Artan bosanma ve hemcinslerim mağduriyeti okuyun belki iyi gelir😇

kader455

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2024
318
92
26
Mrb çok zor bir dönemden geçtim geçmeye de devam ediyorum.Bosanma surecindeyim ve lohusa iken evden gonderilmem kendime gelemeden eşimin bosanma talebe çocukları arayıp sormamasi abartılı olmamak şartıyla ile konu büyük aileler karışınca da çıkılmaz bir hal almıştı bu süreç. Simdi gunluk takip ile bakıyorum ki kaçan taraf erkek peşinde olan biz(genel)inanın ilk zamanlar bittim, yaşayamam,altından kalkamam veya çok seviyorum onu birakamam gibi durumlar oluyor ben farkına vardım benimki bağımlılık olmuş dikkat edin bunu zaman geçtikçe anlayacaksiniz mesele o değil kendinizmiş . Aslında Kendimizden o kadar ödün veriyoruz ki ilişki içinde karşı tarafı memnun etmek için böyle yaparsam beni çok sever bu şartı kabul edersem beni bırakmaz kendimize olan saygımız da bitmiş oluyor ve adam bizi bırakınca da dünya başımıza yıkılmış hissediyoruz. Ve çok acı ki zayıf duygularımız olduğu için manipule ediliyoruz suçluluk hissi yetersizlik hissi pişmanlık, başarısızlık keşke o an böyle davranmasaydim yine dönüp dolaşıp konu yine bize geliyor. Diyeceğim şu ki biz kadınlar sevince gözü görmeyen birşeye dönüşüyoruz adam rezil,pislik bize değer vermiyor ama yine çabalarsam düzeliriz moduna giriyoruz. Tabiki bu süreç te çevre de çok önemli boşanırsan çocuklar babasız kalacak sen nasıl kadınsın biraz alttan alsaydın,bak bizde çok çektik neler neler.... Bitmiyor bu insanlar malasef kumar yok içki yok dövmuyor sa en iyi eşdir o diyerek bakıyorlar ama işte sevgi saygı olmayınca ve tek taraflı çaba olunca yürümüyor. Kendinizi sevin ,değer verin dünyaya bir kere geliyoruz çocukta olsa inanın mutsuz bir evlilikte büyümektense böyle daha iyi en azından kafa rahat oluyor mutlu anne mutlu çocuk çok doğru . Geçiyor geçecek inanıyorum bu duygular karanlığa kapılmayın 3 ay önceki halim ile şimdiki halim arasında dağlar kadar fark var Allaha şükür üzülmeyin diyemem ağlamayın diyemem bunların dibini yaşayın hiç bir duygudan kaçmayın ama o dipten sağlam ve güçlü olarak çıkın Allah bu durumda Olanlara yardım etsin yaşamayan bilmez hissedemez ama biz kıymetliyiz ve 1 can hakkımız var kendi kul hakkımıza da girmeyelim değil mi bu durumda olan herkese sımsıkı sarılıyorum herkesin başına gelebilecek bir durum kimin ne olacağını Allah bilir kimseye özenip neden başıma geldi bu neden herkes aile ben bu durumdayim demeyin bunu kabullenin kabullenince geçiyor uzun oldu hakkınızı helal edin 🤍

Kadınlarımız düzelirse ve de kendisine yapılan hadsizlikleri sineye çekmez ise ayıların nesli tükenir, sizi tebrik ederim bir ayıyı ininde bırakıp gitmeyi başarmışsınız , darısı tüm eziyet çeken kadınlarımıza ...
Zaman alıyor bunun farkına varmak yuvam yıkılmasın diye çekilmeyecekleri çekiyoruz çünkü tohum böyle atılmış kadinlar için buda binevi psikolojisi şiddet olmuyorsa olmuyordur kimse yuva yıkmak istemez bazı şeylerin tamiri olmuyor

