Arkadaşlarımda mı sorun bende mi???

M

MeDuSa

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi MeDuSa
Kızlar artık dayanamıyorum herkes mi böyle yoksa hata bende mi???
Üniversiteden geçen seneden tanıştığım bir arkadaşım var. Okulun ilk açıldığından itibaren iki senedir hep ders konusunda olsun başka konularda olsun birlikteyiz. Hep yanyana otururuz. Birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.
Neyse ben geçen sene sevgilimle ilişkiye başladığımdan beri de bu arkadaşımla birlikte gezdim okula birlikte gittim hatta sevgilim yanımızdayken arkadaşım kendini dışlanmış hissetmesin diye hep onunla konuştum ki sevgilimle bu yüzden çok tartıştık hep arkadaşınla ilgileniyorsun falan dedi.Aslında sevgilimden çok arkadaşlarıma önem veren bir insanım ben.Sevgilinle tartıştığında herşey bitebiliyor ama arkadaşlık öyle değil.
Neyse geçen sene sınıftan bir kızda bu yakın arkadaşımdan hep defter falan isterdi.Bu sene iyice arkadaşıma yaklaşmaya başladı ders çalışalım dedi birlikte çalıştılar.Ama bu kız öyle biri ki ve bana değil, bişey derken sadece arkadaşıma diyor.Mesela cafede arkadaşıma sınıfca yemeğe gitcez gelirmisin dedi.Erkeklerde vardı onlar hemen durumu düzeltip bana sende gelirsin değilmi dediler.Neyse ve bu kız bu yakın arkadaşımı sadece sınav zamanı not istemek yada ders çalışmak için çağırır.Yılbaşında bile buna arkadaşlarla cafeye gitcez sende gel demiş ama kendi sevgiliyse gitmiş bu gittiğinde ise hep erkek arkadaşlar varmış orda kalmak zorunda kalmış gecenin üçünde eve dönememiş erkeklerin evinde kalmış korkarak falan.Bende bunu söyledim çok bencil biri hep sınav zamanı arıyor seni diye(çünkü arkadaşımın dersleri iyi) ve o varken asla kimseyi konuşturmaz ders çalışırken o öğrensin başkasının öğrenmesi umrunda değildir. kötükedihüso

Geçen gün biz arkadaşımla otobüste önümüzdeki haftaya sınav var o derse birlikte çalışalım derken araya o kız girdi bana gelin birlikte çalışalım die.Oysa o beni sevmez(neden bilmem ki başlarda onu seviyordum kendisi soğudu)Amacı arkadaşımla birlikte çalışmak.Ben de orda bişey diyemedim.
Neyse az önce arkadaşıma msj yazdım canım o kız oldumu şimdi ders falan çalışamayız biliyorsun,hem kızın bana gıcıklığı var,bize gel birlikte çalışalım dedim.O da olmaz o çok rica etti üçümüz çalışalım bi gün onla bi gün senle çalışırsak bana dier derslere çalışmak için zaman kalmaz dedi.
Bende ben gelsem bile bana orda söz vermez kendi konuşur ve bana hiç gibi davranır canımı sıkar madem siz çalışın ben gelmiyorum dedim.Ondan da olur mu canım biz hep biz hep birlikte çalışırız tamam senle çalışalım yada biraz onla biraz senle çalışırım diyeceğini bekliyordum.Bana tamam o zaman biz çalışırız onunla diye msj yazdı.
Öyle kötü oldum ki :çok üzgünüm:
o kızın beni sevmediğini kendisi biliyor ve kendi de söylüyor çok bencil biri sadece sınav zamanı arıyor diye,ki ben erkek arkadaşımı bile o arkadaş için çoğu kez kırmışken bana bunu yapması beni çok üzdü.Hem o kızın yılbaşında onu sevgilisiyle başbaşa olduğu için onu ektiğini bile bile bana bunu yapması beni çok kırdı senağlama
Oysa sınıfta asla başka biri için onu ikinci plana atmadım ben yeri geldi sevgilimi ikinci plana attım ama ona bunu yapmadım.
Sevgilime durumu anlattım sen çok değer veriyorsun arkadaşlarını kendinden bile üstün tutuyorsun ben sana demedimmi belliydi böyle olacağı falan dedi iyice kötü oldum ya neden hep arkadaşlarım böyle senağlama

