How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun

valla bence de oh olsn.tabiri caizse eşşek gibi çalışalm devlet söke söke alsn vergiyi
hatun 6 saat pc başında götürsün paraları
bak bakk naniknanik
umarım cezalarını alırlar,ister parayla,ister hapis olarak
tercih onların :delphin:
bu devlet cezalarını vermezse nerde kaldı devletliği :olmaz:
fatura kesmeyen gg suçlu,neden gelirini az gösterip az vergi ödüycek
bi akıllı sizsiniz zaten :bbo:
umarm en kısa zamanda cezanızı alırsnz bizde gazetelerden okuyup hak yerini bulmuş deriz :jeyyar:
ben size teşekkür ederim sayın fariies saygılar,sevgiler buyrunnnnnnnnn

SEN NASIL Bİ İNSANSIN :roflol: GÜLÜYORUM SANA delikafadulden BUNCA İNSANIN HAPİSE GİRMESİ SENİ MUTLU EDECEKSE. SENİN KESİNLİKLE PSİKOLOJİNDE SORUN VARDIR. YARDIM ALMANDA FAYDA VAR !

maalesef eskisi kadar duygularımı kontrol ederek yorumlar yapamıyorum... Hamileyim, ve oldukça duygusal yaklaşıyorum... çabuk ağlayıp çabuk sevinip çabuk mutlu olup çabuk sinirlenip çabucak dişlerimi bileyebiliyorum....

Ama tüm bunları yaparken de gerçeklikten ayrılmıyor, hiçkimseye hakaret etmiyor, hiç kimsey aşşağılamıyor, hiç kimsenin de hakkını gaspetmiyorum....
Vergimi de ödüyorum... ödemeyenleri de sevmiyorum, inşallah ceza alırlar diye dua ediyorum....

duygusal yaklaşan haliniz mi bu? 140 bin kişinin ceza alması için dua eden insanın ben duygularının olduğundan şüpheliyim.!!!
bunun kopya çekerken kendisi yakalanıp, sonrada diğer kopya çekenlerde yakalansın diye dua etmekten farksız. Sen vergilerini ödeyebilirsin.benim amacımında vergi kaçırmak olmadığını kaç kere daha söylemem gerekiyor anlamanız için?
Madem hamile olduğunuz için kırıcı davranıyorsanız ,bu aralar dert köşesine yorum yapmayın. Baktımda sadece bana özel değil. Birçok kişiye kırıcı mesajlar yazmışsınız! Hiçbiri denizbarış gelsin derdime dert katsın diye içini dökmüyor. !!!

ee iyi de bu vergi borcu belli bir miktar üzerindekiler için geçerlidir herhalde.. mesela ben sadece kendi alışverişim için üye oldum Avon'a, ayda 50-60 liralık birşeyler ya alırım ya almam.. ne yani kendi kendime satış!!! yaptığım için bir de vergi borcu mu ödeyeceğim.. :umursamaz:

SEN NASIL Bİ İNSANSIN :roflol: GÜLÜYORUM SANA delikafadulden BUNCA İNSANIN HAPİSE GİRMESİ SENİ MUTLU EDECEKSE. SENİN KESİNLİKLE PSİKOLOJİNDE SORUN VARDIR. YARDIM ALMANDA FAYDA VAR !

Bile bile vergi kaçıran ve bunu yaptıkça keyiflenen, cezalar söz konusu olduğu zaman kaçacak yer arayan onca insanın bedel ödemesi beni ve vergisini veren her vatandaşı mutlu edecek emin ol.

Vergi kaçakçılığının ne kadar ciddi boyutta bir olay olduğunu anlayamadın gitti, bence asıl sende bi sorun var.

bile bile vergi kaçıran ve bunu yaptıkça keyiflenen, cezalar söz konusu olduğu zaman kaçacak yer arayan onca insanın bedel ödemesi beni ve vergisini veren her vatandaşı mutlu edecek emin ol.

