- 9 Kasım 2015
- 2.827
- 4.094
- Konu Sahibi ilhytzehra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende merak ediyorum nasıl emin olunur o kişidenMerhaba herkese. Bir kaç zamandır moralimi bozan bir konu var. Ben geçen yıl kendi memleketimden 1000 km uzak bir yere atandım öğretmenim 26 yaşıma yeni girdim. Bu zamana kadar kendimi hep derslerime verdim öyle evlilik vs pek düşünmedim ama her zaman hayırlısı olsun dedim hiçbir zaman kapıyı kapatmadım. Uzun zamandan beri Kimle görüşsem ailemden olsun çevremden olsun arkadaşlarımdan dostlarımdan vs. Yok mu seni isteyen, elini sallasan ellisi, neden evlenmiyorsun, yaşın geçiyor, kesin seni isteyenler vardır sen bir bahane buluyorsun millete kulp takıyorsun evlenmek istemiyorsun gibi şeyler söylüyor ama istisnasız herkes. Geçenlerde Babannem vefat etti başsağlığı dilemek için arayanlar oluyor, millet başın sağolsun, nasılsın ne var ne yok dedikten sonra başlıyorlar ne zaman evleniyorsun evlen aile ol annenin babanın aklı sende. Bende hep hayırlısı olsun diyorum. Ya Allahım delirecem beni soran soruşturan olsa isteyen olsa neden geri çevireyim? Bilmediğim bir şehirde yaşıyorum çevrem geniş değil olanlar da yaşlı kesimi etrafımda bekar kimse yok. Kimle nasıl evleneyim kendimi mi satayım anlamadım ki. Ben de hayırlı ise evlenmek yuva kurmak istiyorum, yalnız yaşamak kolay değil tek başına alış veriş yapmak, tek başına yemek yemek gece korkarak uyumak sanki çok kolay ama ne yapabilirim elim de değil nasıl evlenilir ne yapılır, beni isteyen çokmuş da ben millete kulp takıyormuşum kesin hani nerde ben niye görmüyorum. Geçen kuzenlerimle görüntülü konuştuk hepsi maşallah evinde çoluk çocuk sesleri geliyor yalnız değiller kapattık o kadar çok ağladım ki. İnsanın elinde olmayan şeyler için niçin ısrar ederler ki? Ya da ben mi bilmiyorum siz söyleyin nasıl evlenilir?
Öyle canım herşeyin özellikle evliliğin hayırlısıSakın sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin, evlenmek istiyorum düşüncesini çıkarın kafanızdan. Yoksa istemediğiniz biriyle evlenip pişman olabilirsiniz. Hayırlısını dileyin...
Çok haklısın canım seven kıymet veren insan olmalı hayatta. Yoksa zehir olur o evlilik. Allah bekarlık günlerini aratmayacak insanlara rast getirsinaayyy o geveze mılletın dili ensesınden cekılsın ya
herkes kendı ısıne baksa kendı totosuna baksa kımse kımseye hadsızlık yapmasa herkes bı kendıne gelse adam olsa ne guzel olacak dunya
o hadsız ınsanları tek sıra dızıp elımı duz tutup sag bastan baslayıp sırayla tokatlamak ıstıyorum
26 yas ya 26 su gencecık kızı surukledıklerı bunalıma bak
guzel arkadasım daha bısmıllah ıs guc yenı olmus daha cıvcıv kabugundan yenı cıkmıs ne bakıyorsun mıllete onlar konusuuurr onların ısı bu meslek edınmısler kendılerıne evlensen cocuk ne zaman dogursan ıkıncı ne zaman derler bıtmez hıc lafları
tabıkı olacak hayatınızda bırılerı gezın tozun tanısın konusun daha yenı yenı olacak zaten
evlenmek kolay gıdıyorsunuz ıslemlerı baslatıyorsunuz cok basıt
ama etrafda dogru duzgun ınsan yok evlenmek ıcın sevecegınız guvenecegınız bırını bulursunuz sonra da cok guzel evlenırsınız hıc takmayın mılletı
