• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Arkadaslar sizce Şilan guzel bir isim mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Elif_esmeray

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
30
9
1
25
Merhaba arkadaslar,
2 hafta sonra yigenim dogacak ve hepimiz ona Şilan ismini yakistirdik yani ismini Şilan koymak istiyoruz sizce guzelmi?

Anlami: Yaban gülü, dag cicegi (kus burnu)

Ve biz hollandada yasiyoruz soyle birsey var, burda Silan bir camasir suyu markasi yani S ile Ş ile degil, ama Silan ve Şilan benziyor tabi. Sizce bu sorun olurmu? Yani bilmiyorum nediyorsunuz arkadaslar guzel bir isim mi sizce?

Bana şirdan ı hatırlattı desem

Orada nasıl değerlendirilir onu orada yaşayan siz bilirsiniz

Adı okşan olan arkadaşımı da anayım halası çamaşır suyunun markasını koymuş ama Türk filmlerinde hep pavyon kadını adıdır

Memnun olmadığını yazmama gerek var mı

Bence iki dilde de anlamı olan o dilde de yazımı ve okunması kolay bir isim koysunlar

Sorun olur tabiki dalga gecilir. Ayrıca bu yorum çok taraflı olacak ama ben şilan dilan mızgin delila vb kürtlüğü andıran ve alparslan cengiz ata deniz gibi de türklüğü andiran isimlere karşıyım. Hani zeynep elif ahmet gibi her yere ılımlı olabilecek isimleri savunuyorum. Nacizane fiktimi söyledim her zaman aksi savunulabilir.

İsim olarak şilan güzel bir isim. Mesela ben dicle ismini de cok severim. Ama dedigim gibi politik sebeplerle koymam. Ama bu tani yurtdisinda sorun olacağını sanmiyorum

Benim beğenmediğim bir isim kaldı ki siz bir çamaşır suyu markasının ismiyle tek farkının baş harfi olduğunu demişsiniz. İlerde ismiyle dalga geçecek insanlar olabilir belki ya da anlamayabilirler de. Bunları düşünmek gerek isim koymadan önce.

Ben begenmedim pek

Ayrica oyle bi markayla benzerlik varsa hiç koymayın cocugun sorun yasamayacagi bi isim olsun

Çamaşır suyu markası olabilir ama hollndaca da silan isminin anlamı ne ? Yani çiçek diye de çamaşır suyu ismi var ama çok da guzel bi isim

Ben beğenmedim. Direk yılanı çağrıştırdı, gerçi yurt dışında bu sorun olmaz ama orda da başka benzerlikler varmış onlar sıkıntı olabilir. Bi de söylenişi hoş değil.

Back