakit babamı bana kötüler. Üç kardeşiz. Annemi en çok çeken en çok dertlerini dinleyen yine bendim. Karakterini en çok da ben aldım. Hep çok sert hep çok olgun, sınırları hep çok keskin olan bir insanım. Dışarıdayken çok sakin bir insanken eve girdiğim zaman öfke patlamaları yaşıyorum. Bunun nedeninin ailem olduğunun farkındayım. Annem babamı bana gömer ama sonra çok iyi bir insan bak size nasıl davranıyor falan der. Sen bana iyi özelliklerini sayıyor musun bu adamın dedim. Ee o zaman niye bana o kadar kötüledikten sonra iyi diyorsun? Demek ki iyi biri değil. Babam çok sosyal bir insan değil. Ne alkolü ne kumarı hiçbir şeyi yok. Bize de çok ilgi göstermez ama ihtiyaçlarımızı karşılar. Yani ömrüm boyunca seni seviyorum diye bir laf duymasam da ağzından. Olsun. Kuzenim kalmaya geldi bize. Sizin evde psikolojisi bozuk olmayan kimse yok diyor. Bizim evde de kavgalar olur ama bu şekilde değil falan dedi. Şiddet asla yok bizde. Ama ses yükseltme gırla. Böyle bir ortamda büyüdükten sonra evlenmek istemediğimi söyledim. O kadar şaşırdılar ki. Bütün ömrüm boyunca bu kadar huzursuzluk yaşamak istemiyorum. Bu hakkım benim. Karşına iyi insanlar elbet çıkar diyorlar. Kimse kimseyle kötü diye evlenmiyor zaten. Başta hepiniz çok iyiydiniz diyorum. Etrafımda öyle örnek evlilik de yok. En başta ailem. O zaman niye isteyeyim. Sadece okumak istiyorum iyi bir yere gelmek ve kendi düzenimi kurmak. Dışarıdan o kadar güzel gözüküyoruz ki sanki hiç sorunumuz olmayacakmış gibi. Tırnaklarımı yiyorum. Anksiyetem var. Kaç yıl önce ilaç kullanıyordum. Bu hayat artık bana ağır gelmeye başladı. Sadece yazmak istedim.