How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun

ıki bölüm önce Aşk-ı Menu'yu izliyorum. Sayesinde rüyasında göremeyeceği zenginlikte rahat hayat yaşadığı kocasını aldatan bir kadın Bihter. Ona kol kanat geren ve o güne kadar bir dediğini iki etmeden büyüten amcasının karısı ile sevişen bir Behlül. Yıllarca ekmeğini yediği Adnan Bey'e yapılan bu adiliği içine sindiremeyen emekçi Beşir ise istemeden şahit olduğu bu olayı videoya çekiyor. Çekiyor ki Adnan beye yapılan bunların yanına kalmasın.

Behlül, Bihter'e çok ciddi bir tehlikeden döndüklerini ve Beşir'den kendilerinin sevişme görüntülerinin olduğu video cd yi alıp yokettiğini söylüyor.

Bihter ne diyor? Vay adi. Bunu nasıl yapar. Ne kadar adice birşey bu.

ıkinci örneğimiz Müjde Ar'ın NTV deki programından.
Aldatılan bir grup kadın kendilerini aldatan kocalarını takip ettirmiş ve randevu evinde onları bastırmış.
Müjdenin konuğu olan tiyatrocu kadınlara kızgın ve bu olayı şöyle yorumluyor.
- Vayy, kendi kocalarını ispiyonlamışlar demek.

Toplumun ahlak ve ahlaksızlığa bakışı mı değişti yoksa her kes herşeyi kendi işine geldiği gibi mi yorumluyor?

Kocasını yeğeni ile aldatan Bihter kendine bakmaz ama Beşir adi. Aldatılan kadınlar ispiyoncu, aldatan kocaların suçu yok.

Gittigidiyor.com da yüzlerce satış yapıp ta tek kuruş vergi vermeyen vergi kaçakçısı mağdur. Onları ihbar ve şikayet eden vergi mükellefi esnaf ise ispiyoncu.

Şaşarım sizin aklınıza. ıyi ki Beşirler var, iyi ki kocalarını takip edip yakalatan o kadınlar var, iyi ki sizi ihbar eden bizler varız.

Son düzenleme:
Doğrusu bu yazınızdaki çelişki beni çok güldürdü.
Ahlaksız bulduğunuz bir davranışa,ahlaksızca cevap vermenin ahlaklı olduğunu savunmış,bu davranışta bulunanları kahraman ilan etmişsiniz.Bu mantıkla gidilirse ahlaksızlık ve şerefsizlik yakalamak amacıyla ülkenin telefonlarını habersiz dinlemek,kişilerden habersiz mekanlara kamera koymak ahlak için gerekli bir davranış oluyor.Enteresan.Allah kimsenin gözünün hırsla bürünmesine izin vermesin...He bu arada ben ggda satıcılık yapmış biri falan da değilim,çok eskiden kendi kullanmadığım şeyleri satmıştım ve bitmişti kaç yıldır benim için.Ama gördüklerim karşısında dehşete uğruyorum işte.

Siz gülmeye devam edin. Atalarımız boşuna dememiş "Dinsizin hakkında imansız gelir" diye. Verdiğim 3 örnekte de ahlaksızlık açık. Ancak bana göre ne aldatan kocalarını takip edip polise bastıran kadınlar ahlaksız, ne Beşir ahlaksız, ne de vergi kaçırıp dürüst esnafın ekmeği ile oynayan GG cileri şikayet eden esnaf ahlaksız. Ahlaksızlığa ahlaksızlıkla cevap vermek nasıl olur bilir misin? O aldatılan kadınlar kocalarını polise ihbar edip randevuevini bastırmak yerine kendileri de kocalarını aldatırlarsa ahlaksızlık olur. GG de herkes vergi kaçırıyor deyip ben de kaçırırsam ahlaksızlık olur. Yoksa ihbar etmekle şikayet etmekle değil. Siz anca gülünüz. Ahlak değerleriniz sapmış ve öğrenci olmanız da üzücü. Memelekette nasıl bir gençlik yetişiyor hayret.

