Bir kere babaannem bizdeydi.. Anneminde işi vardı, erkenden çıkmıştı halamla.. Tabi saat 10A kadar döndüler.. Halam neden kahvaltı hazırlamadınız dedi.. Babaannemde "X bana baktı bende X'e" dedi.. Bende dedim ki "babaanne ben sana baktım, sen bana baktın da yatakları kim toparladı?" sustu.. Susturacaksın.. Ben oturduysam evi kim temizledi, şunu şunu kim yaptı, çocukla kim ilgilendi, ayağına kremi kim sürdü diyeceksiniz.. Ki canım isterse yatarım da kime ne deyin.. O h.yvan eşinizde size birşey mi yapacak.. Kendiniz arayabiliyorsanız kendiniz, arayamayacak gibiyseniz anneniz, kardeşiniz ya da komşunuzdan birine deyin ki "akşam benden sana çağrı gelirse polisi arayıp bizim evin adresini verir misin, adres şu".. Size birşey yapıldığında polis kapıya gelecek.. O h.yvanı aşacak nezarete, sizide darp raporu almaya götürecek, o kaynanan da yırtacak evde kendini.. Sonra ailenin yanına gideceksin.. O h.yvana, gün boyu anan mı yapıyor işi, temizliği, o mu yatıyormuş, ben mi bak bakalım şimdi diye bir mesaj atacaksın.. Darp raporu ile, çocuğunun da nafakasını alıp ona güzel bir hayat sunacaksın.. Bu kadar.. Hepsi bu..
Susmayacaksın, vurdurmayacaksın kendine.. Sana kaldırdığı eli alacaksın kıvırıp kendine çevireceksin..
Yazık değil mi sana?? Bence çok yazık.. Tez zamanda hakkında hayırlısı olsun..