Arkadaşlar nasıl evlenilir fikirlerinizi merak ediyorum

Hiiiiiç takma kafana yaşın çok ideal bundan sonra karşına da iyi birileri çıkar hayırlısıyla . Kimseyi umursama . Senin yerinde olmak isterdim ne güzel meslek sahibi olup atanmışsın ☺️ Erkenden evlenip hayatın , maaşının , işinin tadını rahatça çıkaramadıktan sonra ne kıymeti var. Ha bir de ilk bulduğuna da atlayıp evlenme millet evlen diyor diye 😅
Yok canım olmaz inşallah öyle birşey 😂

Birisiyle evlilik için görüştüğünüzde dört dörtlük olsun zira evlenince her türlü kendi gösterdiği şekilde kriterleri düşürüyor :KK70:

Şaka bir yana...

Bir insanla evlenmek için veya sevgili olmak için görüşmek genel olarak doğru sonuçları doğurmuyor.
Bir insan arkadaş olur, başka yerde olur sosyal ortamında iken tanımak lazım. Direk sevgili/evlilik görüşmesi olarak tanıyınca ne siz ne o kendini doğru ifade edemez.

Evlilik belli bir vakitte olur yada olmaz. Kötü bir insanla aynı evde yaşamak, bir çocuğa sahip olmaktansa bırakın yatağınızda yalnız uyuyun.

Rabbim vakti gelince gönlünüze göre hayırlı, huzurlu karşılıklı olarak iyi olacağınız kişi ile evlenmeyi nasip etsin.
Amin canım ALLAH razı olsun 🤲🏻

Sizi çok iyi anlıyorum bende 33 yaşındayım ve kendime uygun biriyle karşılaşamadım. Nasip olmadı yani.Bu pandemiyle beraber yalnızlığımız çok fazla hissettirdi kendini.Öyle yalnız ve mutsuz hissediyorum ki ama kimse anlamıyor. Burda konu açınca sanki kötü bir şey evlenmeyi istemek hemen ahkam kesmeler başlıyor. Yani kimseyle dertlesemiyoruz bile😒
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Hem de çok fena vurdu.Hayat arkadaşı istemenin nesi kötü ki. Olumsuzluklara kulağımızı kapatıyoruz ama bi süre sonra toplumdan uzaklaşıyor insan.Kendi adıma söyliyim çevremdeki çoğu insanla görüşmeyi kestim.Beni gördüklerinde akıllarına gelen tek şey neden evlenmedigim yok kimse diyorsun alaycı şekilde davranmaları yok burnun havada kimseyi beğenmiyorsun gibi söylemler vs vs ... Dertleselim canım çünkü yaşayan bilir bu duyguları.
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar 😊

Evlenmek her genç kızın hayali evlilik meraklisi diye bir tabir senin icin yanlis olur sen okumus meslegini eline almis deyim yerindeyse altin bilezigi olan yetiskin bir insansin evlenmek isteyebilirsin bu gayet normal ..ama iste insan oglu her yerde ayni sen mahalle arasi baskilarindan bunalip buraya yaziyorsun buradada ayni kafadakiler cikiyor baş etmek icin salla gitsin..herkesin bir kismeti vardir dogru zamani bekler asik olup sevdiginle evlenip bıcır bicir konusan bebelerin olur insallah 🙈
Allah razı olsun canım bak ne güzel anlamışsın anlamak isteyen anlıyor işte. Rabbim senin de gönlüne göre versin

Daha 26 yaşındasınız neden bu kadar dert ettiniz ki. Ben evlenmeden önce hayatımda biri yokken bile ileride evlenirsem 28-29 yaşlarında evlenirim diyordum tesadüfen de bu yaşlarda evlendim. Kafayı takmayın teyzeleri kopyala yapıştır gibi hep aynı şekilde konuşurlar

