arkadaşlık ilişkilerim

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
Benim sorunum arkadaşlık ilişkilerimde yaşadığım sorunların hep ama hep aynı sonla bitmesi... size yüzlerce örnek verebilirim ama baya uzun bir yazı olur...

yapı olarak çok olumlu briyim ve bütün zararım hep kendime olur.

1. yeni taşındığımız binada komşularımı tanımaya çalıştım ve içlerinden bir tanesi bana yakın geldi. tüp bebek tedavisine başladık eşimle ve yakın arkadaşlarımız dışında kimseye anlatmamaya karar verdik. yumurta toplatma işlemi çok ağır ve zor olduğu için ben 10 gün yattığım yerden kalkamadım. alt komşum bana geldiğinde ona durumumu anlattım ve bu konunun benim için çok özel olduğunu ve kimseye anlatmamasını rica ettim. tüp bebek negatif sonuçlandı ama sağolsun o arkadaş yememiş içmemiş herkese anlatmış. bana hayırlısı olsuna geldiler :KK43: hakkımı helal etmiyorum sana dedim arkadaşıma ve ilişkimi kopardım.

2. bi başka arkadaşım kpss sınavına hazırlanıyordu. bana yapamadığı soruları sormak için çok geldi ve ben ona o kadar çok vakit ayırdım ki. hiç beklentiye de girmedim. sınav bittikten sonra bir daha beni arayıp sormadı. ben de ilişkimi bitirdim.

3. bi başka arkadaşım yurtta kalıyordu. (evliyim ben). hafta sonları hep bana gelir bende kalırdı. sabah kahvaltısına kadar hazırlar sandviç yapar işe yollardım. banyosunu bile bende yapardı. bir gün moralim çok bozuktu konuşmak için onu aradım. çok üzgünüm dedim. musait değilim seni sonra ararım dedi. 4 ay sonra aradı açmadım , ilişkimi bitirdim.

4. bi başka arkadaşımın saçma sapan ilişkileri vardı. eski sevgilisini unutamamıştı. ama hayatına başka erkekler de alıyordu. onu sürekli dinledim destek olmaya çalıştım, moralim bozuk dediğinde işimi gücümü bıraktım yanına gittim. ama sonra beni eski sevgilisiyle ona nispet yapmakla suçladı. hiç alakası yoktu aslında. sadece selamlaştığım biriydi. ilişkimi bitirdim.

5. bir başka arkadaşımla da aramız gerçekten çok iyiydi. çok keyifli zaman geçiriyorduk. bir gün bana doçent olabilmek için profesörle kırıştırmak istediğini söyledi. yanlış yaparsın yapma dedim. bana dedi ki "senin gibi kocamın pis donlarını yıkayıp hizmetçilik yapmıyorum". ilişkimi bitirdim.

6. bi başka arkadaşım (ev arkadaşımdı) , ona haber vermeden başka birine kahve içmeye gittiğim için beni evden kovdu ve eşyalarımı gasp etti bana geri vermedi.... ilişkimi bitirdim

7. bi başka arkadaşım da küçük bi yanlış anlaşılma yüzünden yaşadığımız basit bi sorunda kocasını doldurup eşime beni şikayet edip eşimle sorun yaşatmaya çalıştı. ilişkimi bitirdim.

8. bi başka arkadaşım nişanlandı gittim, evlendi gittim, yeni gelin evine hediyelerimi aldım gittim. annesi uzaktan geldi kek yaptım ziyaretine gittim. hep ben gittim. sonra hamileliğim kötü geçince hastaneye yatırıldım ve 1 ay hastanede yatmama rağmen ziyaretime bile gelmedi. ilişkimi bitirdim.

bu ilişkilerimin ortak noktası, ben mesafe koyduktan sonra hepsi pişman olup beni geri kazanabilmek için kapımdan ayrılmamaları ama ben artık eskisi gibi olamıyorum. 7 yıldır hala arayıp beni özlediğini söyleyenler bile var.

bu anlattıklarım devede kulak daha çok arkadaşım oldu bitti ve ben artık kimseye güvenemiyorum. hayatımda eşimden başka derdimi anlatacağım kimse yok.

yapı olarak inanılmaz sıcak kanlı biriyim herkesi çok severek iletişime başlıyorum.. biri benden koltuk takımımı istese al götür güle güle kullan derim.

benim sorunum ne?