Vergi kaçakçılığının ne kadar ciddi boyutta bir olay olduğunu anlayamadın gitti, bence asıl sende bi sorun var.

vergi kaçakçılığının suç olduğunu bende biliyorum. Siz ya msjların tamamını okumuyorsunuz. Ben bu konuyu defalarca açıkladım, yada işine geldiği gibi okuyor,yorumluyorsunuz !

Bile bile vergi kaçıran ve bunu yaptıkça keyiflenen, cezalar söz konusu olduğu zaman kaçacak yer arayan onca insanın bedel ödemesi beni ve vergisini veren her vatandaşı mutlu edecek emin ol.

canim tamamda bak fulya artik satislara devam etmiyormus
bende fulya nin özellikle vergi kacirmak istedigini sanmiyorum, gg ye güvenmis inanmis ama sonradan ögrenmis bilmeden yapmis simdi biliyor artik ve yapmiyor demivereliniortak
ama fulya madem kendine harclik yapiyordun devam etseydin keske, bi sorsana maliyeye vergisi nekadar belkide belirli kazanca kadar vergi gerekmesse yine üc bes harclik yapardin kendinekaydirigubbakcemile5

bende fulya nin özellikle vergi kacirmak istedigini sanmiyorum, gg ye güvenmis inanmis ama sonradan ögrenmis bilmeden yapmis simdi biliyor artik ve yapmiyor demivereliniortak
ama fulya madem kendine harclik yapiyordun devam etseydin keske, bi sorsana maliyeye vergisi nekadar belkide belirli kazanca kadar vergi gerekmesse yine üc bes harclik yapardin kendinekaydirigubbakcemile5

kimsenin kurtuluşu yok tatlım. arkadaşım, normalde vergiden muaf avon satıcısı, gg de 15 binlik bi cirosu vardı 3000 tl civarı ceza aldı...kazandığı 3000 tl bile değildi. 1 tl ye bile parfüm satılsa yolluyodu açıkarttırmada...

kimsenin kurtuluşu yok tatlım. arkadaşım, normalde vergiden muaf avon satıcısı, gg de 15 binlik bi cirosu vardı 3000 tl civarı ceza aldı...kazandığı 3000 tl bile değildi. 1 tl ye bile parfüm satılsa yolluyodu açıkarttırmada...

ee bu mantıkla bakarsak olaya bir sürü firmada yıllardır satıcılık yapan üyeler var. hem de (çok afedersiniz) kabak gibi kendilerini överek geziyorlar.. maliye neden onların peşine düşmemiş?

ee bu mantıkla bakarsak olaya bir sürü firmada yıllardır satıcılık yapan üyeler var. hem de (çok afedersiniz) kabak gibi kendilerini överek geziyorlar.. maliye neden onların peşine düşmemiş?

onu denetlemek zor ! bu çok basit tabi tüm 140 bin kişinin bilgileri maliyenin elinde.yaptığı satış miktarı, ciro vs. arayıp vergi dairesine çağırıp cezayı veriyorlar.

Ben Fulya'nın şahsına yönelik asla "oh olsun" veya benzeri ifadeler içeren cümleler kurmadım, "vergi borcundan kaçış yok ama umarım usülsüzlük cezalarından indirim yaparlar, makûl bir para öder" dedim. Yapılan yanlış ortada ama kendisinin gerçekten vergi konusunda bilgisiz olduğunun da farkındayım. O yüzden onun hakkında sadece "ne yaptığının farkında değilmiş" diyebilirim, "sen kasten vergi kaçırdın, dürüst vatandaşın hakkını yedin" diyemem. Demedim de. Mesajımı bir daha okursanız konu sahibinin şahsına yönelik yazmadığımı görürsünüz.

Bakınız:

vergi kaçakçılığının suç olduğunu bende biliyorum. Siz ya msjların tamamını okumuyorsunuz. Ben bu konuyu defalarca açıkladım, yada işine geldiği gibi okuyor,yorumluyorsunuz !