Pamdemiye kadar atanıcam diye eve kapandım atandım pandemi geldi yine evdeyim belki evlenince değişik bişey olur hayatımdaBana da soraardi bekarken, bir de butun kuzenler evlenince gozlerini dikiyor insanlar cok gerekli gibj ben hep rahat batinca evlenirim, keyfim yeride derdim simd bakiyorum gercekten rahat batmis bosver milleti ver cevabini gec, meslegin ve evin varsa bekarlik gibi var mi yaa, sabaha kadar film izle, kitap oku, ck gez diycem ama pandemi var, sonra gec gec kalk kahvalti ve kahve keyfi yapp mis gibj kizz...ben cocuktan sonra bunlara hasret kaldim da
Allah mutluluğunu daim etsin çok şükür bebeğin olmuşBirde sakin evleneyim diye evlenme seversen evlen, kafa dengiyse evlen yoksa kendine hayati zehir etme, evlilik calisan bir kadin icin zaten cok zor hele de cocuktan sonra ve karsinda seni anlamayan ve sonradan sevmedigini fark ettigin bir insan varsa iyice cekilmez olur ve hayatinin geri kalani nerdeyse mutsuz gecer....insanlara da aldrma muhakkak konusacak birsey bulurlar, evlenirsin cocuk ne zaman derler, hic unutmuyorm butn kuzenler evli sonra ben de evlendim hepsjnn cocugu var tabi benden sonra evlenen bir tane kuzenimn yok, bana surekli soruyorlar hatta yap yap baskisi var cevap veriyorum ama susmuyorlar sonra bir ogrendim o kuzenim de hamile ve ben hala dusunmuyordum cocuk, kuzenimi aradim direk dedigim sey, iyi b*k yedin simdi iyice ustume gelecekler , bir sen vardin diye cikstim kiza hala konusup gulerizz
Ahh bekarlık Ahh şöyle bir derdim olsa keşkeMerhaba herkese. Bir kaç zamandır moralimi bozan bir konu var. Ben geçen yıl kendi memleketimden 1000 km uzak bir yere atandım öğretmenim 26 yaşıma yeni girdim. Bu zamana kadar kendimi hep derslerime verdim öyle evlilik vs pek düşünmedim ama her zaman hayırlısı olsun dedim hiçbir zaman kapıyı kapatmadım. Uzun zamandan beri Kimle görüşsem ailemden olsun çevremden olsun arkadaşlarımdan dostlarımdan vs. Yok mu seni isteyen, elini sallasan ellisi, neden evlenmiyorsun, yaşın geçiyor, kesin seni isteyenler vardır sen bir bahane buluyorsun millete kulp takıyorsun evlenmek istemiyorsun gibi şeyler söylüyor ama istisnasız herkes. Geçenlerde Babannem vefat etti başsağlığı dilemek için arayanlar oluyor, millet başın sağolsun, nasılsın ne var ne yok dedikten sonra başlıyorlar ne zaman evleniyorsun evlen aile ol annenin babanın aklı sende. Bende hep hayırlısı olsun diyorum. Ya Allahım delirecem beni soran soruşturan olsa isteyen olsa neden geri çevireyim? Bilmediğim bir şehirde yaşıyorum çevrem geniş değil olanlar da yaşlı kesimi etrafımda bekar kimse yok. Kimle nasıl evleneyim kendimi mi satayım anlamadım ki. Ben de hayırlı ise evlenmek yuva kurmak istiyorum, yalnız yaşamak kolay değil tek başına alış veriş yapmak, tek başına yemek yemek gece korkarak uyumak sanki çok kolay ama ne yapabilirim elim de değil nasıl evlenilir ne yapılır, beni isteyen çokmuş da ben millete kulp takıyormuşum kesin hani nerde ben niye görmüyorum. Geçen kuzenlerimle görüntülü konuştuk hepsi maşallah evinde çoluk çocuk sesleri geliyor yalnız değiller kapattık o kadar çok ağladım ki. İnsanın elinde olmayan şeyler için niçin ısrar ederler ki? Ya da ben mi bilmiyorum siz söyleyin nasıl evlenilir?
