Selam, şimdi doktordan geldim. Elindeki elektronik mikroskop gibi bir aletle bütün vücuduma baktı ve bitmiş dedi. :). Takip etmeyenler için tekrar söyleyeyim: 3 hafta boyunca ilk duş +kese+ doktorun reçete ettiği kükürt ve vazelin karışımını kulaklar dahil bütün bouyndan alta sürdük. Hiç duş yapmadan üstüste 3 gün ve sonrasında duş ve temiz çarşaflar ve temiz giysiler. Çarşaflar çamaşırlar 60 derecede yıkanacak, yatak ters yüz edilecek. Koltukları araba koltukları da dahil çöp torbalarıyla paketledik. Ayakkabı ve terlikleri dipfrizde en az 5 saat beklettik. Bu 3 hafta boyunca tekrar ettik.
doktora şunları sordum: 1-ben bu hastalığın geçtiğini nasıl anlarım? cevap: ben baktım ve bir tünel göremedim, hastalık bitmiş. 2-Önlem olarak kükürtlü sabun ve sirke kullanayım mı? Cevap: hayır, kesinlikle kullanma, cildini daha çok tahriş edersin, sana verdiğim Ectopix ve Hametan kremlerini karıştırıp günde bir defa kızarık bölgelere sür.Başka da hiçbir şey yapma! 3-Vücudumun heryerinde karınca yürüyor hissi var, o nedir? Cevap: bu hastalıkta kaşıntının büyük bir kısmı da psikolojiktir. (Benim notum: evet şimdi düşünüyorum da ilk uyuzun başladığı bölgedeki kaşıntı derimi koparıp atma isteği uyandıran ve daha önce hiç böyle şiddetli bir kaşıntı olmamıştı dediğim gerçek kaşıntılar. vücudumun diğer yerlerinin kaşıntısı muhtemelen kükürtün etkisi ve psikolojik kaşıntılar).doktorum bir de şunu söylediki: uyuz paraziti çok yavaş ilerler, yani bir parmak boyu mesafeyi 3 günde gider. ben de şunu anladım ki benim bu ilk kalçamda başlayan yer hariç aslında hiçbir yerimde uyuz olmamış. Bütün vücudum kabardı kızardı ama bunlar sürdüğüm kükürtün etkisiymiş. Bunların da geçmesi için dediğim gibi ağızdan yutulan bir antialerji ilacı ve kızarık bölgelere sürülecek hametan ve ectopix. Bunları iç ve sür, 40 gün sonra da yine kontrole gel dedi.
Şunu da söyledi: aslında düzgün yaptıysanız ilk seferde bütün parazitler ölüyor, 2. Ve 3. Hafta yumurtadan çıkacak parazitler içindi, dedi.
Evde herkes bunu tam olarak ve aynı anda uyguladı mı diye de ısrarla sordu!
İnşallah sonsuza kadar kurtulmuşumdur. İnşallah sizler de kurtulursunuz. Yardımcı olmak adına detaylı olarak yazdım.