How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun

hala bile bile vergi kaçıran diyorsunuz. o zaman sizdede sorun var. en az 3 mesajımda bu konuyu yazdım. bu 140 bin kişinin hiçbirinin bilinçli yaptığını sanmıyorum. yanlış bilgilendirildik. 140 bin kişinin veri kaçırmak niytnde olsa bunu reelde yapar. inanın reelde yapmak daha kolay olur. burda kurtulma şansı yok !

Arkadaşım, siz herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz? Sizin cidden ticaret yapmak konusunda bilgi eksiğiniz varmış ama herkes öyle değil.

Bu konuyu başka sitelerden de takip ediyor musunuz bilmiyorum ama okuyacak olursanız görürsünüz ki günde binlerce kaçak ürünü yasadışı yollardan satan, ne yaptığının ve asıl önemlisi ne yapmadığının gâyet farkında olan bir sürü açıkgöz vardı. Bu zamana kadar böyle bir denetim söz konusu olmadığı için rahata alışmışlardı gayet pişkince haksız kazanç peşindelerdi. Herkes başına bir şey gelmeyeceğinden o kadar emindi ki denetimler başladığında bile kimse olanlara inanamadı, birilerinin göz korkutmaya çalıştığına inanmak istediler. Şimdi de nasıl yırtarım, sistemde nasıl bir açık bulur da paçayı kurtarırım derdindeler. Bunları esnaf bir arkadaş da özetlemişti kısaca zaten yukarıda.

Şöyle sorayım ben de, o 140 bin kişinin tümünün "vergi" kavramından bihaber olması veya siteye ödediği komisyondan kendi vergisinin ödendiğini düşünebilecek kadar salak olması mümkün mü? Değil. O yüzden bir kısım satıcılar bilinçsiz davranıp boylarından büyük işlere kalkışmalarının, kafalarına takılmayan soru işaretlerinin bedelini ödeyecekler, bir kısım satıcılar da "aman bu ülkede dürüst vatandaşın hakkına him sahip çıkacak, böyle gelmiş böyle gider, ben malı götüreyim" demelerinin bedelini ödeyecekler.

Fiilen vergi kaçırmanın nisbeten kolay olabileceğini, sanalda her şeyin kayıt altında olduğunu ve bunun ciddi bir risk olduğunu zaten biliyorum. Ama birileri maliyenin yıllar sonra çıkıp böyle bir denetim yapacağını düşünememiş demek ki.

Bence de kurtulma şansları yok :delphin:

ben 13 yaşımdan beri bir çok işte çalıştım. Günde 15 saat ayak üstünde durduğum işlerde oldu. Ben beyin yorgunluğunuda bilirim, beden yorgunluğunuda! 250 tl için 6 saat beyin patlatmaya değer mi? Değmez ama mecburdum....

Ayrıca beni eleştirme hakkını kimseye vermiyorum. Konuyu herkes haberdar olsun diye açtım. Faydalıda olmuş bir çok msj aldım bende satış yapıyordum, sayenizde öğrendim ve bıraktıım şeklinde! Buna sevindim ! Sonuç olarak bu cezayı alacağım.birde üstüne sizin alaycı, saçma sapan msjlarınızla uğraşamıycam.. Konu amacını aşmasın. !
msjlarm neden saçma sapan geliyomuş.ahh vah yazk sana deseydm gelmezdi ama di mi:hulya:
bi konu açtıysan olumlu olumsuz tüm yorumlara açık olacaksn
burda sana hakaret,küfür var mı,kişisel bi sataşmam var mı? yok...
msjlarm alaycı öyle mi?
değildi ama öyle algıladm diyosan aksini ispat için uğraşmıycam
zemuszemus

SEN NASIL Bı ıNSANSIN :roflol: GÜLÜYORUM SANA delikafadulden BUNCA ıNSANIN HAPıSE GıRMESı SENı MUTLU EDECEKSE. SENıN KESıNLıKLE PSıKOLOJıNDE SORUN VARDIR. YARDIM ALMANDA FAYDA VAR !

öncelikle büyük harfle yazılmaz bunu öğren
benm nasl bi insan olup olmadğm seni neden bu kadar ilgilendiriyor
seni neden bu kadar sinirlendiriyorm anlamadm:delphin:
ben işçibi anne babanın,,ayakları varis dolmuş
yıllarca fabrikada ezilmiş,hak yememiş
tıkır tıkır vergisini ödemiş emekçi bi ailenin,emekçi çocuğuyumturkbayragi
evet bu insanların cezalarını almaları beni mutlu edecek,hatta o kadar çok mutlu olcam ki
güvenimi yitirdiğim devlete bir nebzede olsa inanacağmturkbayragi
lafını bil,saygılı ol lütfen:mymeka::olmaz:
psikolojik sorun değil benm kia.s bilerek veya bilmeyerek suçlu insanların ceza almasını istiyorum
emek,emekçinin
işçinin,ezilenin
sömürgeciye,cin geçinenlere,ülkesinden vergi kaçıranlara karşıyım:hulya:
dilerim cezanızı topluca alrsnz
şakkıdı

Son düzenleme:
msjlarm neden saçma sapan geliyomuş.ahh vah yazk sana deseydm gelmezdi ama di mi:hulya:
bi konu açtıysan olumlu olumsuz tüm yorumlara açık olacaksn
burda sana hakaret,küfür var mı,kişisel bi sataşmam var mı? yok...
msjlarm alaycı öyle mi?
değildi ama öyle algıladm diyosan aksini ispat için uğraşmıycam
zemuszemus

ben bunu biri bana ah yazık yazsın diye yazmadım. herkes öğrensin diye yazdım. bu konuyu burda açmam beni cezadan kurtarmayacak değil mi?konuyu ben haklı mıyım haksız mıyım diye sormak için açsaydım eleştirileri kabul ederdim. ben konuyu herkes öğrensin. durum bundan ibarettir demek için açtım eleştirilmek için değil.
yazı içeriğinin alaycı olup olmadığını anlayacak kadar türkçem var.!

