açelyacım neden bıraktırdı acaba folik asiti:uhm:yani, çok ilginç..selam nasılsın canım.
folik asiti 3. ayda bıraktırdı bana. ben şimdi megadyn içiyorum.
açelyacım neden bıraktırdı acaba folik asiti:uhm:yani, çok ilginç..
Megfadyn bir vitamin sanırım değil mi?Yeterli oluyormuymuş bu peki,bana pek tatmin edici gelmedi de:sm_confused:
açelyacım ben yakşalık 1 yıl öncesinden başlamıştım folik asite günde 1 alıyordum.Şimdi de günde 3 kez folic plus veryor doktorum,yani ben çalıştığım için sadece sabah akşam alabiliyorum,ona bile içim sızlıyor.Onun dışında kan eksiğim yüzünden gyno ferrosanol alıyorum onda da ayrıca folicasit takviyesi var.Bebeğin beyin ve omurilik gelişimi açısından çok önemli bir mineral.Hiç almamana şaşırdım.Üstelik ilerlemiş ikiz gebeliktesin:sm_confused:
Balık hapı alıyormusun?
kızlar merhaba
takip ediyordum sizi :)
ben folik hiç kullanmadım ne öncesi ne sonrası aslıdna hiç ilaç kullanmadım sayılır bir haftadır elevit kullanıyorum bide progestan .. yetersizmi görünüyor negatif etkileri olurmu ki kullanmamamın
Canım düzenli bir şekilde doktoruna gitmiyor musun?Folic asit desteğine gebelikten 3 ay önce başlanması çok iyi olur,(ama olmadı) ve gebeliğin 3 ayı kullanılır.Sonra senin tahlil sonuçlarına göre ihtiyacın belirlenir.Mutlaka doktorun en iyisini bilir ama doktoruna sor aklındakileri ve memnun değilsen değiştir doktorunu.Sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inş.
bende biraralar kullandım folıkasıt folbiol diye şuan
progestan 3*2 kez
omega -3
bebek aspirini
elevit
osteocaron calsium
ferrofort (fe)
magnesıumada basladım vajınadan kramplarım oluyodu ya sizlerlede paylaşmıştım rahımde yumuşama varmş doğğuma kadar yatak verildi erken doğum baslangç belitrtisi olbrl dye annemde yatıyorum şimdi aslında iiiyim ama bebişelrim için yatıyorum arada kalkıyorum 28.haftayı doldurmam lazm en erken yaşayabılmeleri için kendi,nize iii bakın buarada yemek yediğim halde fazla doymuyorum malesef 11 kg aldm suana kadar ne yapmalıyım.Sziler nekadar aldnız
tülaycımcok gecmiş olsun allahıminş. vaktini saatiniş doldurur inş... tatlım ben bu güne kadar 2200 kg aldım ben
kızlar merhaba
takip ediyordum sizi :)
ben folik hiç kullanmadım ne öncesi ne sonrası aslıdna hiç ilaç kullanmadım sayılır bir haftadır elevit kullanıyorum bide progestan .. yetersizmi görünüyor negatif etkileri olurmu ki kullanmamamın
canım ben de kullanmadım, tedavi sırasında folic asit yerine elevit verdi baba dr. transfer sonrası da elevit + progestan, bence sakıncalı olmaz, dr.um bana ülkemizde her türlü yiyecek yetişiyor ve her gıdadan yediğine göre sıkıntı yok dedi,bakliyatlar folic asit deposu mesela haftada en az 2 öğün yemen ihtiyacını giderir ama bunu kanıtlayacak bi tez yazmam lazım ona da vaktim yok malesef demişti.. bir de progestanı fitil olarak alıyorum ben, sen?
canım burda gerekli gördüğün bilgileri paylaşıyorsun şahsen ben memnunum bilmediklerimi öğreniyorum sayenizde. sizler daha titizsiniz bu konularda daha yakından takip ediliyorsunuz o yüzden paylaştığınız bilgiler benim için önemli ve kendi adıma teşekkür ediyorum takip etmektende memnunum..Folik asit diye ortalığı karıştırmışsınız yaw.
Ben bana doktorum böyle dedi dedim,sizinki nasıl böyle oluyor dedim.Siz yanlışsınız demedim ki.
Ben başından beri doktorum bana ne verdiyse onu biliyorum.Burda farklı şekillerde dile getirdim ki,kendisine çok güveniyorum,bana şunu şu kadar,bunu bu kadar al dediğinde ben de bu nedir,ne işe yarar,neden bu kadar diye hiç sormadım.Bazen kendi doktorum açıklamış yada bazen doktor olan eşim gerekliliğini izah etmişse etmiştir,o kadar.
Tekrar söylüyorum kimsenin ilacını da,doktorunu da yargılamadım.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.Sizin doktorunuz o şekilde değerlendirilmiş,benim ki bu şekilde değerlendirmiştir.Sadece merak etrtim ve acaba bende dmi bir eksiklik var diye ilaç dozu karşılaştırması yaptım o kadar..
Sağlık olsun herşeyde önemli olan bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?