arkadaslar bi bakarmisiniz ltf

Movenpick

suzi19
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
567
0
96
- Yurtdışı
benim 4 haftalik kizim var uykuya dalmakta zorluk cekiyor uyutuyorum yatagina koyuyorum bi bakiyorum agliyor ne yapacagimi sasirdim valla gündüzleri hic bir is yapamiyorum fikirlerinize ihtiyacim var ne yapabilirimsenağlama

gündüzleri karanlık odada yatırma akşamlarıda karanlık odada uyut böylece bebeğin gece gündüzü ayırt edecek.gündüzleri biraz yor öyle uyutt biraz zaman alacak ama oda öğrenecek inş hadi kolay gelsin

:ecrin_bebek:

Gazı olabilir yada kucağına alışmış olabilir.
yada doymuyor olabilir.Kilo alımı nasıl kontrole gittiniz mi?

benim kızda kucakçıydı 2. aydan sonra yavaş yavaş unuttu.bunda emziğe alışmasının da rolü var.

Emzik vermiyorsan emzik vermeyi dene.Almaz belki ama ısrar et.

ewet kucaga alismis sürekli kucagimda gezinmek istiyor
aslinda uykusu var ama uykuya dalamiyor bir türlü bir ses duysun sicriyor
uyuyor ama yatagina koyuyorum 10 dk sonra tekrar uyaniyor
emzige bende alistirdim ama bir fark yok
kontrole gittik dogdugunda 3740 52 cm di simdi 4040 53 cm sizce az degilmi kizlar bana az geliyor
ama doktor normal diyo sütünü artirici seyler tüket dedi okadar

merhaba cnm
valla benimkide ayniydi. doktor eve geldi. bana yatagini biraz kaldirmami tavsiye etti. ben dogdugundan beri yastik kullaniyorum. bebegin cok kucuk kucaga alismak icin. ben boyle seylere inanmiyorum. benim bebegim uc aylik ben ilk iki ay kucagimdan indirmedim. doktor bana cocuklar uc ayina kadar aliskanlik almaz dedi. bir dusun o daha kucucuk, senin kokuna, sicakligina ihtiyaci var guvende hissetmeye ihtiyaci var. bence kucaga alismis olamaz. ama bende gaz diyorum. benimkide gaz pb cok yasadi. kucagimda uyuya kaliyor koyunca uyaniyordu. eger emziriyorsan, gaz yapici seylr yedirme. birde biberon kullaniyorsan kucuk biberon kullan. biberonda mamadan haric hava olmasin. benimkinde oyuzden cok gaz oluyor. ben kucuk biberonlarda iki kere hazirliyorum.

kilo ve boyuna gelince, seni telaslandirmak istemem ama normal degil. benim bebegim 2.800 ve 47.5 dogdu. birinci ayinda 3900 ve 52cm di. su an 3 aylik 6.500 ve 61 cm. ki benim bebegime kucuk biraz diyorlar ben senin yerinde olsam doktoru degistirir yada SIKISTiridim. yinede telaslanma belki az yedigi icinde olabilir. ii haberlerini bekliyorum baska bir sorun olursa cvp vermek icin hazirim
kendine ve kucuk melegine ii bak..

cevapladigin icin cok saol canim
eve gelen ebe de yastik kullanmamami tavsiye etti gece iyi uyuyo ama gündüzleri ayagimda salliyorum yatagina götürünce uyaniyo bilemiyorum valla

bende zaten doktoru degistirmeyi düsünüyorum ama bebegim ikisini de bosaltiyo memelerimin yani ac olsa ben anlarim herhalde aglar bi sekilde ama ikinci kontroldede düsük cikarsa tahlil yaptiririm sanirim sütüme insallah biran önce düzene girer tekrar tesekkürler arkadasim

ozmn bir sorun yok. icin rahat olsun benimkide aynisi hatta hala ayni. gunduzleri pek uyumuyor ama geceleri iyi uyuyor. aclik konusundada haklisin cnm kesinlikle anlarsin.

peki sen nasil bir yol izliyosun ben burda yalnizim esimden baska kimsem yok burda yardim edecek oda calisiyo gündüzleri pek is yapamiyorum inan her yolu deniyorum oyalayamiyorum sen nasil basediyosun canim

peki sen nasil bir yol izliyosun ben burda yalnizim esimden baska kimsem yok burda yardim edecek oda calisiyo gündüzleri pek is yapamiyorum inan her yolu deniyorum oyalayamiyorum sen nasil basediyosun canim

bende yanlizim. bir tek esim var oda calisiyor gece 12 ye kadar. beni hic sorma valla. ben dogdugundan beri kabus gibiydi. eve kac kere doktor cagirdim, kac kere kontrole gittim bir allah biliyor :) su anda iyiyiz iste.
ben butun gun onla ilgileniyorum. sabah kalkinca altini alip mamasini veriyorum gazini cikariyorum sonra evi iki dkda toparliyorum. sonra onun basina oturuyorum onla konusuyorum onla uyuyorum. yani hep onun yanindayim. yanliz birakmiyorum hic.
burda herkez biraz yanliz birak diyordu fakat, doktor bebegimin cok ii gelistigini hatta erken konusup yureyebilecigini soyledi. cunku cucukla ilgilenmek onun gelisimini hizlandirirmis. simdiden beni taniyor, sesler cikariyor ve kalkmaya calisiyor. daha 3 aylik oldugu halde. ben cok kitap okuyup nette cok gezindim cocuk nasil buyutur, nasil zekasini gelistirilir etc... o yuzden hastaliklardan tut herseyi biliyorum sayilir su anda :))

sen nasil yapiyorsun? bu arada yurt disi yazmissin.hangi ulke? sakincasi yoksa tabiki

masallah bebisinedesene bütün ugrasimiz onlar artik
benimde esim 11 kadar calisiyo gece basindan ayrilamiyorum uyursa ayagimda uyuyo biraktigim an 10 dk sonra basliyo aglamaya yemek bile yapamiyorum malum esime kaldi isler o yapiyo oda olmasa naparim kimbilir kayinvalidem ve görümcem geliyo bazen öyle biseyler yapabiliyorum baska da yok bu arada isvicredeyim ben
kilo konusuna gelince ek olarak mama vermelimiyim yanlis mi olur acaba 1 ayda 330 gr almis ya cok canim skliyo bu konuda:çok üzgünüm:

olsun cnm bence hic canini SIKMa bende yemek yapmiyorum evi cok temizlemiyorum. onemli olan bebeginin sana ihtiyaci oldugunda senin onun yaninda olman. ev temizligi yemekdi bence hic bi hic dusunme. o su anda cok kucuk ve sana ihtyaci var.
ek mama icin, benim fikrimi sorarsan ver. bende ilk emziriyordum ama strese girdim 15 dk emiyordu ama aglamiyordu en sonunda dedim ben kendi kendimi yiyecegime ek mama veririm daha ii dedim. gece ek mama vermeye basladim daha sonrada kendimden kestim. bence ek mamaya basla. hatta beni elestiren cok oldu. yok anne sutu cok iyidir falan filan, bende en sonunda kizdim ya cocuk cok yiyemiyor, gelismiyor ben niye cocuguma eziyet edim diye. bence basla bak gorursun dahada cabuk gelisir. birde sizin orda eczaneler istedigin zaman tartar. bir hafta dene bir haftanin sonunda gotur kac kilo bak. normalde 1 ayini gectikten sonra haftada ortalama 500G almasi lazim yani gunde 85gr falan.

cok tesekkürler cevaplarin icin cok soru sordum ben diyorum saglik ocagina bi gidiyim onlara da bi danisiyim ondan sonra karar veriyim bi seylere persembe günü de zaten kontrolümüz var ultrason ordada danisirim cok saol canima.s.

a.s.
cok tesekkürler cevaplarin icin cok soru sordum ben diyorum saglik ocagina bi gidiyim onlara da bi danisiyim ondan sonra karar veriyim bi seylere persembe günü de zaten kontrolümüz var ultrason ordada danisirim cok saol canima.s.

yok cnm istedigin zaman soru sorabilirsin. bencede bir onlarada danisman icini rahatlatman icin daha ii olur. nasil olsa onlar bunun egitimini gormusler. bebisini coook opuyorum.. :sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…