öncelikle büyük harfle yazılmaz bunu öğren
benm nasl bi insan olup olmadğm seni neden bu kadar ilgilendiriyor
seni neden bu kadar sinirlendiriyorm anlamadm:delphin:
ben işçibi anne babanın,,ayakları varis dolmuş
yıllarca fabrikada ezilmiş,hak yememiş
tıkır tıkır vergisini ödemiş emekçi bi ailenin,emekçi çocuğuyumturkbayragi
evet bu insanların cezalarını almaları beni mutlu edecek,hatta o kadar çok mutlu olcam ki
güvenimi yitirdiğim devlete bir nebzede olsa inanacağmturkbayragi
lafını bil,saygılı ol lütfen:mymeka::olmaz:
psikolojik sorun değil benm kia.s bilerek veya bilmeyerek suçlu insanların ceza almasını istiyorum
emek,emekçinin
işçinin,ezilenin
sömürgeciye,cin geçinenlere,ülkesinden vergi kaçıranlara karşıyım:hulya:
dilerim cezanızı topluca alrsnz
şakkıdı
büyük yada küçük harfle yazmam sizi ilgilendirmez ! bizde vergi kaçakçısının kızı değiliz !
..................

Son düzenleme:
konu açılır diğer üyeler gibi bende yorum yaparm; ister hoşuna gider ister gitmez bayanssulusmile
hey allam ya :1closedeyes:
forumlarda büyük harfle yazılmaz,bilgine arz ederim :3:
şimdi tek beklediğm bilerek veya bilmeyerek bu işleri yapan tüm insanların cezalarını almaları :delphin:

Son düzenleme:
Diğer forumlarda "Birşey olmayacak devam edin" şeklinde sözleri duydukça fenalık geçireceğim. Bizim işyerinin olduğu handa yaklaşık 40 tane esnaf komşumuz var. Bunlardan en az 15 tanesine bu olaydan bahsettim ve şok oldular. İnsanlar işinde gücünde olduğunda bunlar gibi 6 saat internet başında oturmuyorlar ve olan bitenden habersizler. Orada onbinlerce kişinin faturasız satış yapıp ta bunca yıldır nasıl olup ta denetlenmediklerini duyunca hepsi küplere bindiler. Ancak bizler oturup bekleyecek değiliz. Şimdi bizim gibi vergi mükellefi olan her esnaf İstanbul Vergi Denetim Müdürlüğüne dilekçe verecek ve orada kim ne satış yapmışsa hepsinin denetlenmesini isteyecek.

Bizim buraya gün geçmiyor ki SSK cısı gelmesin vergicisi gelmesin. Yolda müşterimizi çevirip soruyorlar bu malın faturasını aldın mı kimden aldın neden fatura vermedi fiş vermedi diye. Onlar gidiyor belediyecisi geliyor hani senin işyeri açma çalıştırma ruhsatın diyor. O gidiyor muhasebecimiz geliyor hadi bakalım kdv beyanname gününüz geldi diyor. O bitiyor muhtasarınız geldi diyor. O bitiyor geçici verginiz geldi diyor. O bitiyor kira geliyor. O bitiyor SSK primleri geliyor. O bitiyor maaş ödemelerimiz geliyor. Bizim burada esnaf bunları verirken bu hanımlar beyler orada bin tane satış yapmış fatura vermemiş, beyanname vermemiş. Ben o arkadaşlara bizim sattığımız ürünlerin, onların sattığı ürünlerin karşılaştırmalı Gittigidiyor.com fiyatlarını gösterdim, bu satıcıların yanlarındaki rakamların bugüne kadar sattıkları adetler olduklarını gösterdim hepsi sinir oldular. Lafta değil, herkes bunları en tepedeki sorumlusundan başlayarak şikayet ve ihbar edecek. Bizler yılların esnafıyız. Biz o fiyatları koyarak milleti kazıklamak derdinde miyiz? İmkan olsa biz de onların fiyatına koyarız. Benim 50 TL artı %18 kdv ile 59 TL ye aldığımı o adi satıcılar malı faturasız aldıklarından 50 ye alıp benim alış fiyatım olan 60 asatışa koyuyorlar. Benim KDV dahil alışım zaten 59 TL ben nasıl 60 a satayım. Buna ne devlet seyirci kalır ne de bizler seyirci kalırız. Onlar onbinlerce kişi ise biz milyonlarca kişiyiz. Devlet daha herşeyin banka hesaplarından kayıtlı ve ispatlı olduğu o sitedeki satışları denetleyemiyorsa hiç te televizyonlara çıkıp kayıt dışını bitireceğiz diye konuşmasın. Kayıt dışının, kaçakçılığın, faturasız satışın, çalıntı mal satışının daniskası o sitede yapılıyor.

duygusal yaklaşan haliniz mi bu? 140 bin kişinin ceza alması için dua eden insanın ben duygularının olduğundan şüpheliyim.!!!
bunun kopya çekerken kendisi yakalanıp, sonrada diğer kopya çekenlerde yakalansın diye dua etmekten farksız. Sen vergilerini ödeyebilirsin.benim amacımında vergi kaçırmak olmadığını kaç kere daha söylemem gerekiyor anlamanız için?
Madem hamile olduğunuz için kırıcı davranıyorsanız ,bu aralar dert köşesine yorum yapmayın. Baktımda sadece bana özel değil. Birçok kişiye kırıcı mesajlar yazmışsınız! Hiçbiri denizbarış gelsin derdime dert katsın diye içini dökmüyor. !!!

Valla canım benim... Ben bu forumda üyim, sen istesen de istemesen de istediğim konuda yorum yapma hakkım var... İster kırıcı olurum ister şefkatli bu da beni bağlar... Kimseye hakaret etmediğim süreceistediğim yorumu yapma hakkım var bunu kısıtlamaya da kimsenin gücü yetmez.....

