• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşın tavrı

Aslında ben sizin neden bahsettiğinizi anladım. Siz normal gençliğe göre çok emek verdiğinizi eğlenmek yerine hep kendinizi yükseltecek aktivitelere katıldığınızı söylüyorsunuz e tabi bunun da sizi arkadaşlarınızdan veya sıradan gençlikten ayırdığını düşünüyosunuz. Belki doğrudur siz çok çok daha kültürlü ve birikimlisinizdir diğer mezunlara göre. Ama Maalesef ki herkesin koşulları farklı oluyor işte hayat herkese her şeyi aynı ölçüde sunmuyor kimi birşeyler için çok çabalarken kimi de böyle anlattığınız gibi tanıdıkları aracılığıyla iş buluyor. Dediğim gibi sizi anlıyorum çabanızda takdire değer, ama maalesef ki çevremizdeki insanlar bizi daima takdir edip onure edemez bazen insanlar hoşunuza gitmeyen şeyler söyleyebilir ama bunun cevabı da birine üstü kapalı aptal demek değildir bana göre, herkesin zeka seviyesini ya da bir şeyi öğrenme kabiliyetini okul belirleyemez. Eğer o arkadaşınızın yüzüne tekrardan bakacaksanız böyle kalp kırıcı konuşmayın derim, yok tavırlarından zaten hoşlanmıyorsanız da konuşmazsınız olur biter. Ki ben kötü niyetle bir şey söylediğini düşünmüyorum. Umarım ilerde istediğiniz gibi takdir edilirsiniz ama takdir edilirken de başkalarını ezmezsiniz
İnceden giydirmek diye buna derim 👏👏

Hayır ben kendi okuduğum okula nazaran da kendimi geliştirmek için yıllardır birtakım organlarımı yırtıyorum ve bunu biliyor. Zar zor biriktirdiğim 3 kuruş parayla gittiğim dil kursları, seminerler, konferanslar, sürekli olarak bir yerlerde çalışmam vs. Hepsini ve kendime ne kadar çok yatırım yapmaya çalıştığımı ve bunu yaparken hem maddi anlamda hem de fiziken ne kadar yorulduğumun hepsine şahit oldu. Benim zoruma giden bana sen ayrıcalıksızsın demesi. Ben ayrıcalıksızsam neden yıllarca üstüme başıma 1 kıyafet almayıp o kadar şeye katıldım ya. Şu an size belki çok egoist gelmiş olabilirim ama bunlarla ilgili kendimden çooook fazla ödün verdim ve çok zorlandım. Hiçbir insan gibi düzgün bir üniversite hayatı geçiremedim. Ve bu arkadaşım hepsini biliyor
Tamam çok çalıştın emek verdin haklısın. Kendindem ödün verdin. Ama şu anki Türkiye şartlarında yol parası bile stajyer e veren kişi az. Köle olarak görüyor çoğu her işe de koşturuyor. Benim tanıdığım eski bir arkadaş avukat oldu. İyi bir büro seçti kendine çok bilinen bir avukat şehrinde. Ama kadının dediği yemek vermem su vermem yol parası vermem. Her işe koştururum. Ben ne dersem o. Bu kadına gelene kadarda bayağ yer aradı. Sekreterin işini bile yeri gelince yaparsın. Vericeğim para 300 tl. Stajını yaptı sonra kadınla çalışmaya başladı. Ama kadın ben senden daha iyi avukatım ve bir şekilde kanun açıklarından yararlanırım diye anlaştığınıda ödemedi. Sonuç dav açtı. Bayag sürdü. En son parça parça alıyorduı. Ama kadın istediğine ulaştı köle olarak kullandı. Bu bahsettiğim 10 yıl öncesi. Stajyer için insanlar diyorki eli mahkum öylede böylede gelecek. Gelmese bile başlası gelir işşmi görür. Sen iyi bir yer de yapmaya bak. Şartlarını çokda düşünme. Önemli olan mesleğini iyi yapman niteliklerini kullanman çok da takılma. Arkadaşın dana laf sokmayada calışmamış. Anlatöaya çalışmış durumu. Ama sen strese girmişsin. Ve derdini anlatmaya çalışırken biraz farketmeden ilerş gitmişsin. Aynı zamanda hakkım bu benim dşye düşünüyorsun. Kimse hakkın değil demiyor. Ama malesef gerçek bu. Evet arkadaşlara katılıyorum. Özel ile devlet üniversitesi arasında fark yok ders içerik anlamında. Ancak özel üniversite bu konuda daha fazla şansı önüne getiriyor. Yani eğer geliştirmeye niyetliyse kişş kendini kaynaklar alternatifler daha fazla. Aynı zamanda burslu diyorsun arkadaşın tam burslu. O Burs kolay kolay alınmıyor. Alınsa bile üzerinde kolay kolay durmuyor.