Başta çok sevdiğimiz için gerçekleri göremiyoruz..Zamanla o kadar yıl geçti emek verdik idare edelim diyoruz..Sonra çocuk babasız kalmasınlar...Bırakmamak için çoookkkk bahanemiz var aslında.Sonra dediğiniz gibi içki kumar şiddet yok ...Ama kadın sanki hep idare etmeye mecbur dimi... Erkek napıyor aldatıp ya da artık sevmiyorum deyip hemen boşar ya da terk eder. Erkeğin sevgisi bitebilir kadının biterse rahat batmış olur... Erkek yapınca çoğu eş dost sorgulamaz bile..

Aslında toplum olarak algımızı değiştirsek keşke, iki taraf için de yılların bıkkınlığı,sevgisizlik, değersizlik, kafa uyuşmazlığı,aldatılma , kültürel çatışmalar kabul edilse boşanmak ta evlenmek kadar doğal...

İstisnalar hariç örneklerini duydum gördüm çünkü... hiç bir kadın mutlu huzurlu yuvasını hele ki çocuk varsa yıkmaz..Bu kadar basit işte..

Başta çok sevdiğimiz için gerçekleri göremiyoruz..Zamanla o kadar yıl geçti emek verdik idare edelim diyoruz..Sonra çocuk babasız kalmasınlar...Bırakmamak için çoookkkk bahanemiz var aslında.Sonra dediğiniz gibi içki kumar şiddet yok ...Ama kadın sanki hep idare etmeye mecbur dimi... Erkek napıyor aldatıp ya da artık sevmiyorum deyip hemen boşar ya da terk eder. Erkeğin sevgisi bitebilir kadının biterse rahat batmış olur... Erkek yapınca çoğu eş dost sorgulamaz bile..

Aslında toplum olarak algımızı değiştirsek keşke, iki taraf için de yılların bıkkınlığı,sevgisizlik, değersizlik, kafa uyuşmazlığı,aldatılma , kültürel çatışmalar kabul edilse boşanmak ta evlenmek kadar doğal...

İstisnalar hariç örneklerini duydum gördüm çünkü... hiç bir kadın mutlu huzurlu yuvasını hele ki çocuk varsa yıkmaz..Bu kadar basit işte..
Evet tek taraflı da insan yoruluyor işte zor bur durun ve çok sancılı süreç hamur gibi başta cıvık oluyor un koydukça şekilleniyor aslında da buda bizim elimizde iş kendini sevmekle başlıyor

Şuan aynı durumu yaşıyorum, 2 yaşında oğlum var ve eşim boşanmak istiyor 2 Eylül adli tatili bekliyor dava açmak için, evde yokmuşum gibi davranıyor, canım yanıyor nasıl yapacağım başarabilecek miyim, oğlum babasına çok düşkün nasıl yürüyeceğim, yeni bir ev yeni bir çevre her şey yeni olacak hepsini kaldırabilcekmiyim

Şuan aynı durumu yaşıyorum, 2 yaşında oğlum var ve eşim boşanmak istiyor 2 Eylül adli tatili bekliyor dava açmak için, evde yokmuşum gibi davranıyor, canım yanıyor nasıl yapacağım başarabilecek miyim, oğlum babasına çok düşkün nasıl yürüyeceğim, yeni bir ev yeni bir çevre her şey yeni olacak hepsini kaldırabilcekmiyim
Özel değilse sebebi nedir kendine inan güven başarırsin mesleğin var mi peki

Özel değilse sebebi nedir kendine inan güven başarırsin mesleğin var mi peki
Eşim en küçük tartışmada bile ayrılmak onun için kolay geldiği için hep boşanalım boşanalım der, ortada ciddi bir tartışma yoktu, sanki bahane arar gibi beni suçlayarak, sen böylesin sen bunun kıymetini bilmedin diye boşanmak istedi, mesleğim yok, ailem evini tutup biz sana bakacağız sen yeter ki ordan çık diyorlar ama ne biliyim beklemiyordum 4 senelik sevgilim 5 senelik evlilik, korkuyorum yapamayacak gibiyim