Benzetmen çok komik kopya çekerken yakalanıp diğer kopya çekenler de yakalansın diye dua eden kişi olsaydım benim de senin gibi vergi kaçakçısı olmam gerekirdi.. Vergi kaçakçısı olup yakalanıp sonra da diğer vergi kaçıranlar da yakalansın diye dua etmiyorum ben....
6,5 aylık hamilehalimle karnım burnumda hala eşşek gibi çalışıyorum.... Ve daha elime maaşım geçmeden vergim ödeniyor.... Eğer benim bu kadar çalışmama karşın ben vergimi paşa paşa ödüyorsam herkes de paşa paşa ödeyecek... Ödemeyenler de İNŞALAH cezalarını alırlar... Gayet duygusal bir yaklaşım bu.. Eğer duygusal yaklaşmasaydım bana ne ne halleri varsa görsünler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın derdim....
Çünkü vergi kaçıran benim ülkemin geleceğini kaçırıyor...

Senin amacın vergi kaçırmak olmayabilir.... Ama ticaret yapan herkesin vergi verdiğini bilmiyor olamazsın.. Kendi yaptığının da bir ticaret olduğunu bilmiyor olamazsın.. Dolayısıyla senin de vergi vermen gerekebileceğini düşünememiş olamazsın....

Ben hamile olduğum için kırıcı konuşmuyorum... Herzamanki gibi gerçekçi yorumlarımı yapıyorum... Karşılığında haksızlığını ama ben öğrenciyim ama ben şuyum buyum diye örtmeye hafifletmeye kalkışanlar olunca da eskisine nazaran daha çabuk sinirleniyorum....

Benim başka konulara yorumlarımı da incelemişsin.. Zahmet olmuş, benim yorumlarımla ilgileneceğin zamanı satış yapmak için harcasaydın keşke.. Bari karın artardı da ceza ödediğine değerdi...

Ben kimseyi kırmak için yorum yapmıyorum... Ben konuya gerçekçi objektif yorumlar yapıyorum işine gelmeyenler kırılıyor... Bu da benim problemim değil....

Ben duama devam ediyorum.... Vergisini ödemeyen herkes ceza alır inşallah, bu ülkede eğitim sağlık altyapı hizmetleri benim bizxim vergilerimizle sağlanıyor.... Vergisini ödemeyenler de bu hizmetlerden faydalanıyor dolayısıyla benim hakkımı gasp ediyorlar....
Vergi kaçakçılığının hırsızıktan hiçbir farkı yok benim nezdimde...

Benim 50 TL artı %18 kdv ile 59 TL ye aldığımı o adi satıcılar malı faturasız aldıklarından 50 ye alıp benim alış fiyatım olan 60 asatışa koyuyorlar. Benim KDV dahil alışım zaten 59 TL ben nasıl 60 a satayım. Buna ne devlet seyirci kalır ne de bizler seyirci kalırız. Onlar onbinlerce kişi ise biz milyonlarca kişiyiz. Devlet daha herşeyin banka hesaplarından kayıtlı ve ispatlı olduğu o sitedeki satışları denetleyemiyorsa hiç te televizyonlara çıkıp kayıt dışını bitireceğiz diye konuşmasın. Kayıt dışının, kaçakçılığın, faturasız satışın, çalıntı mal satışının daniskası o sitede yapılıyor.

bu arada 50 tllik mal kdv ile 59 tl gelişi diyorsunuz...11 tl karla,müşterinin aldığı fiyat 70 tl

birde gg ye bakalımm.

50 tl lik malı gg kullanıcısının 70 e sattığını düşünürsek . 7 tl gittigidiyor alıyor.(komisyon) 1 tl ilanı ekleme ücreti 58 tl(neredeyse kdv li fiyatla aynı) toplam satıcı karı 12 tl. en az 5-6 tl de müşteri kargosuna para ödiycek müşteriye maal oluşu 75-76. !
sizinle rekabet edebilmesi içinde mecburen karını 5-6 tl ye düşürmeli...

bu arada 50 tllik mal kdv ile 59 tl gelişi diyorsunuz...11 tl karla,müşterinin aldığı fiyat 70 tl

birde gg ye bakalımm.

50 tl lik malı gg kullanıcısının 70 e sattığını düşünürsek . 7 tl gittigidiyor alıyor.(komisyon) 1 tl ilanı ekleme ücreti 58 tl(neredeyse kdv li fiyatla aynı) toplam satıcı karı 12 tl. en az 5-6 tl de müşteri kargosuna para ödiycek müşteriye maal oluşu 75-76. !

Sen ne zannediyorsun ki. Bu esnaf sadece KDV ödüyor başka da bişey ödemiyor mu sanıyorsun... Bir de şunu hesapla....
O 50 tllk malı o dükkana 50+kdv 59a alıyor... Bu malı aldıktan sonra sadece KDV ödemekle kalmıyor ki bu sadece katma değer vergisi...
BUna ek olarak muhtasar ödüyor...
Bu malı sattığı dükkanın kirasını ödüyor,
Bu malı sattığı dükkan için işletme ruhsatını belediyeye ödüyor
Yine belediyeye tabela vergisi ödüyor...
Bu dükkanda ışıklandırma cezbedici olmalı elektrik, iletişim sağlanmalı telefn, e su da olmalı su faturaları da cabası.....
Bu malı satan sadece kendisi ise kendisine bir de çırak çalıştırıyorsa ayrıca ona da SGK payı ödüyor..
Bu malı satabilmesi dükkanı işletebilmesi için bir defter tutulması gerkir... Ya bir muhasebeci çalıştıracak (buna aaş ve sgk ödeyecek) yada bir muhasebeciyle anlaşıp defter tutturacak (buna da yıllık bir ton para öder)...