Son düzenleme:
ama gitti gidiyor sitesinin sana gönderdiği cevapta
sözleşmede belirtiliyor zaten demiş....
sen bu siteye kullanıcı sözleşmesini kabul etmeden üye olamıyosun..onlarda şimdi bunun arkasına sığınıyolar....bunda sonra üye olacağımız sitelerin kullanım sözleşmelerini çok iyi okumak lazım...

bu kurnazlara yem olmamak için .

**** sonradan başımız ağrımasın ! ! ! !

ama gitti gidiyor sitesinin sana gönderdiği cevapta
sözleşmede belirtiliyor zaten demiş....
sen bu siteye kullanıcı sözleşmesini kabul etmeden üye olamıyosun..onlarda şimdi bunun arkasına sığınıyolar....bunda sonra üye olacağımız sitelerin kullanım sözleşmelerini çok iyi okumak lazım...

bu kurnazlara yem olmamak için .

**** sonradan başımız ağrımasın ! ! ! !

Kurnazzz mı?? Kim kurnaz....
Sözleşmesinde vergi konusunu belirten gg mi, yoksa sözleşeyi okudum diye işaretleyip geçip üyeliğini onaylayan sonra da rahat rahat vergisiz ticaret yapacağını sanan mı???
Pardon ama siz muhasebeci olduğunuza emin misiniz.... Sözleşme bu adı üstünde okunmadan imzalanmaz... Okunmadan imzalanıorsa da ne yazıyorsa katlanılır....

Kurnazzz mı?? Kim kurnaz....
Sözleşmesinde vergi konusunu belirten gg mi, yoksa sözleşeyi okudum diye işaretleyip geçip üyeliğini onaylayan sonra da rahat rahat vergisiz ticaret yapacağını sanan mı???
Pardon ama siz muhasebeci olduğunuza emin misiniz.... Sözleşme bu adı üstünde okunmadan imzalanmaz... Okunmadan imzalanıorsa da ne yazıyorsa katlanılır....

evet muhasebeciyim güzel kardeşim...hemde en alasıyla.....
sen neyi savunuyosun...pazarlamacı dediğin böylemiş oluyo.. .ozaman o site 2009 dan önce sözleşmeyi imzalayıp üye olan arkadaşlara değişen yasayıı mail yolula bildireceklerdi...tamamm mı ?

2009 dan önceki sözleşmede alınan komisyonlardan ödeniyor deniliyor
2010 daki sözleşmede siz mesulsunuz v.s.

peki daha önce sözleşmeyi imzalayıp üye olan kullanıcılar neden uyarılmadı..söylesene.
onlar hergün bunu mu takip edicek..
hem ne çirkin bir laf sözleşmeyi imzaladıysa herşeye katlanır...

bravo yanii
yazık bu zihniyetteki. pazarlamacılara...

bunu haber vermeyi bir yana bıraktım.. kafalarına göre her konuda değişiklik yapıyorlar ve hiçbiri haber verilmiyormuş zaten. bir satış özelliğinin kaldırıldığını onu yapamadığında anlıyormuşsun.ayrıca 2008 yılında maliye bir açıklama yapmış. ticaretin gelişmesi için firmalar haricindeki bireylerden kdv alınmayacak site karşılayacak diye maliyenin kararı var 2008'de.

sanal ticaret yüzünden işleri kötü giden esnaf can havliyle aksini savunabilir tabii ki ama burda cidden bir gariplik var o kadar insanın vergiden bihaber davranması garip değil mi

Valla vergi kanunu düzenlemekleri heryıl değişiyor...
Vergi mevzusu da siteyle satışı yapan kişi arasındaki bir mezzu değil devlet ile satış yapan kişi arasındadır... 2008de e-ticareti arttırmak için vergiden muaf tutmuş olabilirler.. Ama 2009 yılında bu muafiyet kalktı.... Evet site bunu üyelerine bildirmeliydi... Ama bildirmemiş.. Belki işine gelmedi bildirmek belki site de bunu takip etmedi....
Peki bu ste üzerinden ticari faaliyet gösteren kişiler neden taki etmez vergi düzenlemelerini....
Niye hiç demezler ben düzenli olarak satış yapıyorum, para kazanıyorum kar ediyorum.. Benim bu yaptığımı yapan esnaf tonla vergi ödeken benim ödemiyor olmamda bi gariplik var sanki demezmi hiç...

