Ay yüzsüzlük ama bu..
Tamam imkan olur 1 kere alırsın ki almış eşiniz de ,o kadar rahat bozup yenisini isteyebilmelerine şok oldum.
1 sene sonra da telefon isteyecekler bunun sonu yok.
Belli ki çocuklar birşey isteyince eşinizden istemesini tembihliyorlar. Alamayız şu an,para biriktirin falan demek yerine.
Benim kızım 11 yaşında geçen yıl çok çok pahalı bir spor ayakkabı istedi,kendisine alınmış kaliteli,konforlu hatta yine kendisinin beğendiği ayakkabıları vardı halihazırda. Asla almayacağımı,istiyorsa harçlıklarını kantinde kullanmak yerine biriktirebileceğini söyledim(özel okuldaydı,2 öğün yemek çıkıyordu zaten okulda, kantin listesine baktıgımda da abuk sabuk link vb içecekler ,krakerler vardı,doyurucu bir sandvic ne bileyim kek ,tost vs alınmamış hiç birazda bu sağlıksız şeyleri kontrolsüzce yemesini engellemek adına) paşa paşa büyük kısmını biriktirdi,üzerine bir miktar ekleyip aldım. Alamayacak durumda asla değilim ama sonucta istek /ihtiyaç ayrımını da öğrenmesi gerekiyordu bence.
Hala para biriktiriyor bu arada. Ne alacağına kendi karar verir,ne kadarını biriktirir harçlığının ne kadarını harcar ona bıraktım yaşı itibariyle çok karışmıyorum.
Kırk yıl düşünsem dayından iste,şundan iste bundan iste demek aklıma gelmezdi. Asla yüzsüz yüzsüz gidip isteyemez de. Bilir gerekliyse ben alacağım. Sorarlar ne istiyorsun ne alalım diye anneanne,babaaane falan,onlardan da istemez ki.
Anne,babasından isteyecek cocuk ihtiyacını onlarda uygun bulurlarsa alirlar zaten.