Arkadaşlar lütfen yardım!!

GucluAAnne

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2020
33
9
Merhaba arkadaşlar.bir çıkmaza girdim eşim ve ailem arasında kaldım ne yapacağımı şaşırdım lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.yanlışım olabilir lütfen kırıcı olmayalım 🙏🏻
Bekarken kredi ile bir araba aldım.devir işlemlerinde bile babamın tek kuruşu nasip değildir tamamen kendi gücümle her masrafı karşıladım.sonra bi kaç taksiti ödedim ve evlendim eşim kredimi ödedi bu arada bebek yüzünden işimi bıraktım şu an ev hanımıyım.arabayı alırken babamın üzerine almıştım evlendim eşim sorun yapmadı hala onun üzerinde . Babam her istediğinde ihtiyacı olduğunda aracı kullanır hatta eşim mağdur kalmamam için depoyu doldurur babam aldığında hep boş depo getirir sorun yapmayız uzun yol yapıyor çünkü.şimdi bayram için tekrar istiyor tatile gidecekmiş bu arada kendi aracı var uzun yola çıkmaz bu araba diye benim aracı alıyor.bu defa aracımda arıza var ve tamiri için yüklü bir meblağ istiyorlar eşim şehir içi biniyorsun idare et bi süre dedi.ben bu durumu babama nasıl anlatacağım ben onlar için her fedakarlığı yapıyorum ama o beni düşünmüyor araç benim üzerimde diye istediği gibi aracı kullanıyor ama tüm maddi kısmına eşim destek oluyor aracı vermesem küsecek biliyorum versem yolda kalabilir yada arıza daha büyük hale gelebilir biliyorum babam karşılamaz maddiyatı.eşim de diyor ki yeter artık bu arızayı bahane et ve yüzünü çevir banada daha fazla maddi yük verme haklı kendisi de .arada kaldım ailemi kırmak istemiyorum ama eşime de hak veriyorum 😔 siz olsanız napardınız bi yol gösterin arada kaldım .gönlüm vermek istemiyor yolda kaza arıza olursa vicdan yaparım biliyorum ama bu durumu aileme nasıl anlatacağım .söylesem inanmaz daha 3ay önce 300 km lik yol yaptım bişey yoktu diyecek eşimi vermiyor diye suçlayacak.depomu daha yeni doldurdum malum mazot fiyatları çok arttı bana 1aydan fazla gider o mazot çocuğumu okula götürüp getiriyorum bayram sonu araba boş depoyla gelecek eşim yine zor durumda kalacak .gerçekten başıma ağrılar girdi düşünmekten 😔

Yalan söylemeyeceksiniz ki. aracın gerçekten arızası varmış. Neden size inanmasınlar? üstelik zaten sizin yalan söyleyip mal kıskanacağınızı düşünüyorsa aileniz zaten baştan zırt pırt istemesinler bi zahmet aracı. Eşinizi çok haklı buldum ben.

Söyleyeceksiniz arızayı, normal konuşun işte. Prenses mi nazlıyorsunuz nedir yani?
Sizin yalan söylediğinizi düşünüp üzerine arabayı vermediniz diye küsebilecek, sizi silip atıverecek türden bir babaysa da küsüp köşesine çekilmesi daha hayırlı olur zaten.

Eşinizin arabası var mı? Yoksa bayram tatilinde biz de plan yapmıştık vs diyebilirsiniz hani İstanbul’da yaşıyorsanız Şile gibi çok uzak olmayan yere. Çocuğunuz varmış araba zaten çocukla her an kapı önünde durması gereken birşey. Veya eşiniz de haklı, araba arızalı tamirine şu an bütçe ayıramıyorum bu haliyle yola çıkma da diyebilirsin bu bi milat olur.

Sakin vermeyin.
Tatil dönüşü arabamiz ariza yapti. Eve sadece 20km kalmisti, hem gecenin bi vakti hem de hamileydim diye beklemedik, saga ceke ceke eve geldik. Neredeyse araba yaniyormus. O halde kullanmaya devam ettigimiz icin 3bin liralik masraf bize 20bine patladi. Maddi kismi gectim babanizada birsey olabilir

en baştan parasını kendiniz ödeyeceğiniz arabayı neden babanızın üzerine aldınız. yarın bir gün babanıza bişey olsa mal ortak bölünür mirasçılar arasında. bunda stres yapacak bişey yok eşiniz haklı arıza varsa söyleyin vermeyin depo konusu zaten çok sıkıntı adam doldursun baban bitirsin