Vergi kaçakçılığının suç olduğunu biliyorsanız suçluların cezalandırılmasını isteyen birinin psikolojik sorunları olduğunu nasıl düşünebiliyorsunuz?

Ben Fulya'nın şahsına yönelik asla "oh olsun" veya benzeri ifadeler içeren cümleler kurmadım, "vergi borcundan kaçış yok ama umarım usülsüzlük cezalarından indirim yaparlar, makûl bir para öder" dedim. Yapılan yanlış ortada ama kendisinin gerçekten vergi konusunda bilgisiz olduğunun da farkındayım. O yüzden onun hakkında sadece "ne yaptığının farkında değilmiş" diyebilirim, "sen kasten vergi kaçırdın, dürüst vatandaşın hakkını yedin" diyemem. Demedim de. Mesajımı bir daha okursanız konu sahibinin şahsına yönelik yazmadığımı görürsünüz.

Bakınız:

bende fulya nin bile bile yaptigini sanmiyorum diyerek kendi düsüncemi yazdim canim
sen öyle yazdin demedim yanlis anlasilma oldu heralde:hulya:

Son düzenleme:
ben fulya nin bile bile yaptigini sanmiyorum diyerek kendi düsüncemi yazdim canim
sen öyle yazdin demedim yanlis anlasilma oldu heralde:hulya:

Mesajımın Fulya ile ilgisiz kısmını alıntılayarak Fulya'dan bahsederseniz ben de durumu açıklamak isterim ablacım.

Söylediklerimin arkasındayımdır ama yanlış anlaşılmak istemem, o yüzden üstünde durmak istedim. Yanlış anlaşılma olduysa da halloldu sanırım gamyoncuiremsu

merhaba,
Ben yaklaşık 11 aydır (sürekli olmasada) gittigidiyorda yurtdışından arkadaşımın yolladığı ürünleri satarak okul harçlığı çıkan bir üniversite öğrenciyim..Ayda 200-300 tl civarı bir karım oluyor bu satışlardan.hala da devam etmekteyim. Yalnız dün internette gördüğüm bir yazı ve altında bunu onaylayan yorumlar beni oldukça huzursuz etti.

Mesajlar şu doğrultuda;

Gittigidiyor, 2009 yılında tüm kullanıcılara ait satışların listesini maliyeye vermiş.. Maliyede süreklilik arzeden(ayda 3-5 ten fazlası) bütün faturasız satışların sıfır yada 2.el ayırt etmeden usulsüz satış olarak nitelendirip ceza veriyor. Şuanda ızmir de yapılıyor bu çalışmalar ve okuduğuma göre sadece izmirde 4300 kişinin ceza aldığı söyleniyor. cezalar ise 3000 tl ile 120.000 tl arasında değişiyor..ızmirden sonra şimdide bursa ankara ve istanbulda yapılacağı söyleniyor ve sonrasında tüm Türkiye...
Buda neredeyse 50.000 masum insanın canını yakacak gibi...eyvahedigeldismile

Peki tüm bunların suçlusu eve destek olmak için birşeyler satan ev hanımının mı, okul harçlığını çıkarmak için satış yapan öğrencinin mi? Emekli aylığıyla geçinemeyip satış yapan emeklinin mi?bilmiyorumkismile

Peki gittigidiyorun hiç mi suçu yok?kötükedihüso

Aldığı yüksek komisyonlarla vergiyi kendisi ödüyor gibi gösteren,
Her hareketlerinde satışa teşvik eden..(dükkan ücretlerinde indirim yaparak, normalde 55 kuruş listeleme ücretlerini haftada bir 10 kuruşa indirerek ve şimdide bir resim oluşturmuşlar,öğrenci, emekli ev hanımı bile satış yapıp ek gelir elde ediyorlar sizde kazanabilirsiniz gibi teşvik eden yazılar.. masum insanlar neden bende yapamayayım deyip başlayıp aslında büyük bir tehliye atıldığından bi haber...
resim ve yanındaki yazılar şu şekilde,
öğrenci :kullanmadığım eşyalarımı satıp harçlığımı çıkarıyorum
emekli :emekli maaşım yetmiyordu ek gelir kaynağı oldu
ev hanımı:bende gittigiyordan satış yapıyorum el emeğimden kazanıyorum..:hulya:

Peki bunlar evinde yazar kasamı var her yolladıkları ürünlere fatura mı kesiyorlar..Bariz ortada ki gittigidiyor faturasız satışlara göz yumuyor. Ve hiçbir şekilde satıcıları bu konuda uyarmıyor. Kendi çıkarlarını düşünerek binlerce masum insanı tehlike atıyor..:oklava:

Maliyeninde geçmişe dönük ocak yıkarcasına vergi borcu altına sokması da insafsızlık. Ayrı bir düzenleme getirip, "bundan sonra şöyle şöyle vergi alacağız" demeleri en doğrusu değil mi? Ki zaten burda satış yapanların çoğu maddi problemlerden dolayı buna başlamış, ya öğrenci ya ev hanımı ya da emekli insanlar. Verilen cezalar hiçbirinin ödeyebileceği meblalar değil..:gitme:

Bunun önüne geçilmeli , ayda 3-4 trilyonu sayemizde kazanan gittigidiyor siteye yeni bir kural ekleyerek (bunu bile duyurmadan) olaydan sıyrılmış gözüküyor..kötükedihüso

Bu sonuç çok büyük olaylar doğuracağa benziyor. daha denetim 1 şehirde yapılmışken(henüz bitmedi bile) daha şimdiden forum sayfaları bu olayla çalkalanıyor.. Eğer önüne geçilmezse de çok kişinin canı yanacak, artık gazete başlıklarında gittigidiyorda sattığı ürünlere maliyenin kestiği yüksek cezayı ödeyemediği için intihar eden emekli-öğrenci-ev hanımı başlığı görürsek hiç şaşırmamak lazım..:olmaz:

ben öğrenciyim kesinlikle bu ağır cezaları ödeyecek durumda değilim.:gitme: facede bu konuyla ilgili grup kurduk. orda gg ye dava açmak konusunda tartışıyoruz ancak henüz sayımız çok az daha satıcıların %90 ı bu durumu bilmiyor...
neler yapılmalı? konuyla ilgili fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.:enbuyukkk:.

Bu konuyu açma nedeniniz, bakın ben ne güzel yapıyorum demek değilmiş benim anladığım kadarıyla.

Durumun zaten yanlış olduğunun farkında arkadaş. Bakın ne güzel yapıyorum ve hala devam ediyorum demiyor. Konuyu açarkende, ben gg nin bu işleri karşıladığını sanıyordum, kişisel birşey yapmam gerektiğini bilmiyordum, böyle birşeyle karşılaşınca da, benim ve diğer bu işlerle uğraşan kişilerin ne suçu var , bütün bu suç neden bizim üstümüze yıkılıyor demek istedi heralde arkadaş. Eğer bununla ilgili daha önceden arkadaşa bir uyarı yapılmış olsaydı, şu kadar şu kadar ödenecek deseydi, arkadaşta bunu karşılardı heralde. GG dende yanlış bir bilgilendirme var demek istiyor bence arkadaş, bu yanlışın içinde kişisel olarak neden sadece bize yükleniliyor demek istemiş bence.

En azından arkadaşın bakın ne güzel bilerek yanlış yaptım, dolandırmaya çalıştım ve bundan da çok memnunum , hala da devam ediyorum, dediği yok. Bilmediğini düşünüyorum, bağlı olduğu yerin bu işlerle birşeyler yaptığını düşünüyordu heralde.

Kimse emeğini vermeden,gerekli şartları yerine getirmeden kolay yoldan kazanç sağlamamalı.
Bundan sonra da öyle olur inş.

Son düzenleme:

Mesajımın Fulya ile ilgisiz kısmını alıntılayarak Fulya'dan bahsederseniz ben de durumu açıklamak isterim ablacım.