Nasrettin hocanın evine hırsız girmiş... Ne var neyoksa götürmüş.... Ahali toplanmış... Her kafadan bir ses...Ey hoca hırsız bu kadar eşyayı boşaltırken hiç mi ses duymadın da uyanmadın.. Ey hoca kapını niye kitlemedin, pencereni i açık bıraktın....
Hoca susmuş susmuş ve demiş ki hırsızın hiç mi suçu yok....

sanal ticaret yüzünden işleri kötü giden esnaf can havliyle aksini savunabilir tabii ki ama burda cidden bir gariplik var o kadar insanın vergiden bihaber davranması garip değil mi

O kadar insanın vergiden bihaber gibi davranmasında evet bir gariplik var....
O kadar insan vergiden bihaber değil, öyleyiş gibi davranmak işlerine geliyor.....

Arkadaşlar bodoslama konuya atlamak yerine biraz kanunları biraz da başka kaynakları ve forumları araştırın derim.

Gittigidiyor.com 2009 yılına kadar verginizi biz ödüyoruz dedi 2009 da bunu değiştirdi ve 2009 için denetlenmelere başlandı lafları tamamen yazanın kendi düşüncesinden ibarettir ve araştırılmadan yazılmıştır. Başka forumlarda belgeleri ile ortaya koyanlar var. İnternet herkese açık değil mi? Evet. archive.org diye bir site var. O siteye girin. Ana sayfasında Wayback Machine denen yerdeki alana www ile birlikte gittigidiyor.com yazın ve aratın. GG adlı sitenin kuruluşundan bugüne kadar tüm arşivi orada var. Üstelik te bu uluslararası site bunu tutuyor GG nin burada bir yaptırımı yok. Orada gözünüz kör değilse ve biraz sağınıza solunuza bakarsanız 2001 yılında buyana 9 yıldır GG nin tüm sözleşmelerine de ulaşabilirsiniz. Bir tarafınızdan uydurduğunuz gibi hiçbir yerinde GG verginizi biz ödüyoruz dememiştir. Aksine tüm sözleşmelerinde verginin satıcıya ait olduğu yazılıdır.

Ayrıca senin kaça alıp kaça sattığını yani ne kadarının gelir ne kadarının gider olduğunu bilmeden bir kişi veya kuruluş senin vergini nasıl ödesin. Böyle saçma sapan birşey olur mu? Verginin faturanın ne olduğundan nasıl ödendiğinden haberiniz yok orada yüzlerce satış yapıp ticarete kalkarsınız. Forumdan arkadaşın dediği gibi cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz sonra böyle mağdur olduk saçmalıklarına yatıyorsunuz. Ticaret yapacaksanız önce gidin bir muhasebeci ile konuşun da ticaret yapmanın yasal sorumluluklarını öğrenin sonra işe kalkışın. Yok site öyle demiş te böyle demiş te. Hani nerde sitenin öyle dediği. Bak işte 2001 yılıdnan beri tüm sözleşmeleri internette. Hiçbir zaman sizin verginizi biz ödüyoruz siz birşey ödemeyeceksiniz dedikleri yok.

Gittigidiyoru savunmuyorum. Dilerim bir gün onlar da belalarını bulurlar çünkü kaçakçıdan, faturasızdan, çalıntı maldan komisyon alıp dürüst esnafın ekmeği ile oynadıkları için kazandıkları yanlarına kar kalmaz. Habire yasal boşluklardan yararlanıp bir mal stoklamadan, alın teri dökmeden milyarları götürüyorlar. Yurtdışından onbinlerce kdv siz gümrüksüz mal getirilip ana sayfalarında pazarlanıyor. Onlara dur diyecek devlet nerede???

