• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar yardım

swmstk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
115
7
48
Arkadaşlar hepinize Merhaba daha da önce de yazdım ben 23 yaşındayım liseden bu yana erkek arkadaşım var yedi senedir konuşuyoruz birbirimizle ilişkimiz çok iyi kavgalarda bile sevgi doluyuz ben üniversite mezunuyum öğretmenlik yapıyorum arkadaşım da açıköğretim mezunu ama bölümünun işini yapmıyor kendi ticaretle uğraşıyor dükkanı var esnaf yani
ailem istemiyor arkadaşımı senelerce kabul etmediler hala da etmiyorlar ay başında ailesi ile ailem tanıştı çok ısrar edince sadece anneler tanıştı erkekler değil aileler birbirini sevdi ama babam hala kabul etmiyor oyaliyolar bizi nisana kadar bekle diyo tamam dedim bu sefer de baskı yapıyor evden dışarı çıkarmıyor konuşmuyor devam ediyor yani eskisi gibi erkek arkadaşımn yaşı büyük bizi oyaliyolar nisan ayı gelince de farklı bahaneler sunacak bir an önce karşımıza alıp konuşmak lazım nisan ayını beklemek sorun gereksiz yani diyo bir baba nasıl kızını bile bile vermez Oyalar üstelik herkes biliyor dedikodu oluyo ne yapcam nasıl ikna etcem bilmiyorum sizce beklemeli miyim yoksa hiç gerek yok mu neoolursa olsun tepkili de olsa kararımi mi belirtmëm lazım

Vermeme nedeni olarak neyi gösteriyor? İşi mi? karakteri mi? babanı rahatsız eden şey ne?
Nisana kadar bekle demesinin sebebi ne? Maddi durumumu müsait değil?
Ayrıca sevgilinin olduğunu bilip, her çıktığında onun yanına gideceğinden eminken, tabi kısıtlar, madem aileniz sıkıydı evlenme arefene kadar söylemeseydin, babalar kolay kolay kızlarının sevgililerini hoş karşılamazlar, seni buluşmaya yollayacak hali yok.

Son düzenleme:
Yani bi Ögretmen bile nokta ve virgül kullanmiyorsa, Türkiye'de okuyanlarin kullanmamasi cok normalmis, bunu anladim KK'da... Neyse... Babanizi karsiniza alip konusun, beklemek istemediginizi, artik babalarinda tanismasini istediginizi söyleyin... Böyle durumlarda en iyi cözüm annedir, oda artik onay veriyor diye algiladim, yani en cok o babanizla konusup, ikna etmesi gerekir...:KK14:

Arkadaşımi tanımıyorlar karakter meselesi değil esnaf olmasi ve benim memleketim de olmaması ben Çankırı o ise Ispartali mezhep farkı da yok tek sebep babamdaki inat ben söylemedim yedi sene konuşunca aile her yaptığından anlıyor konuştuğun birinin olduğunu tabi ki ben is ciddiye bindiği için net olarak söyledim artık olsun diye erkek arkadaşımin yaşı benden büyük ki ben söz nisan olup bir sene daha bekleyeceğim ya ben ya o diyen babam var önüme sebep sunmadan

Vermeme nedeni olarak neyi gösteriyor? İşi mi? karakteri mi? babanı rahatsız eden şey ne?
Nisana kadar bekle demesinin sebebi ne? Maddi durumumu müsait değil?
Ayrıca sevgilinin olduğunu bilip, her çıktığında onun yanına gideceğinden eminken, tabi kısıtlar, madem aileniz sıkıydı evlenme arefene kadar söylemeseydin, babalar kolay kolay kızlarının sevgililerini hoş karşılamazlar, seni buluşmaya yollayacak hali yok.

Tek sebep esnaf olması mı ?

Hakikaten sebep ne? Baban neden istemiyor onu soylememissin ki...

Yani bi Ögretmen bile nokta ve virgül kullanmiyorsa, Türkiye'de okuyanlarin kullanmamasi cok normalmis, bunu anladim KK'da... Neyse... Babanizi karsiniza alip konusun, beklemek istemediginizi, artik babalarinda tanismasini istediginizi söyleyin... Böyle durumlarda en iyi cözüm annedir, oda artik onay veriyor diye algiladim, yani en cok o babanizla konusup, ikna etmesi gerekir...:KK14:

Yaşını mı küçük buluyo
Esnaflığı mı beğenmiyo
Mezhep farklılığı mı
Sorun ne ?

="Dilay80, post: 37953799, member: 462196"]Yani bi Ögretmen bile nokta ve virgül kullanmiyorsa, Türkiye'de okuyanlarin kullanmamasi cok normalmis, bunu anladim KK'da... Neyse... Babanizi karsiniza alip konusun, beklemek istemediginizi, artik babalarinda tanismasini istediginizi söyleyin... Böyle durumlarda en iyi cözüm annedir, oda artik onay veriyor diye algiladim, yani en cok o babanizla konusup, ikna etmesi gerekir...:KK14:[/QUOTE]

Ben kimseye ders anlatmiyorum burada canım sıkkın emin ol cümleleri bile kuramıyorumöğrencilerme böyle yapmıyorum tabi ki

Erkek arkadaşın kaç yaşında.

