bende 12. haftada öğrenmiştim, benimki çokterbiyesizdi, bacaklarını açıyodu utanmadan :roflol: ama bazı bebekler hep saklarmış, hatta doğuma kadar saklayanlar da olurmuş, diğer ay bende göreceğinden ümitliyim, bir de 12. haftadan sonra artık düşük olmuyor, erken doğum oluyor, düşük riskin sıfırlandı ama kendini strese sokarsan ağır kaldırısan yani bebeği tehlikeye atacak bişeyler yaparsan erken doğum riskiyle karşı karşıa kalabiirsin, doğurana kadar tetikte bekleyecen anacım, ben hergün :enbuyukkk:
gün sayıyodum, 24. hafta yaşam sınırı diyodum, 32. haftada küvözde ve az bi bakımla hayatta kalabiliyomuş, 34. haftadan sonra doğsa bile dış ortama uyum sağlayabiliyo diyodum, 37. haftadan sonrası da miyadında doğum kabul ediliyomuş diyodum diye diye 38. haftada sezeryanla bebişimi kucağıma aldım, azcık giönlünü ferah tut, relax ol, hem ne kadar sakin bi hamilelik geçirirsen bebeğin de dğduğunda o kadar sakin bi bebek olur, unutma senin yaşadığın herşeyi o da yaşıyo, mesela heyecanlandığında adrenalin hormonun ona da gidiyo senin heyecanını o da yaşıyo, üzüldüğünde ağladığında vs yine aynı şekilde, ne kadar sakin o kadar iyi tamammı şeker