Artan vaka, açılan okul

iyi de okula göndermemek istemiyoruz ki kronikler sadece.eğitim de istiyoruz aynı okula devam edenler kadar.
Ceycey çok da uzatmak istemiyorum aslında
Belki benim kabullenişim yanlıştır
Ama yaşadığımız ülke ve uygulanan politikalar yıllardır ortada
Ben de mesela daha sağlıklı olduğumuz eğitim hayatı istiyorum
Hatta sağlık dışında maaşlarımızın alım gücü fazla olsun filan istiyorum
Ama nerde yaşadığımız belli

Keşke devamlılık zorunlu olmasa
O konuda hak veriyorum
Ama bir öğretmenin hem okulda hem evde ders vermesi çok mümkün değil
Aynı dersi aynı öğretmen farklı sınıflarda bile aynı kalitede anlatamaz zaten
Yani çocuk hiçbir zaman o yüz yüze olan eğitimdeki kalitede o dersi alamayacak
Canlı derse farklı öğretmen yüz yüze eğitime farklı öğretmen bakarsa ancak olabilecek bir iş
Onu da hangi bakanlık o kadar parayı eğitim için gözden çıkarır bilemiyorum
Geçen yıl uzaktan eğitimde yaptığımız şeyin büyük kısmı da tiyatroydu bana sorarsan

türkiyede degilim, okullar yaklasik 1 aydir acik. hicbir sorun yok, cok sukur.
cocuklari okul kapisindan ugurlayip, aliyoruz. iceriye girmek yasak. asilanma orani %90'larda bu da su ana kadar sikinti olmamasinda etken sanirim.
orada da bence veliler okul icerisine kesinlikle girmemeli, birkac gün evvel arkadaslarim birinci sinifa giden cocuklarinin videosunu vs cekmis. tüm veliler icerideydi istanbuldaki okulda.
okullar kesinlikle kapanmamali artik , bir degil iki degil uc seneleri kayip olacak, telafisi cok zor olur .. saglikli bir sene gecirirler umarim tum dunya cocuklari.

Bizim okulda da Veli sağlık sorununu raporlayıp dilekçe verirse çocuğunu okula yollamayabilecek. Sınıf öğretmeniyim 35 kişilik sınıfım var. Veliler kesinlikle okula alınmıyor, bahçeye bile giremiyor. Ben de gerek kendi sağlığım, gerek çocukların ve ailelerinin sağlığı konusunda çok endişeliyim ama okulların açık kalmasını da gönülden istiyorum.

uzaktan isteyenlere öğretmen tahsis edilebilir o okulda olması gerekmez ki öğretmenin.o öğretmen sadece canlı ders vermeli okula hiç gitmemeli.kronik hasta ya da mazereti olan öğretmenlerden seçilebilir.yani çare çok da ama işte amaaaaa der susarımmm

Virus bulastirma potansiyeli olan tek canli cocuklar degil ki, yeterince kisitlandi hayatlari.
Herkes her yere giderken, gizli gizli gece kluplerinde eglenirken dugunlerde gobek atarken, evlerde kisir gunleri yapilirken onlar iceri tikildi.
Okullar acildiysa bir zahmet buyukler hareketlerine dikkat etsinler.
Maske mesafe hak getire tek bulastirici potansiyele sahip olan cocuklarmis gibi davranmak gereksiz bence.
En son okullar kapanmali egitim diye bir sey kalmadi cocuklarda

Kesinlikle çok haklısınız, herkes düğün düğün fink atmıyor. 1,5 yıldır gayretle dikkat ediyorum, markete gitmiyor benim çocuklarım, 1 kez dahi ev oturmasına gitmedim, misafir kabul etmedim, 3 bayram geçti ailemi görmedim, parka götürmüyorum çünkü aşırı kalabalık ve mesafe korunamıyor, her gün insanlardan uzakta açık havada yürüyüş yapıyoruz bir tek. Koca koca adamlar maske takmayıp bunalıyoruz derken benim 5 yaşındaki çocuğum maske takıyor. Bu kadar dikkat ederken zorunlu değil de isteğe bağlı eğitimin olmasını istemek suç mu? İsteyen tabi ki göndersin çocuğunu yüz yüze, hiç sorun değil. Ama bizim gibiler için de en azından zorunlu tutulmamalı.

Kronik hastalığı olan öğretmenleri de geri çağırdılar bu yıl.