Ben gg ye üye değilim satış da yapmadım alış da.. Dolayısıya sözleşmesini falan da okumadım....
Ama aklım mantığım bana şunu diyor eğer biri bana sen benim sitem üzerinden satış yap senin sattığının %10 unu bben komisyon olarak alıcam vergini de ben ödiycem....
Kendi kendime derim ki bunlar salak mı??? Ben %18 kdv dilmine dahil bişey satsam bunlar benden kestikleri %10 la benim vergimi ödeseler onlara bişey kalmaz hatta zarar ederler... O zaman niye bana böyle bir satış platformu sunuyorlar....

Bu kırmızıyla işaretlediğim bilginin de doğruluğundan emin değilim... Beni ilgilendirmediği için de uğraşıp araştırmadım.... Ama mantıken düşündüümde böyle birşey denmiş olmasını (verginizi biz ödiycez) aklım almıyor...

Ticaret biraz akıl mantık işi.... Her ben senin vergini ödiycem sen bana %10 ver diyene de inanıyorsa insanlar onlarda ticaret zekası olmadığını düşünürüm.... YA da sistemdeki boşluktan yararlanan fırsatçılar olduklarını düşünürüm...

evet muhasebeciyim güzel kardeşim...hemde en alasıyla.....
sen neyi savunuyosun...pazarlamacı dediğin böylemiş oluyo.. .ozaman o site 2009 dan önce sözleşmeyi imzalayıp üye olan arkadaşlara değişen yasayıı mail yolula bildireceklerdi...tamamm mı ?

2009 dan önceki sözleşmede alınan komisyonlardan ödeniyor deniliyor
2010 daki sözleşmede siz mesulsunuz v.s.

peki daha önce sözleşmeyi imzalayıp üye olan kullanıcılar neden uyarılmadı..söylesene.
onlar hergün bunu mu takip edicek..
hem ne çirkin bir laf sözleşmeyi imzaladıysa herşeye katlanır...

bravo yanii
yazık bu zihniyetteki. pazarlamacılara...

Ben yurtdşı pazarlama ve satış yöneticisiyim.. Çok sözleşme hazırladım çok sözleşme imzaladım...Gerk profesyonel yaşamımda gerek özel yaşamımda imzaladığım hiçbir sözleşmeyi okumadan imzalamadım okuyup anlamadığımı yada şüphe duyduğumu da bir avukata danıştım hep...
Çünkü sözleşme resmi br evraktır.. Bir sözleşme imzalarsanız o sözleşmede yer alan her maddeyi her kelimeyi okuduğunuzu anladığınızı ve ona uygun davranacağınızı teyid edeersiniz....
Yani bir sözleşmeyi imzalarsan o sözleşmedeki maddelere beğensen de beğenmesende katlanmak zorundasın.... Benim lafımın nesi çirkin nesi yanlış anlamadım...

2008 de maliye demiş ki sadece firmalardan kdv alacağım bireylerden almayacağım demiş.
2009 dan önce gittigidiyor.com demiş ki sizin verginizi biz ödüyoruz sonra değiştirmiş.

Bir varmış bir yokmuş. Bu memleketin sazanı çokmuş. Bir deli kuyuya taş atar 40 akıllı çıkaramazmış.

Bu akıllılardan biri ben oluyorum çünkü taşları çıkarmaya çalışıyorum. Aslında bunlarla uğraştığım için ben de deliyim sanırım.

İşin esasına gelince sayın ve sevgili arkadaşlarım, güzel insanlar, beni delirtmeyin. Size o sitenin archive.org sitesinden 2001 yılından buyana tüm sözleşmelerini görebileceğiniz linklerini koydum. Bir zahmet girin. Adamların hangi yıla ait sözleşmesine bakarsanız bakın verginin Satıcı tarafından ödeneceği aççık seççik iafede edilmiş. Nereden uyduruyorsunuz eskiden sözleşmede yoktu sonradan değiştirmişler diye.

Muhasebeci olduğunu iddia eden arkadaş böyle saçma salak şey olabilir mi? Adam senin kaça alıp kaça sattığını kaç lira gelir elde ettiğini ve ne kadar masraf yaptığını nereden bilecek te senin vergini verecek?

