Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

evet canım katılıyorum sana elı ayağı düzgün sağlıklı olsunda cınsıyetı farketmez hele benım için hiç sorun değil tüp bebek yöntemıyle hamıle kaldım çok şükür şimdi hamıle kalabıldım de kızını erkeğini mi arayacagım bide allah sağsalım ikizlerımı kucagıma almayı nasıp eder inşallah.herkese nasıp eder inşallah

Canım öncelikle hamileliğin ve bebeklerin konusunda hayırlısı olmuştur inşallah.Kendine ve bebeklerine dikkat et.Benim bebeklerim de burda gün begün artış takvimine göre taklaşık 2 gün geriden geliyorlar.Neden acaba?Sen yemeklerine mi dikkat ediyorsun,ne yiyiyorsun:sm_confused:
Rahim boyuna gelince sanırım bebekler küçük olduğu ve yerleri çok bol olduğu için rahim boyu meselesi doktorumuzda mevzu olmuyor ama ben burda bissürü şey okudum korktum çok,doktoruma söyledim doktor her rutin kontrolde zaten buna bakıyor olduğunu fakat sorun olmasdığı için bu konuyu hiç mevzu etmediğini söyledi içim rahatladı.Yani sonuçta biz kontrol altında hamilelikler yaşıyoruz.Bi sorun olsa doktor söylemez mi,sakınan göze çöp batar yaa,bi ara çok moralim bozulmuştu.Bu son ölçüme göre benim 16+3 teydi sanırım 4.5 santim ölçtü,bana da gösterdi hatta doktorum.Sorun yok,kafayı takmamak,ince eleyip sık dokumamak,sakınmamak lazım,bu kadar bence..

penses cim badebade cim ben de iki yavrumun cinsiyetlerini 12.haftada ense kalınlığı ölçümünde sorduk ve doktorumuz söyledi,yukarıda da yazdığım gibi bebeklerim biraz küçük gibiler ve aralarında da 2 günlük bir gelişim farkı var,bu yüzden sanırım,büyük bebeğimin kesin erkek olduğunu söyledi,diğer bebeğimde %60 erkek diyerek karar vermişti.Nitekim yeni doktor randevumuzda da evet ikisi de erkek dedi doktorum.Ama bazen doktorlar kendileriyle çelişkiye düşmemek adına söylemiyorlar cinsiyetlerini.Ama çooook merak ediyor insan,biliyorum.Allah gönlünüzün muradını versin kızlarra.s.

Hymary göün aydın canım herşeyin yolunda olması çok güzel o gelişim farkı bizdede var bizde 5 günlük fark var arada tek yumurta ikiziyiz ve aynı eksedeyiz belki ondandır diye düşünüyorum ben. hayırlısı olur artık inşallah hepimiz için.

gelelim bize biraz zor dönemler geçiriyoruz 10 gündür memleketime geldim annemlerdeyiz ama bulantılarım hala geçmedi . 14+ 3 bebeğimin biri diğeride 13+5 görünüyor ultrasonda. aralarındada 1 cm lik fark var. el salladı bi tanesi ok güzel bi duyguydu. cinsiyetimizi bilmiyoruz hala hayırlısı artık.

umarım herkesin durumuda hep iyi gider kızlar zor ve güzel bi süreç .

buradaki arkadaşları okuduysan endişemi anlarsın dikiş atılması gerekirken atılmamış ve zamansız kaybetmişler resmen dr ihmalinden olmuş şeyler oyüzden buna takıntı demiyelim kontrollu olmak diyelim yoksa şimdi o arkadaşlar sakınmışlarda çopmu batmış yani aksine bence oyüzden bunları bilmek onemli drlar bazen çooook dalgın olabiliyorlar sonuçtta onlarda insan onlarda hatalar yapabiliyorlar ustelik ben druma çokta güvenirim zaten tr de sayılı drlardan ama bunları takip etmek bilinçli bir gebelik yaşamak çok onemli bence
bebeklere gelince ben az ve sık yiyorum aslında yediklerimi gorsen beni diyet yapıyor filan snabilirsin porsiyonlarım çok ufak ama sık sık yiyorum ekmek fazla tuketmiyorum sadece küçük dilimlerle günde 6 dilim civarı tuketiyorum ve esmer ekmek yiyorum ilk başlarda 3 gün onden gidiyorlardı sonra yavaş yavaş fark açıldı dahada onden gitmeye başladılar bunlar onemli değil ama sonradan geride kalabilir yani bunlar deyişken durumlar

canım yaavalla ne güzel dıkkat ediyon kendıne ben günde 3 4 kere yıyorum normal ekmek tüketıyorum tabagıda tıka basa dolduruyorum napayım çok acıkıyom .çorba pilav makarna patates yiyom süt içiyom .neyı sevıyosam onu daha fazla yıyom suan 10 haftalığım inşallah bebeklerım sağlıklıdırlar.ama suna çok dıkkat ediyorum çay ve kola tüketmıyorum .doktorlarda bu aylarda kendınızı fazla zorlamayın bebek 4 .aydan itibaren beslenıyo diyolar ama bilmiyorum yaa .acaba bebeğim iyi beslenıyomu dersınız.napayım kendımı zorlayamıyorum içimden sevmedığım bişeyı yemek gelmıyo arkadaslar yaaa