Yani o malı 50+kdv ile 59 alıp 70 e satıyorsa 11 tl kar etmiyor bu esnaf etse etse 6 tl falan ediyordur.. Tüm bu masrafları düştükten sonra net karı ancak 6 tl falan olur...
Ama şu da var esnaf dükkanı cazip kılmak için dkanı dolu tutmalı yani aynı üründen en az 3er tane bulundurmalı, ve eksilen stğunu taamlamalı... Bununyanıda satılamayan mallar olacak ya bundan zarar edecek yada maliyetine yada zararına satıp stok eritmeye çalışacak.... YAda el ilanı bastırıp indirim kampanyasını duyuracak bu da el ilanı bastırmak bir sürü para harcamak demek.......

Sen ise bu malı ggde satarken napıyorsun.. Arkadaşın sana yurtdışından faturasız 50 tllik bi mal gönderiyor..
Faturasız olduğu için kdv ödemiyorsun senin sanal dükkana girişi 50 tl...
70e satacaksan gg 7 tl komisyon alıyor, 1 tlde listeleme ücreti... etti mi 58 tl... sana gg ücretleri dahil daha esnafın dükkanına giriş maliyetine bile gelmedi....
5-6 lira kargo demişsin, kargoyu sen ödemek zorunda değilsin, kargoyu ödeme 12 tl kar et...
ayrıca ufak paketlerde ve sürekli mal gönderimi yapacağını bildirdiğinde kargo şirketleri indirim yapıor.. Sen kozmetik sattığından bahsetmşsin (kozmetik aketleri küçük oluyor... kargo masrafını 3-5 liraya düşürebilirsin en fazla 5 desek senn maliyet 64e çıktı... Bunu 70 e satacaktın al sana 6 tl kar....

Lütfen asıl sen bilip bilmeden kendi kafandan ufak hesaplar yapıp vergi veren esnafla kendini karşılaştırma....

Bak ne diycem 140.000 kişi diyorsun ya.. 140.000 kişi emin ol ki ggnin vergiyi ödediğini zanneden saf salak bilinçsiz kişiler değil.... Aksine vergi denetimi olmadığını bildikleri için ggde satış yapmayı böylece esnaf olmanın getireceği tüm sorumluluktan yırtmayı planlayan uyanıklar....

Ve onlar da şu an tıpkı senin yaptığın gibi ufak ve basit hesaplarla ee bizde komisyon ödüyoruz aynıya geliyor diye savuna geliştirmeye çalışıyorlar..
Ama yemezler...
Haaa yiyen çıkar mı çıkar... Vak zavallı aslında niyeti harçlığını çıkarmakmış diyen olabilir.. Ama ben demem, devlet de demez... Demesin de zaten....

BUndan sonra muhasebesel matematiksel hesaplar yaparken de bu kadar basit düşünme, öğren araştır kim nereye ne öder öğren ondan sonra karşılaştırma yap....

Sen ne zannediyorsun ki. Bu esnaf sadece KDV ödüyor başka da bişey ödemiyor mu sanıyorsun... Bir de şunu hesapla....
O 50 tllk malı o dükkana 50+kdv 59a alıyor... Bu malı aldıktan sonra sadece KDV ödemekle kalmıyor ki bu sadece katma değer vergisi...
BUna ek olarak muhtasar ödüyor...
Bu malı sattığı dükkanın kirasını ödüyor,
Bu malı sattığı dükkan için işletme ruhsatını belediyeye ödüyor
Yine belediyeye tabela vergisi ödüyor...
Bu dükkanda ışıklandırma cezbedici olmalı elektrik, iletişim sağlanmalı telefn, e su da olmalı su faturaları da cabası.....
Bu malı satan sadece kendisi ise kendisine bir de çırak çalıştırıyorsa ayrıca ona da SGK payı ödüyor..
Bu malı satabilmesi dükkanı işletebilmesi için bir defter tutulması gerkir... Ya bir muhasebeci çalıştıracak (buna aaş ve sgk ödeyecek) yada bir muhasebeciyle anlaşıp defter tutturacak (buna da yıllık bir ton para öder)...

Yani o malı 50+kdv ile 59 alıp 70 e satıyorsa 11 tl kar etmiyor bu esnaf etse etse 6 tl falan ediyordur.. Tüm bu masrafları düştükten sonra net karı ancak 6 tl falan olur...
Ama şu da var esnaf dükkanı cazip kılmak için dkanı dolu tutmalı yani aynı üründen en az 3er tane bulundurmalı, ve eksilen stğunu taamlamalı... Bununyanıda satılamayan mallar olacak ya bundan zarar edecek yada maliyetine yada zararına satıp stok eritmeye çalışacak.... YAda el ilanı bastırıp indirim kampanyasını duyuracak bu da el ilanı bastırmak bir sürü para harcamak demek.......

Sen ise bu malı ggde satarken napıyorsun.. Arkadaşın sana yurtdışından faturasız 50 tllik bi mal gönderiyor..
Faturasız olduğu için kdv ödemiyorsun senin sanal dükkana girişi 50 tl...
70e satacaksan gg 7 tl komisyon alıyor, 1 tlde listeleme ücreti... etti mi 58 tl... sana gg ücretleri dahil daha esnafın dükkanına giriş maliyetine bile gelmedi....
5-6 lira kargo demişsin, kargoyu sen ödemek zorunda değilsin, kargoyu ödeme 12 tl kar et...
ayrıca ufak paketlerde ve sürekli mal gönderimi yapacağını bildirdiğinde kargo şirketleri indirim yapıor.. Sen kozmetik sattığından bahsetmşsin (kozmetik aketleri küçük oluyor... kargo masrafını 3-5 liraya düşürebilirsin en fazla 5 desek senn maliyet 64e çıktı... Bunu 70 e satacaktın al sana 6 tl kar....

Lütfen asıl sen bilip bilmeden kendi kafandan ufak hesaplar yapıp vergi veren esnafla kendini karşılaştırma....

