Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

inşallah hakkında hayırlısı olur Allah yüzünü güldürür

merhaba arkadaşlar. benim de ikiz bebeklerim olacak inşallah. 7+3üz şu anda. geçen hafta ikisinin de kalp atışlarını duyduk. ama sürekli doktora gidip görmek istiyorum ikiz olunca daha da endişeliyim. inşallah hepimiz sağ salim alırız bebeklerimizi kucağımıza...

hayırlı olsun canım...Rabbim hepimizinkini tamamına erdirsin inş.. evet yaaaa insan sürekli görmek istiyo..hatta eşim takılıyo bazen şu ultrason aletinden bide biz mi alsak acaba eve hergün bakarız falan diye:90: ikiz olunca insan haliyle daha endişeleniyo haklı olarak...ben de doktorumuzdan geldikten sonra ilk bikaç gün rahat ediyorum ardından gene başlıyo içimde ki telaşlar...acaba hala iyiler mi??????? neyse ki şimdi tekmelemeye falan başladılar dakendimi daha iyi hissediyorum...her geçen günün sonunda Şükürler ediyorum bugünde benimleler...bugünde sorunsuz bitti diye..

Son düzenleme:

valla ultrason konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum, keşke evde olsa seninki ilelemiş ne güzel, hareketlerini hissetmek çok güzeldir eminim. ama için sürekli kıpır kıpırdır, sürekli tekmelerler:)) cinsiyetleri belli mi?
bir de ben ilk 3 ay risk çok diye yatıyorum genelde. 3 aydan sonra azalıyor mu sıkıntılar?

risk her zaman var malesef canım...3 ay sonrası rahim ağzı uzunluğunu muhakkak ölçtür dr una...

selam arkadaşlar.benimde ikizlerim olacak.şu an 10. haftadayım.bi sorun yok.ama aşırı bir şekilde mide bulantılarım var.özellikle sabahları ve akşamdan sonra çok kötü oluyorum.ne zaman biter bilmiyorum:95:.hiç birşey yiyemiyorum kızlar.

evet canım çok güzel bir duygu gerçekten...Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.. evet cinsiyetleri de belli oldu..Rabbim nasip ederse bir kızımızla bir oğlumuz olacak kısmetse...dün kayınvalidemde bikaç parça bişeyler almış bebeklerime yaaaaa o kadar heyecanlandım ki anlatamammmm..sanki daha çok yaklaştığımı hissettim onlara.. ben hep onları kaybetmekten korktuğum için erken mi olur falan diye henüz bişey almamıştım..çok güzel bi duygu.. getirip getirip bakıyorum bu arada arkadaşın da dediği gibi ikiz gebeliklerde risk herzaman için varmış canım ilk aylar da düşük riski sonrasında erken doğum riski..hatta ben ilk dönem az çok dışarı falan çıkıyodum..kısa yürüyüşler falan ama gittikçe onlarda bitiyo..olsun herşey bebeklerimiz için sonuçta..

Son düzenleme:

hayırlı olsun..Rabbim tamamına erdirsin inş.. benimde 8.haftada başlamıştı bulantılarım..sadece yemekle kalsa sabunla ellerimi yıkayamıyodum..şampuan kullanamıyodum..dişlerimi fırçalyana kadar akla karayı seçiyodum falan.. resmen yerlerde geziyodum yaaa ama 14.haftada falan azalmaya başladı 16.hafta gibibide tamamen bitti çok şükür..tabi bu kişiye göre de değişiyo bazısında hiç olmuyo bazısında daha az bazılarındada dokuz ay bile sürebiliyomuş doktor öyle demişti..ama inş..seninki tez zaman da geçer..

sağolasın canım.allah seni de hayırlısıyla yavrularına kavuştursun inşallah.ben bu topiği bugün farkettim.niye daha önce görmedim diye kızdım kendime.ortak duyguları yaşayıp paylaşmak çok güzelmiş.

