Arkadaslar Ben kafayi yiyecegim

Onun ablası istediği için isme düşmansınız ama sizin Babanızın istediği isim olunca sorun yok

İlginç

Onun ablası istediği için isme düşmansınız ama sizin Babanızın istediği isim olunca sorun yok

İlginç
zaten ilk isminde onun babasının istediği isim yani hem babası hem ablası koymuş oluyor. Kayinbabamin koyduğu ismi kullanıyorum ve o ismide çok seviyorum. (Kayinbabamin adi) Sorun ablasının ailede her doğan bebeğe isim koymak gibi lüksünde olmaya çalışmasi ki sadece iki çocukla kalabildi diğerleri koydurmadi. Bende istemedim ama eşim o zamanlar ailesinin lafına gittiği için dinlemedi beni Eğer kızım olsaydı allah kız nasip etmedi. Kaynanam ve annemin adlarını koycam diye niyetlendim ama olmadı.

İsim konmadan önce bu kadar kafaya takıp bırakmasaydın ....aile büyüklerini sevsem de sevmesem de isimlerini çocuklara bırakmayı istemem, bana çok saçma geliyor ,sanki isim kıtlığı varda anne ve babalarının isimlerini koyuyorlar ... sende boşver bu saatten Sonra bunu kafana takma çok rahatsız olursa ilerde kızın adını değişir.

Biraz geç kalmamış mısınız bu tepki için? :/ Çocuk doğmadan önce net bir tepki verseydiniz daha iyi olurdu, kimliğe iki isim de yazıldıktan sonra hiçbir anlamı yok. Zaten bir de başta evet demişsiniz, çocuk oyuncağı değil ki bu. Ben de iki isimliyim ama kullanmak istediğimi seçtim ve onu kullanıyorum, ailemde diğer ismimle seslenenler olursa düzeltiyorum (pek seslenen yok gerçi çok nadir). Sizin çocuğunuz da ileride istediği, beğendiği ismi seçecek ve onu kullanacaktır. Kim nasıl seslenirse seslensin.

Herkesin kendi tercihi isim meselesi. İnsanlar ailesinin adını yaşatmak için koyabilir bildiğim kadarıyla yasak değil

Hiiiiç canını sıkma sen omega hapları falan iç loğusa depresyonun sebebi. Ben de Kv hiç sevmem ve bir kızıma o ismi verdi eşim. Ama tabi 2 isimli. Neyse ilk doğduğu zamanlar herkes onun ismi ile hitap etti. Ama ben inatla herkese 1.ismini söyledim. Kv ve terör arkadaşları( görümceler) Kvnin ismi ile hitap etti ama malesef. Şimdi hiç kimse o ismi bilmez bile  . Sana tavsiyem herkese kendi koyduğun ismi söyle ve zıt gittiğini belli etme. Eşin bile vazgeçer. Benim ki kabullendikten sonra

Sizin gene çift isim, benim tek isim ya, ben ne yapayım!
Ama asla hakkımı helal etmiyorum, orası ayrı.
Siz de bu meseleyi unutun, bebeğinize diğer ismiyle hitap edip alıştırın.

Bebe

Bebeğini düşün tartışma hiç gerek yok. Göbek adı olan milyon insan var. Eşinin dominant baskısı altında kalıp onun söylediği ismi telaffuz etmek zorunda gibi hissetme. Kendi ismini değiştiren ve bunu çevresine yıllar sonra kabul ettiren insanlar bile var. Hiç sıkıntı yapmadan hangi ismi istiyorsan yol yakınken sen o isimle çağır ve ağzını alıştır. Ne diye baskı altında kalmaya izin veriyor boyun eğiyorsun ki o sadece eşinin çocuğu değil, senin de çocuğun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…