- 25 Aralık 2010
- 11.869
- 29.414
- 598
- Konu Sahibi tomurcukkk
Öncelikle herkese merhaba.Bende prolaktin yüksekliği ve pko var.Bunlara rağmen 4 kez hamile kaldım ama kan pıhtılaşması nedeniyle düşük oldu hepsi.2 tanesi de kimyasal gebelikti.En son düşüğümü bayramdan sonra yaptım.Doktor eşimden spermiogram istedi.Onu da yaptırdık.Sonuçlar yeni çıktı.Normal referans değerlerine bakılırsa bana göre problem yok.Ama ben henüz kendi doktoruma sormadım.Meraktan netteki doktorlara soru sordum.Doktorun biri gayet iyi sayı hareketlilik ve morfoloji yönünden sınıfı geçer,bu değerlerle gebelik elde etmeniz mümkün dedi.Diğer bir doktor hareketsiz sperm sayısı biraz fazla bir üroloji uzmanına danışın dedi.Ve en çok canımı sıkan başka bir doktorun cevabı ise sperm sayısı çok az,karyotip analizi gerekir tüp bebek görünüyor yazmış.Ama ben 4 kez hamile kaldım zaten ne tüp bebeği diye cevap yazdım.Ayrıca eşimin sperm sayısı da 46 milyon/ml.Normal referans 20milyon/ml miş.Birçok yerde yorumlardan karşılaştırma yaptım sorun bulamadım.Arkadaşlar sizin tecrübelerinizin bende önemi büyük.Birde sizlere sormak istiyorum.Sizlere göre nasıl bizim değerler??
Makroskobik inceleme Referans
Miktar : 1,8 ml ( 2-6 ml )
Rengi : Donuk beyaz ( Donuk beyaz )
Görünümü:Opelasant ( Opelasant )
pH : 7,6 ( 7,2-7,8 )
Likeifikasyon zamanı: 20 dk ( 10-30 dk )
Vizkozite: Akışkan ( <2 )
MORFOLOJİ
Normal Hücre: %70 ( >50 )
Baş-Akrozom Anomalisi: %10
MIO Piece/Boyun Anomalisi: %5
Kuyruk Anomalisi: %5
MOTİLİTE
Lineer progresyon gösteren ( +4 ve +3 hareket özellikli spermler %50 den fazla olmalıdır. )
motil spermler(+3,+4) : %60
Non-lineer progresyon gösteren
spermler (+2) : %5
Non-progresif motil spermler (+1) : %10
Non-motil spermler (0) : %25
HÜCRE SAYISI : 46 milyon/ml ( >20 milyon/ml )
DİREKT MİKROSKOBİ:Her sahada 2-3 lökosit,1-2 spermatogenezis-40-50 spermatozoa ve az lesitin kristali görüldü.
ABSTİNANS SÜRESİ : 4 gün
Makroskobik inceleme Referans
Miktar : 1,8 ml ( 2-6 ml )
Rengi : Donuk beyaz ( Donuk beyaz )
Görünümü:Opelasant ( Opelasant )
pH : 7,6 ( 7,2-7,8 )
Likeifikasyon zamanı: 20 dk ( 10-30 dk )
Vizkozite: Akışkan ( <2 )
MORFOLOJİ
Normal Hücre: %70 ( >50 )
Baş-Akrozom Anomalisi: %10
MIO Piece/Boyun Anomalisi: %5
Kuyruk Anomalisi: %5
MOTİLİTE
Lineer progresyon gösteren ( +4 ve +3 hareket özellikli spermler %50 den fazla olmalıdır. )
motil spermler(+3,+4) : %60
Non-lineer progresyon gösteren
spermler (+2) : %5
Non-progresif motil spermler (+1) : %10
Non-motil spermler (0) : %25
HÜCRE SAYISI : 46 milyon/ml ( >20 milyon/ml )
DİREKT MİKROSKOBİ:Her sahada 2-3 lökosit,1-2 spermatogenezis-40-50 spermatozoa ve az lesitin kristali görüldü.
ABSTİNANS SÜRESİ : 4 gün
Son düzenleme: