Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar yardımcı olur musunuz?Her doktor farklı şeyler söylüyor !!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tomurcukkk

Başlangıç kg: 117 Güncel kg : 70,9
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
11.869
29.414
598
Öncelikle herkese merhaba.Bende prolaktin yüksekliği ve pko var.Bunlara rağmen 4 kez hamile kaldım ama kan pıhtılaşması nedeniyle düşük oldu hepsi.2 tanesi de kimyasal gebelikti.En son düşüğümü bayramdan sonra yaptım.Doktor eşimden spermiogram istedi.Onu da yaptırdık.Sonuçlar yeni çıktı.Normal referans değerlerine bakılırsa bana göre problem yok.Ama ben henüz kendi doktoruma sormadım.Meraktan netteki doktorlara soru sordum.Doktorun biri gayet iyi sayı hareketlilik ve morfoloji yönünden sınıfı geçer,bu değerlerle gebelik elde etmeniz mümkün dedi.Diğer bir doktor hareketsiz sperm sayısı biraz fazla bir üroloji uzmanına danışın dedi.Ve en çok canımı sıkan başka bir doktorun cevabı ise sperm sayısı çok az,karyotip analizi gerekir tüp bebek görünüyor yazmış.Ama ben 4 kez hamile kaldım zaten ne tüp bebeği diye cevap yazdım.Ayrıca eşimin sperm sayısı da 46 milyon/ml.Normal referans 20milyon/ml miş.Birçok yerde yorumlardan karşılaştırma yaptım sorun bulamadım.Arkadaşlar sizin tecrübelerinizin bende önemi büyük.Birde sizlere sormak istiyorum.Sizlere göre nasıl bizim değerler??

Makroskobik inceleme Referans

Miktar : 1,8 ml ( 2-6 ml )
Rengi : Donuk beyaz ( Donuk beyaz )
Görünümü:Opelasant ( Opelasant )
pH : 7,6 ( 7,2-7,8 )
Likeifikasyon zamanı: 20 dk ( 10-30 dk )
Vizkozite: Akışkan ( <2 )

MORFOLOJİ
Normal Hücre: %70 ( >50 )
Baş-Akrozom Anomalisi: %10
MIO Piece/Boyun Anomalisi: %5
Kuyruk Anomalisi: %5

MOTİLİTE
Lineer progresyon gösteren ( +4 ve +3 hareket özellikli spermler %50 den fazla olmalıdır. )
motil spermler(+3,+4) : %60

Non-lineer progresyon gösteren
spermler (+2) : %5

Non-progresif motil spermler (+1) : %10

Non-motil spermler (0) : %25

HÜCRE SAYISI : 46 milyon/ml ( >20 milyon/ml )

DİREKT MİKROSKOBİ:Her sahada 2-3 lökosit,1-2 spermatogenezis-40-50 spermatozoa ve az lesitin kristali görüldü.
ABSTİNANS SÜRESİ : 4 gün

Son düzenleme:
Okuyan çıkıyor bir yorum eklemek isteyen,bu konuda bir fikri olan yok mu acaba????

Merhaba anladığım kadarı ile sonuçlarınız gayet güzel.Normal gebeliğe engel olacak ciddi bir problem görünmüyor.Ama yinede çift taraflı olarak takviyeler kullanarak bebeğinizin daha sıkı tutunmasına yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim arkadaşım.Ben zaten soğan suyu hayıt suyu çörek otu bal tarçın arı sütü gibi takviyelerle hamile kaldım hep.Eşim için de vitamin falan düşünüyorum.Keçiboynuzu kürü falan içmez çünkü.Tekrar sağol cevabın için...

Rica ederim..Bende tam sana hayıt suyunu tavsiye edecektim ama sen kullanıyormuşsun zaten Eşinede arı sütü bal polenden ver tek başına yeme Ayrıca çinko l-Arginin verirsen yeterli olur.Madem keçi boynuzu kullanmaz bunlarda işini görür inş.

merhabalar biliyorsun daha önce yazışmıştık. eşinin spermleriyle ilgili fikrim hala değişmedi. düşüklerin pıhtılaşma sorunundan olduğunu söylemişsin yani 4 hamileliğin sonlanmasının akılcı bir sebebi de var ama negatif konuşan son doktorun karyotip analizi(kromozom testi) fikrini bence yine de düşün. ihtiyaç olduğundan değil, ne olur ne olmaz diye ikiniz de yaptırın. benim önceden düşük geçmişim yok ama ben de yaptırmayı düşünüyorum. bence çocuk sahibi olmayı düşünenler zaten ne olur ne olmaz yaptırmalı. tıbbi genetik bölümü olan her hastanede yapıyorlar. ben eşimle bu hafta istanbul zeynep kamile başvuracağım. senin durumunda 4 düşüğüm var de zaten hemen yaparlar. hiç olmazsa içiniz %100 rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…