Gelelim 2008 deki meseleye. 2008 de maliye böyle bir yasa çıkarmadığı gibi - kaldı ki yasaları maliye yapmaz sadece uygular - sadece firmalar kdv verecek bireyler vermeyecek gibi bir saçmalık ta olamaz. O zaman şahıs firmaları ne olacak? İlle de şirket olman gerekmiyor ticaret yapıyorsan şahıs olarak ta vergi mükellefi olur faturanı bastırır muhasebecini tutar yürürsün. Haaa şahıstan kastın hiç vergi mükellefi dahi olmayan adam internet ticaretini geliştimek için alsın satsın kuruş vergi vermesin meselesi ise yine saçmadır çünkü hepimizin vergi mükellefi olmayan bir tanıdığı var. Herkes onlar üzerinden ticaret yapsın.

Devlet bunu ne diye yapacakmış? İnternet ticareti gelişsin diye. Ha o zaman Gittigidiyor gibi yerlerde internet ticareti yapanlar tek kuruş vermeyecek, kendileri E-ticaret sitesi kuranlar ise salak ya onlar vergi verecek. İnternet ticareti dediğin sadece GG den oluşuyor çünkü?

2008 de böyle bir yasa ve uygulama çıkmadığı gibi 2008 de çıkan şey sadece bir gazetede çıkan bu konudaki haberden ibarettir. O da yeni bir uygulamaya geçileceği ve sadece ikinci el ürün satışına uygulanacak şekilde ikinci el satışlarının kdv den muaf olması ile ilgilidir. O haberi yazan salak ta bu konuları bilmediğinde demiştir ki "Bu şekilde Gittigidiyor.co mve Hepsiburada.com gibi sitelerin önü açılacak." Bunu yazan gazeteci ne kadar cahildir ki Gittigidiyor.com ile Hepsiburada.com daki sistemin biribinden ne kadar farklı olduğunu bile bilmemektedir. GG de insanlr kendileri mal koyup satarlar Hepsiburada.com ve benzerleri ise kendileri malları alıp satarlar.

Bu şekilde 2008 de bir yasa çıkıp ta sonradan kaldırılmış falan da değildir. Muhasebeciyim diyen arkadaş sen bu kanunu bul gözüme sok. Sonra bana istediğini söyle. Ama yapamazsın çünkü öyle bir kanun da yok uygulama da yok.

Artık ayaklarınız yere bassın. Uydurma kaydırma şeylere başvurup ta milleti de bu forumları okuyanları da yanlış yönlendirmeyin. Eskiden neyse şimdi de o. Ne gittigidiyor.com un sözleşmesi değişmiştir ne de yürürlükteki yasa ve yönetmeliklerde bir değişiklik olmuştur.

Ticari kazanç elde eden kişi veya kuruluş, kazancının vergisini beyan eder ve verir. Senin GG deki satışların 3-5 tane zati eşya satışı kapsamında ürün değilse, orada her ay düzenli olarak çoklu satış yapıp ticari kazanç elde ettiysen ve bunu da beyan etmediysen karşılaşacağın cezayı da çekersin. Tek gerçek budur. Bu cezanın sorumlusu en başta sensin. Belki vicdani sorumluluk olarak ta senin gibi cahilleri orada satışa teşvik eden GG adlı gudubet sitedir. Zaten işleri güçleri uyanıklık ve yasal boşluklardan faydalanıp köşe dönücülük olduğunu son zamanlarda Günün Fırsatı köşesine koydukları ve Gümrükten sorunsuz geçsin diye hep belli bir fiyatın altında olarak ABD den direkt alcıya gönderilen onbinlerce kaçak mal satışında göstermiş oldular. Sizlere gelince, uyanık geçinip vergi mükellefi esnaftan daha düşük fiyat koyarken gülüyordunuz. Şimdi gülme sırası bize gelmiştir. Kendi düşen ağlamaz. Gidip paşa paşa cezanızı ödeyeceksiniz ve satış yapmak istiyorsanız adam gibi çıkıp vergi mükellefi olup müşterinize de faturanızı vereceksiniz. Bunun lamı cimi yok.