Eşim en küçük tartışmada bile ayrılmak onun için kolay geldiği için hep boşanalım boşanalım der, ortada ciddi bir tartışma yoktu, sanki bahane arar gibi beni suçlayarak, sen böylesin sen bunun kıymetini bilmedin diye boşanmak istedi, mesleğim yok, ailem evini tutup biz sana bakacağız sen yeter ki ordan çık diyorlar ama ne biliyim beklemiyordum 4 senelik sevgilim 5 senelik evlilik, korkuyorum yapamayacak gibiyim
Her geçen gün senin kötülüğüne şimdi 1 cocuk var yarın 2 tane veya 3 tane olacak benim düştüğüm hataya düşme lütfen ailen de destek ne güzel işte ailen bu zaman da yanında belki ilerde bosanmak isteyecek seni destekleyecek ailen olmayacak az biraz cesaret

Yada bir güzel ders ver ona gidemeyeceğini biliyor sanirim yapamazsin sanıyor kusura bakma g.tu çok kalkmis onunda bi dik dur bakalim belki bosanmazsin eğer istemiyorsan ilişkinin içerisinde olan sensin karar senin ama degismiyorlar bu turdekiler

Yada bir güzel ders ver ona gidemeyeceğini biliyor sanirim yapamazsin sanıyor kusura bakma g.tu çok kalkmis onunda bi dik dur bakalim belki bosanmazsin eğer istemiyorsan ilişkinin içerisinde olan sensin karar senin ama degismiyorlar bu turdekiler
Çok doğru bende gitmek istiyor bi tarafım. Zaten öyle sevgi şefkat görmedim ama evine bağlıydı, sorumluluklarını bilirdi, ama aramızda öyle sevgi aşk görmüyordum, çocuğum için devam ediyordum ama bitti zaten, sadece cesaretim yok korkuyorum yalnızlıktan,

Çok doğru bende gitmek istiyor bi tarafım. Zaten öyle sevgi şefkat görmedim ama evine bağlıydı, sorumluluklarını bilirdi, ama aramızda öyle sevgi aşk görmüyordum, çocuğum için devam ediyordum ama bitti zaten, sadece cesaretim yok korkuyorum yalnızlıktan,
Hakkınızda hayırlısı ne ise olsun

Ben de bosanma aşamasındayım.davayi açtım
2 hafta içinde ve ev tuttum
Perşembe çocuklarımla birlikte eve geçiyorum.

Ama eşim çocuklarına çok düşkün
Ve ayrı Bi şehire geldim
. Boşanmak istemiyor bu arada

Bakalım ne olacak .

Ben de boşanma aşamasındayım sorsan o istemiyor boşanmayı ben se neden daha önce yapmadım diye kendime kızıyorum..Cocuklar için yüzyüze geleceğiz anlaşmalı olsun istiyorum ama hala inatla imzalamiyor saniyor ki vazgecegim..Çünkü çok şeyler yaşadık bosanmadim şimdi ona göre ortada birşey yok neden diye hazmedemiyor..Aslinda 7+16 yıllık birikim var ve kafama anca dank etti..Bakalım hayırlısı ile bitsin su iş diye dusunuyorum...Ailem her zaman arkamda en büyük dayanagim ve çocuklarım şükür bugunumuze..

Ben de bosanma aşamasındayım.davayi açtım
2 hafta içinde ve ev tuttum
Perşembe çocuklarımla birlikte eve geçiyorum.

Ama eşim çocuklarına çok düşkün
Ve ayrı Bi şehire geldim
. Boşanmak istemiyor bu arada

Bakalım ne olacak .
Baya kararlı gozukuyorsunuz çocuklar için zor bir durum ve ayrı bir şehir bayağı cesaret işi tebrik ediyorum

X