Bak ne diycem 140.000 kişi diyorsun ya.. 140.000 kişi emin ol ki ggnin vergiyi ödediğini zanneden saf salak bilinçsiz kişiler değil.... Aksine vergi denetimi olmadığını bildikleri için ggde satış yapmayı böylece esnaf olmanın getireceği tüm sorumluluktan yırtmayı planlayan uyanıklar....

Ve onlar da şu an tıpkı senin yaptığın gibi ufak ve basit hesaplarla ee bizde komisyon ödüyoruz aynıya geliyor diye savuna geliştirmeye çalışıyorlar..
Ama yemezler...
Haaa yiyen çıkar mı çıkar... Vak zavallı aslında niyeti harçlığını çıkarmakmış diyen olabilir.. Ama ben demem, devlet de demez... Demesin de zaten....

BUndan sonra muhasebesel matematiksel hesaplar yaparken de bu kadar basit düşünme, öğren araştır kim nereye ne öder öğren ondan sonra karşılaştırma yap....

birincisi ben bunu size yazmadım.!özelliklede alıntı yaptım kime yazdığım belli olsun diye.....ikincisi ben burda olaya satıcıların tarafından bakmadım rekabetten bahsediyorum. söylemek istediğim arkadaş gg deki fiyatların çok düşük olduğunu bundan dolayıda müşterilerin bu gg de 65 siz 70 e satıyorsunuz 65 verinde alalım yazdığı için bunu yazdım. yani gg nin cazip bir yanı yok.mağaza fiyatlarının en fazla 3-4 tl altında. ha buda alıcının ödeyeceği kargoyla beraber mağaza fiyatını buluyor. !

Valla canım benim... Ben bu forumda üyim, sen istesen de istemesen de istediğim konuda yorum yapma hakkım var... İster kırıcı olurum ister şefkatli bu da beni bağlar... Kimseye hakaret etmediğim süreceistediğim yorumu yapma hakkım var bunu kısıtlamaya da kimsenin gücü yetmez.....

Benzetmen çok komik kopya çekerken yakalanıp diğer kopya çekenler de yakalansın diye dua eden kişi olsaydım benim de senin gibi vergi kaçakçısı olmam gerekirdi.. Vergi kaçakçısı olup yakalanıp sonra da diğer vergi kaçıranlar da yakalansın diye dua etmiyorum ben....
6,5 aylık hamilehalimle karnım burnumda hala eşşek gibi çalışıyorum.... Ve daha elime maaşım geçmeden vergim ödeniyor.... Eğer benim bu kadar çalışmama karşın ben vergimi paşa paşa ödüyorsam herkes de paşa paşa ödeyecek... Ödemeyenler de İNŞALAH cezalarını alırlar... Gayet duygusal bir yaklaşım bu.. Eğer duygusal yaklaşmasaydım bana ne ne halleri varsa görsünler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın derdim....
Çünkü vergi kaçıran benim ülkemin geleceğini kaçırıyor...

Senin amacın vergi kaçırmak olmayabilir.... Ama ticaret yapan herkesin vergi verdiğini bilmiyor olamazsın.. Kendi yaptığının da bir ticaret olduğunu bilmiyor olamazsın.. Dolayısıyla senin de vergi vermen gerekebileceğini düşünememiş olamazsın....

Ben hamile olduğum için kırıcı konuşmuyorum... Herzamanki gibi gerçekçi yorumlarımı yapıyorum... Karşılığında haksızlığını ama ben öğrenciyim ama ben şuyum buyum diye örtmeye hafifletmeye kalkışanlar olunca da eskisine nazaran daha çabuk sinirleniyorum....

Benim başka konulara yorumlarımı da incelemişsin.. Zahmet olmuş, benim yorumlarımla ilgileneceğin zamanı satış yapmak için harcasaydın keşke.. Bari karın artardı da ceza ödediğine değerdi...

Ben kimseyi kırmak için yorum yapmıyorum... Ben konuya gerçekçi objektif yorumlar yapıyorum işine gelmeyenler kırılıyor... Bu da benim problemim değil....

Ben duama devam ediyorum.... Vergisini ödemeyen herkes ceza alır inşallah, bu ülkede eğitim sağlık altyapı hizmetleri benim bizxim vergilerimizle sağlanıyor.... Vergisini ödemeyenler de bu hizmetlerden faydalanıyor dolayısıyla benim hakkımı gasp ediyorlar....
Vergi kaçakçılığının hırsızıktan hiçbir farkı yok benim nezdimde...

kırdığınız kişi bensem benide bağlar ! ben satışı bıraktım. benim amacım vergi kaçırmak olsaydı, hala devam ederdim !!!!!!

Neyse sen kendini savunmaya devam edeceksin anlaşılan....
Amacının vergi kaçırmak olmadığını zaten biliyorum ve bunu da belirttim.... Ama vergi kaçırdın.. Ha bunu amaç edinipte yapmışsın ha bilmeden....
KAvga sırasında diyelim ki adam bıçakladın ve adam öldü.... Sen cinayetten ceza yersin... Bıçağı alıp adama pusu kurup bıçaklarsan kasten adam öldürmekten müebbet yersin...
Yok yolda karşılaştınız birbirinize sataştınız sen de o an cebinde olan çakını çıkarıp bıçaklarsan ölüme sebebiyet vermekten 25 yıl civarı yersin....
Yani her halukarda katil olursun.... Aslında niyetin onu öldürmek değildi, ama öldürdün...

Seninde aslında niyetin vergi kaçırmak değildi ama kaçırdın....

Haa zaten vergi kaçırmak için türlü katakulli çevirip bunu iş edinenlerin aldığı kadar ceza almayacaksın... Ama bir ceza alacaksın, bilmeden de olsa işlediğin bir suç var ve bunun da cezasını çekmelisin....

Kusura bakma sen kırılsan da darılsan da benim fikrim bu....

birde gg ye bakalımm.