Fairies cim...
Gayet açık ve net herşey zaten....
Maliye kanun yamışmış....
GG vergileri ben ödüyorum demişmiş...
Biraz aklı mantığı olan insan zaten bunların gerçeklikten uzak şeyler olduğunu görür...
Ama mesele neyin doğru neyin yanlış olduğunu görmek değil ki... Mesele doğruları saptırıp yanlışları abartmak işine geldiği gibi kanun ve sözleşme yorumlamak...
Bu sayede de işlenen suçu örtbas etmek... Başkasına yıkmak...

Alın size belge. Siz de belgelerinizle konuşun. Ben nasış ki GG nin hangi yıla ait sözleşmesine bakarsan bak verginin satıcıya ait olduğunu görürsün diyor ve nereden göreceğini söylüyorsam, 2008 de yasa çıktı ikinci elde kdv kalktı sonra 2009 da geri geldi şeklinde zırvalıkların da belgesini koyun.

ışte size sadece bunun cak-cek li olan haberi. 2008 de çıkan birşey yok. Sadece haber var ve o da gerçekleşmedi.

Link adresi: haber7.com/haber/20081209/Sanal-satislarda-KDV-orani-degisiyor.php

Ayrıca ne diyor iyi okuyun. Ticari olmayan malların satılması ile ilgili bir kdv düzenlemesine gidileceğinden bahsediliyor. Bizim bahsettiğimiz ve karşı olduğumuz ise o sitelerdeki eski kullanılmayan ev eşyalarının satışı değil. Göz göre göre esnafın sattığı sıfır ürünlerin aleni şekilde satılmasıdır. O sitedeki kaç tane ürün ikinci el???? Millet döktürmüş yüzlerce sıfır ürünü satıyor. Faturasız, kaçak, sahte, taklit, çalıntı. Alası var. Adam 10000 satış yapmış Bu adamın 10000 ikinci el malı mı varmış. Şimdi gireyim o siteye size en az 1000 tane satışı olan en az 1000 tane satıcı linki vereyim. Kör mü oldunuz yoksa idrak yolları tıkanıklığı mı var? Kardeşim internet önünüzde girin bakın orada satış yapan binlerce satıcının kaç tanesi ikinci el satıyor. Neredeyse hiçbiri. Hepsi işi ticarete dökmüş, kapısını çalan maliyeci yok diye dürüst esnafın ekmeği ile oynuyor.

Siz gülmeye devam edin. Atalarımız boşuna dememiş "Dinsizin hakkında imansız gelir" diye. Verdiğim 3 örnekte de ahlaksızlık açık. Ancak bana göre ne aldatan kocalarını takip edip polise bastıran kadınlar ahlaksız, ne Beşir ahlaksız, ne de vergi kaçırıp dürüst esnafın ekmeği ile oynayan GG cileri şikayet eden esnaf ahlaksız. Ahlaksızlığa ahlaksızlıkla cevap vermek nasıl olur bilir misin? O aldatılan kadınlar kocalarını polise ihbar edip randevuevini bastırmak yerine kendileri de kocalarını aldatırlarsa ahlaksızlık olur. GG de herkes vergi kaçırıyor deyip ben de kaçırırsam ahlaksızlık olur. Yoksa ihbar etmekle şikayet etmekle değil. Siz anca gülünüz. Ahlak değerleriniz sapmış ve öğrenci olmanız da üzücü. Memelekette nasıl bir gençlik yetişiyor hayret.

Bence siz mesela,saygı sınırları içinde tartışmayı bile bilemiyorsunuz
"ahlak değerleriniz sapmış" ne demek?Yazdıklarınızın farkında değilsiniz bence.Kendi yazdıklarınızla bile çelişmişsiniz,hem söylediklerim ahlaksız davranışlar değildir,hem de dinsizin hakkından imansız gelir deyip kendinizi imansız yapmışsınız.
Ayrıca evet başka insanların haberi olmadan onları videoya çekmek ahlaksızlıktır,insanın kocasını,çocuklarının babasını gidip bu durumda polise şikayet etmesi ahlaksızlıktır,hırsına yenilip çoluğu çocuğu vergi için ihbar etmek de ahlaksızlıktır.
Benim öğrenciliğime gelince,çok çok kutsal bir meslek için yıllardır öğrenim görmekteyim,bu konuda kimseye en ufak laf söyletemem,hele sizin gibi birine üzgünüm ama asla,önce kendinizle çelişmemeyi öğreninizsengözlerimebaksanab