Merhaba arkadaşlar.bir çıkmaza girdim eşim ve ailem arasında kaldım ne yapacağımı şaşırdım lütfen fikirlerinize ihtiyacım var.yanlışım olabilir lütfen kırıcı olmayalım 🙏🏻
Bekarken kredi ile bir araba aldım.devir işlemlerinde bile babamın tek kuruşu nasip değildir tamamen kendi gücümle her masrafı karşıladım.sonra bi kaç taksiti ödedim ve evlendim eşim kredimi ödedi bu arada bebek yüzünden işimi bıraktım şu an ev hanımıyım.arabayı alırken babamın üzerine almıştım evlendim eşim sorun yapmadı hala onun üzerinde . Babam her istediğinde ihtiyacı olduğunda aracı kullanır hatta eşim mağdur kalmamam için depoyu doldurur babam aldığında hep boş depo getirir sorun yapmayız uzun yol yapıyor çünkü.şimdi bayram için tekrar istiyor tatile gidecekmiş bu arada kendi aracı var uzun yola çıkmaz bu araba diye benim aracı alıyor.bu defa aracımda arıza var ve tamiri için yüklü bir meblağ istiyorlar eşim şehir içi biniyorsun idare et bi süre dedi.ben bu durumu babama nasıl anlatacağım ben onlar için her fedakarlığı yapıyorum ama o beni düşünmüyor araç benim üzerimde diye istediği gibi aracı kullanıyor ama tüm maddi kısmına eşim destek oluyor aracı vermesem küsecek biliyorum versem yolda kalabilir yada arıza daha büyük hale gelebilir biliyorum babam karşılamaz maddiyatı.eşim de diyor ki yeter artık bu arızayı bahane et ve yüzünü çevir banada daha fazla maddi yük verme haklı kendisi de .arada kaldım ailemi kırmak istemiyorum ama eşime de hak veriyorum 😔 siz olsanız napardınız bi yol gösterin arada kaldım .gönlüm vermek istemiyor yolda kaza arıza olursa vicdan yaparım biliyorum ama bu durumu aileme nasıl anlatacağım .söylesem inanmaz daha 3ay önce 300 km lik yol yaptım bişey yoktu diyecek eşimi vermiyor diye suçlayacak.depomu daha yeni doldurdum malum mazot fiyatları çok arttı bana 1aydan fazla gider o mazot çocuğumu okula götürüp getiriyorum bayram sonu araba boş depoyla gelecek eşim yine zor durumda kalacak .gerçekten başıma ağrılar girdi düşünmekten 😔
arabayı en baştan neden babanızın üstüne aldınız ? bankadan krediyi babanız çekti siz ona her ay taksit yatırdınız ondan mı neden yani ?

araç arızalı baba uzun yola çıkamaz istersen verim yaptır kullan derdim sizin durumunuzda olsaydım.

Kendi arabasini uzun yola çıkarmayan, benzin için elini cebine atmayan, egoizmde bir Dünya markası olmuş baban, farkında mısın? Damada yüklendikce yüklenmiş.

Bi damada mı? Kızının emeğinin üstüne de oturmuş. Arabayı kendi üzerine aldırmış ki bana çok tuhaf geliyor. Kendim çalışıp araba yapsam, babamın üzerine almak istesem "Kızım o araba senin" der müsaade etmez asla. Zaten küsen ebeveyn benim anladığım bir tür değil. Böyle yönetiyorlar işte evlatlarını; yurdum usulü evlat yuları:

Ya hastalıkla güdersin, ya küserek.

ben yerinizde olsam bozuk araba oldugu icin degil şu sartlar altinda da sürekli vermem.
çunku eşiniz babanizin bindigi yerine mazotunu bile doldurmadigi arabanin giderlerini karsilamak zorunda degil.
arabayi full depo kullanmayin ihtiyaciniz kadar alin babaniz cok binmek istiyosa bi zahmet depoyu doldursun.
arabanin bozuk oldugunu yolda kalabileceklerini soyleyin, dinlemezsede ariza buyurse kendisinin karsilamasi gerektigini çunku artik esinizin masraflara yeyisemedigini aciklayin.
anne baba tamam baş taci ama bu başka bir olay

Arkadaşlar krediyi ben çektim ama o zamanki durumlar için babamın üzerine olmasını ben istemiştim.ikinci arabamız var babam o yüzden o kadar rahat zaten .kardeşimde araç tek diye isteyemiyor benden istiyor zorda kalırsak bile ikinci araç var diye.kendi aracı çok eski model şehir içi bile yolda bırakacak cinsten sürekli hararet yapıyor araç uzun yola çıkmaz asla.ama bana güvenerekte plan yapmasına beni düşünmemesine üzülüyorum.ben biraz hayır demeyi bilemiyorum işte ailem konusunda hassasım ama eşime yüklenmekte üzüyor ben hayır desem babama eşimi verdirmiyor sanacaklar bundan da eminim eşime yüklenecekler

Arkadaşlar krediyi ben çektim ama o zamanki durumlar için babamın üzerine olmasını ben istemiştim.ikinci arabamız var babam o yüzden o kadar rahat zaten .kardeşimde araç tek diye isteyemiyor benden istiyor zorda kalırsak bile ikinci araç var diye.kendi aracı çok eski model şehir içi bile yolda bırakacak cinsten sürekli hararet yapıyor araç uzun yola çıkmaz asla.ama bana güvenerekte plan yapmasına beni düşünmemesine üzülüyorum.ben biraz hayır demeyi bilemiyorum işte ailem konusunda hassasım ama eşime yüklenmekte üzüyor ben hayır desem babama eşimi verdirmiyor sanacaklar bundan da eminim eşime yüklenecekler
Yuklensinler? Mecbur musunuz? Esin mecbur mu?

2. arabanızı satın
İnanın onu bile düşündüm ama eşimin işi gereği aracı olması gerek ve yoğun çalışan bi insan ben çok mağdur kalıyorum hastane postane okul çocukla zor oluyor diye satmadı eşim rahat et dedi.ama benim rahat olmam yada olmamam ailemi ilgilendirmiyor sanırım aracı alınca siz napacaksınız demez hiç mesela bayram eşim hep çalışacak araba olsa çıkar bi dolanırım çocuklarla hava alırım ama araba olmazsa evde kalacağım eh idare ediverin yada benle gel dedi babam 🙈

X