merhaba benim bebeklerim 3 ten ikiye indirildi şimdi iki bebeğimle yola devam 14+2 yım sata gore ama gelişimleri onden gidiyor şuan için bebeklerin gramajları kaçıncı haftada olçülmeye başlanıyor acaba bilgisi olan varmı birde serviks yani rahim boyu olçümü yaptıran varmı kacıncı haftada kaç cm çıktı acaba bu çok onemli bu konuymuş gebelik boyu takip edilecekmiş
nasılsınız ikiz anneleri bebişler nasıl
Canım öncelikle hamileliğin ve bebeklerin konusunda hayırlısı olmuştur inşallah.Kendine ve bebeklerine dikkat et.Benim bebeklerim de burda gün begün artış takvimine göre taklaşık 2 gün geriden geliyorlar.Neden acaba?Sen yemeklerine mi dikkat ediyorsun,ne yiyiyorsun:sm_confused:
Rahim boyuna gelince sanırım bebekler küçük olduğu ve yerleri çok bol olduğu için rahim boyu meselesi doktorumuzda mevzu olmuyor ama ben burda bissürü şey okudum korktum çok,doktoruma söyledim doktor her rutin kontrolde zaten buna bakıyor olduğunu fakat sorun olmasdığı için bu konuyu hiç mevzu etmediğini söyledi içim rahatladı.Yani sonuçta biz kontrol altında hamilelikler yaşıyoruz.Bi sorun olsa doktor söylemez mi,sakınan göze çöp batar yaa,bi ara çok moralim bozulmuştu.Bu son ölçüme göre benim 16+3 teydi sanırım 4.5 santim ölçtü,bana da gösterdi hatta doktorum.Sorun yok,kafayı takmamak,ince eleyip sık dokumamak,sakınmamak lazım,bu kadar bence..
penses cim maşallah bebeklerine,ama o karın şişliği gazdan oluyor.İnan bana var ya benim karnım daha bu hafta biraz belli olmaya başladı.Ondan önce hep hevesle şişkinlik zannediyoruz ama aslında gaz birikmesi oluyorkaydirigubbakcemile3.Sen kaç haftalıksın?İkizmi bebeklerin seninde?
burda pek çok şey okudum badecim ve gerçekten pek çok şeye de şahit oldum ki,ne kadar sakınırsan o kadar sıkıntı oluyor buna ben inanıyorum.Ben de burda yada başka platformlarda yamışımdır,doktoruma güveniyorum,önce Allaha sığındım,sonra kendisine..
Burda okudum bir sürü yok dikiş yok bilmem ne,Allah herkese kolaylıklar versin ama ben bunu öğrendikten sonra doktora gidene kadar ne stres yaşadım, hiçbirşey yok,ne gerek var sıkıntıya.Yani bazı şeyleri bilmek te çok önemli değil bence..
Yemeğe gelince aynı durum bende de var,çevremdekiler bu bizden az yiyiyor diyorlar.Doktorumdan ve okuduklarımdan bebeklere besleyici beslenmeye gerekli ürünler yemeğe almaya çalışıyorum ama doktorum da senin gibi normal olduğunu,değişebileceğini,sağlıklı olduklarını söyledi.Ama sen şimdi önden gidiyorlar yazınca merak ettim canım.Sağol
peki dr nasıl beslenmeyi oneriyor ozel taktikler varsa paylaşalım gramaj olçmeye başlamadılar daha acaba kaçıncı haftada başlanıyor sadece boy olçülüyor bizim ama kiloda onemli birşey bence acaba ne yiyip içmeli kilo almaları için bilginiz varmı
canım senın kac haftalıktı???beslenmede onemlı olan dengelı ve saglıklı tuketım ve bol sıvı......ekmek,makarna,pılav az tuketılecek,yaglı ve baharatlılardan uzak durulacak....meyve sebze et ozellıkle beyaz et bolca tuketılecek...ayrıca kalsıyum cok onemlı duzenlı olarak sut,yogurt ve peynır.konservelerden,hazır gıdalardan ve fast fooddan uzak durulacak....portakal suyu,bal,pekmez cok onemlı gıdalar......kalsıyumu demır hapıyla bırlıkte yada demır vıtamınıyle almayacaksın....mısal demır hapıyla sut ıcmen arasında en az bır ıkı saat olmalı...unuttuklarım var mutlaka kısaca kendıne ıyı bakıp saglıklı besleneceksın.......a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?