evet burda birbirimizi daha iyi anlıyoruz..çünkü aynı heyecanları,aynı kaygıları,aynı sevinçleri,aynı telaşları.....daha birsürü duyguyu aynı dönemlerde yaşıyoruz..bizi en iyi biz anlıyoruz gerçekten..şu anda hamile olan yakınlarım var inan onlar bile anlayamıyo..ikiz bebek beklemek çok başka bi şey...

merhaba kızlar benimde ikizlerim var..hamileliği tek bebeğe göre daha zor..bakımı da öyle ama..o kadar keyifli ki...ben artık arkadaşlarımın tek bebeği varsa o kadar alışmışım ki hep sanki ikizini arıyorum gibi geliyor...annelik çok özel ama ikiz annesi olmak çok daha özel bence....

iyi akşamlar kızlar.bugün çok daha iyiyim.hiç bulantım olmadı.allahım artık geçiyo mu ne?umarım bitiyodur artık bulantılar.bişeyler yemeye başladım nihayet.çok mutluyum.

iyi akşamlar kızlar.bugün çok daha iyiyim.hiç bulantım olmadı.allahım artık geçiyo mu ne?umarım bitiyodur artık bulantılar.bişeyler yemeye başladım nihayet.çok mutluyum.

aman maşaallah diyelim umarım geçer canım moralini bozmak gibi olmasın ama ara sıra öyle kandırıyo bu minikler insanı bende bi iki gün kendimi iyi hissederdim ama sonrasında :84: umarım seninki bana benzemez..

benim böyle böyle bitmişti canım..bi gün geçti bi gün bulandı sonra tamamen geçti....

arkadaşlar 30+4 haftalık ikiz bebek bekliyorum ama bebeklerden biri 2 hafta geri kalmış daha 1200 gram bu konuda bilgisi olan var mı acaba bi sorunumu var çok üzülüyorum

arkadaşlar 30+4 haftalık ikiz bebek bekliyorum ama bebeklerden biri 2 hafta geri kalmış daha 1200 gram bu konuda bilgisi olan var mı acaba bi sorunumu var çok üzülüyorum

canım doktorun birşey söylemedi mi bu konu hakkında?? eğer cinsiyetleri farklıysa belki ondandır yani kızlar biraz daha ufak olabiliyoya bazen belki öyle birşeydir.. bende ikiz bebek bekliyorum benim bebeklerimin keseleri ayrı ama eşleri yani plasentaları birtaneymiş doktorumuz şu anda bir sıkıntı yok falan dedi ama ben netten araştırdım bazen Allah korusun bebeklerden biri beslenemiyormuş yeterince.. hani ikisinede tek plasentadan kan gittiği için biri daha fazla alıp diğerine gitmeyebiliyomuş.. böyle durumlarda gelişim geriliği hatta Allah korusun bebek ölümleri bile olabiliyormuş..bunları seni dahada kaygılandırmak için yazmıyorum bende şuan aynı risk altındayım sadece ihmal etme sakın doktoruna falan iyice bir sor anlamında söylüyorum ama inş.. hiçbir sıkıntı yokturda meleklerinden birisi daha mini mini olacaktır sadece hepsi budur..Rabbim hepimizi kuzularımıza sağlıkla kavuştursun inş..

canım benimde kızım oğlumdan baya gerideydi..en son aralarında 10 günlük bir farkla doğdular...kızım on gün geriydi..ama çok şükür bi sorun çıkmadı..şimdi emekliyorlar..hatta kızım zayıf olduğundan daha çevik:))...ama kızımın kilosu oğlumdan hep daha az kaldı.. genelde kızlar daha narin oluyor sanırım...sen hiç üzülme bence bi sorun olsa doğumun yakın ...doktorum açıklama yapar bilgilendirirdi....kendini üzüp bebeklerini de etkileme olur mu...

önemli değil canım... benimkilerden biri de küçüktü....2600 doğdu..diğeri 3 kiloydu.... şimdi 2600 doğan 10 kilo 3 kilo doğan da 9 kilo... küçükler daha çabuk büyüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…