Benim söylediğimi teyid ediyorsun işte ben de aynı şeyi söylüyorum. Sen diyorsun ki GG ye %10 komisyon ödüyorum 1 TL de listeleme masrafı ödüyorum. Bir de bu malı 50 ye değil de KDV sini ödeyip 59 a alırsam ve bir de fatura verirsem hiçbirşey kazanamam diyorsun.

Ben de öyle diyorum. Bu sistem saçma diyorum. Bu sistem faturasız satışı, sahte, kaçak ve çalıntı mal satışını doğuruyor diyorum. Sen bir malı olması gerektiği gibi KDV sini ödeyip alır ve yasal olarak faturalı satarsan orada satış yapamazsın. Çünkü 50 TL lik malı faturalı alırsan 59 a alacaksın. Koyduğun satış fiyatının %10 unu GG ye komisyon vereceksin. 1 TL listeleme parası vereceksin. Sen de ödesen müşterin de ödese farketmez bu malın üzerine iki taraftan biri için kargo masrafı da binecek o zaman senin satışın ve fiyatının hiçbir cazibesi kalmayacak. Ben de onu diyorum bu işin sistemi baştan kopuk. Orada satıcılar site komisyonu, ilan parası, kargo parası verdikleri halde ucuz olmak istiyorlar ki satış yapabilsinler. Bu durumda da kdv si ödenmeden alınan faturasız mal alıp yine aynı şekilde faturasız satıyorlar. Sahte, kaçak, çalıntı mala yöneliyorlar. Faturasız mal alıp satmaya yöneliyorlar. Çünkü mükellef olsalar veya faturalı satış yapsalar bunun getireceği giderlere bir de site komisyonu + kargo + ilan bedeli ekleneceğinden orada bu fiyatları koyamazlar. Site komisyonundan ve ilan bedelinden kaçamıyorlar bu nedenle vergiden ve mükellef olmanın getireceği bir sürü maliyetten kaçıyorlar. Sistem baştan kokan bir sistemdir. Akıl var mantık var. Ben 50 + kdv = 59 a aldığım malı yasal olarak GG de satmak istesem orada satış yapan gibi 61,50 TL koyabilir miyim? Zaten malı kdv li alınca 59 a alıyorum. 61,50 koyarsam bunun 6 TL sini GG alacak bir de ilan bedeli ödeyeceğim gitti 7 TL si. Peki nasıl 61,50 ye satabilirim? Ancak malı alırken faturasız 50 ye alıp satarken de faturasız 61,50 ye satarak kar edebilirim. ışte olay budur. Bu GG denen kepazeliğin sistemi budur. Orada bu malı 61,50 TL fiyatla koyan ancak faturasız alıp sattığı ve herhangi bir vergi mükellefiyet gideri olmadığından bunu yapabilmektedir. Maliyenin bu işe yıllarca neden seyirci kaldığı da soru işaretidir. Orada çok çok az bir satıcı yasal olarak para kazanabilir. Ancak çok yüksek kar marjı olan bir ürün olacak veya senin tekeline aldığın bir mal olacak ki diğerleri fiyat düşürüp rekabet edemesin, hem vergi mükellefiyetini yerine getirerek bu maliyetlere girecek, hem site komisyonu ödeyecek, hem ilan bedeli ödeyecek hem de kargo kime ait olursa olsun ya senin karından gidecek ya da karşı taraf fiyatın üzerine kargoyu da ödeyecek yine de fiyatın cazip olacak. Ben bunca yıldır eşimle birlikte ticaretin içindeyim piyasada öyle bir (legal) mal bilmiyorum. Maliye bir incelese görecek oradaki malların %90 ı faturasız, kaçak, sahte, çalıntı maldır. Çünkü o sitenin sistemi budur. Başka türlü oradan para kazanılamaz. Bugün 5 milyon üyesi olup ta onbinlerce de satıcısı olduysa bu bir yerde oradaki satıcıları denetlemeyenlerin suçudur. Bu iş yıllar önce yapılmalıydı. Peki bu gidişe kim dur diyecek? Tabi ki maliye dur diyecek. Sen iyi yapmışsın satışını kapatmışsın. Ama satışa devam edenler gününü görecekler.

Son düzenleme:
demek şikayet edeceksiniz vay be duyanda çok dürüstsünüz sanacak.birincisi netden yapılan satışlar sizi olumsuz etkilemez,belki faydası bile vardır.dışardan bir dükkandan ürün alıp netden satan insanlar olabilir.hem ucuz açıldığını nerden çıkardınız,%10 komisyonlar var oraya açılan ürün sizin sattığınızdan ucuz olamaz.satın alan kişi de kargo ücreti verdiği için hemen hemen hiç bir fark kalmıyor.hee eğer bende netden satıyorum nasıl eşit olacağız diyosan dükkanından satıp kesmediğin faturaya sayarsın canım.yok vergilerimizle oluyormuş herşey de falan filan.benzinden alınan %60 a sayılsın yada sigaradan alınan %70 e veya köprülerden akan paralara,her haneden alınan faturalar ve daha sayısız kaynak fazlasıyla yeterli.milleti ispiyonlamakla kazancınız artmayacağı gibi beladan başka bişeyde almazsınız merak etmeyin.nete kadar göz dikildiyse o zaman önce bi kanun çıkarıcaksın millet bilecek,cart diye ceza kesip haberi olmayan insanları perişan edemezsin,işsizlik bi dolu olmuş başka gidilcek yer yokmuş gibi 3-5 kuruş kazanmaya çalışan milleti cezalandırmak tam bir fiyaskodur.

