Arkadaşlar bej rengi yatak örtüsü aldım, halı ve perdede renk model için yardım...

ERAYEFE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
104
1
96
47
Antalya
Arkadaşlar bej krem tarzı yatak örtüsü aldım perde ve halıya uyum sağlamadı yeni perde ve halı alıcam renk model nasıl uyumlu olmalı yardım ederseniz sevinirim

Mobilyaların, duvarın ne renk canım?
Krem, her renkle uyum sağlar; ama mobilya ve duvar rengini yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz sana. Hatta bir fotoğrafını koy yatak odanın...

Güle güle kullan canım...Yatak bej-krem,mobilyalarda da kahve-krem varsa perde ve halı renkli olmalı bence.Herşey bej-kahve-krem monoton oluyor.
Duvarlar fildişi veya buz mavisi olabilir mesela.Bu durumda MAVı ya da Turuncu halı ve perde ortamı açacaktır,hareketlendirebilir.
Mavi koyu ton mavi olmamalı.

mobilyaların, duvarın ne renk canım?
Krem, her renkle uyum sağlar; ama mobilya ve duvar rengini yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz sana. Hatta bir fotoğrafını koy yatak odanın...

canım mobilyam ceviz renginde duvar ise şampanya resim eklemeye çalıştım fakat olmadı dün sarayın simli model halısı var krem kahve çok beğendim sipariş verdim gelicek umarım hoş olur perdede kararsız kaldım

teşekkür ederim canım bilgin için halımı dün sipariş verdim saray simli shaggy olandan krem kahve . Perdede kararsız kaldım mobilyam ceviz yatak örtüm bej halım ise kahve krem olucak perde henüz beğenemedim

Bu durumda bence perdeni de çok açık krem yaptırmalısın canım. Hatta içinde hafif sim de olabilir.
Eğer penceren uygunsa kahverengi sade bir fon da hoş durabilir.

Yani sonuçta herşey krem-kahve olmuş.
Birşey diyeyimmi; bu kadar uyumluluk adına monoton dekorasyon anlayışı bir tek biz Türklerde var.Odaya başka hiçbir renk sokmuyoruz.Çünkü vatandaşa sıcak-soğuk-kontrast-nötr renk nedir diye sorsak cevap alamayız.Maıson Françaıse gibi dergilerden de haberi olmayan Türk halkı ,dekorasyonu sadece kahve rengin,kırmızı-siyah-beyaz renklerinin uyumu zannediyor.(Bu arada ilgili olduğumdan uluslararası dekor dergilerinden 5 yıldır sürekli alıyorum.)Ama kendisinin asla biraraya getirmeyeceği Aşk-ı memnu'daki Adnan Bey'in yalısına bayılıyor:))

Kusura bakma ben sadece milletimizin dekorasyon anlayışını eleştirdim.

Haklı olabilirsin; ama:
Benim zevkim, benim zevkimdir. Zevkimin Türk milletinin genel özellikleriyle hiç bir ilgisi yoktur. Kahve ve kremi çok severim. kendi evimde renklendirme yaptım; ama arkadaşınki için bunun uygun olacağını düşündüm. Yıllardır dekorasyon dergisi alırım, çok da severim uğraşmayı. Ama Avrupalı gibi evimiz, bahçemiz mi var da onlar gibi dekorasyon yapalım? Dahası Avrupalı'nınki zevk de bizimki niye değil?
Kusura bakma, sadece kendi fikrimi söyledim.

anlıyorum seni tabiki sende haklısın ama krem kahve uyumunu oldum olası sevmişimdir odaya sıcak hava aynı zamanda şık bi ortam katıyor belkide o açıdan bilemiyorum cesaret edemiyoruz galiba

sonuna kadar katılıyorum zevkimiz var fakat benim istediğim daha uyumlu nasıl olur yani kombine olması onca para veriyoruz almışken 1 defa olsun güzel ve uyumlu olsun istiyoruz. Zıt renkleri asla tercih etmemişimdir sadelikten yanayımdır hep.teşekür ederim

Benim yatak odamın dolapları, yatak başı, duvarları ve yerleri krem. Dolapların taç ve bazaları ile kapılarım da koyu kahve. Ben yatak odamı mor ile renklendirdim.
Mutfağımda ise turuncu ve yeşil kullandım renklendirmek için.
Yani bunun cesaretle falan ilgisi yok canım.

kahve ve turkuaz kullanabilirsin. ahve üzerine turkuaz minik baskıları olan bir fon perde . pencerenin tam ortasıda da yukarıdan sarkan kocaman bir tura olabilir. halı seçerken parkenin renginide önemsmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…