Sende miknatis var sanirim. Tum anormalleri arkadas olarak secmissin:)

bunun normali nedir anlamaya çalışıyorum. herkes nasıl iyi arkadaş bulabiliyor? sır saklayabilen , arkadan konuşmayan, kıskanmayan, laf sokmayan, eşime karşı seviyeli davranan....
çok mu şey istiyorum ?

senin sorunun fazla fedakarlık.. fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir derler.. bence arkadaştan hep zarar geliyor. ya bu devirde iyi bir insan bulup onunla arkadaşlık yapmak hakikaten zor. bence sen eşinle mutlu ol kimseye bişeyini anlatma
allah mutluluğunuzu daim etsin

sanırım gerekli mesafeyi kuramıyorsunuz. çok samimi ilişkilerde bile belli bir mesafe olması gerektiği kanısındayım. ksura bakmayın tabirim için ama aferin delisi gibi olursunuz daha sonra. bebeklerin annesinin göğsünü kendi parçası sanması gibi, arkadaşlarınız sizin onların neferi olduğunuzu düşünüyor. yapmayın, mesafe candır.

Çok fazla düşünceli davranıyorsun akabinde de beklentiye giriyorsun ikisi de çok gereksiz

aslında çok fazla beklentim yok arkadaşlarımdan. görüşmek dışında hiçbir talebim olmaz. sırrımı saklasın, arkamdan konuşmasın yeter. ben ilişkilerime zarar vermem zaten.

ayrıca sen evliyken kız arkdsin gelip sende kalması sende banyo yapması ise giderken karnını doyurmak falan nedir ya aklınızı mi kaybettiniz siZ

yanlış bir şey mi? arkadaşlarım gelir kalır bende genelde. yani ben reddetmem hiç

Senin sorunun olması gerekenden fazla anlam yüklemek ve hayatında fazla yer kaplamasına izin vermek.
Kesinlikle karşı tarafta suç yok,bu tarz konularda maalesef suçlu biziz.
Bize iyi gelmeyecek insanları iyi tartamıyoruz ve bunlar oluyor.
Hayatından çıkartmakla iyisini yapıyorsun ama sanırım bir de gereken dersi çıkartamıyorsun.Belki de asıl sorunun budur.
Bir sonrakine iyi olur mu gözüyle bakmamak lazım,iyice ölçüp tartmak lazım,sonra hayatına almalısın,arkadaş diyebilmelisin.
Benim hayatımda 2 tane can dostum var çok şükür,biri 5 diğeri 14 yaşından beri dostum.
Sonrakiler çöp çıktı.

Acaba diyorum sürekli "onaylanma" ve "uyumlu olma" kaygıları mı taşıyorsunuz? Uyumlu olursam sevilirim, onun için şunu yaparsam bana daha çok değer verir gibi zeminler olabilir bilinçaltınızda. Bu durum da size sınırlarınızı kaybettiriyor sanırım.

suistimal edilmeye musait bir yapın var çünkü şunu bil hiç kimse seni evinde agirlayip banyo yaptirip karnını doyurup ise gondermez cokkkk iyi niyetlisin ama fazlası insana yarar getirmez insan ilişkilerinde mesafeli olmanı öneririm inan bana illa ki bi arkadasa ihtiyacın yok eşinle ailenle iyi anlaşmaya bak en önemli olan o
böyle dertlesmeye knusmaya da bana kk yetiyor sana da yeter boşver En Büyük KK:halay:

bunun normali nedir anlamaya çalışıyorum. herkes nasıl iyi arkadaş bulabiliyor? sır saklayabilen , arkadan konuşmayan, kıskanmayan, laf sokmayan, eşime karşı seviyeli davranan....
çok mu şey istiyorum ?
Benim dostum çok yok mesela,arkadasim çoktur ama sir vermem.Arkamdan konusturacak koz da verdigimi dusunmuyorum,ha konusan konusur o ayri kendi karakterleri. Bir de nedense dost dediklerim,surekli gorustuklerim hep eskilerden.Cikar isin içine girince dostluklrin sahte oldugunu dusunuyrm o yuzden de en saf cikarsiz yaslarimizda guzel dostluklar edinip yeni tanistiklarima daha mesafeli oluyorum.Bu belki kotu bir huy ama gayet mutluyum.Arkadas olanlar da birak arkadas olarak kalsin canim,sirlarini verme yada seni kullanmalarina firsat verme.Guler yuzlu olmak her zaman kazandirmayabilir,haketmeyenlere ben kolay lokmayim imaji verebilir

