ben 23.haftadayım acıkcası bu durumu bu hafta KONTROLDE OGRENDIK BEBEGI BESLEYEN DAMARLARDAN BIRIR YOKMUS SUAN 1.5 HAFTA KADAR GERIDE takıp onerıyor 1 gunde bır kontrol ıstedı merak etmeyın ıcınızı ferah tutun bebegın anatomık yapısı cok duzgun en kotu bıraz kucuk dogabılır sıkı takıp edecegız dedı ama bılmıyorum yarın sabah 9 da tekar doplerle bakacaklar cok endıselendım.ınsallah bıre sorun cıkmaz
biz de ilk 21. haftada detaylı ultrasona gidince sudaki azalmayı farkettiler. ikinci hafta bir daha kontrole çağırdılar, bu kez gelişim geriliği 2 hafta idi. kendi doktorum, suda ve bebeklerin oranında o kadar dramatik bir durum olmadığını düşünerek beni ikinci bir görüş almak için bir perinatologa daha gönderdi, onun söyledikleri hepten kötüydü. kordondaki kan akışı problemini o söyledi ki biz de o ara 23. haftadaydık. çok karamsar şeyler söyledi.
aradan işte 2-3 hafta geçti, ben sürekli dinlendim diyebillirim, işte bugünki gidişimizde bebek biraz daha kilo almıştı, aradaki fark da 1-1.5 haftaya inmişti. ama risk tablosu hala yerinde duruyor. benim doktorum da seninki gibi, daha küçük doğar ama haftası önemli diye uyarıyor, daha iyi ya da daha kötü şeyler söylediği de oluyor. işte moral çok önemli böyle şeylerde..
doktorun sana içini rahat tut dediyse içini rahat tut. bana öyle deseler hiç durmam derin bir nefes alırım :)
suan bebeklerın kac gr cartmancım
canım sende sıkma canını bızım doktorumuzda perınatolog .ınsallah ıkımızınkıde saglıkla dogar .benım ıkı kızım oluyor alttakı kızım570g usttekı kızım 500 gr benımkıler senınkınden daha cok kucukler canını hıc sıkma ben eskıden neonatolojıde calısmıstım yanı yenıdoganda 500 gr lık bebeklerı yasatmayı basarıyorlardı baksana senınkıler 1000 gr olmuslar bıle.dınlenmeye devam et sakın canını sıkma enazından ben aklıma kotu bısey getırmemeye çalısyorum.
günaydınn......
dün dr umuza gittik.iymişim sancılar beni çok huzursuz etti çünkü. nst de ufak sancılar çıktı. dr um alıştırmasancıları dedi. en kötü ayın 1-2 si olması lazım dedi. zaten 36. bitiminde hemen alıcam dedi. ciğer geliştiricimi 1 sefer oldum yeterli olduğunu söylüyor.. bebişlerim çok şükür iyiler ama kilo alımları bu saatten sonra çok azalacak dedi. heran doğum olabilir sen herşeye hazırlıklı ol dedi yani kızlar sanırım son 20 gün...
günaydin kizlar,
Benimde ikizlerim olcak ve size sormak istedim birsey var,benim tansyonum sürekli olarak yüksek cikiyor bundan dolayi cok sorun yarmiyim aceba vede sol ellimde sürekli karincalanma oluyor bu neden kaynaklana bilir???
günaydın...hani son haftalarda daha çok kilo alırdı bebekler, yanlış bilgimiymiş?benimkiler 27.haftada 1000 gr civarıydılar....seninkiler kaç gram oldular doruk?
dr ne diyor bu duruma? benim de akşamları sağ elimde uyuşukluk oluyor.....
canım ikizlerde malesef tam tersi oluyor son günlerde kilo alımı alan daraldığı için azalıyormuş. şuan haftada 60-70 gr almaları normal dedi drum.şuan benimkilerde 2.250 -2170 çıkıylar canım ama 300 gr yanılma payımız var dedi dr umuz... maşallah seninkilerde haftasına göre çok iyiler. sen bu haftadan sonra inanamayacaksın bi anda 2 oluvercekler sonra azalıyor işte.. sağlıklı doğsunlarda kilo önemli değil...
günaydin kizlar,
Benimde ikizlerim olcak ve size sormak istedim birsey var,benim tansyonum sürekli olarak yüksek cikiyor bundan dolayi cok sorun yarmiyim aceba vede sol ellimde sürekli karincalanma oluyor bu neden kaynaklana bilir???
doktorum magnesium eksikli var dedi günde 4 defa magnesium kulanyiorum simdi....
inşallah yanılma payları artı yönde olur. dediğin gibi canım sağlıkla doğsunlar da, zayıf doğan bebekler daha hızlı kilo alırmış. inşallah küvöze gerek kalmadan evimize getiririz bebeklerimizi.....
canım tansiyon çok önemli erken doğum sebebi olabiliyor.. mutlaka takip altında tut kendini uyuşmalar için magnezyum veriyor dr. ellerin uyuşunca elini sıkıp aç hareket ettir yani... ve tuzdan uzak durmanı tavsiye edebilirim.. dr unla bu konuyu mutlaka görüş önemli çünkü....
inşallah canım... benimde en büyük endişem bu küveze girmezler inşallah...