• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar çok önemli! belkide senin yada tanıdıkların içinde önemlidir.lütfen okuyun


Kimse "oh olsun" demiyor. Elbette zor bir durum. Ama siz de kanuna uygun olmayan şekilde yaptığınız ticaretin bütün suçunu siteye ya da Maliye'ye atmak yerine daha düzgün nasıl yapabilirim, buna nasıl bir çözüm bulunabilir şeklinde yaklaşırsanız bu kadar tepki almazsınız. Hem az ya da çok para kazanmış ve Maliye'ye bildirmemişsiniz hem de şimdi denetim ihtimali belirince Maliye ve siteyi suçluyorsunuz. E insanlar da haklı olarak tepki gösteriyor.

bunu yazdığınıza göre tüm mesajları okumamışsınız.
 
Onlar sana ulaşmadan sen onlara ulaş , vergi dairesine git vergimi ödemek istiyorum durumum yok taksitlendirin gibi taleplerde bulun ki kesinlikle yardımcı olacaklardır.
 
böyle bir saçmalık olabilirmi ya? :olmaz:sonuçta sen devletten vergi kaçıran şirket değilsinki,yada ne bileyim kendi web siteni kurup kimseye eyvallah demeden hesap vermeden iş çevirmiyorsun.eğer böyle bir durum söz konusuysa bunun en büyük sorumlusu ve muhatabı satışa zemin hazırlayan sitedir.tutupta bireye cezai işlem uygulamak bana çok saçma geldi.yaptığın satışlar için o siteye belli oranda komisyonda ödüyorsun.alan memnun satan memnun bu işten büyük lokmayı yutan memnun.anlamadım yani :olmaz:
 
dediğiniz prosedürleri yerine getirmek için 3bin tl civarı para lazım.. acaba bu meşhur öğrenci,emekli,ev hanımının evinde kullanmadığı eşyaların toplam değeri 3bin tl edermi? sitenin kuruluş amacıyla ters düşen bir durum bu..
ebayda bile 1000 tl gibi bi kota var bunun üzerinde satış yapanlar vergi ödüyor.ama adamlar bunun uyarısını yapıyor gg gibi değil.ama tabi yurtdışında google yok onlar araştıramazlar ebay yapıyor uyarısını. ebayda satışlar biraz artsın hemen msj atıyolar sana vergini ödüyormusun.faks istiyorlar.olmadı satış yapmana engel oluyorlar. gg gibi kendi çıkarlarını düşünmüyor karşı tarafı da düşünüyor..

reelde birçok yerde kim fiş istemeden fiş veriyor? en basiti hangimiz aldığı ekmekten fiş alıyor..
hala alaycı bir şekilde, oh olsun beter olun üsluplu konuşmalarınıza şaşıyorum.bu kadarda olmaz dedirtiyorsunuz bravo!

Böyle bir girişimin başlangıçta biraz ödeme yapmanızı gerektirmesi sizin bunu kaçak yapabileceğiniz anlamına gelmiyor, ya da bedelini denetimler sırasında ödemek isteyen yapar bilemeyiz. O yüzden o meşhur ev hanımları, emekliler, öğrenciler oturup hesap yapacak, bu şartlarda bu işi yapmaya değer diyeceklerse gereğini yapıp aynen devam edecek, yoksa da sanal dükkânını kapatacaklar gibi. İşlerine gelirse yani...

Site ikinci el ürün satışı fikrinden doğmuş olabilir, ama siz daha iyi bilirsiniz ki artık öyle değil. Günde yüzlerce ürün satan, iyi kazanan insanlar var, bundan sonra hakkıyla kazanacaklar mis gibi.

Ebay'in kullanıcılarına karşı tavrını sevdim, gittigidiyor'un da iyi niyetle öyle yapması gerektiğine ben de inanıyorum ama yapmak zorunda değildi diyorum. Sonuçta kıytırık bir web sitesinden bahsetmiyoruz, yukarılarda bir yerlerde bir arkadaşın da dediği gibi o kullanıcı sözleşmesini oturup senin benim gibi insanlar yazmıyor, maliyeci, hukukçu danışmanları var, ciddi bir açık olsa bu yıllardır böyle gelmezdi diye düşünüyorum. Nasılsa birileri siteyi dava eder, o zaman görürüz, ama insanların "ama gittigidiyor vergi kaçırmaya teşvik ediyordu yaa" demeden önce kendilerini bilmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.


Gerçek hayatta alıcılar satıcılar "önce alışveriş, sonra fiş" sloganını benimsememiş olabilirler, ama siz de takdir edersiniz ki sanalda her şey kayıt altındadır, yani yasadışı işler internet ortamında daha risklidir. Orada öyleyse burada da böyle değil yani.


Ben alaycı bir şekilde konuştuğumu zannetmiyorum, gocunmuşsanız bir şey diyemem. Destek aramak için bu konuyu açmışsınız ama yasalar belli, neyin doğru neyin yanlış olduğu belli kusura bakmayın. Ceza ödeyecek olabilirsiniz ama benim gözümde mağdur değilsiniz. "Allah yardımcınız olsun, umarım usülsüz satışlarınızın cezasından büyük indirimler yaparlar" demekten başka elimden bir şey gelmez. Yazdıklarınızdan sizin bunu kasten yapmadığınız, bu prosedürden, gelir vergisi, gümrük vergisi, mükellef gibi kavramlardan bu olaya kadar bihaber olduğunuz anlaşılıyor, o yüzden size söyleyecek pek sözüm yok. Ama daha önce de dediğim gibi, bilinçli bir vatandaş olarak bu denetimlerin nihayet başlamasından çok mutluyum, ve "ne koparsak kârdır" diyerek haksız kazanç sağlayan insanlara da cidden oh olsun diyorum, evet.
 
Burada hiçkimse bir öğrencinin bir ev hanımının ailesine katkıda bulunmasına karşı değil, ben de öğrenciyken çalıştım, yaz tatillerinde 15 tatillerde fabrikalar dahil gece gündüz birçok yerde çalıştım, güzel birşey, bu düşüncenizden dolayı sizi takdir de ederiz. Ama sizin nezdinizde GG'de bütün satış yapan ve az yada çok para kazananların da üstüne düşen vatandaşlık görevini kabul etmesini ve vergilerini ödemesini, bunu yapmıyorsa da, ne maliyeyi ne de GG'yi suçlamamasını söylüyoruz. GG sorumluluk hissedip satış yapanları uyarabilirdi evet ama uyarmadı, çünkü uyarsa satış yapanlar azalırdı dolayısıyla kendi kazançları da azalırdı. Adamların her işletme gibi ticari faaliyet amaçları belli kâr elde etmek. Dolayısıyla bu yolda ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar, ve zaten sizi uyarmaması maliye açısından usulsüzlük değil, bu yüzden sadece bizi uyarmaması etik değil diyebilirsiniz, haklısınız da, etik davranmamışlar, ama daha fazla birşeyle suçlayamazsınız.
Ben bir TC vatandaşı olarak, maaşımdan her ay kesilen vergileri peşin peşin ödüyorsam, oturduğum evin emlak vergisini her sene yatırıyorsam, kullandığım arabanın vergisini her sene ödüyorsam ve daha her aldığım üründe, her hizmette KDV ve bir sürü zımbırtı vergi ödüyorsam, bu ülkede yaşayan her vatandaşın da istisnasız kazancının üzerinden vergi ödemesini isterim. Ben enayi değilim çünkü, benim ödediğim vergilerle devletten hizmet alan adam gidip vergi kaçırıyorsa burda bir haksızlık vardır. Böyle bir çifte standart olamaz, kimse kabul etmez bunu.
Bakın benim eşim de esnaf, adam dükkan kirası ödüyor, kiranın üzerinden bir de stopaj ödüyor, KDV ödüyor, gelir vergisi ödüyor, yanında çalışan elemanların SSK sını ödüyor, 1 kalem satıyorsa bu kaleme bu masrafları ekleyerek satmak zorunda, o kalemi 6 liraya satıyorsa, bu vergileri ödemeyen GG satıcısı 3 liraya satıyor, böyle olunca ne oluyor sizce? Bu haksızlık değil mi? GG de satış yapanlara haksızlık yapıldığını iddia ediyorsunuz ya, onlara yapılan haksızlıksa peki bu ne?
Bu olayı netten biraz araştırdım, size tavsiyem, GG'yi suçlayarak maliyenin karşısında hiçbir şey elde edemezsiniz, zaten maliyeciler çok yapıcı davranıyormuş, bir sürü indirim yapıyorlarmış, iyi niyetle çözmeye çalışıyorlarmış, eğer sizi çağırırsalar, durumunuzu anlatın, ailenizin maddi durumunu anlatın, mümkün olduğu kadar cezayı indirmeye çalışın, hatta taksit yapmalarını isteyin, belki de çok düşük bir cezayla taksit taksit ödeyerek halledersiniz bu işi, başka kimsenin elinden hiçbirşey gelmez şu durumda, işlerini yapacaklar, kanunları uygulayacaklar, uygulamak zorundalar.
 
Vergi işine el attılar birde şu sahte ve kaçak ürünlerede devletimizin yetkili organları bir el atsa çok iyi olacak. Satılan ürünlerin %90 ı ya kaçak yada sahte.Site bunları bildiği halde göz yumuyor. Hatta Amerika'dan gümrüksüz gelen elektronik ürünleri günün fırsatı diye sunuyor sitede. Hepsi kaçak yolla ülkeme gelen cihazlar. Asıl devletin kaybı bunlardan dolayı çok daha fazla.

Üstelik içerde bunları satan esnafada çok zararları var. Hiç bir vergisi ödenmediği için fiyatlar rekabet edilemeyecek düzeyde. Bozulunca da ortada muhatap yok. Alıcı resmen kandırılıyor...
 
üşenmedim gg yi kurcaladım hiçbir yerde vergiden muaf olduğunuza ya da gg nin vergi ödediğine dair bir ibare yok öncelikle

benden 7 yıldır vergi davalarına bakan insan olarak size naçizane tavsiye gerçi yukarıda bir yerde mesajım var ciddiye almamışsınız beni ama satışlarınızın miktarını en iyi siz bilirsiniz alın elinize gelir vergisi kanunu orada ilk ve ikinci maddeyi bir okuyun sonra muafiyetler kısmı var sizinki en fazla esnaf muafiyeti olabilir ki o aslında 9. madde gg de ticaret yapanlar orya girmiyor ayrıca madde 37 de ticari kazanç ve istisnaları var

şimdi sizin paniklemeden önce aylık ne kadar alış satışınız var bunun yoğunluğu ne bunları tespit edip kzancın ticari nitelikte olup olmadığını tespit etmeniz gerek ondan sonra endişelenmeye başlayın vergi daireleri ticari kazanç kabul etmediği şeyi vergilendirmez şöyle bir örnek vereyim siz arsanızı müteahhite verir iki tane ev alır müteahhitten bunun birinde oturur birini satarsanız siz ticari iş yapmış sayılmazsınız ama arsadan size 100 den fazla ev kalmışsa ve siz bunları satıyorsanız bu artık ticari kazançtır (aynen yaşanmış dava konusu yapılmış ve kaybedilmiş bir örnektir)

eğer kazancınız ticari kapsamdaysa üzgünüm ama verginizi ödemeniz lazım maliye son 5 yıl için vergi salmaya ve ceza kesmeye yetkilidir

tekraren söylüyorum eğer size ceza gelirse öncelikle uzlaşma denen bir yol var o yol açıksa o yola başvurup cezayı indirmeye çalışın yok eğer uzlaşamazsanız da ihbarname elinize gelince 30 gün ödeme emri gelirse 7 gün süreniz var mutlaka ama mutlaka dava açın eğer maliye size vergi salarsa gg deki kazancınız ticari olup olmadığını, size kesilen verginin haklı olup olmadığını belirleyecek tek makam vergi mahkemeleridir.

şimdiden de strese girmeyin zaten 250 TL kar elde eden bir kişiye 300.000 TL ceza vergi felan gelmez daha önce de yazdım size yaptığınız işlemlerde kesmediğiniz faturalar vermediğiniz beyannameler için özel usulsüzlük cezası kesilecek sonra da yapılan satış incelenip giderleriniz düşülerek bir kazanç hesaplanacak

ama vergi dairesi bu kazancı inceleme yapmadan takdir komisyonu eliyle de yapabilir bu kişi burada bu kadar satış yapmışsa bu kadar kar etmiştir şeklinde belirleme yapan maliye birimleri var bu durumda da gene dava açacaksınız

bence gg yi suçlamak yerine biraz sakinleşin ve ceza kesilirse ne yapabileceğinizi detaylı olarak araştırın

yazdıklarım kafanızı karıştırmış olabilir çünkü soyut şeyler anlatıyorum ama umarım en azından yol gösterici olur
 
üşenmedim gg yi kurcaladım hiçbir yerde vergiden muaf olduğunuza ya da gg nin vergi ödediğine dair bir ibare yok öncelikle

benden 7 yıldır vergi davalarına bakan insan olarak size naçizane tavsiye gerçi yukarıda bir yerde mesajım var ciddiye almamışsınız beni ama satışlarınızın miktarını en iyi siz bilirsiniz alın elinize gelir vergisi kanunu orada ilk ve ikinci maddeyi bir okuyun sonra muafiyetler kısmı var sizinki en fazla esnaf muafiyeti olabilir ki o aslında 9. madde gg de ticaret yapanlar orya girmiyor ayrıca madde 37 de ticari kazanç ve istisnaları var

şimdi sizin paniklemeden önce aylık ne kadar alış satışınız var bunun yoğunluğu ne bunları tespit edip kzancın ticari nitelikte olup olmadığını tespit etmeniz gerek ondan sonra endişelenmeye başlayın vergi daireleri ticari kazanç kabul etmediği şeyi vergilendirmez şöyle bir örnek vereyim siz arsanızı müteahhite verir iki tane ev alır müteahhitten bunun birinde oturur birini satarsanız siz ticari iş yapmış sayılmazsınız ama arsadan size 100 den fazla ev kalmışsa ve siz bunları satıyorsanız bu artık ticari kazançtır (aynen yaşanmış dava konusu yapılmış ve kaybedilmiş bir örnektir)

eğer kazancınız ticari kapsamdaysa üzgünüm ama verginizi ödemeniz lazım maliye son 5 yıl için vergi salmaya ve ceza kesmeye yetkilidir

tekraren söylüyorum eğer size ceza gelirse öncelikle uzlaşma denen bir yol var o yol açıksa o yola başvurup cezayı indirmeye çalışın yok eğer uzlaşamazsanız da ihbarname elinize gelince 30 gün ödeme emri gelirse 7 gün süreniz var mutlaka ama mutlaka dava açın eğer maliye size vergi salarsa gg deki kazancınız ticari olup olmadığını, size kesilen verginin haklı olup olmadığını belirleyecek tek makam vergi mahkemeleridir.

şimdiden de strese girmeyin zaten 250 TL kar elde eden bir kişiye 300.000 TL ceza vergi felan gelmez daha önce de yazdım size yaptığınız işlemlerde kesmediğiniz faturalar vermediğiniz beyannameler için özel usulsüzlük cezası kesilecek sonra da yapılan satış incelenip giderleriniz düşülerek bir kazanç hesaplanacak

ama vergi dairesi bu kazancı inceleme yapmadan takdir komisyonu eliyle de yapabilir bu kişi burada bu kadar satış yapmışsa bu kadar kar etmiştir şeklinde belirleme yapan maliye birimleri var bu durumda da gene dava açacaksınız

bence gg yi suçlamak yerine biraz sakinleşin ve ceza kesilirse ne yapabileceğinizi detaylı olarak araştırın

yazdıklarım kafanızı karıştırmış olabilir çünkü soyut şeyler anlatıyorum ama umarım en azından yol gösterici olur


1senedir ürün satıyorum toplam ciro 22.300 tl
kar 7210.
gg gideri 4270
bana kalan net kar 2940 tl.
aylık ortalama kazancım 250 tl. ne kadar ceza alırım tahmini. bu konularda bilginiz var sanırım.yanıtlarsanız sevinirim
 
fatura kesenlerde oluyor elbet.
en son 2 gün önce bebek puseti aldım gg dan kargom elime ulaştığında faturasıda içindeydi.
daha öncede 2 kez alışveriş yaptım sanırım o ürünlerin faturaları gelmemişti...

bencede onlar sana ulaşmadan sen ulaş derim..
Allah yardımcın olsun...
 
Arkadaşlar size çok teşekkür ediyorum. Elinize ve yüreğinize sağlık.
Orada faturasız satış yapıp ta faturalı satış yapan vergi mükellefi esnafın satışını çalan mağdur değildir, asıl o esnaf mağdurdur dediğiniz ve bu kişiye haddini bildirdiğiniz için teşekkür.
Eğer maliye ceza kesmeseydi bu kişilerin umru muydu? Bizim fiyatımıza, piysada vergi mükellefi olan insanların fiyatına bakıp sonra kendileri faturasız mal sattıkları için bizden ucuz fiyat koyuyorlar.
Hele bir de oralarda binlercesi satılan sahte, kaçak ve çalıntı mal var. Tabi ki maliye buna dur diyecekti. Çok geç bile kalındı.
ınşallah denetimler ıstanbul, Ankara ve diğer illerde de başlar da bu beladan kurtuluruz.

Daha fatura nedir, vergi nedir bilmiyorlar ama orada yüzlerce mal satıyorlar. Bunlar bizim fiyatımıza bakıp daha ucuz koyarken akıllılar, o sitede nasıl ilan açılır nasıl takip edilir biliyorlar da vergiye gelince faturaya gelince cahil oluveriyorlar. Hadi ordan.

Ben geçen yıl başıma geleni anlatayım.
Eşimin bir dükkanı ve bir tane de yardımcı elemanımız vardı. Geçen yaz üniversiteyi kazanınca eleman işten ayrıldı. Eşim mal almaya falan gidince dükkan boş kalmasın diye ben yardıma gidiyordum.
Bizim olduğumuz iş hanına SSK denetçileri gelmiş. Bize de geldiler. Benim sigortamı sordular yok dedim. Ben eşime yardıma geldim, eleman ayrıldı yeni birini bulana kadar birkaç gün için ben yardım ediyorum dedim. Onlar da dediki "1 gün için bile olsa senin için giriş çıkış yapacak. Öyle eşime yardıma geldim olmaz dediler ve bir asgari ücret kadar ceza yazıp gittiler."
Düşünün ben orda devamlı çalışmıyorum ve işyeri de eşimin, ben birkaç gün yardıma gideyim dedim ve ceza yedik.

Devlet mükellefe gelince her yerden denetliyor. Bir gün bakıyorsun KDV beyannamesi günü gelmiş, diğer gün bakıyorsun muhtasar gelmiş, bir başka gün geçici vergisi gelmiş, bir gün SSK sı bağkuru gelmiş, bir gün kira gelmiş stopaj gelmiş. Biz bunları ödeyip duralım, Gittigidiyor adlı sitede bunların onbinlercesi faturasız satış yapsın. Bir de bizim fiyatımıza bakıp ucuz fiyat koysunlar.
Maliyeden ceza gelince de bz mağdur olduk desinler aman ne güzel iş.
Bu iş forumlarda bir iki yazı ile kalmamalı. Vergi mükellefi olan herkes bu durumu maliyeye bildirmeli ve bunların hepsi incelenmeli. Faturalı ve orijinal ürün satana ne mutlu ama fatura vermeyip te o sitelerde yüzlerce mal satan cezasını çekmeli.
Öyle indirim falan da olmamalı. Zamanında bizden çaldıkları satışların hesabını versinler bizahmet.

Bu işin burada kalmaması ve bu sitede faturasız satış yapanların denetlenmesi için tüm duyarlı vatandaşları bu haksız rekabete dur demeye çağırıyorum Şikayet için istanbuda Denetim Grup Müdürlüğü var. Mailleri ve telefonlarına şuradan ulaşabilirsiniz: ivdb.gov.tr/birimgrupmudurlukleri6.htm
Bizle nasıl ki bür sürü beyannameydi, kdvydi, vergiydi, ssk'ydı bağkurdu veriyorsak onlar da verecek. Bir iki kişi olsa neyse bunların sayısı onbinleri buldu ve onlar yüzünden biz iş yapamıyoruz.
 

1senedir ürün satıyorum toplam ciro 22.300 tl
kar 7210.
gg gideri 4270
bana kalan net kar 2940 tl.
aylık ortalama kazancım 250 tl. ne kadar ceza alırım tahmini. bu konularda bilginiz var sanırım.yanıtlarsanız sevinirim

Valla oturduğun yerden iyi para kazanıyorsun....
Biliyormusun ki.. Sabah 8 akşam 8 çalışıp eline net 600 tl geçen bir adam ne kadar vergi veriyor biliyormusun?? Anlatayım....
600 net eline geçen....
117 ssk payı
8 işsizlik kesintisi
106 gelir vergisi
5 damga vergisi....
______________

bu adamın brüt ücreti 837 lira yani maaşı brüt 840lira ama vergiler ssk ıvır zıvır diye daha maaşı eline geçmeden 240 lrası devlet tarafından kesiliyor...
Bu adam salak mı ki çalışıyor...
Senin gibi oturduğu yerden satsın.... oturduğu yerden vergi mergi ödemeden para kazansın o zaman....

Bu adam salak değil, siz cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz... O yasal olanı yapıyor, siz yasalara aykırı ticaret yaıyorsunuz. Vergi kaçırıorsunuz..
Vergi kaçakçılığı da bir suçtur.. İşadamı da olsan öğrenci de olsan ev hanımı da olsan emekli de olsan vergi kaçırak bir suçtur....
 
bende gitti gidiyor.com tesadüfen rastladım sonra cazip geldi bende bişeyler satabilirim diye düşündüm ama bi taraftanda aklıma kurcalayan "madem düzenli olarak satış yapıcam fatura kesmem
gerekmez mi ?" sorusu vardı. çünki o sitede düzenli olarak satış yapan insanlar hatta normal dükkan sahibleri bile var. yani bi ticari kazanç söz konusu, e hal böyle olunca fatura olayı benim kafamı iyice karıştırdı. bi araştırma yaptım nette ve gitti gidiyorda satış yaptıklarından dolayı vergi cezası alıp ödeyemedikleri içinde evinii arabasını satan insanlarla karşılaştım. amacım sizi korkutmak değil sadece edindiğim bilgileri aktarıyorum neyle karşılaşacağınızı bilin diye..ama durum bu üstelik ev hanımı öğrenci emekli olmanız hiç fark etmiyo ticari bi kazanç elde etmeniz yeter ceza almanız için. sattığınız her ürün için fatura kesmeniz gerekiyo, fatura kesebilmneniz için şirket açmanız gerekiyo, bunu için bir muhasebeciniz olması gerekiyo vs....yeni internetten satış yapmak o kadar da kolay değil arkadaşlar kanmayın bu "oturduğunuz yerden para kazanacaksınız" muhabbetlerine...
bende bu işe girmeden önce iyiki böyle bi araştırma yapmışım yoksda benim de başım yanıcaktı.
satış yapan arkadaşlara tavsiyem iyi bir mali müşavire danışım ne yapabilceklerini öğrensinler. gerçi cezadan kaçış yok ama en aznından indirim taksit vs yaptırabilme imkanı bulabilrler.zaten maliye 3-5 parça mal satan insanların peşinde değil düzenli olarak satış yapıp bundan ticari kazanç elde edenlerin peşinde..
bu arada kesilmeyen her fatura için 160.00 tl ceza ödenmes, gerekiyo...
 
Son düzenleme:
Valla oturduğun yerden iyi para kazanıyorsun....
Biliyormusun ki.. Sabah 8 akşam 8 çalışıp eline net 600 tl geçen bir adam ne kadar vergi veriyor biliyormusun?? Anlatayım....
600 net eline geçen....
117 ssk payı
8 işsizlik kesintisi
106 gelir vergisi
5 damga vergisi....
______________

bu adamın brüt ücreti 837 lira yani maaşı brüt 840lira ama vergiler ssk ıvır zıvır diye daha maaşı eline geçmeden 240 lrası devlet tarafından kesiliyor...
Bu adam salak mı ki çalışıyor...
Senin gibi oturduğu yerden satsın.... oturduğu yerden vergi mergi ödemeden para kazansın o zaman....

Bu adam salak değil, siz cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz... O yasal olanı yapıyor, siz yasalara aykırı ticaret yaıyorsunuz. Vergi kaçırıorsunuz..
Vergi kaçakçılığı da bir suçtur.. İşadamı da olsan öğrenci de olsan ev hanımı da olsan emekli de olsan vergi kaçırak bir suçtur....


biliyorum biliyorum ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum
iyi kazandığım konusuna gelince emeğimin yanında 250 çok değil bana göre.günde 6 saat net başındayım.beyin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha kötü..
 
2009 yılında 65 ve üzerinde (özellikle 3 hane ve üzeri rakamlarda) satış yaptıysanız çağrılıyormuşsunuz canım. 65 in üzerinde midir sizinki? meblağ önemli değil kaç kalem ürün sattığınız daha önemli görünüyor.
 

biliyorum biliyorum ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum
iyi kazandığım konusuna gelince emeğimin yanında 250 çok değil bana göre.günde 6 saat net başındayım.beyin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha kötü..

Vala hangisinin daha kötü olduğu tartışılır... İnsanlar eşşek gibi çalışıp hem bedeni hem beyni yorulurken zaten 3 kuruş olan maaşlarının Yarısına vergi adı altında daha ellerine geçmeden el konuluyorsa.. Ve bu insanlar vergi devlete olan borcumuzdur deyip ses çıkarmıyorlarsa... Sizin oturduğunuz yerden o çok kıymetli beyninizi yorarak kazandığınız paranın da vergisi olmalı değil mi????

O çok kıymetli beyninizi sadece para kazanmak için değil biraz da hukuka uygun bişey yapıyormuyum diye sorgulayarak yorsaydınız bu duruma düşmezdiniz...
Lütfen kendinizi zavallı madur gibi göstermeye devam etmeyin, komik oluyorsunuz..
Siz madur yada zavallı değil, sistemin eksiğinden yararlanıp cin olmadan adam çarpmaya kalkan vegi ödemeden ticaret yapan kar elde eden bir uyanıksınız....
 
Vala hangisinin daha kötü olduğu tartışılır... İnsanlar eşşek gibi çalışıp hem bedeni hem beyni yorulurken zaten 3 kuruş olan maaşlarının Yarısına vergi adı altında daha ellerine geçmeden el konuluyorsa.. Ve bu insanlar vergi devlete olan borcumuzdur deyip ses çıkarmıyorlarsa... Sizin oturduğunuz yerden o çok kıymetli beyninizi yorarak kazandığınız paranın da vergisi olmalı değil mi????

O çok kıymetli beyninizi sadece para kazanmak için değil biraz da hukuka uygun bişey yapıyormuyum diye sorgulayarak yorsaydınız bu duruma düşmezdiniz...
Lütfen kendinizi zavallı madur gibi göstermeye devam etmeyin, komik oluyorsunuz..
Siz madur yada zavallı değil, sistemin eksiğinden yararlanıp cin olmadan adam çarpmaya kalkan vegi ödemeden ticaret yapan kar elde eden bir uyanıksınız....

ben bu konuyu siz gelipte benim moralimi bozun diye açmadım. samimiyetime inanmak zorunda değilsiniz tabi, o zamanda yorum yapmayın. amacım vergi kaçırmak olsa bu işi reelde yapardım. karımın 2 katını siteye ödeyerek değil..
insan karşısındakini kendi gibi bilirmiş! beni tanımadan hakkımda yorum yapma hakkını nerden buluyorsunuz. daha yorum yapmazsanız sevinirim!
 
Arkadaşlar emin olunki yaptığının bilincindedir yapan zaten bir pişmanlığı bir korkusu vardır ama siteye güvenip temkini elden bırakmış yoksa bilse yapar mıydı. Her neyse bu internetten mal alıp satma olayına zaten güvenemedim ben bir türlü ama ben şunu anlamıyorum 2008 için denetleme nerde? güzel yurdumun güzel hukuku böyle bölük pörçük işler işte. neden 2009 dan başlanıyor. bir de adam hep 2. el satmışsa zaten 100 e aldığı malı 80 e satıyor bir kar yok ortada bu adama niye 160 tl ceza kesiliyor aylık 3 mü 5 mi kota neye göre belirleniyor. ne ticari sayılıyor ne sayılmıyor. hiç belirli kesin birşey göremedim ben. bazı kurallar kimisine işlerken kimisine işlemez zaten. 3000 tl lik cirosu olan adama tutup 30.000 tllik vergi borcu nası çıkartırsın. tamam ödemesi lazım vergisini ama burda bir abartı yok mu. özellikle neden bir şehirden başlanıyor. ankaranın istanbulun vs vergi denetmenlikleri yok mu. geçicekler o pilot şehir seçtik bahanesini. milletin vergi borcu faize binsin diye dolanıyorlar. 2009 u bitireli çok olmadı mı istanbul daki adama 2 sene sonra mı söylicekler şu kadardı borcun sana anca sıra geldi gelene kadar da borcun ikiye katlandı diye. büyükbaşlar parayı götürür kimsenin sesi çıkmaz adam 2009 da 60 tane 2. el ürün sattı diye 30 milyar vergi öder, saçmalığa bak. akla karayı ayırdedebilcekleri bir sistem kurabilmiş değiller. bizim ülkede zaten demokrasi de olmamalı. gelişmemiş ülkelerde tekliyor çünkü. herkes aynı yanlış için ağız birliği ederse nolur...
 
Son düzenleme:
Back