Konuya yapılan yorumları görünce şok geçirdim. Üniversite mezunu insanlar da sevebilir arkadaşlar. Üniversitede duygularımızı almıyorlar. Yalnız yaşamayı kolaylaştırmıyor üniversite.
Evinden 1000 km uzakta 26 yaşında yalnız yaşayan genç bir kadının etraftan yapılan evlilik baskıları sonucu yalnız kalmanın da verdiği bir duygusallıkla ağlaması normal değil mi? Yaşadığı yerde muhtemelen arkadaş bile edinememiştir.
Yiyin için gezin tozun demişsiniz bir de. Pandemi dönemindeyiz eve kapanmışız. Konu sahibi nasıl bir yerde yaşıyor bilmiyoruz doğuda ufak bir ilçede olabilir. Pandemi olmasa bile yiyip içebileceği mekanlar olmayabilir. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var. Tek başına insan çatlar yani.
Konu sahibi tepkilere bakma haklısın herkes sevmek sevilmek ister. Umarım en kısa zamanda sen de seversin. Etraftan gelen tepkilere kulak tıka. İşinde de başarılar diliyorum sana :)
Tercüman olmuşsun canım sağol 😍

El alem her şeyi ama her şeyi bilir de bir tek haddini bilmez.
Konu sahibesi lütfen bu tarz hadsiz kişilerin lafı ile güzel canınızı sıkmayın.
Evlilik kısmet, nasip işidir. Olursa en hayırlısı olsun ama olmazsa da üzülmeyin.
Bazen olmaması, olmasından bin kat daha hayırlıdır.

El alem her şeyi ama her şeyi bilir de bir tek haddini bilmez.
Konu sahibesi lütfen bu tarz hadsiz kişilerin lafı ile güzel canınızı sıkmayın.
Evlilik kısmet, nasip işidir. Olursa en hayırlısı olsun ama olmazsa da üzülmeyin.
Bazen olmaması, olmasından bin kat daha hayırlıdır.
Haklısın canım sağol 💐

Kardeşim ilk mesajını okudum sonraki yorumlara muktedir olamadım ama psikolojini iyi görmedim. Bu psikoloji ile maazallah evlenmek için evlenirsin. Üzücü olur bu da. Biraz ferahla. 26 yaş yalnızlık çekmek için erken gibi. Tabi o yaşlarda ben de düşünüyordum kiminle evlenirim diye ama hayatının yönü itibariyle insan merak ediyor. Yalnız ve bilmediğin bir şehirde olmanın psikolojisi sendeki. Kolay değil biliyorum nereden diyeceksin 29 yaşında evlendim oradan biliyorum. Senin yaşlarındayken hiç evlenemeyecekmişim gibi gelirdi, çünkü kendi kafa yapıma uygun biri yok gibiydi sanki evrende. Ama nasip diye birşey var, varmış. Sana söylenen eşe dosta gelince dedikodu peşindeler. Ağız arayanı da vardır. Bekara evlilik, evliye çocuk sorarlar. Bu böyle gider. Çocukluya da çocuğun okulu falan. Uzuyor yani. İnsanlarla tanışmaya açık ol, net ol. Birileri ile tanış, zararı olmaz. Ama ben şu yaşıma geldim evlenmem lazım çok iyi bir düşünce değil. Sana yanlış yaptırır. İnşallah hakkında hayırlı bir izdivaç sana da nasip olur.

aayyy o geveze mılletın dili ensesınden cekılsın ya
herkes kendı ısıne baksa kendı totosuna baksa kımse kımseye hadsızlık yapmasa herkes bı kendıne gelse adam olsa ne guzel olacak dunya

o hadsız ınsanları tek sıra dızıp elımı duz tutup sag bastan baslayıp sırayla tokatlamak ıstıyorum

26 yas ya 26 su gencecık kızı surukledıklerı bunalıma bak

guzel arkadasım daha bısmıllah ıs guc yenı olmus daha cıvcıv kabugundan yenı cıkmıs ne bakıyorsun mıllete onlar konusuuurr onların ısı bu meslek edınmısler kendılerıne evlensen cocuk ne zaman dogursan ıkıncı ne zaman derler bıtmez hıc lafları

tabıkı olacak hayatınızda bırılerı gezın tozun tanısın konusun daha yenı yenı olacak zaten

evlenmek kolay gıdıyorsunuz ıslemlerı baslatıyorsunuz cok basıt
ama etrafda dogru duzgun ınsan yok evlenmek ıcın sevecegınız guvenecegınız bırını bulursunuz sonra da cok guzel evlenırsınız hıc takmayın mılletı

Sakın sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin, evlenmek istiyorum düşüncesini çıkarın kafanızdan. Yoksa istemediğiniz biriyle evlenip pişman olabilirsiniz. Hayırlısını dileyin...

X