• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlarım psikolojimi bozuyor

gecemecem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2019
10
10
3
27
Hanımlar size danışmak istediğim bir konu var. Ben 22 yaşındayım arkadaşım 20 yaşında ikimizde üniversite okuyoruz. Sorunlu bir ilişkisi vardı geçenlerde ayrıldı barışmayı düşünüyor ama ilişkilerinde güvensizlik hakaret küfür eksik olmuyor sürekli bana dert yakınıyordu. Ben de ayrıl ayrılma diyemem bana düşmez ama ilişkiniz normal değil bir erkek sevdiği kadına küfür etmez dedim. Haklısın falan derken ayrıldı en sonunda. Dün konuşurken konu evliliğe geldi ben de daha erken yaşımız ne başımız ne okul bile bitmedi dedim. Aa niye öyle diyorsun üniversite bittikten sonra bulamazsın bu işler üni 3-4 te kesinleşmeli en azından kafamızda biri olmalı falan dedi. Evlenen bir uzaktan arkadaşımız var o da 20 yaşında onun fotolarını falan attı Allah mutlu etsin ama çok erken evlenmiş beklemezdim dedim. Yaşımız küçük değil ki falan dedi. Bir yıldır hayatında kimse yok birini bul artık okulun bitmek üzere böyle olmaz deyip duruyor. 22 yaşındayım ve evlilik bence 25 ten önce çok erken 20-23 yaşındaki erkeklere baktığımda onlar da pek evlilik kafasında değiller daha çocuk gibiler. Bir de sürekli eski sevgilisini özlediğinden onunla evlenebileceklerinden ama ayrıldıkları için evlenemeyeceğinden bahsedip duruyor iyice daraldım artık. Ben mi yanlış düşünüyorum bi şeyler için geç mi kalıyorum yoksa arkadaşımda mı bir gariplik var fikirlerinizi merak ettim

Arkadaşın garip ben 26 yaşında evlendim hatta 27ye girmeme 4 ay vardı hala diyorum acaba erken mi evlendim,önce bir okuyun mesleğinizi alın çalışın gezin hayatın tadını çıkarın koca kaçmıyor..Evlilik öyle pembe panjurlu hayaller gibi değil maalesef :KK39:

Eskiler arkadaşın gibiler için bir şey der ama şimdi neyse :confused:
Ya inan o kadar daraldım ki takmayayım diyorum ama bilinçaltıma işlemiş artık ya acaba mı? Diyorum bazen. Özellikle okul bittikten sonra bulamazsın kısmına çok takıldım. Eski sevgililerime bakıyorum değil evlilik tekrar sevgili dahi olunmaz. Bizim ailemizde de erken evlilik hiç yoktur annem otuzlarında evlendi babaannem 25 düşünün o zamanın şartlarında. Şimdi yaşıtım okuyan insanlardan bunları duymak çok garip geliyor

Ya inan o kadar daraldım ki takmayayım diyorum ama bilinçaltıma işlemiş artık ya acaba mı? Diyorum bazen. Özellikle okul bittikten sonra bulamazsın kısmına çok takıldım. Eski sevgililerime bakıyorum değil evlilik tekrar sevgili dahi olunmaz. Bizim ailemizde de erken evlilik hiç yoktur annem otuzlarında evlendi babaannem 25 düşünün o zamanın şartlarında. Şimdi yaşıtım okuyan insanlardan bunları duymak çok garip geliyor

Uzaklaş, ciddiyim.
Birkaç ay önce böyle insanlarla konuşmamaya başladım, meğer içimi darlıyorlarmış.
Aklımda evlilik fikri yokken panikletmişler beni, şimdi hayatın keyfini çıkartıyorum. :rolleyes:
Hele üniversitedesin napıcaksın ilk bulduğunla evlenip.

Hayatta tek amacı evlenmek olan insanlar mutsuz oluyorlar. Bir ömür evli olup mutsuz olacağıma bekar ama mutlu gezerim daha iyi. İşinizi elinize almadan, hayatınızı düzene koymadan, kendinizi tanımadan evlenmeyin. 28 yaşıma 3 ay kala evlendim. Şimdi düşünüyorum erken evlenmişim gibi geliyor. Her zaman dediğim gibi hiç kimse evlilik için geç kalmaz.

bu olayin aynisini yasadim.bi arkadasim vardi surekli bana biz evde kaldik okul bitene kadar kimse bizi istemez der surekli erken evlenen kizlarin resmini atar hayatlarini anlatirdi.hep derdi bi kiz 25 ten sonra evde kaldi artik kotuler alir onu.neyse ben 3.siniftayken esimle tanistik asik olduk ve son sene evlendim.okul biteli 7 yil oldu.bizim siniftakilerim hepsi evlendi tek bi kisi haric.oda o arkadasim bazen hatirlayinca guluyorum kendisi suan 29 yasinda ve birak evliligi hic bisey yok.bana kalsa yas hic sorun degil ama o oyle soyledigi icin bu haline guluyorum

Arkadasinizin akli dengesini pek yerinde gormedim. Ne alaka 3.4. Sinifta kesinlesmeliymis? 30 yasinda evlendim,erken bile evlenmisim diyorum, ki esimle bir sorunum da yok.20li yaslarda bu muhabbetleri dondureceginize yuksek lisans yapin,iyi is bulun,para kazanin,gezin tozun. Koca bulmaya gelene kadar neler var neler

bu olayin aynisini yasadim.bi arkadasim vardi surekli bana biz evde kaldik okul bitene kadar kimse bizi istemez der surekli erken evlenen kizlarin resmini atar hayatlarini anlatirdi.hep derdi bi kiz 25 ten sonra evde kaldi artik kotuler alir onu.neyse ben 3.siniftayken esimle tanistik asik olduk ve son sene evlendim.okul biteli 7 yil oldu.bizim siniftakilerim hepsi evlendi tek bi kisi haric.oda o arkadasim bazen hatirlayinca guluyorum kendisi suan 29 yasinda ve birak evliligi hic bisey yok.bana kalsa yas hic sorun degil ama o oyle soyledigi icin bu haline guluyorum
İnsanı durduk yere panikletiyorlar. Çevremdeki erkeklere de bakıyorum sadece ciddi ilişkisi olanlar evlilik lafını ağzına alıyorlardı onlar da çok saçma sebeplerden ayrıldılar. Çoğu çocuk gibi 22 yaşındayız hepsi hayatlarını yaşamak istiyor benim lisedeki halim gibiler. Genelde kızlarda görüyorum bu evlilik hevesini

İnsanı durduk yere panikletiyorlar. Çevremdeki erkeklere de bakıyorum sadece ciddi ilişkisi olanlar evlilik lafını ağzına alıyorlardı onlar da çok saçma sebeplerden ayrıldılar. Çoğu çocuk gibi 22 yaşındayız hepsi hayatlarını yaşamak istiyor benim lisedeki halim gibiler. Genelde kızlarda görüyorum bu evlilik hevesini
ben 22 yasinda evlendim esim 29 yasindaydi.size tavsiyem erken evlenmeyin esimi cok seviyorum hic pisman degilim ama bana kalsa erkekte bayanda 25 ten once ozellikle meslegini eline almadan evlenmemeli.benim esim ogretmendi atanmisti ama ben evlendigim icin 3 yil sonra anca atanabildim

Bu ne hız ayol. Bu arkadasın neden üniversite okuyor ki madem böyle düşünüyor. Direk gidip evlenseydi lise bitince.

Back