• Konu Sahibi MeDuSa
bu hatayi cogumuz yapiyoruz yani bende yapiyorum..
asiri derecede deger veriyorum halbu ki o degeri hak etmiyorlar aslinda..
tabi ki insanin arkadaslari dostlari cok önemli bir pay tasiyorlar hayatta..
ama hic bir kimseyi kendinden önemli görmeyeceksin..(aile haric diyeblirim)
sonunda üzülen sen olursun..
sana ne gibi bir yardimda bulunabilirim bilmiyorum..
ama belki biraz mesafe koyman iyi gelir..
araya mesafe girince kimin kime ne kadar deger verdigi anlasilacaktir diye düsünüyorum..
tabi ki hic bir dostlugun sona ermesini istemeyiz..
ama bazen sadece kullaniyorlar yada kullaniyoruz..
bunu engellemek icin yollari ayirmak daha mantiklidir belkide..

ve hata yok ortada..
hayatin kurali böyle..
o arkadas olmasaydi baska bir arkadas olurdu..
hayat bu iste..

ne yapar ne eder bizi yormaya calisir :)

Allah yardimcin olsun

• Konu Sahibi MeDuSa
olayları çoğu kez kendi tarafımızdan baktığımız gibi yorumlarız...
MEsajını okurken aklıma, o arkadaşının senden uzaklaşmasının kendince haklı sebeğleri olabileceği geldi.
Belki sevgilin var aranıza giriyor gibi hissediyordur kendini, belki o diğer arkadaşın yanında daha rahat hissediyordur...
belki de o kıza söz verdi, sözünden dönmek istemedi, sen de ya o ya ben gibi bir tavır takınınca mecburen sözünün arkasında durmak zorunda kaldı..
HEmen kötüye yorma canım, arkadaşlıklar öyle kolay atılıp satılamaz.

• Konu Sahibi MeDuSa
canım aslında uzun süreli bir arkadaşlığınız olan birinin bunu yapması hoş değildi. Ama belki mantıklı bir sebebi vardır. Rahatsızlık duyduğun anda açıkça konuş kendisi için yaptığın özverileri anlat ve neden böyle olduğunu sor. Malesef aynı durumu hepimiz yaşayabiliyoruz.
Sakın tavır yapıp kendini çekme durumu açıklığa kavuşturmaya çalış. Ayrıca diğer kız arkadaşınızın size neden soğuk davrandığınıda öğren yoksa aranızdaki soğukluk yanlış şeyler yaptırabilir. Belki kıskanıyodur, belki bişeyden dolayı senden uzak duruyodur ama belkilerle olmuyo üzülmemen için gerçeği öğrenmen lazım canım.
Bu arada canını sıkma içini ferah tut olur mu a.s.

• Konu Sahibi MeDuSa

Kesinlikle katılıyoruma.s. Biz insanların en büyük eksikliklerinden biri. Olayları yalnızca kendi açımızdan yorumluyoruz. Belki de arkadaşın art niyetle birşey yapmıyor..
Ya da diyelim ki dediğin gibi... Canım hayat boyunca bu tür insanlar varolacak. Yalnızca zaman ve mekan değişiyor. Kimileri daha verici oluyor, daha ince düşünüyor. İşte kimisi de daha geniş ve rahat oluyor. Karşısındakinin duygularını önemsemiyor..

• Konu Sahibi MeDuSa
canım kaçıncı sınıfsın sen?
bana çömken derlerdi hep 1.ve 2. sınıftaki ortamın tamamen değişir diye, yok değişmez derdim ama öyle oldu. üniversiteye gitmişsin, yabancı bi şehir, hiç tanımadığın insanlar... 1.sınıftan bi çevre oluşturdum, bi de baktım bu insanlar bana ters. küslük değil ama kopma oldu. sonra uzaktan izlediğim kendime daha yakın bulduğum arkadaşlar edindim, 2,3 ve 4. sınıfım onlarla geçti. okulu bitireli 2 yıl oldu hala düzenli bi şekilde görüşüyorum hepsiyle. iyi ki o eski grubu terketmişim diyorum. fazla uzattım biliyorum ama genelde olay budur yani.