bebeklerımın arasında da pek fark yoktu enson gittiğimde biri 1cm diğeri 1.20mm olmuştu.ikiside sağlıklı dedi doktor en son 20 nısanda gitmiştim bide bu çarsamba gidecegım umarım iyidir bebişlerim birde ilk zamanlar karnım çok bellı oluyodu şimdi o karnım kayboldu gibi neden böyle olmuş olabılır arkadaslar sızlerı sıkmıyom dimi

burda pek çok şey okudum badecim ve gerçekten pek çok şeye de şahit oldum ki,ne kadar sakınırsan o kadar sıkıntı oluyor buna ben inanıyorum.Ben de burda yada başka platformlarda yamışımdır,doktoruma güveniyorum,önce Allaha sığındım,sonra kendisine..
Burda okudum bir sürü yok dikiş yok bilmem ne,Allah herkese kolaylıklar versin ama ben bunu öğrendikten sonra doktora gidene kadar ne stres yaşadım, hiçbirşey yok,ne gerek var sıkıntıya.Yani bazı şeyleri bilmek te çok önemli değil bence..
Yemeğe gelince aynı durum bende de var,çevremdekiler bu bizden az yiyiyor diyorlar.Doktorumdan ve okuduklarımdan bebeklere besleyici beslenmeye gerekli ürünler yemeğe almaya çalışıyorum ama doktorum da senin gibi normal olduğunu,değişebileceğini,sağlıklı olduklarını söyledi.Ama sen şimdi önden gidiyorlar yazınca merak ettim canım.Sağol

penses cim maşallah bebeklerine,ama o karın şişliği gazdan oluyor.ınan bana var ya benim karnım daha bu hafta biraz belli olmaya başladı.Ondan önce hep hevesle şişkinlik zannediyoruz ama aslında gaz birikmesi oluyorkaydirigubbakcemile3.Sen kaç haftalıksın?ıkizmi bebeklerin seninde?

pamuksekercim senin bebeklerin de ikizler mi?Bulantın geçer inşallah bir an önce.Ense kalınlıkları ölçümlerini yaptırmadın mı 12 hafta içinde tavsiye ediyorlar ya,biz orda öğrenmiştik cinsiyetlerini.Evet işte gelişim farkı ve gün gerilikleri olabiliyor bide..

canım benım evet benımde ikiz bebeklerım bu çarsamba kontrol var ense kalınlığı için çağırmıstı doktorum fakat biz tüp bebek merkezıne gittiğimiz için kalp atıslarından sonra doktor her gelısınızde 100tl vereceksınız dedi buda bize biraz fazla geldı .doktorum çalıştığı hastaneden randevu aldık bizde fakat kendısı daha baslamamış hastanedekı görevıne o yüzden bizde baska iyi duyduğumuz bi doktordan randevu aldık 13 mayısa .inşallah bu doktorumda diğeri gibi iyi çıkar .bebeklerım 10+2 günlük arkadasım .inşallah bu çarsamba görecegım cınsıyet hemen bellı olmaz dimi canım bu carsamba 10+5 olacagım ama .bakalım artık olmazsa beklerız napalım

burda kendine bi ticker yap o zaman bebeklerine ait.biz 12. haftanın içinde görmüştük,ki o da erkek olanlar belli ediyorlarmış kendilerini,kızlar biraz daha geç belli oluyorlar diye duydum ama şimdilik erkek.Olsun sağlığımıza bakalım yeter,o günler de geliyor:lepi:

heheheh ben de yeniyken zar zor yapmıştımkaydirigubbakcemile3.Ama hatırlamak maksatlı güzel oluyor.
Sana özelden bir mesaj atayım,zamanın varsa ordan uğraşıp hazırlarsın canım..

olmuş canım,hayırlı sağlıklı olsunalkisalkisalkis..

peki dr nasıl beslenmeyi oneriyor ozel taktikler varsa paylaşalım gramaj olçmeye başlamadılar daha acaba kaçıncı haftada başlanıyor sadece boy olçülüyor bizim ama kiloda onemli birşey bence acaba ne yiyip içmeli kilo almaları için bilginiz varmı

canım senın kac haftalıktı???beslenmede onemlı olan dengelı ve saglıklı tuketım ve bol sıvı......ekmek,makarna,pılav az tuketılecek,yaglı ve baharatlılardan uzak durulacak....meyve sebze et ozellıkle beyaz et bolca tuketılecek...ayrıca kalsıyum cok onemlı duzenlı olarak sut,yogurt ve peynır.konservelerden,hazır gıdalardan ve fast fooddan uzak durulacak....portakal suyu,bal,pekmez cok onemlı gıdalar......kalsıyumu demır hapıyla bırlıkte yada demır vıtamınıyle almayacaksın....mısal demır hapıyla sut ıcmen arasında en az bır ıkı saat olmalı...unuttuklarım var mutlaka kısaca kendıne ıyı bakıp saglıklı besleneceksın.......a.s.

sağol bak ben bunları bilmiyordum uzellikle kalsiyumla demir durumunu iyi oldu çünkü demir hapıda alıyorum ben dun drdaydım minklerimi gordum birnin cinsiyeti gorundu ekekmiş dğeri gostermedi ben 15 hafta olucam cuma günü sata gore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…