Hangi açısını anlatsam sana valla
Okullarda sadece uzaktan eğitim yapacak boşlukta öğretmen yok ki
Keşke olsa
Ben geçen yıl 30 saat maksimum derse giriyordum
Üstelik yüz yüze verebilmek için diğerlerinden daha fazla okulda durmam gerekiyordu
Tek öğretmenim
Bu yıl hamile olduğum için aynı sayıda ders alamıyorum
Pazartesi okul açılacak hala 2. Bir öğretmen bulunamadı
Bunlar sadece teknik kısımları olayın

Uzaktan eğitimde bizim veli kaynaklı yaşadığımız bir ton sorun var
Onları saymak istemiyorum bile

Neresinden tutsan elinde kalıyor yani

hayırlısı olsunn o zaman ne diyeyimm.başlayacağız okula pazartesi bir şekilde.

Onlemlerinizde haklısınız ancak ben artık herkesin mutlaka bu hastalığa yakalanacağını düşünüyorum. Amaç ölüm oranlarını azaltmakti insanlar aşı olmayınca oda olamadı. Artık yapacak birşey yok.

Sadece ogretim acısından bakacaksak su anki durumu ozetleyen tek bir aci ornek vereyim. Gecen sene 1. sinif olan ogrencilerin buyuk cogunlugu okuma yazmayi sökemedi cunku canli dersle, sadece ogretmenin cabalamasiyla mumkun olabilecek birsey degil. Simdi ben bu yil ayni cocuklara, henuz Turkce okuyup yazamazlarken Ingilizce dersi verecegim...
Olayin diger boyutlatina değinmek bile istemiyorum. 2 yasindaki cocugum resmen evde buyudu. Cocugu disari cikaracagim zaman kapidan cikinca asansore degil dama cikmak icin merdivene yoneliyor. Cocuk disari cikmayi unuttu.
Evet gercekten cok ciddi bir salgin var, insanlarin icini rahatlatacak, guven verecek tedbirler alinmadi, farkindayim ama bir sekilde bu çocuklara kendilerini korumayi ogretip okula devam etmelerini saglamaliyiz. Ulkede salginin ne zaman kontrol altina alinacagi belli degil. Bir taraftan asilama devam ederken diger taraftan eski asilananlar bagisikligini kaybediyor ve durum basa donuyor. Resmen bir kisir dongunun içindeyiz. Bununla yasamayi ogrenip hayatimiza devam edecegiz.

Doğru söylüyorsunuz, sanırım öyle böyle hepimiz kapacağız bu illeti. Aşı da ayrı muamma, öğretmenlere aşı ya da PCR zorunlu oluyor amenna, ama sorun öğretmen değil ki, çocuğun yanında, önünde oturup 40 dk derste yan yana olacağı, tenefüste oynayacağı arkadaşından kapacak virüsü. Ben, benim gibiler düğün, bayram, kafe gezmezken, dikkat ederken, çocuğum hiçbir kalabalık ortamdan eksik olmayan velilerin çocuklarıyla tüm günü geçirecek. Aldığım her önlem çöp. Velilerden de aşı veya PCR istenmeliydi.

Nasıl çocuklar semptom göstermiyor? Benim çocuğum iki kez kovid geçirdi, ilki okulda bulaştı, ateşler içinde günlerce yandı kavruldu, iki kolundada birer ateş düşürücü serum biri bitince hemen yenisi takıldı ateşini düşünemediler, aylar sonra toparlandı. İkinci kez kovid olduğunda da sabaha kadar başında bekledik bir kez rahat nefes alsın diye gecelerce, martta hastalandı hala iyileşmedi, ne merdiven çıkabiliyor ne yalpalamadan yürüyebiliyor, böbrekleri hasta, karaciğer değerleri bozuk, tiroit değerleri alt üst, mide bağırsak sistemi mahvoldu, kovid nasıl etkilemiyormuş çocukları cahil cahil konuşmayın. Kaç çocuk kaç bebek öldü kovidden

Ah yavrum, Allah şifa versin, eskisinden de sağlıklı olsun inşallah. Çok geçmiş olsun.

Aşı olun aşı olduysaniz aşiya güveniyorsunuzdur sonucta, niye korkuyorsunuz

Cok gecmis olsun, cok uzuldum. Umarim en kisa surede eskisinden de iyi olur.

çok geçmiş olsun okuyunca çok üzüldüm yüreğim titredi

Evet dün ablamlarin klinigede bir küçük çocuk geldi koronadan yattı.
Belki 10 belki 11 yas

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…