• Konu Sahibi MeDuSa
Hülyalı sen oğlak burcumusun cnm?

• Konu Sahibi MeDuSa
Hülyalı sen oğlak burcumusun cnm?

Hayır canım koç burcuyum niye sordun :uhm:

Ayrıca kızlar o arkadaşımda diyor yani o kız çok bencil biri zaten normal zamanda aramaz finallerde bana yapışır diye
Sanırım o kız çok üstelediği için ona birşey diyemedi,ona ayıp olur aslında bir haftadır söylüyordu dedi bana bende iyi o zaman onunla çalış diyince tamam dedi mirmirmirmir
birinci sınıfta herkes farklı kişilerle arkadaşlık kurmuştu ama biz bu arkadaşımla hiç bağlarımızı koparmadık hatta herkes de diyor maşallah siz okulun ilk gününden beri böylesiniz falan diye. Çünkü çoğu kişi arkadaşıyla küstü yada başka gruba geçti.Ben ailemle kalıyorum arkadaşım yurtta ama bazen bizim eve gelir kalır ders çalışırız.Şimdiye kadar yani aramızda hiçbişey yoktu. ama bu kızın burda evi var ailesi dışarda bunu zorla yanına çekmeye çalışıyor bize gel falan diyor ama sadece sınav haftası ona ihtiyacı olduğu zaman yani.Amacıysa onla ders çalışmak. Sınıfta bana yakın olup arkadaşıma daha uzak olan kızlarda var ama hiçbiri için onu kırmadım ben heleki onu yanımda hiç gibi gören biri olsa o kişiye mesafeli davranırdım. Bilemiyorum yani beni çok kırdı gerçekten ben fedakarlık yaparım arkadaşımdır asla yüzüne ben sana böyle yaptım sende bana böyle yap demem. Sonuçta arkadaşsak eğer karşılıksız yaparız çoğu şeyi,ama kendimi kullandığını bildiğim biri için arkadaşımı üzmezdim doğrusu
(Arkadaş kelimesini çok kullanıyorum isim vermediğim için kusura bakmayın kızlar yerimseniben)

• Konu Sahibi MeDuSa
canım hemen arkadaşına kırılma kötü niyet arama bence
belkide gerçekten diğer kıza söz verdiği için sana tamam demiştir .diğerine ayıp olmasın diye
ben ortada vahim bir durum görmedim ama yinede arkadaşına kırıldığını söyleyebilirsin.sana ne açıklama yapacak.
böyle şeyler için üzme kendini hemende arkadaşın hakkında olumsuz düşünme derim

ben gercek arkadaslıgın var olduguna zaten ınanmıyorum..bende zmanında unıvde ev arkdaslarıma cok torpıller gectım..ceplerınde harclıkları yoktu harclık verdım..sevgılımı bıraktım onların dertlerıne kostum.sevgılımle bır yere gıdecek olurdum yanımda koruma gıbı heryere onalrıda gotururdum..ınanının ellerını ceplerıne dahı atmazlardı.anlıyacagın hem sevgılımı hem benı enayı gıbı kullandılar..ozamankı sevgılım sımdı esım oldu..esım ozamanlar soylerdı..bır gun hayatından herkez cıkıcak tek basına kalacaksın..bıraz kendın ıcın yasa.derdi..evet haklıymıs aradan 5 yıl gectı..1 yıl arandım..2 yıl..arada sırada 3 yıll bayramda seyranda..4. yıl tık yok anlıyacagın ne yaparsan yap kendın ıcın bırseyler yap..

sen sevgilinle birlikteyken arkadaşın da niye sizinle ki? bir kaç kez falan olur da hep böyle ise tuaf..bence sende dengeyi pek kuramamışsın..
arkadaşın küçük çocuk değil sonuçta..kimin kendisini kullanıp kullanmadığını anlar..o defter vermek istiyorsa,yardım etmek istiyorsa bırak yapsın..aslında tuaf olan kullanıldığını bile bile bunu yapması:)) valla ben sınav zamanı sadece yakın arkadaşlarıma not verirdim..başakada kimseye vermedim..banane ee yaaaa..derse gelsin tutsun notunu...
bence boşver..takma kafanı...böylece nasıl birisi olduğunu anladın arkadaşının..araya mesafe koyarsın olur biter...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…