Bazılarına göre de senin özendiğin şey saçmadır bekarlığa özenmeler falan evliliğinde mutluyken hem de...Ogretmen olmussunuz yanliz yasiyosunuz dusundugunuz eye bakin ya. Millet hep konusur evlensen cocuk cocuk derler neden etkileniyorsunki? Gorumcem atandi doguya 4 sene bir kizla ev arkadasligi yapti gezdi tozdu araba aldi o arada biriyle tanismis simdi evlenme sürecinde. Yani 4 sene hayatini yasadi okadar ozendimki ayni ystayiz ben evliyim cocugum var ama onun yerinde olmak isterdim yanliz yasamak yani. Evliligimde cok mutluyum ama yani ozendiginiz sey cok sacma
Pandemi yüzünden evliler çocuk yapma, bekarlar evlenme fikrine odaklandı. Bence dünyanın sonu geliyor fikri evrimsel olarak insanları çoğalmaya itiyor. Bu da onların yansıması diye düşünüyorum.Bu ara böyle çok konu açılır oldu. Bence pandemi yüzünden insan evde dura dura kendiyle ilgili şeyleri sorgular oldu. Bir de işe de gidemiyorsun bakıyorsun insanlar ailesiyle vakit geçiriyor. Dolayısıyla insan kendini yalnız hissediyor. Bir de insanlar sana niye sürekli evlenmiyorsun diye baskı yapınca hiç umursamayan insan bile bunalıyor.
Bekarliga ozenmek degil bekarken yasadigi hayat mutis bende bekarken o sekilde yasamak isterdim demek istedim yani konu sahibi bekar elindekilerin degerini bilsin manasinda :) evlenmek cok matah bisey zannediyorlar zaten evleneceksin icinde bulundugun durumun keyfini cikarsanaBazılarına göre de senin özendiğin şey saçmadır bekarlığa özenmeler falan evliliğinde mutluyken hem de...
:) hrrkes elinde olmayanı cazip görüyor. Bu her konuda böyle doğanın kanunu bu sanırım. Hergünün kıymetini bilmek en güzeli şartlar ne olursa olsunBekarliga ozenmek degil bekarken yasadigi hayat mutis bende bekarken o sekilde yasamak isterdim demek istedim yani konu sahibi bekar elindekilerin degerini bilsin manasinda :) evlenmek cok matah bisey zannediyorlar zaten evleneceksin icinde bulundugun durumun keyfini cikarsana
Bencede oyle bide insanlarin lafina bakmak cok yanlis onlar sanki kizin iyiligi icin konusuyor. İnsanlar hep konusur evlenirsin cocuk yap gezersin sende cok geziyosun sanane yani bunlardan cok etkilenmemek lazim:) hrrkes elinde olmayanı cazip görüyor. Bu her konuda böyle doğanın kanunu bu sanırım. Hergünün kıymetini bilmek en güzeli şartlar ne olursa olsun
Insan 72 saat evde kendiyle bas basa kalinca dusunmedigi seyleri bile dusunuyor,o da var, cok fazla zaman var.Pandemi yüzünden evliler çocuk yapma, bekarlar evlenme fikrine odaklandı. Bence dünyanın sonu geliyor fikri evrimsel olarak insanları çoğalmaya itiyor. Bu da onların yansıması diye düşünüyorum.
Aynen öyle. Kimsenin lafıyla evlenilmez boşanılmaz cocuk yapılmaz. Kendi içinden geldiği gibi yaşamak en güzeli.Bencede oyle bide insanlarin lafina bakmak cok yanlis onlar sanki kizin iyiligi icin konusuyor. İnsanlar hep konusur evlenirsin cocuk yap gezersin sende cok geziyosun sanane yani bunlardan cok etkilenmemek lazim