• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar avukat olan ya da bu işlerden anlayanlar bakabilir mi?

dreamxxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
71
29
3
26
arkadaşlar annem ve babam boşandı bu sene ve annemin babası da vefat etti. annemin dedemden gelen bir maaşı var ama ucu ucuna yetiyor.babamdan nafaka alıyoruz ama bizim eğitimimize gidiyor.bu yüzden annem babadan kalma yerini almak istiyor ama 4 tane dayımın hiç biri vermek istemiyor. dedem zamanında onlara fazla yer vermiş ama annemi ayırmış, annem bu durumu mahkemede çözebilir mi? dedemin okuma yazması yoktu, ya dedemi kandırdılar ya da dedem kendi verdi.anneem kadın olduğu için hep ezmeye çalışıyorlar,sadece şu kadar yerin var diyip annemi susturmaya çalışıyolar.bu işler nasıl oluyor , bilen birileri yardım edebilir mi? çünkü hiç anlamıyoruz bu işlerden.

Mahkeme kaçırılan malları tespit edip annenize verir.

arkadaşlar annem ve babam boşandı bu sene ve annemin babası da vefat etti. annemin dedemden gelen bir maaşı var ama ucu ucuna yetiyor.babamdan nafaka alıyoruz ama bizim eğitimimize gidiyor.bu yüzden annem babadan kalma yerini almak istiyor ama 4 tane dayımın hiç biri vermek istemiyor. dedem zamanında onlara fazla yer vermiş ama annemi ayırmış, annem bu durumu mahkemede çözebilir mi? dedemin okuma yazması yoktu, ya dedemi kandırdılar ya da dedem kendi verdi.anneem kadın olduğu için hep ezmeye çalışıyorlar,sadece şu kadar yerin var diyip annemi susturmaya çalışıyolar.bu işler nasıl oluyor , bilen birileri yardım edebilir mi? çünkü hiç anlamıyoruz bu işlerden.

Bizde deden kalma miras için dayımızı mahkemeye verdik, 2009 yılından beri neticelenmedi maalesef:işsiz:
Bu tarz davalar uzun sürüyor ve bir de avukat tutmak gerekiyor onun da ücreti ayrı masraf.

Muris muvazaası nedeniyle tapu iptal ve tescil davası açılacak. Avukat yardımı almalısınız. İnternetten alınan yardımla olmaz.

aynen avukatla görüşeceğiz ama bu dava yıllarca sürer mi ki ya
Sürer bir tanıdığımın sürüyor mesela,bir tanıdığım kazanmış öyle söyledi ama uzun sürmüştü 2 seneyi bulabilir tabi durumlara göre değişebilir,kısa sürede beklemeyin ama, daha birşey alamadığını söyledi heralde karşı taraf itiraz mı etti orasını tam bilmiyorum,ama avukat tutmanız gerek bu tanıdıklarım tutmuştu kolay olmuyor miras işleri.

İzaleyi şuyu davası açılacak sizin arsadaki payınız satılıp size parası verilecek ya da herkes kendi payını tapulu olarak alacak dedeniz özel bir vasiyet bıraktıysa saklı paylara girmiyorsa aldığınız miktar geçerlidir çzel bir vasiyet yoksa herkes eşit olarak alır tabi usulu çok kabaca anlattım ben mutlaka avukat yardımı almanız lazım

Back