Senin sorunun olması gerekenden fazla anlam yüklemek ve hayatında fazla yer kaplamasına izin vermek.
Hayatından çıkartmakla iyisini yapıyorsun ama sanırım bir de gereken dersi çıkartamıyorsun.Belki de asıl sorunun budur.
Bir sonrakine iyi olur mu gözüyle bakmamak lazım,iyice ölçüp tartmak lazım,sonra hayatına almalısın,arkadaş diyebilmelisin.
Benim hayatımda 2 tane can dostum var çok şükür,biri 5 diğeri 14 yaşından beri dostum.
Sonrakiler çöp çıktı.

nasıl bilebilirim ki denemeden bana iyi gelip gelemeyeceğini?

mesela şunu öğrendim psikoloğumdan "biri bana ne kadar özelini açarsa ben de o kadar özelimi açmalıyım."

artık özelimi hiçkimseye anlatmıyroum çok dilim yandı çünkü. kocamla aramı açmaya çalıştı çoğu arkdaşım.

ama arkadaş olup kahve içeçeğim insanları nasıl seçmem lazım?

yanlış bir şey mi? arkadaşlarım gelir kalır bende genelde. yani ben reddetmem hiç
reddetmelisin sen evlisin o ev bekar evi değil esin de iyi ses çıkarmıyor ama bu gidişle eşine de göz koyarlar haberin olsun
ayrıcaaynı durumda sen olsan o sende kalan arkadaşlarının hiçbiri de seni evlerinde yatılı kabul etmezler

Benim dostum çok yok mesela,arkadasim çoktur ama sir vermem.Arkamdan konusturacak koz da verdigimi dusunmuyorum,ha konusan konusur o ayri kendi karakterleri. Bir de nedense dost dediklerim,surekli gorustuklerim hep eskilerden.Cikar isin içine girince dostluklrin sahte oldugunu dusunuyrm o yuzden de en saf cikarsiz yaslarimizda guzel dostluklar edinip yeni tanistiklarima daha mesafeli oluyorum.Bu belki kotu bir huy ama gayet mutluyum.Arkadas olanlar da birak arkadas olarak kalsin canim,sirlarini verme yada seni kullanmalarina firsat verme.Guler yuzlu olmak her zaman kazandirmayabilir,haketmeyenlere ben kolay lokmayim imaji verebilir

benim de çok arkadaşım var ama artık evime kimseyi davet edemiyorum. o arkdaşlarıma da güvenemiyorum bi türlü. o kadar yalnız hissediyorum ki kendimi.

Sonrakiler çöp çıktı.
Harikasın benimkiler de biri 6 diğeri 4.5 en can dostlarım daha da kimseyi istemem

Bence sorun sizde değil, sorun değişen zamanda, değişen değer-ahlak yargılarında, tüketim ve haz odaklı düşünce ve yaşam tarzlarında, bencil bakışlarda.

Konunuz üzerine şöyle 10 ciltlik seyahatname tadında bir "Arkadaşname" serisi çıkar aslında :)

reddetmelisin sen evlisin o ev bekar evi değil esin de iyi ses çıkarmıyor ama bu gidişle eşine de göz koyarlar haberin olsun
ayrıcaaynı durumda sen olsan o sende kalan arkadaşlarının hiçbiri de seni evlerinde yatılı kabul etmezler

doğru söylüyorsun. bi arkadaşım göz koydu zaten. birinden de öyle darbe yedim.

eşim karışmazdı önceden evime yatılı gelen arkadaşlarıma. ceketini alır gider orduevinde kalırdı. artık zarar gördüğümü anlayınca evime kahve içmeye bile kimseyi almama izin vermiyor.

sırlarını eşin dışında kimseyle paylaşma. insan adı üstünde herşeyi yapabilir. yakın arkadaşlık kurmadan önce karşındaki insanı tanımak için kendine zaman ver. bir müddet izle,hatta dene. unutma bu hayatta arkadaş sayın çok olabilir ama sır saklayıp senin arkanı kollayacak insan bulmak imkansız gibi birşey. Bir tane buluyorsan şanslısın demektir.

sen biraz fazla fedakarsın. bu kadar iyi olma.

X