demek şikayet edeceksiniz vay be duyanda çok dürüstsünüz sanacak.birincisi netden yapılan satışlar sizi olumsuz etkilemez,belki faydası bile vardır.dışardan bir dükkandan ürün alıp netden satan insanlar olabilir.hem ucuz açıldığını nerden çıkardınız,%10 komisyonlar var oraya açılan ürün sizin sattığınızdan ucuz olamaz.satın alan kişi de kargo ücreti verdiği için hemen hemen hiç bir fark kalmıyor.hee eğer bende netden satıyorum nasıl eşit olacağız diyosan dükkanından satıp kesmediğin faturaya sayarsın canım.yok vergilerimizle oluyormuş herşey de falan filan.benzinden alınan %60 a sayılsın yada sigaradan alınan %70 e veya köprülerden akan paralara,her haneden alınan faturalar ve daha sayısız kaynak fazlasıyla yeterli.milleti ispiyonlamakla kazancınız artmayacağı gibi beladan başka bişeyde almazsınız merak etmeyin.nete kadar göz dikildiyse o zaman önce bi kanun çıkarıcaksın millet bilecek,cart diye ceza kesip haberi olmayan insanları perişan edemezsin,işsizlik bi dolu olmuş başka gidilcek yer yokmuş gibi 3-5 kuruş kazanmaya çalışan milleti cezalandırmak tam bir fiyaskodur.

Saçmalıklar silsilesi. Her yazdığının saçmalık olduğunu kanıtlayacak yazıları delilleri ile birlikte koyabilirim ama diğer cevaplayacak arkadaşlara haksızlık olur. Senin bu yazdıklarını onlara bırakıyorum. Diğer forum izleyicileri ne yazacaklarını bilirler. Onları bundan mahrum etmeyeyim.
turkbayragi Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır. Kutsalıma Göz Diken Böyleleri ise .... (noktalı yere herkes içinden gelenle doldurur)

:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

:delphin:
şikayet etcem,ediyorum da.haberleri yokmuş pehh :1closedeyes:
kanunu da koyar kitabına uydrurlar güzelim.sen hiçç dert etme.ha bugün ha yarın
ispiyonlamakla belaya girmez benm başım.çatır çatır yazıyorum ilgili makamlara :jeyyar: çok sevdim kendimi sositososito
imza: emekçi ailenin,emekçi çocuğu turkbayragi

arkadaşlar olayın şu yönü var
bundan kaç sene önce ben gittigidiyoru duyunca nasıl olur yani vergi nasıl ödenecek diye düşünmüştüm ve açıp okumuştum,vergi sizden kesitğimiz komisyonun içinde hiçbir ödeme yapmanıza gerek yok yazıyordu ve bunu anlatıyordu baya
daha sonra vergi kanundaki değişikler vs sonucu gittigidiyor 2009 yılında bu maddeyi değiştiriyor ve 2009 yılı için satış yapanlar aranmaya başlıyor,yani burada bir kanun değişikliği var,öncesinde satış yapanlar aranmıyor çünkü.2010da satış yapanlar da ömnümüzdeki sene aranacak deniliyor
hangimiz üye olduğumuz bir sitenin kurallarını 6 ayda bir girer okuruz ve hangimiz bu kadar yaygın satış yapılan bir sitenin daha önce denetlenmediğini düşünüp de kendimizi thelikede hissederiz?
gittigidiyorda profesyonel satış yapan yok mu var .ama birçoğu işte avon,kozmetik,kıyafet alıp satan ev hanımı,öğrenci vs.dikkan masrafı yok,şunları satayım iç beş kuruş kalsın diye düşünen insanlar.
burada yapılması gereken bir şekilde gittigidiyorun eskiden bunu bu şekilde anlattığını kanıtlayabilmek,he maddelerde ayrıca gittigidiyor her maddeyi değştirme hakkını saklı tutar da yazıyordur o ayrı,ama eğer iyi niyetli olsalardı kişilere bu değişikliği yaptıklarında bildirirlerdi,ama bildirmediler çünkü onlar da gelen parayı istemiyorum derler mi?demezler.burada asıl suçlu gittigidiyor,yaptıkları çok ama çok haince birşey.

birçok insan oraya vergi konusunu bu şekilde düşünerek üye oldu,heler hem listeleme ücreti hem de %10 satılan maldan para alınınca,açıkçası aksi de kimsnein aklına gelmedi.

Arkadaşlar bodoslama konuya atlamak yerine biraz kanunları biraz da başka kaynakları ve forumları araştırın derim.

Gittigidiyor.com 2009 yılına kadar verginizi biz ödüyoruz dedi 2009 da bunu değiştirdi ve 2009 için denetlenmelere başlandı lafları tamamen yazanın kendi düşüncesinden ibarettir ve araştırılmadan yazılmıştır. Başka forumlarda belgeleri ile ortaya koyanlar var. ınternet herkese açık değil mi? Evet. archive.org diye bir site var. O siteye girin. Ana sayfasında Wayback Machine denen yerdeki alana www ile birlikte gittigidiyor.com yazın ve aratın. GG adlı sitenin kuruluşundan bugüne kadar tüm arşivi orada var. Üstelik te bu uluslararası site bunu tutuyor GG nin burada bir yaptırımı yok. Orada gözünüz kör değilse ve biraz sağınıza solunuza bakarsanız 2001 yılında buyana 9 yıldır GG nin tüm sözleşmelerine de ulaşabilirsiniz. Bir tarafınızdan uydurduğunuz gibi hiçbir yerinde GG verginizi biz ödüyoruz dememiştir. Aksine tüm sözleşmelerinde verginin satıcıya ait olduğu yazılıdır.

Ayrıca senin kaça alıp kaça sattığını yani ne kadarının gelir ne kadarının gider olduğunu bilmeden bir kişi veya kuruluş senin vergini nasıl ödesin. Böyle saçma sapan birşey olur mu? Verginin faturanın ne olduğundan nasıl ödendiğinden haberiniz yok orada yüzlerce satış yapıp ticarete kalkarsınız. Forumdan arkadaşın dediği gibi cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz sonra böyle mağdur olduk saçmalıklarına yatıyorsunuz. Ticaret yapacaksanız önce gidin bir muhasebeci ile konuşun da ticaret yapmanın yasal sorumluluklarını öğrenin sonra işe kalkışın. Yok site öyle demiş te böyle demiş te. Hani nerde sitenin öyle dediği. Bak işte 2001 yılıdnan beri tüm sözleşmeleri internette. Hiçbir zaman sizin verginizi biz ödüyoruz siz birşey ödemeyeceksiniz dedikleri yok.

