Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Hayırlı olsun öncelikle.Allah tamamına erdirsin.. Ama çok şey istemişsin canım..İkiz bebkler genelde düşük kilolu doğuyorlar...Hadi 3 kilo olurlar belki neden olmasın da,3500 gr zor..Agene de Allah bilir.Takılma böyle şeylere sağlıklı doğsunlar da öncelikli olan o bence

merhabalar bende ikiz annesiyim.14hafta 4 günlük.çift yumurta ikizlerine hamileyim.bugün doktordan geldim .bebeklerim çok sağlıklılarmış.iyilermiş şimdilik bişileri yok.cinsyetleri belli değil gözükmedi.herkese hayırlı doğumlar doğum yapan annelerede hayırlı ve sağlıklı büyütmek nasip etsin inşallah.allaha emanet olun.

kızlar 23 haftalık tek yumurta ikizleirne hamileyim bu hafta çok şiddetli sırt ağrıları çekiyorum 15 dk oturamıyorum çok kötü sırtım yatsam da bu sefer sağ sol dönmekden
sizce normal mi aslında kilo almadım birtek karnım var hamilleiğim ilk 3 ayı 6 kilo verdim ancak daha onları aldım hani kilodan desem

Hayırlı olsun arkadaşlar.Rabbim sağlıkla ve vakitlice kucağınıza almayı nasip etsin.

Canım ikiz hamileliği bence çok çok zor,güzel taraflarıda var tabiki.
herkes tek cinsiyet öğrenirken,sen iki cinsiyeti merak ediyorsun,herkes tek tekme hissederken,sen çifter çifter tekmeleniyorsun,nst de herkes tek kalp atışı duyarken,sen gururla iki kalp atışı dinliyorsun,herkes alışverişte herşeysen birer birer alırken sen iki iki alıyorsun.Bunlar çok güzel duygular keyfini tadını çıkar,sen çok özel annesin.opuyorumnanaktan

Gelelim zorluklarına.

Önce bel ve kasık ağrıların başlar,iki katı çekersin.
Sonra bulantıları iki katı çekersin,herkes günde 2 kez kusarken,sen gününü kusarak geçirirsin.
Herkes fıldır fıldır gezerken,sen hep yatarsın,önce düşük korkusu,sonra erken doğum korkusundan.
Bel ağrısı,sırt ağrısı,ilerde kaburga kemik ağrısı,gece uyuyamazsın,hangi tarafa yatsan o taraftaki müsade etmez,sağa sola dönmekten sıkılır,uyuyumamyı tercih edersin.
Herkes doğuma kadar 10 kilo alırken sen fil yavrusu gibi dolaşırsın.
Birde herkes rahat rahat yürürken,sen sünnet çocukları gibi yürür,10 dk.yolu 1 saatte gidersin.

Sizleri korkutmak değildi amacım.ama ikiz anneliği çok güzel ve özeldir kıymetini bilin.Ama her güzel şeyin faturası ağır olur bunuda unutmayın.opuyorumnanaktan

evet canım aynen değin gibi sana katılıyorum.bende kilo verdim.çok bulantım kusmalarım oldu.geceleri şimdiden rahat uyuyamıyorum ki sonunu düşünmiyorum bil dopğana kadar:)
ama herşey bir yana ikiz annesi herkes olamıyor.ben kndimi çok şanslı görüyorum bu konuda en güzel ama en yorucu anları onlarla geçireceğiz doğunca.allahım sağ salım doğum yapmak nasip etsin bebeklerimiz inşallah zamanında aza noksansız sağlıkla dünyaya gelirler...

evet sağa sola dönmekden uyumamaya tercih ediyorum bulantılarım kusmalarım 4. ayıma kadar sürdü 6 kilo vererek 3 ayı bitirdik aşırı bi kilo almadım şuan ama güzel yanlarıda var elbette hele o tekmelerini hissetmek yokmu dunyaya değer

kız tekmelemeye başladılarmı.kaç aylık oldunuz canım.

valla arkadaşlar dr bana ikili testte üçlü testte ikizlere doğru sonuç vermiyo dedi ben ikşli test yaptırmadım üçlğü testide yaptırmaycağımmmm

pardon canım ya sanırım 23 haftalıklar sen 3 lü test yaptırdınmı kaçıncı haftada yaptırdın.sonuç nasıldı canım iyimi yaptırdıysan.?

valla arkadaşlar dr bana ikili testte üçlü testte ikizlere doğru sonuç vermiyo dedi ben ikşli test yaptırmadım üçlğü testide yaptırmaycağımmmm

Arkadaşalr ikiz hamileliğinde 2 li ve 3 lü test istenmiyor,yanlış sonuç verebiliyormuş.

Onun yerine ben bir 11 haftalıkken birde 22.haftamda ayrıntılı ultrasyona girmiştim.

evet çoğul gebeliklerde ikili ya da üçlü teste gerek görmüyorlar.bana eski dr.yaptırmamı istemişti ısrarla ama yanlış çıkabileceği için yaptırmadım ben.sonra dr.değiştirdim zaten:).sadece ense kalınlığına bakıldı ve ayrıntılı ultrasona girdim o kadar.

ARTVİNLİ,ne güzel anlatmışsın durumumuzu...

sizlere de Hayırlı ve sağlıklı doğumlar kızlar..

kızlar ben ikizlerime hamileyim benim de iki oğlum olacak
yalnız erken doğumdan korkuyorum biraz da zayıfım en çok bu korkutuyor beni zaten
3lü testi yaptırdım ben normal çıktı doktorum yaptırmasan da olur dedi ama ben yaptırdım

3. ayımıza girince ikili test yaptırıdık herşey güzel çıktı 3 lü gerek görmedi 4 ayda da afp di sanırım onu yaptırdık daha sonuçlarımı almadım bu arada 23 haftalık oğluşlarım içerde çift kale maş yapıyolar :)))

anneler çoğalmış ya benim de 8. hafta olmasına rağmen daha yan boşluklarımdan kasıklarıma kadar çok gerginlik hissediyorum napıcam ben:)))

dırımcım bu mesajını daha şimdi gördüm..tüm mesajları takip edemiyordum,hala da öyle...sanırım temmuz annelerine falan yazmışımdır o zamanlar...fazla yazacak takatim olmuyordu,bu yüzden yazamamışımdır muhakkak...
hastaneye bir kaç kez yatıp eve gelip yatmaya devam etmiştim hamileliğimde.1ay hastanede 2 hafta evde , 1,5 ay hastanede 6 hafta evde,1 ay hastanede...öyle öyle geçmişti hamileliğim...

Artvinli ikiz hamileliği o kadar güzel anlatmışsınki içimden seni tebrik etmek geldi.
Bende 33h+5 günlük ikiz annesiyim, tam beni tarif etmişsin. delikafadulden

ikiz hamileliklerde illa çok yoğun kusma olucak diye bir şey yok...
ben hiç kusmadım desem yeridir...sadece sabahları hafif bir mide bulantım oluyordu o kadar...
her hamilelik farklı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…