How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun

denizbaris, krizalit.kristalin, zhebani'ye teşekkürlerimle başlıyorum. konunun üzerine cesaret ve hakkaniyetle gittiğiniz için.

Arkadaşlar bu konuyu donanımhaber forumu ve forumtr adlı sitelerde de takip ediyorum, sanırım onlar da buradan da takip ediyorlar. Hepsinde görüyorum ki bu faturasız satış yapanların tek derdi sadece cezalar ve ceza almamak. Yazılanlara bakıyorum, sonuçta geldikleri nokta ceza yiyenler de çok değilmiş canım, devam edelim şeklinde. Hatta bir forumda bu faturasız satışlar hakkında eleştiri yazısı yazan bir adamın küfürlerle ne karısını, ne çocuklarını bırakmamışlar ancak o küfür edenler aşağılanacağına halen adamı eleştiriyorlar. Sanırım denizbaris ve krizalit o forumlarda yazsa bu ağza alınmayacak küfürlere muhatap olurlardı. Bereket ki kadınlarla ilgili bir forumdayız.

Geçtiğim yazımda eşime yardım amacıyla dükkana gittiğimi belirtmiştim. Biz fön makineleri ve medikal ürünler satıyoruz. Günde en az 2-3 müşteriden şunu duyuyorum. Bu makine kaç lira? 70 lira diyorum. Hayır Gittigidiyor da 60 lira. Siz de 60 a verin. Kardeşim bu malın girişi 50 TL artı KDV yani 59 TL. Bu mal 60 a verilemez. Tabi fatura vermeyen 60 a verir. Çünkü kendisi fatura vermediğinden 50 ye alıyor alırken KDV ödemiyor. O 60 a satar ben satamam. Satışların yüzde doksanı kredi kartı ile. Kredi kartından geçirdin mi kaçarın yok faturayı vereceksin. Devlet bana şahin bu gittigidiyorculara karga. Ben her ay kdv beyannamesi, muhtasar beyannamesi, stopaj, kira, muhasebeci parası, ssk primi vereyim de vereyim bitmiyor. Kimse sormuyor sen bunları verebilecek kadar kazandın mı diye devlet sormuyor ama alıyor. Ama burada bunlar bin tane satış yapmış, kimse kapısını çalıp ta görelim bakalım 1000 tane fatura demiyor. Demediğinden bu hale geldi zaten. Maliye bunu diyorsa da işte böyle forumlarda millete mağduru oynuyorlar, küfür ediyorlar. Bakın başka bir forumda biri yazmış "arkadaşlar sizi rahatlatayım, sadece bir iki kişi şikayetten ceza almış olaya devam" diyorlar. Hani bunlar mağdurdu. Kendilerine ceza gelmeyeceğinin tiyosunu alsınlar olaya devam diyorlar. Satışını çaldıkları dürüst ve faturasını veren esnaf satış yapamıyormuş bunların umru mu? bu başlığı açan demiyor ki ben vergi vermem gerektiğini ve bu yaptığımın asıl faturalı satış yapan veya vergi mükellefi olan esnafa haksız rekabet olduğunu bilmiyordum, bu tarafını düşünmemiştim demiyor da halen abuk sabuk konuşup üste çıkmaya çalışıyor. Yazık çok yazık. Evet ben de oh olsun diyorum. Çünkü siz daha fazla ceza hakediyorsunuz. İşte ben ve benim gibi bu işten rahatsız olanlar da artık seslerini yükseltiyorlar. Milyonlarca vergi mükellefi ve maliye sizin yakanıza yapışacak. Oralarda faturasız satış yapıp bizim ekmeğimizi çalmak neymiş göreceksiniz. Çünkü hiçbiriniz evet bu işin bu haksızlık olduğu kısmını düşünmemiştik demiyorsunuz. İşiniz gücünüz acaba ceza yemeden bu işe nasıl devam ederiz modunda.

goz ardi edesim yok bugunlerde bir seyleri ve belkide regl olacagim yakinda bilmiyorum. Kocamla sorunum yok simdilik hersey biraz fazla iyi gidiyor simarmaktan sisiyorum ama evde olmadigi icin kk'ye takilmadan edemiyorum bu arada ozelime girerek ne yaptiginin farkindasin demi? saygi beklemedim bu arada sadece "derdim var" kosesinde biraz daha sagduyulu davranilmasini ve var ise bir hata insani bir sefkatle uyarilmasini istedim: SUCMU? :sinifsinif:

tahmin ettim regl dönemindesin:hulya:
bak yandimki ne yandim kizlar topiginde bende arkadaslari uyardim uslubunuz cok sert olmus diye, ama kimse dönüpte bana vay sanane avukatimisin demedi.
niye?? cünki kimseye saldirmadan kirmadan uyardim
sen bana tepinme burdaki arkadasada iticisin dersen böyle geri sert tepki alirsin
sucun bu , yoksa tabiki uyarilir
buraya özelini yazarsan özel mözel de kalmiyor buna bende dahilim

