Kızlar şu an sinirlerim o kadar Bozuk ki…
bebeğim 13 günlük, 3840 gram doğdu. 2. Tartıda 3700, 3. tartıda 3815 çıktı. Doktor doğduğu günden beri “bebeğin iri bebek, senin sütünle doymaz, mama ile destekle” deyip durdu. Ben de önce meme sonra mama şeklinde besledim hep. Gündüzleri mama pek vermemeye çalıştım olabildiğince beni emsin istedim ama bebeğim o kadar çok emiyor ki artık yoruldum. Bu arada bebek emdikten sonra manuel olarak kendimi sağdım, bir memede 30 cc’ye yakın süt çıktı. hem yorulmuştum hem de hemen emdikten sonra sağdım, bilmiyorum ölçü normal Mİ.
Neyse, emmesine basit bir örnek vereyim: dün akşam gs maçı vardı. 20.35 gibi yani maçın 6. Dakikası emmeye başladı. Arada 1 kez altını aldım, eşim de gazını aldı, oynadı filan. 90. Dakika artık yorulup memeden aldım. aradaki bu gaz/alt boşluğunu atarsak nerdeyse 1 saat emdi. Gel gelelim sanki hiç emmemiş gibi kızardı, bozardı, ağladı, meme istedi. Bu durum gece 2’ye kadar böyle devam etti. Sütüm mü yetmiyor diye düşünüp arada 2 kez mama verdim. Üstüne Yine emzirdim. Oyalansın diye emzik verdim (doğduğundan beri İlk defa cumartesi günü yani 12 günlükken Verdik emziği) ama çocuk sanki hep aç. hep aranıyor ağzıyla. Bu gece 2’de yattı, sabah 7’ye kadar meme aramadı. Arada kalktım yokladım ama emmek istemedi. 7’de de bi yarım saat kadar emdi.
bir de emerken birden memeyi attığı oluyor, sonra bacaklarını karnına çekip kızartıyor kendini ve deli gibi memeyi tekrar arıyor başını sağa sola atıp.
bez durumuna geleyim. günde 10 tane filan bez çok rahat gidiyor. sürekli çiş yapıyor, kakasını Da 2-3 kez yapıyor.
Özetle arkadaşlar, bu çocuk sürekli ya memede ya mamada. doktor “maşallah bırak emisin, nazar değmesin” kafasında. Yarın 15. gün kontrolü için başka bir doktora götüreceğim. Bir de ona soracağım bakalım.
bu kadar emmesi normal mi, tecrübeli anneler Allah aşkına bana bi şey deyin. bu ıkınıp sıkınmalar normal mi, gazlı bir bebek mi bu çocuk? Asla uyuyamadığım ve sürekli emzirdiğiM için sinirlerim, kafam çok gidik.