Söylediklerimin arkasındayımdır ama yanlış anlaşılmak istemem, o yüzden üstünde durmak istedim. Yanlış anlaşılma olduysa da halloldu sanırım gamyoncuiremsu
canim bak kirmizi isaretledim " bende" diye yazdim yani seninde fulya icin bile bile yapiyorsun demedigini biliyorumvereliniortak
zaten burda hickimse bile bile yaptin demedi fulya ya . su saatden sonra satis yaparsa suclu bulurum fulya yi bende

canim bak kirmizi isaretledim " bende" diye yazdim yani seninde fulya icin bile bile yapiyorsun demedigini biliyorumvereliniortak
zaten burda hickimse bile bile yaptin demedi fulya ya . su saatden sonra satis yaparsa suclu bulurum fulya yi bende

Gerçekten uzatmak istemiyorum, ama Fulya'nın satışları ile ilgili herhangi bir imâda bulunmadığım için "canim tamamda bak fulya artik satislara devam etmiyormus" demenizi garipsedim sanırım. Ama ne demek istediğinizi şu an anlayabiliyorum.vereliniortak

Bu konuyu açma nedeniniz, bakın ben ne güzel yapıyorum demek değilmiş benim anladığım kadarıyla.

Durumun zaten yanlış olduğunun farkında arkadaş. Bakın ne güzel yapıyorum ve hala devam ediyorum demiyor. Konuyu açarkende, ben gg nin bu işleri karşıladığını sanıyordum, kişisel birşey yapmam gerektiğini bilmiyordum, böyle birşeyle karşılaşınca da, benim ve diğer bu işlerle uğraşan kişilerin ne suçu var , bütün bu suç neden bizim üstümüze yıkılıyor demek istedi heralde arkadaş. Eğer bununla ilgili daha önceden arkadaşa bir uyarı yapılmış olsaydı, şu kadar şu kadar ödenecek deseydi, arkadaşta bunu karşılardı heralde. GG dende yanlış bir bilgilendirme var demek istiyor bence arkadaş, bu yanlışın içinde kişisel olarak neden sadece bize yükleniliyor demek istemiş bence.

En azından arkadaşın bakın ne güzel bilerek yanlış yaptım, dolandırmaya çalıştım ve bundan da çok memnunum , hala da devam ediyorum, dediği yok. Bilmediğini düşünüyorum, bağlı olduğu yerin bu işlerle birşeyler yaptığını düşünüyordu heralde.

Kimse emeğini vermeden,gerekli şartları yerine getirmeden kolay yoldan kazanç sağlamamalı.
Bundan sonra da öyle olur inş.

evet canım aynen.kaydirigubbakcemile5

hala bile bile vergi kaçıran diyorsunuz. o zaman sizdede sorun var. en az 3 mesajımda bu konuyu yazdım. bu 140 bin kişinin hiçbirinin bilinçli yaptığını sanmıyorum. yanlış bilgilendirildik. 140 bin kişinin veri kaçırmak niytnde olsa bunu reelde yapar. inanın reelde yapmak daha kolay olur. burda kurtulma şansı yok !

sitenin ihmali olduğunu anlamamakta diretenler var.. bakın günün fırsatı bölümüne. hergün 100lerce fotoğraf makinesi satıyor adam. faturasız yurtdışından yolluyor. fırsat köşesine ürün koymak için başvurduğunda ilk sordukları faturalımı satcaksınız. değilse koymuyolardı. bu adamın fotoğraf makinesini nasıl kabul ettiler o zaman. artık site çıkarlarını düşünme konusunu çok fazla abarttı. farklı bir üyeliğimden msj atıp nasıl bu adamın yüzlerce fotoğraf makinesini faturasız sattığını sordum. üyeliğimi sildiler!

Biz (bu ceza konusunu öğrenenler) ne kadar uğraşsakta bütün satıcılara ulaşmamız imkansız. siteninde bu duruma hala göz yummasına sinir oluyorum.. şimdi 1 ürün sattım diye sevinen satıcılar her ürünün cezasını ödiycekler..