Ayrıca ne diyor iyi okuyun. Ticari olmayan malların satılması ile ilgili bir kdv düzenlemesine gidileceğinden bahsediliyor. Bizim bahsettiğimiz ve karşı olduğumuz ise o sitelerdeki eski kullanılmayan ev eşyalarının satışı değil. Göz göre göre esnafın sattığı sıfır ürünlerin aleni şekilde satılmasıdır. O sitedeki kaç tane ürün ikinci el???? Millet döktürmüş yüzlerce sıfır ürünü satıyor. Faturasız, kaçak, sahte, taklit, çalıntı. Alası var. Adam 10000 satış yapmış Bu adamın 10000 ikinci el malı mı varmış. Şimdi gireyim o siteye size en az 1000 tane satışı olan en az 1000 tane satıcı linki vereyim. Kör mü oldunuz yoksa idrak yolları tıkanıklığı mı var? Kardeşim internet önünüzde girin bakın orada satış yapan binlerce satıcının kaç tanesi ikinci el satıyor. Neredeyse hiçbiri. Hepsi işi ticarete dökmüş, kapısını çalan maliyeci yok diye dürüst esnafın ekmeği ile oynuyor.

buna zaten katılıyoruz,bu işi bilip de yapana biz de lafımızı söylüyoruz,sahteciye,kaçakçıya yazık oldu demiyoruz,konu neden saptırılıyor anlamış değilim."İdrak yolları tıkanıklığımız" da yok çok şükür ama siz de hakaret etme ısrarcılığı var!

Ben yurtdşı pazarlama ve satış yöneticisiyim.. Çok sözleşme hazırladım çok sözleşme imzaladım...Gerk profesyonel yaşamımda gerek özel yaşamımda imzaladığım hiçbir sözleşmeyi okumadan imzalamadım okuyup anlamadığımı yada şüphe duyduğumu da bir avukata danıştım hep...
Çünkü sözleşme resmi br evraktır.. Bir sözleşme imzalarsanız o sözleşmede yer alan her maddeyi her kelimeyi okuduğunuzu anladığınızı ve ona uygun davranacağınızı teyid edeersiniz....
Yani bir sözleşmeyi imzalarsan o sözleşmedeki maddelere beğensen de beğenmesende katlanmak zorundasın.... Benim lafımın nesi çirkin nesi yanlış anlamadım...

siz bu konuda uzman birisiniz ve ben senin vergini veriyorum diyene inanana ticaret zekası yok gözüyle bakıyorsunuz
yarın öbür gün doktora gitseniz,size ağrı kesici vermesi yetecekken ameliyatın gerekliliğine inandırsa siz de olur deseniz ben de sizin tıp zekanızdan şüphe edeyim o zaman,benim de bildiğim konu bu çünkü

Gizzem'cim bak insanlara agresif cevaplar veriyorsun sonra gelen cevaplara kızıyorsun. Burada kimsenin kimseyle şahsi bir sorunu yok. Aynı fikirde olmayabiliriz ve tartışıyoruz. Evet kızgınım yazacaklarımı okursan da bana hak verirsin.

Şimdi sen doktor-hasta örneği vermişsin ama denizbaris'in dediği ile çelişiyor. Senin örneğinde hasta sadece hasta rolündedir ve bu işi bilmediği halde doktorluğa soyunmuyor. Ama vergiden bihaber olan insanlar Ticarete soyunuyor. ıki durum çok farklı.

Sen de tıp konusunda yıllarını verip te Doktor olsan ve senin konuna giren şeylerde bu konuda hiç bilgisi olmayan insanlar hasta bakmaya ve bundan para almaya başlasa tepkin ne olurdu??? Ben eczacı olmadığım halde dükkanımda ilaç satmaya başlasam eczacıların tepkisi ne olurdu?