Arkadaşımi tanımıyorlar karakter meselesi değil esnaf olmasi ve benim memleketim de olmaması ben Çankırı o ise Ispartali mezhep farkı da yok tek sebep babamdaki inat ben söylemedim yedi sene konuşunca aile her yaptığından anlıyor konuştuğun birinin olduğunu tabi ki ben is ciddiye bindiği için net olarak söyledim artık olsun diye erkek arkadaşımin yaşı benden büyük ki ben söz nisan olup bir sene daha bekleyeceğim ya ben ya o diyen babam var önüme sebep sunmadan
Tamam sebep sürmüyorsa babanda mantıklı birşey yapmıyorda, bunu fırsata çevirebilirsin, söz nişan yapıp 1 sene beklemek yıpratır insanı, hazır olunca gelsin istesin arayı uzatmadan düğünü yaparsınız, babanda oyalandığını düşünmemiş olur.
Ortada birşey yok henüz, 1 ay sonra düğün yapalım demiyorsunuz, o yüzden gemiler yakma, en mantıklısı hiç yakmaman tabi. Ailenin onay vermediği evliliklerden hayır geldiği nadir görünüyor.

29 yaşında arkadaşım ama bizde her türlü en az bir sene nisan düğün arası sürüyor ne kadar geç olursa evlilik de o kadar geç olacak maddi durumu da gayet iyi sıkıntı yok o açıdan ama o süreye kadar bana eziyet etmeye çalışıyor konuşmuyor dışarı bırakmıyor nasıl fırsata çevirecegm peki ben çok görüyorum ailenin yok olmaz dediği ama sonunun çok iyi olduğu aileler pişman oluyor yaptıkları için

Erkek arkadaşın kaç yaşında.

Tamam sebep sürmüyorsa babanda mantıklı birşey yapmıyorda, bunu fırsata çevirebilirsin, söz nişan yapıp 1 sene beklemek yıpratır insanı, hazır olunca gelsin istesin arayı uzatmadan düğünü yaparsınız, babanda oyalandığını düşünmemiş olur.
Ortada birşey yok henüz, 1 ay sonra düğün yapalım demiyorsunuz, o yüzden gemiler yakma, en mantıklısı hiç yakmaman tabi. Ailenin onay vermediği evliliklerden hayır geldiği nadir görünüyor.

Yaş büyük deyince herkes aşırı yas farkı var sandı galiba onun evlenme yaşı geldi beklemek istemiyo demek için söyledim onu ben

29 yaşında arkadaşım ama bizde her türlü en az bir sene nisan düğün arası sürüyor ne kadar geç olursa evlilik de o kadar geç olacak maddi durumu da gayet iyi sıkıntı yok o açıdan ama o süreye kadar bana eziyet etmeye çalışıyor konuşmuyor dışarı bırakmıyor nasıl fırsata çevirecegm peki ben çok görüyorum ailenin yok olmaz dediği ama sonunun çok iyi olduğu aileler pişman oluyor yaptıkları için
Aileni ez geç, kaçarak evlen diyemeyeceğimize göre, mecburen babanın evet demesinin sağlayacaksın, bi insan niye durduk yere hayır der..
Seni mi kıskanıyor?, Evlenmeni mi istemiyor? yoksa özellikle sevgilinle mi evlenmeni istemiyor? Yaşının evliliğe hazır olmadığını düşünüyordur belkide, önce düzgün bi açıklama iste babandan, seninle konuşmuyorsa annen yapsın arayı, annen konuşsun.

Aileni ez geç, kaçarak evlen diyemeyeceğimize göre, mecburen babanın evet demesinin sağlayacaksın, bi insan niye durduk yere hayır der..
Seni mi kıskanıyor?, Evlenmeni mi istemiyor? yoksa özellikle sevgilinle mi evlenmeni istemiyor? Yaşının evliliğe hazır olmadığını düşünüyordur belkide, önce düzgün bi açıklama iste babandan, seninle konuşmuyorsa annen yapsın arayı, annen konuşsun.
kaçmak için destek verin demedim ki ben canım sadece nasıl ikna edebilirim dedim başından bu tarz olaylar geçen çok var onların tecrübeleri lazım

kaçmak için destek verin demedim ki ben canım sadece nasıl ikna edebilirim dedim başından bu tarz olaylar geçen çok var onların tecrübeleri lazım
Annen hiç sana destek çıktı mı babana karşı?
Baban senin duygularını anlayamaz, seninle böyle muhabbetlere girmekten kaçınır ki kaçıryormuşta.
Annenle konuş sen, o ikna eder babanı:KK66:

Aile büyüğü yok mu,amca,dayı,dede gibi yada babanızın çevrenizde sözünü dinlediği birileri var mı çok sevdiği böyle eğer varsa onlar araya girebilir.

Back