hala bile bile vergi kaçıran diyorsunuz. o zaman sizdede sorun var. en az 3 mesajımda bu konuyu yazdım. bu 140 bin kişinin hiçbirinin bilinçli yaptığını sanmıyorum. yanlış bilgilendirildik. 140 bin kişinin veri kaçırmak niytnde olsa bunu reelde yapar. inanın reelde yapmak daha kolay olur. burda kurtulma şansı yok !
Arkadaşım, siz herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz? Sizin cidden ticaret yapmak konusunda bilgi eksiğiniz varmış ama herkes öyle değil.
Bu konuyu başka sitelerden de takip ediyor musunuz bilmiyorum ama okuyacak olursanız görürsünüz ki günde binlerce kaçak ürünü yasadışı yollardan satan, ne yaptığının ve asıl önemlisi ne yapmadığının gâyet farkında olan bir sürü açıkgöz vardı. Bu zamana kadar böyle bir denetim söz konusu olmadığı için rahata alışmışlardı gayet pişkince haksız kazanç peşindelerdi. Herkes başına bir şey gelmeyeceğinden o kadar emindi ki denetimler başladığında bile kimse olanlara inanamadı, birilerinin göz korkutmaya çalıştığına inanmak istediler. Şimdi de nasıl yırtarım, sistemde nasıl bir açık bulur da paçayı kurtarırım derdindeler. Bunları esnaf bir arkadaş da özetlemişti kısaca zaten yukarıda.
Şöyle sorayım ben de, o 140 bin kişinin tümünün "vergi" kavramından bihaber olması veya siteye ödediği komisyondan kendi vergisinin ödendiğini düşünebilecek kadar salak olması mümkün mü? Değil. O yüzden bir kısım satıcılar bilinçsiz davranıp boylarından büyük işlere kalkışmalarının, kafalarına takılmayan soru işaretlerinin bedelini ödeyecekler, bir kısım satıcılar da "aman bu ülkede dürüst vatandaşın hakkına him sahip çıkacak, böyle gelmiş böyle gider, ben malı götüreyim" demelerinin bedelini ödeyecekler.
Fiilen vergi kaçırmanın nisbeten kolay olabileceğini, sanalda her şeyin kayıt altında olduğunu ve bunun ciddi bir risk olduğunu zaten biliyorum. Ama birileri maliyenin yıllar sonra çıkıp böyle bir denetim yapacağını düşünememiş demek ki.
Bence de kurtulma şansları yok