Ben Gittigidiyor.com denen yerdeki faturasız satışlardan çok çekmiş biri olarak diğer forumları da okuyorum. Kendim de baktım bu sitede Satıcıların yükümlülükleri kısmında satıcının vergi yükümlülüğü ile ilgili birşey yazılmamış. Sadece kullanıcı sözleşmesinde var ama sözleşmeyi de iyice okumamış olabilirler. Bir forumda bir çocuk kendisini o sitede satışa teşvik eden reklamları koymuş. O da buradaki Fulya gibi vergi yükümlüğünü öğrenince bırakmış satışı.

Ben bilmeden orada satış yapıp sonradan satışlarını kapatanlara kızmıyorum. Orada faturasız satış yapıp malı alırken KDV'yi düşürtüp ucuza maleden satarken de fatura vermediği için ucuz koyup vergi mükellefi satıcıların ekmeğini çalanlara son derece kızıyorum. Bakın forumlarda kaç tanesi demiş ki "Eee ben vergi mükellefi olursam ssk, kdv, muhasebeci parası falan nerden baksan ayda 500-600 tl masrafım olur o zaman piyasa fiyatına çıkmam gerekir. Piyasa fiyatından satarsem kimse benden almaz ki" demiş. İşte olay budur. Ordaki kişiler bu işi ticarete döktüklerinde vergi mükellefi olmak ve fatura vermek kdv ödemek, stopaj ödemek, muhtasar ödemek, muhasebeci parası vermek zorunda olduklarını bilseler bu işlere hiç kalkışmayacaklar. Tabi ki o zaman o site de bu satıcılardan ve satışlardan para kazandığı için bunları hiç uyarmıyor. Fulya da kendisi gibi bu duruma düşenleri uyarıp satışlarını kapatmak istemişse sorun yok. Ama bir de işin şu şekli var. Orda satış yapanların binlercesi de vergi veren esnaftan ucuza koyarak onların satışını çaldığının farkında ve bundan zevk duyuyor. Bu şekilde haksız rekabet ve haksız kazanç sağlıyorlar ve maliye de bunları şikayet eden de haklı. Bakın bir forumda bir kişi diyor ki faturasız satış yaptığını bildiğim 10 satıcıya mesaj atıyorum 2 tanesi vazgeçiyor 8 tanesi devam ediyor diyor. İşte ben buna karşıyım. Sen halen faturasız sattığın için benim satışımı çalıyorsan ben de seni şikayet ettiğimde veya maliye seni çağırdığında aman mağdur oldum yandım bittim demenin manası yok.

Şimdi Fulya, Trabzonda bu denetimler olmazsa ve bu iş forumlarda böyle birkaç sayfa yazı ile kalıp sonra unutulursa ve maliye de şikayet üzerine denetlediği ve ceza kestiği birkaç kişi haricinde birşey yapmıyorsa sen satışlarını tekrar açacak ve vergi mükellefi olan kişilerin inemeyeceği fiyatlara inerek esnafla haksız rekabete girecek misin? Eğer yapmayacaksan bravo. ama nasılsa cezaların arkası gelmedi deyip devam edeceksen o zaman çok kötü.

Ben bu işin forumlarda gittikçe azalan ve sonra yok olan bir konu olarak kapanacağından ve sonra herkesin eski tas eski hamam faturasız satışlarına devam edeceğinden endişeliyim. Bakın 2005 te 400 bin olan Gittigidiyor kullancı sayısı aradan geçen 5 senede 5 milyon kişi olmuş. Yani 10 a katlamış. İşte bu denetimler sözde kalırsa bunlar katlanarak devam edecek. Biz günde 5-6 satışla dükkanımızı kapatıp bir sürü masrafla karşı karşıya kalırken bunlar orada bizden fazla satış yapıp tek kuruş vergi vermeden işlerini yürütecekler. Eğer öyle olacak ise yazıklar olsun orayı komple denetlemeyen maliyeye.

Back