Gittigidiyoru savunmuyorum. Dilerim bir gün onlar da belalarını bulurlar çünkü kaçakçıdan, faturasızdan, çalıntı maldan komisyon alıp dürüst esnafın ekmeği ile oynadıkları için kazandıkları yanlarına kar kalmaz. Habire yasal boşluklardan yararlanıp bir mal stoklamadan, alın teri dökmeden milyarları götürüyorlar. Yurtdışından onbinlerce kdv siz gümrüksüz mal getirilip ana sayfalarında pazarlanıyor. Onlara dur diyecek devlet nerede???

Son düzenleme:
ALINTIDIR: BU KISMINA KATILIYORUM
balikavi.net sitesinden jigging adlı kullanıcının mesajıdır.

Her ürün satıldığında, birisi birine mesaj yolladığında, kısaca en ufak şeyde bile mail yollayan gittigidiyor, ürünü satan kullanıcı bir uyarı göndermeyi bile çok görüyor.. sebebini anlamakta zor değil aslında, böyle bir şey yapsa kimse ürün satmayacak oradan, onlar için 1 kişinin ticareti bile önemli... satan kişinin maliye peşine düşmüş, vergi cezaları yağdırmış gittigidiyorun umrundamı... değil işte.

Sistem zaten düzgün bir sistem olsa, kargo gönderimi kısmında fatura no girişi zorunlu olurdu.. ama nerdee... sanki oraya bir sütun eklemek çok mu zor? 10 saniyelik iş ama işlerine gelmez, çünkü böyle bişey yaparsa faturasız ürün satamaz kimse ve GG'nin hayatı biter.

Tahminimce önümüzdeki aylarda GG büyük tazminat davaları ile karşı karşıya kalacak bu olaylardan ötürü, çünkü binlece insan mağdur olmuş durumda.

Okullarda vergi üzerine eğitim verilmiyorsa, bunda öğrencinin, ev hanımının suçu ne.?

Öğrenci ne bilsin vergiyi, bir anlatan, yol gösteren mi var... GG kullanıcı sözleşmesine bakıyorsunuz, sattığınız ürünün vergisinden firmamız sorumlu değildir, oldu biti bu kadar. Bunun ne anlama geldiğini öğrenci bilemez, sen bu insanı satış yapmaya yönlendiriyorsan ek gelir kapısı diye, bilgilendirmek zorundasın, faturasıydı, vergisiydi vs. orada 12 yaşında çocukta ürün satıyor, ne anlar vergiden, mevzuattan, ticaretten..

Sitenin hiç bir yerinde, ne vergiden ne faturadan bahseden hiç bir bölüm yok, işte bu kurnazlıktır, insanları kandırmaktan başka bir şey değildir.

öncelikle uslup ve arada söylenen cümleler gerçekten çok kötü,neden bu kavga durumu anlamak mümkün değil
söylediğiniz siteyi inceledim,evet gerçekten sözleşmede böyle birşey yazılı değil ama ben üye olurken erkek arkımla hatta bu konuyu konuşmuştum,nasıl vergi ödüyor bunlar diye ve çok iyi hatırlıyorum ggda güvenli ticaret işte sizin yerinize biz ödüyoruz diye ballandıra ballandıra anlatılan bir sayfa vardı.buna inanmıştım ,nedeni ise ebay diye bir yerin var olduğunu bilmem ve de internetle ilgili demek böyle bir ayrıcalık var diye düşünmem ki kendisi de mesleği dolayısıyla vergi ile çok haşır neşir olan erkek arkadaşım bile bunun altında bir bit yeniği aramayı düşünmemişti.
zamanla gittigidiyor tamamen sahte ürünlerin satıldığı,1e alınanın 50 ye satılmaya çalışıldığı biryer olduğu için ben girip herhangi birşeyi oradan almayı veya aramayı bıraktım.ayrıca site yönetiminin buna bu kdar tepkisiz kalabilmesine de doğrusu çok sinirlendim.

bence herkesi kötü niyetlilikle suçlamadan önce biraz düşünmek gerekir.ben şahsen vergisinin ödenmediğini,haksız rekabetle satıldığını düşündüğüm bir malı ne alırım ne de satılan siteye girerim.bunun aksi bir sürü insan vardır ama arada mağdur olan ev hanımları,öğrenciler,hayata yeni başlayan gençlerle ilgili bu kadar sert konuşulması,nedir bu hınç nedir bu öfke diye düşündürüyor ve hayrete sokuyor.

burada büyük konuşan arkadaşların bilmesi gereken birşey var ki o da kişinin kınadığı davranışın başına gelmeden bu dünyadan gitmeyeceği.bu ülkedeki çarpık düzen var oldukça,gg gibi uyanık geçinenler etrafımızda cezası kaldıkça,elbet büyük konuşan herkesin de aldanacağı ve bilmeden haksız duruma düşeceği ve mağdur olacağı günler olacaktır.en basitinden insanlık hali olarak unuttuğunuz bir fatura bile 10 yıl sonra karşınıza 1000tl olarak çıkabilir hiçbir haber verilmeden!devletin mağdur vatandaşı kollamadığı bir durumda,vatandaşın da mağdur vatandaşa bu derece yüklenmesi acaba başka hangi ülkede vardır diye düşünmeden edemiyorum.tabi ki uyanık geçinip ggda adam kazıklayan,bilip de vergisini ödemeyenler tamamen bahsettiğim madur sıfatının dışındadır.

Back