Her işin bir yolu yordamı ve sorumluluğu var. Eğer ticaret yapacaksan önce gidip bir muhasebeciye danışacaksın, yükümlülüklerini öğreneceksin sonra vergi mükellefi olacak ve vergi levhanı asıp şerefinle tacir olacaksın. Ama bunların hiçbirini yapmayıp ta o sitelerde binlerce satış yapacaksın ve bu masrafları yapandan daha ucuza fiyat koyacaksın. Tabi ki o insanlar o kişiyi şikayet te eder tepki de gösterir.

Orada 3-5 eski eşya satan zaten zati satış kapsamında ve vergi vermesine gerek yok. Bu sözlerimiz onlara değil. Herkesin tepkisi orada yüzlerce ve binlerce satış yapıp vergi vermeyene. Bir pazar yeri düşün kü onbinlerce satıcısı olmuş, ama ne maliye ne polis oradaki satışları ve malları denetlemiyor. Kaçağı da orada, faturasızı da orada, çalıntı malı da orada. Bu iş ona döndü. Ben, sattığım kişisel bakım ve medikal ürünlerinin sahtelerini orada görüyorum. Bunlar bir tane değil onlarcasını görüyorum. Tabi ki tepki vereceğim. Gittigidiyor.com a yazıyorum, onlar diyor ki ıspat et sahte olduğunu. ıthalatçıyı arıyorum onlardan yazı alıp gönderiyorum. Diyorlar ki hayır olmaz, o markanın sahibi önce kendi belgelerini versin, imza sirküleri, marka tescil belgesi, vergi levhası, sizin yetkili bayi olduğunuza dair belge. Onları veriyoruz. Sonra dalga geçer gibi diyorlar ki hayır bu da yetmez. Tamam o firma bu markanın sahibiymiş anladık ama sitede satılanın sahte olduğunu göstermez. Peki nasıl göstereceğiz? Satıcının kimliğini ver bana o zaman. Hayır vermem. O satıcıdan mal alacağız, sonra o sahte malın o kişiden geldiğini mahkeme kararıyla sahte olduğunu ispat edeceğiz sonra bu beyler siteden kaldıracaklar. Diyelim ki o satıcı kaldırdı. En az 20 tane satıcı görüyorum aynı şekilde o zaman ne olacak. Ayrı ayrı bu 20 kişiyi mahkemeye mi vereceğiz? Bunlar birebir yaşadığımız şeyler. Sahte mal satanı nasıl da koruyor bu site. Ama Allah büyük. Yarın belalalarını bulurlar. Peki sence bunlarla biz mi uğraşmalıyız. Evine giren hırsızın peşine ben mi düşmeliyim yoksa polis mi? Bunlarla ben uğraşacaksam neden ben yıllardır vergi veriyorum. Bu ülkenin bunlarla uğraşmak için kaçakçılık polisi var, gümrüğü var, maliyesi var. Tabi ki onlara gideceğim ve bu işi durdurun diyeceğim. Sen de çıkıp bana yok ispiyoncu, yok çocuk çocuğu şikayet eden ahlaksız falan dersen işte orada tepem atar.

Sen diyorsunki tıp okuyorum. Muayenehane kim açar? Ben açabilir miyim? Açamam değil mi? Ama ben doktor olmadığım halde muayenehane açıp hasta kabul etmeye başlasam sen de bunu bilsen kendin mi uğraşırsın yoksa gidip sağlık bakanlığına şikayet mi edersin? Sen şikayet edince ben sana benim ekmeğimle oynuyorsun ahlaksız desem doğru mu? Kim kimin ekmeği ile oynuyor. Sen o işi haketmişsin, öğrenimini görmüşsün, lisansını almışsın ve o iş senin hakkın. Doktor olmadığı halde hasta kabul eden ise senin bu emeğine, ekmeğine ve hakkına tecavüz etmiyor mu? Lütfen yazmadan önce biraz empati kurun. ışte GG de vergisiz, faturasız ve ne esnaf ne tacir olmadığı halde satış yapanla, bu işin tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve vergi levhasını asarak iş yapan arasındaki durum da aynı durumdur.

Son düzenleme:
Back