Ben şimdiye kadar kimseyi aşşağıladığımı düşünmüyorum... Buyrun birini aşağıladığım bir cümlem hatta bir kelimem dahi varsa gösterin özür dileyeyim....
Bana itici diyerek asııl siz beni rencide ettiniz.. Aksine ben hiç de itici yorumlar yaptığımı düşünmüyorum...
Üslubun itici demek başka bişeydir, uüslubun çk sert demek başka bişeydir.. İlki beni kırar üzer sinirlendirirken, ikincisi demekki sert çıkmışım diye düşündürür sertliği savunurum yada yumuşatırım ama eleştiri aldı diye dikkat ederim.. Sizin üslubun itici yorumunuz benim adıma bir eleştiri değil rencide edici bir cümledir... Böyle olunca da kızarım, aynı derecede karşılık veririrm...
Maalesef eskisi kadar duygularımı kontrol ederek yorumlar yapamıyorum... Hamileyim, ve oldukça duygusal yaklaşıyorum... Çabuk ağlayıp çabuk sevinip çabuk mutlu olup çabuk sinirlenip çabucak dişlerimi bileyebiliyorum....

Ama tüm bunları yaparken de gerçeklikten ayrılmıyor, hiçkimseye hakaret etmiyor, hiç kimsey aşşağılamıyor, hiç kimsenin de hakkını gaspetmiyorum....
Vergimi de ödüyorum... Ödemeyenleri de sevmiyorum, inşallah ceza alırlar diye dua ediyorum....

Deniz baris simdi turkcemin ne kadar berbat oldugunu anlatip kendimi savunmak istemiyorum ama itici derken sert anlaminda soyledim dogrulari savunuyorsunuz gercekleri soyluyor ve bilginizi guzel ozetliyorsunuz bunlarin ben farkindayim. Benimde o an Duygusal tepki verdigimi kabul ederseniz sevinirim..
"Çabuk ağlayıp çabuk sevinip çabuk mutlu olup çabuk sinirlenip çabucak dişlerimi bileyebiliyorum...." demissinzi ben her zaman oyleyim.. Duygularimi kontrol edemiyorum tepkisel davraniyorum.. Illa o an soylenecek.. velhasil
sizden ozur diliyorum ve guzel mutlu bir hamilelik diliyorum

denizbaris, krizalit.kristalin, zhebani'ye teşekkürlerimle başlıyorum. konunun üzerine cesaret ve hakkaniyetle gittiğiniz için.

Arkadaşlar bu konuyu donanımhaber forumu ve forumtr adlı sitelerde de takip ediyorum, sanırım onlar da buradan da takip ediyorlar. Hepsinde görüyorum ki bu faturasız satış yapanların tek derdi sadece cezalar ve ceza almamak. Yazılanlara bakıyorum, sonuçta geldikleri nokta ceza yiyenler de çok değilmiş canım, devam edelim şeklinde. Hatta bir forumda bu faturasız satışlar hakkında eleştiri yazısı yazan bir adamın küfürlerle ne karısını, ne çocuklarını bırakmamışlar ancak o küfür edenler aşağılanacağına halen adamı eleştiriyorlar. Sanırım denizbaris ve krizalit o forumlarda yazsa bu ağza alınmayacak küfürlere muhatap olurlardı. Bereket ki kadınlarla ilgili bir forumdayız.

Geçtiğim yazımda eşime yardım amacıyla dükkana gittiğimi belirtmiştim. Biz fön makineleri ve medikal ürünler satıyoruz. Günde en az 2-3 müşteriden şunu duyuyorum. Bu makine kaç lira? 70 lira diyorum. Hayır Gittigidiyor da 60 lira. Siz de 60 a verin. Kardeşim bu malın girişi 50 TL artı KDV yani 59 TL. Bu mal 60 a verilemez. Tabi fatura vermeyen 60 a verir. Çünkü kendisi fatura vermediğinden 50 ye alıyor alırken KDV ödemiyor. O 60 a satar ben satamam. Satışların yüzde doksanı kredi kartı ile. Kredi kartından geçirdin mi kaçarın yok faturayı vereceksin. Devlet bana şahin bu gittigidiyorculara karga. Ben her ay kdv beyannamesi, muhtasar beyannamesi, stopaj, kira, muhasebeci parası, ssk primi vereyim de vereyim bitmiyor. Kimse sormuyor sen bunları verebilecek kadar kazandın mı diye devlet sormuyor ama alıyor. Ama burada bunlar bin tane satış yapmış, kimse kapısını çalıp ta görelim bakalım 1000 tane fatura demiyor. Demediğinden bu hale geldi zaten. Maliye bunu diyorsa da işte böyle forumlarda millete mağduru oynuyorlar, küfür ediyorlar. Bakın başka bir forumda biri yazmış "arkadaşlar sizi rahatlatayım, sadece bir iki kişi şikayetten ceza almış olaya devam" diyorlar. Hani bunlar mağdurdu. Kendilerine ceza gelmeyeceğinin tiyosunu alsınlar olaya devam diyorlar. Satışını çaldıkları dürüst ve faturasını veren esnaf satış yapamıyormuş bunların umru mu? bu başlığı açan demiyor ki ben vergi vermem gerektiğini ve bu yaptığımın asıl faturalı satış yapan veya vergi mükellefi olan esnafa haksız rekabet olduğunu bilmiyordum, bu tarafını düşünmemiştim demiyor da halen abuk sabuk konuşup üste çıkmaya çalışıyor. Yazık çok yazık. Evet ben de oh olsun diyorum. Çünkü siz daha fazla ceza hakediyorsunuz. İşte ben ve benim gibi bu işten rahatsız olanlar da artık seslerini yükseltiyorlar. Milyonlarca vergi mükellefi ve maliye sizin yakanıza yapışacak. Oralarda faturasız satış yapıp bizim ekmeğimizi çalmak neymiş göreceksiniz. Çünkü hiçbiriniz evet bu işin bu haksızlık olduğu kısmını düşünmemiştik demiyorsunuz. İşiniz gücünüz acaba ceza yemeden bu işe nasıl devam ederiz modunda.

valla bence de oh olsn.tabiri caizse eşşek gibi çalışalm devlet söke söke alsn vergiyi
hatun 6 saat pc başında götürsün paraları
bak bakk naniknanik
umarım cezalarını alırlar,ister parayla,ister hapis olarak
tercih onların :delphin:
bu devlet cezalarını vermezse nerde kaldı devletliği :olmaz:
fatura kesmeyen gg suçlu,neden gelirini az gösterip az vergi ödüycek
bi akıllı sizsiniz zaten :bbo:
umarm en kısa zamanda cezanızı alırsnz bizde gazetelerden okuyup hak yerini bulmuş deriz :jeyyar:
ben size teşekkür ederim sayın fariies saygılar,sevgiler buyrunnnnnnnnn

Valla oturduğun yerden iyi para kazanıyorsun....
Biliyormusun ki.. Sabah 8 akşam 8 çalışıp eline net 600 tl geçen bir adam ne kadar vergi veriyor biliyormusun?? Anlatayım....
600 net eline geçen....
117 ssk payı
8 işsizlik kesintisi
106 gelir vergisi
5 damga vergisi....

bu adamın brüt ücreti 837 lira yani maaşı brüt 840lira ama vergiler ssk ıvır zıvır diye daha maaşı eline geçmeden 240 lrası devlet tarafından kesiliyor...
Bu adam salak mı ki çalışıyor...
Senin gibi oturduğu yerden satsın.... oturduğu yerden vergi mergi ödemeden para kazansın o zaman....

Bu adam salak değil, siz cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz... O yasal olanı yapıyor, siz yasalara aykırı ticaret yaıyorsunuz. Vergi kaçırıorsunuz..
Vergi kaçakçılığı da bir suçtur.. İşadamı da olsan öğrenci de olsan ev hanımı da olsan emekli de olsan vergi kaçırak bir suçtur....

Tabii canım bu adam salak.
Bu adam nete girip "beyin yorgunluğuyla" ticaret yapıp vergisinide ödeme lütfunda bulunmamalıydı.
Vergi ödeyenler saftirik oluyor bu durumda.
Okuduğum bütün vergi usül hukuk kitaplarını yakasım geldi moku mokuna çalışmışım kimsenin salladığı yok :))

Tabii canım bu adam salak.
Bu adam nete girip "beyin yorgunluğuyla" ticaret yapıp vergisinide ödeme lütfunda bulunmamalıydı.
Vergi ödeyenler saftirik oluyor bu durumda.
Okuduğum bütün vergi usül hukuk kitaplarını yakasım geldi moku mokuna çalışmışım kimsenin salladığı yok :))

bende yakmak istiyorum :hulya:

kızlar ya bende yeni başladım oriflame satıyorum
bendemi vergi kaçırıyorum

Vergi kaçırmanızın sattığınız ürünün markasıyla ilgisi yok, nasıl sattığınız ile ilgisi var.

Biz sizin nasıl ve ne şekilde ticaret yaptığınızı bilemeyiz, ama konunun başından itibaren okursanız neyin doğru neyin yanlış olduğu ile ilgili birçok bilgi verildi.

Yorumda bulunan tüm arkadaşların hassasiyetini anlıyorum.
Ekmek kolay kazanılmıyor, kolay kazanılan da tepkiyle karşılanıyor, ki haklı bir tepki...
Çalışmak kolay değil, hiç bir iş kolay değil,
Proje yetişmedi kabuslarıyla uykudan sıçrayarak uyanıp, sabah ekşi bir suratla içtiğiniz çaya bile gözlerini dikmiş bir patronun her türlü stresiyle uğraşıp,
Çoğu arkadaşının stresten teker teker hasta olduğunu izleyip sıranın sana da geliyor olduğunu hissetmek nedir ben iyi biliyorum.
Çalışan herkes de bilir bunu...
Kimse kolay çalışmıyor ama herkes vergisini ödüyor,
Bu tür sanal satışlara da başkoymadan önce düşünmek araştırmak soruşturmak gerekirdi,
Konu sahibi arkadaşımızın burda hatası olmuş, umarım hatanın farkındadır ve denen tavsiyeleri gözönüne alır.
Çünkü avukatından muhasebecisine herkes gerçekten çok bilgilendirici tavsiyelerde bulunmuş.
Bu arada bu uygulamayı da sonuna kadar destekliyorum, herkes gelirinin vergisi ne ise ödemeli...

aslında nakit parayı oratadan kaldıracaksın herkesin kredi kartı gibi bi kartı olacak bak vergi kacırılıyormu... hayatta kolaylaşır ne rahatlarız... birde ikinci el ürünün vergisinin alınması kötü ama sıfır ürün satanlar var ve yasadışı ticaret anlamında hapis cezası bile verilebilir..

Deniz baris simdi turkcemin ne kadar berbat oldugunu anlatip kendimi savunmak istemiyorum ama itici derken sert anlaminda soyledim dogrulari savunuyorsunuz gercekleri soyluyor ve bilginizi guzel ozetliyorsunuz bunlarin ben farkindayim. Benimde o an Duygusal tepki verdigimi kabul ederseniz sevinirim..
"Çabuk ağlayıp çabuk sevinip çabuk mutlu olup çabuk sinirlenip çabucak dişlerimi bileyebiliyorum...." demissinzi ben her zaman oyleyim.. Duygularimi kontrol edemiyorum tepkisel davraniyorum.. Illa o an soylenecek.. velhasil
sizden ozur diliyorum ve guzel mutlu bir hamilelik diliyorum

Anladım canım ben seni....
Mazeretimiz var asabiyiz biz... Mazeretimz var fevri konuşuyoruz....
İçelim güzelleşelim... Birbirimizi daha fazla üzmeyelim... Özür dilenecek de bişey kalmadı benim nezdimde, iyi niyetine inanıyorum ben senin....:icecream:

Arkadaşlar emin olunki yaptığının bilincindedir yapan zaten bir pişmanlığı bir korkusu vardır ama siteye güvenip temkini elden bırakmış yoksa bilse yapar mıydı. Her neyse bu internetten mal alıp satma olayına zaten güvenemedim ben bir türlü ama ben şunu anlamıyorum 2008 için denetleme nerde? güzel yurdumun güzel hukuku böyle bölük pörçük işler işte. neden 2009 dan başlanıyor. bir de adam hep 2. el satmışsa zaten 100 e aldığı malı 80 e satıyor bir kar yok ortada bu adama niye 160 tl ceza kesiliyor aylık 3 mü 5 mi kota neye göre belirleniyor. ne ticari sayılıyor ne sayılmıyor. hiç belirli kesin birşey göremedim ben. bazı kurallar kimisine işlerken kimisine işlemez zaten. 3000 tl lik cirosu olan adama tutup 30.000 tllik vergi borcu nası çıkartırsın. tamam ödemesi lazım vergisini ama burda bir abartı yok mu. özellikle neden bir şehirden başlanıyor. ankaranın istanbulun vs vergi denetmenlikleri yok mu. geçicekler o pilot şehir seçtik bahanesini. milletin vergi borcu faize binsin diye dolanıyorlar. 2009 u bitireli çok olmadı mı istanbul daki adama 2 sene sonra mı söylicekler şu kadardı borcun sana anca sıra geldi gelene kadar da borcun ikiye katlandı diye. büyükbaşlar parayı götürür kimsenin sesi çıkmaz adam 2009 da 60 tane 2. el ürün sattı diye 30 milyar vergi öder, saçmalığa bak. akla karayı ayırdedebilcekleri bir sistem kurabilmiş değiller. bizim ülkede zaten demokrasi de olmamalı. gelişmemiş ülkelerde tekliyor çünkü. herkes aynı yanlış için ağız birliği ederse nolur...

anlatmak istediğim şey buydu. teşekkür ederim..amacım ; bunu buraya yazdım , belki aranızda satış yapanlarda vardır geç olmadan öğrensin diye.! bilhakiste öyle olduç bir çok özel mesaj aldım. "tşk ederim bende satış yapıyordum msjınızı okudum ürünleri sildim" tarzında..

Sanal ticareti köreltmek için biri bir haber mi uydurdu yoksa maliye sağ gösterip sol mu salladı? Hiç mi yürütmeden şüpheleneniz yok allah aşkına?

şüphelenirler mi hiç? direk karşılarında büyük bir vergi kaçakçısı varmış gibi anlamadan, bilmeden yorumlar yapılıyor. 3 MİLYON GG KULLANCIISI VA BUNLARIN 20 DE BİRİ NERDEYSE SATICI.YANİ 150 BİN KİŞİ. BUNLARIN EN AZ 140 BİNİ FATURA KESMEYEN KİŞİLER.BU 140 BİN KİŞİNİN HEPSİMİ SALAKTI HEPSİMİ DEVLETİ DOLANDIRMA PEŞİNDEYDİ .BUNU HİÇ Mİ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ? YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİK. HEPSİ BU!!!

ancak gg gibi kurumsal bir site aracılığıyla yapılan satışlarda zaten vergi ödeniyordur gibi düşünüyordum açıkçası.. Yani konu sahibesi arkadaş yaptığının suç olduğunun herhalde farkında değildi. Hem nasıl fatura kessin, onun bir tüzel kişiliği falan yok ki. Serbest meslek makbuzu vs mi edinecek.. :uhm:

aynen 140 bin kişide bu hataya düştü.yoksa bu kadar insan salak değil! Ve zaten 2008 de satış sözleşmesinde bu konuda " vergiler tarafımızdan ödeniyor ,rahatlıkla satış yapabilirsiniz" diyorlardı!

[/color]

bi dakka gülcem:roflol:
O kıymetli beynini ilere nolcak yaptıım iiş legal mi diye çalıştırsaydnz ya:hulya:
Hayret bi şey :umursamaz:
Annem 20 yıl tek böbreğiyle çalıştı.demek beyin yorgunluğu haçok üzgünüm çoook
cidden komiksiniz :roflol:
Ben kaç yaşından bei çalıışıyrm hasta halimle bilmiyorumkismile
devlet söke söke alıyo vergiyi
sizde ödeyin bi zahmetşakkıdı
aslında size dahafarklı konuşurdm ama neyse:delphin:
ödeyin,yemesi iyi vermesi mi kötü:mymeka:
Alla ala yaa
:1closedeyes:

ben 13 yaşımdan beri bir çok işte çalıştım. Günde 15 saat ayak üstünde durduğum işlerde oldu. Ben beyin yorgunluğunuda bilirim, beden yorgunluğunuda! 250 tl için 6 saat beyin patlatmaya değer mi? Değmez ama mecburdum....

Ayrıca beni eleştirme hakkını kimseye vermiyorum. Konuyu herkes haberdar olsun diye açtım. Faydalıda olmuş bir çok msj aldım bende satış yapıyordum, sayenizde öğrendim ve bıraktıım şeklinde! Buna sevindim ! Sonuç olarak bu cezayı alacağım.birde üstüne sizin alaycı, saçma sapan msjlarınızla uğraşamıycam.. Konu amacını aşmasın. !

Back