arkadaşınız çok fazla rahatsa?

Birde şu var böcüğüm
her ne kadar arkaşına destek olursan ol
görüşmeye devam edersen et kişi bellidir
değiştiremezsin huyunu sonra birde çevre faktörü var
arkadaş toplunda nasıl gözüküyorsa maalesef yanındakileride
öyle zannediyor bizim toplumumuz

ben olduğu gibi kabul edemezdim sanırım, ama hemen görüşmeyi de kesmezdim. uyarılarımı yapardım,yanlış olduğunu(bence),nedenlerini, dışardan nasıl algılanacağını anlatırdım. hiç bir değişim olmazsa mesafe koyardım. çünkü onun hakkında söylenecek olumsuz şeyler , onun adına beni de rahatsız eder.
tek gecelik ilişkiler yaşayanları (bayan ya da erkek farketmez) pek hoş karşılayamıyorum.

Bu konu benim okuduğum bir kitaptan açıldı..
Hepiniz okumuşsunuzdur Ahmet Altan-Aldatmak..
Çok düzgün bir kadın ama kocasını aldatıyor.. Böyle bir arkadaşımız olsa dedik..fisfisfis
Hani beleşe konuşuyoz ya gözüme kitap takıldı,masanın üzerinde kalmış,konu buralara geldi işte..gamyoncuiremsu
Canımsın Böcüğüm:1hug:

o tip insanlar doyumsuz gözü aç olan insanlardır...kendi eşine değer vermeyen bir bayan; bayan arkadaşına ne kadar değer verir,iyi bir arkadaş olur bu kocaman bir soru işareti...daldan dala gezeni piyasadaki herkes tanır sanıyorum...onun için uzak durmanda fayda var hatta mümkünse hiç konuşma çünkü sen evli ve karnında bebeği olan bir annesin tatlııımmmmm.....
sevgiler...

betiş delisi vallahi bir an bir canavar filan sandım seni;öyle bir dedinki:smiley-cool:
ablacım yok benim böyle bir arkadaşım şu an yok.lalişimin dediği gibi dün kitapla ilgili konuşunca konuyu buralara kadar taşıdık:icecream:dimi lalişimtatlicadiarzu
ayrıca ben buna benzer bir şey yaşadım.eski çalıştığım firma sahibiyle aynı şirkette çalıştığım bekar kız arkadaşım birliktelerdi.
ve ben hiç bir şey yapamadım..o kadar yaptığının yanlış olduğunu söylememe rağmen öyle bir pozisyona geldimki;sanki uyarılarıma devam etmekle ahlaksız benim gibi oldu..:teselli:
sonra ne haliniz varsa görün dedim.ikinizide saygı duymuyorum.10 gün sonra işten çıkarıldımkafamçokkarıştı

Di canımıniçi di!!!!:1hug:
Şimdi bir de işin bu boyutu var tabii. Kişi sizin sosyal çevrenizden olunca onun yaşamını onaylamayınca size verdiği zararları görüyorsunuz işte..
Bknz. Sarı Böcük..
İş çevresi olmasaydı arkadaş ortamında olsa yandaşları ile birlik olup sizi dışlayacaklardı belki de..:dilcikar:
Çok mu senaryo yazdım be..:mymeka:
(yaşamayınca kurdukça kuruyorum işte)

arkadaşlar böyle bir olay bende yaşadım...ben neye inanamıyorum biliyormusunuz...bu tip bayanların rahatlığına,hem ruhsal,hem fiziksel hemde vicdanen rahatlığına...benim huyum öyle görmemezlikten geleyim,susuyum tarzında değil ben direk söylerim söyledim ve peşinden istifamı verdim...çünkü o bayan eskiden çalıştığım şirketin sahibiyle ve dışarıdan bir arkadaşıylla berberdi...gözü kara bir insanım biraz.. iş falan uımrumda olmaz.. yani o tip insanlarla,kendini fazla akıllı sanan insanlarla ne olursa olsun aynı ortamda çalışmam...en iyisi uzak durmak...her koyun kendi bacağından asılır demişler....
sevgiler...

eğer arkadaş kavramını karşılıyorsa,
aramızdaki ilişki hoş sohbetlerin ötesindeyse
bana arkadaşını söyle sana kim oldunu söyleyim
gibi bi atasözünün ağırlığını üzerime yıkan, aman ne derler dediğimiz elalem olmasaydı
hepimiz farklı düşünürdük eminim
böyle bi arakadaşı inkarın temelinde korku var aslında
beni de onun gibi sanmasınlar korkusu

etrafımdaki insanların ne yaşadığını umursamamaya çalıştım hep
aslolan bana ne kattığı ne yaşadığı değil
ama ucunun bana dokunduğu ,kişisel bütünlüğümü bozacağını gördüğüm noktada
bi dakika derim...

çok fazla yakın olmazdımm...sonuçta beni ilgilendirmez tabi ama 2gün sonra bunlar hep birlikte takıyolar 2sinin birbirinden farkı yok diye dedikodu olmuycağı ne malum...milletin ağzı torba değilki büzesin...

tabi ben hep kendi yaşıtlarımdan düşünüyorum ileriki yaşlarda iş değişebilir en aızndan lisede ortaokulda böyle deniliyo...

benimde tam oyle bi arkadasim vardi.................o bize hep gelirdi sabaha kadar muhabbet ederdik ...ama ozgur bi kizde,,,ben tam tersi.....herkesin kendi hayati,,,kimse kimsenin hayatina mudahale etmedikten sonra,,,saygili olduktan sonra sorun yok bence...evlenince yollarimiz ayrildi,,her birimiz ayri yerlerde yani.........bazen onun arkadasligini ararim:çok üzgünüm:

Şimdi cinsim ben korkmam benim hakkımda öyle böyle derler diye..
Tam olarak anlatamadım aslında ben yine..
Şimdi arkadaşımın özel hayatını biliyorsam ona akıl verme hatta kızma hakkı bulurum kendimde..Mesela kankardeşim şu sıralar ailesinin onaylamayacağı bir ilişki yaşıyor dün gece 40 saat laf anlattım,ileride üzüleceğini,örneklerle belirttim..:mymeka:
Ama şimdi bu daldan dala koşan arkadaş bana gelip dert yandığı zaman nasıl merhem olacağım yaralarına. Kendin ettin kendin mi buldun diyecem.. :uhm:
Yoksa benimle dertleşemeyecek seviyede olan bir ilişkimiz varsa bana ne onun gece-gündüz hayatından?gamyoncuiremsu

Tam benim konummuş bu..:)
Ben böyle bir arkadaşla tüm ilişkimi 2 ay önce kestim.
Bahsettiğim kişi annesiz-babasız büyümüş,yanlış bir evlilik yapıp ayrılmış,şimdi 5 yaşındaki oğluyla birlikte abisinin yanında kalan biri..Yaşadıklarına çok acıyarak,üzülerek aldım hayatıma.Çok ta sevdim..
Ama tanıdıkça gördüm ki ilgilendiği tek şey erkekler.Ona sorsan herkes ona aşık,herkes onun peşinde.
Sürekli bunları anlatır,ben "Yapma-etme,erkekler herkese bakar,güvenme"derim;ikna olmuş gibi görünür ama yarın yeni hikayelerle geri gelir..Tabii bu arada sürekli annesiz babasız büyüdüğünü,eski eşinin de onu sevmediğini bu yüzden sevgiye çok aç olduğunu anlatıp,neden bu kadar erkeklerle ilgilendiğinin savunmasını yapar..Uzunca bir süre acıdım,üzüldüm,anlamaya çalıştım.Bu böyle 1 yıl kadar sürdü.
Sonra birgün o arkadaş bendeyken eşim erken geldi,tanıştırmak durumunda kaldım.Ve o arkadaşın değişen ses tonunu-hareketlerini gördüm,resmen kur yaptığını hissettim.:1shok:
Kısacık bir görüşmeydi eşim bi merhaba dedi,arkadaşın oğlunu sevip,içeri geçti ama anlamam için yetti de arttı bile.
Bu olaydan sonra arayı açtım..Ve çok kısa bir süre sonra bu arkadaş, evli bir adamdan hoşlanmaya başladığını anlatınca ağzıma geleni sayıp, ilişkimi kestim.
Bütün daldan dala konan kadınlar aynı mıdır bilemem ama benim emin olduğum tek şey,bu kişinin dostluk-arkadaşlık-sadakat-namus gibi değerleri asla yoktu.
Bana çok büyük bir ders oldu,artık yeni tanıştığım kimseyi evime almayı düşünmüyorum.Mevcut dostlarım yeter bana.

''çirkefe taş atma üzerine sıçrar'' atasözü aklima geldi bi andatatlicadiarzu

Ne seviyorum boyle akli basinda insanlari,
akilli kizsin vesselam
Dusunceme gelince bilmiyorum eger o kisiyle cok sey paylasabiliyorsam
kolay cikarmazdim hayatimdan ama yaptiginin yanlis oldugunu yarin birgun
yara alacagini akli basinda davranmasi gerektigini vurgulamaya calisirdim
baktim olmuyor, bu davranislarindan oturu kendi basini agrittigi yetmiyormus
gibi benimde basimi agritiyorsa arayi acardim sanirim...

Herkes arkadaşına bakılarak birazda yorumlanır. yani arkadaşın iyiyse sende doru insansındır. ne

derler arkadaşını söle sana kim olduğunu söliym:)) yani uzaklaşmak da fayda var seni de onun gibi

sanabilirler ya da uyar onu hata yaptığını anlat sonuçta ii biri dosun arkadaşı olarak onu uyarman senin

görevin

ben korkarım lalişim
kendimden ne kadar emin olsam da.ben ne yaptğımı biliyorum desem de
ne yazık ki sen ben biz gibi düşünmeyen yığınla insan var
tek başına algılamak yerine bütünü gören insanlar.yanındaysan sen de onun gibisin

benim bahsi geçtiği gibi bi arkadaşım oldu ünv de
o kadar vefakar o kadar içten bi insandı ki
en zor anlarda yanımda ilk onu gördüm
ben de elimden geldiğince yanında olmaya çalıştım
ama hiç güvenmedim.çünkü yaşadığı hayat bazı değerlerini de yok etmişti
zaman içinde koptuk
yaşanılan hayat istikrarsızsa ahlaki çöküntü kişiliğine de yansıyor
ve seli nin dediği gibi bi durumla karşılaşma olasılığı artıyor
bu anlamda dikkatli olmak gerek
kendi hayatıyla benim hayatımı etkilemediği müddetçe yanında olmaya çalışırım

Arkadaş çok önemlidir gerçekten herşeyiyle hoşuna gitmeyebilir karşındaki kişi.Hangimiz tam anlamıyla işleri doğru düzgün yapıyoruz sizce.
Benim böyle bir arkadaşım olsaydı yaptığı şeyin yanlış olduğunu ve nedenlerini açıklardım.

düşünmeye gerek yok; öyle biri benim arkadaşım olamaz.
uyarırım; yola gelirse ne ala gelmiyosa naşşş bana arkadaş mı yok şakkıdı

ne demiş atalarımız;

bana arkadaşını söyle sana kim oldugunu söyleyeyim :1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…