Tamam çok çalıştın emek verdin haklısın. Kendindem ödün verdin. Ama şu anki Türkiye şartlarında yol parası bile stajyer e veren kişi az. Köle olarak görüyor çoğu her işe de koşturuyor. Benim tanıdığım eski bir arkadaş avukat oldu. İyi bir büro seçti kendine çok bilinen bir avukat şehrinde. Ama kadının dediği yemek vermem su vermem yol parası vermem. Her işe koştururum. Ben ne dersem o. Bu kadına gelene kadarda bayağ yer aradı. Sekreterin işini bile yeri gelince yaparsın. Vericeğim para 300 tl. Stajını yaptı sonra kadınla çalışmaya başladı. Ama kadın ben senden daha iyi avukatım ve bir şekilde kanun açıklarından yararlanırım diye anlaştığınıda ödemedi. Sonuç dav açtı. Bayag sürdü. En son parça parça alıyorduı. Ama kadın istediğine ulaştı köle olarak kullandı. Bu bahsettiğim 10 yıl öncesi. Stajyer için insanlar diyorki eli mahkum öylede böylede gelecek. Gelmese bile başlası gelir işşmi görür. Sen iyi bir yer de yapmaya bak. Şartlarını çokda düşünme. Önemli olan mesleğini iyi yapman niteliklerini kullanman çok da takılma. Arkadaşın dana laf sokmayada calışmamış. Anlatöaya çalışmış durumu. Ama sen strese girmişsin. Ve derdini anlatmaya çalışırken biraz farketmeden ilerş gitmişsin. Aynı zamanda hakkım bu benim dşye düşünüyorsun. Kimse hakkın değil demiyor. Ama malesef gerçek bu. Evet arkadaşlara katılıyorum. Özel ile devlet üniversitesi arasında fark yok ders içerik anlamında. Ancak özel üniversite bu konuda daha fazla şansı önüne getiriyor. Yani eğer geliştirmeye niyetliyse kişş kendini kaynaklar alternatifler daha fazla. Aynı zamanda burslu diyorsun arkadaşın tam burslu. O Burs kolay kolay alınmıyor. Alınsa bile üzerinde kolay kolay durmuyor.
Ya açık konuşmak gerekirse ben arkadaşımın iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum. Şöyle ki evet tam burslu ama cidden görece kolay bir bölümde okuyor. Kendisi de hep söyler zaten bunu. Sonrasında bizim okulda ve birkaç farklı üniversitede yüksek lisans sınavına girdi ve çok büyük beklentilere sahip olmasına rağmen büyük hayalkırıklığına uğradı. Sonrasına iş başvurularındaki koşulların hiçbirini sağlamadığı için bir yere başvuramadı. Bunu da bana yansıtmaya, beni de öyle lanse etmeye çalıştığını düşünüyorum. Çünkü sanki ben aşşşırı müşkülpesentmişim, sanki hiç başka seçeneğim yokmuş acilen öylesine bi büroya tamam demeliymişim gibi konuştu. Benim beklentilerim zaten düşük, bakmayın öyle yazdığıma. Arkadaşlarımın aldığının neredeyse yarısı kadar bir ücret bekliyorum ben onu da almak zorundayım yoksa başka gelirim kalmayacak.

Hayır ben kendi okuduğum okula nazaran da kendimi geliştirmek için yıllardır birtakım organlarımı yırtıyorum ve bunu biliyor. Zar zor biriktirdiğim 3 kuruş parayla gittiğim dil kursları, seminerler, konferanslar, sürekli olarak bir yerlerde çalışmam vs. Hepsini ve kendime ne kadar çok yatırım yapmaya çalıştığımı ve bunu yaparken hem maddi anlamda hem de fiziken ne kadar yorulduğumun hepsine şahit oldu. Benim zoruma giden bana sen ayrıcalıksızsın demesi. Ben ayrıcalıksızsam neden yıllarca üstüme başıma 1 kıyafet almayıp o kadar şeye katıldım ya. Şu an size belki çok egoist gelmiş olabilirim ama bunlarla ilgili kendimden çooook fazla ödün verdim ve çok zorlandım. Hiçbir insan gibi düzgün bir üniversite hayatı geçiremedim. Ve bu arkadaşım hepsini biliyor
Bu bahsettiğin eğitimler, dil vs stajda önemsiz. Adı üstünde stajyer olacaksın. Mesai saati, maaş beklentin olmamalı. Türkiyede böyle bir seçim şansın yok.
Bunlar sana nerede katkı sağlar ancak işe girerken.
Ayrıca ben çok zekiyim, özel üniversitedekiler benim kadar olamazlar diye düşünme. Özelde okumak tercih meselesidir. Koç yada sabancı da okuyan burslu öğrenciler baya iyi puanlar yapmak zorundalar. Bilkent de özel ancak üst sırada bir üniversite. Bakış açını ve üslubunu değiştirmelisin.

Öncelikle Özel üniversitede sizin sandığınız gibi insanları haybeden sınıf geçirmiyorlar tam tersi 1 yıl daha fazla paralarını almak için ellerinden geleni yapıyorlar eğitimin ve imkanlarında devletten daha iyi olduğunu düşünüyorum.. arkadaşınızında şu cümlesine katılıyorum gerçek hayat sizin sandığınız gibi değil inşaallah gerçekten kıymetinizin bilineceği bir iş bulursunuz ancak burası Türkiye tanıdık(sağlam bir dayı:) olmadan iyi bir yerlere gelmek çok zor malesefff

Alt tarafi stajyer olcaksiniz yani ne saniyorsunuz stajyerligi anlamadim tabiki ayak isleri yapicaksiniz size dava vericeklerinimi saniyosunuz? Stajini buldugun yerler arasindan daha iyi olan yerde yap gercek isne girecegin zaman biraz daha ince eleyip sık dokursun. Senin gibi okulu birincilikle bitirdim diye diye gezen bir arkadasim vardi. Biz hepimiz mesleklerimizde bir yerlere geldik iyi maaslara sahip olduk o hala daha asistanlik yapiyor uc kurusa. Bu kafadan cikin biraz komik sizin kendiniz hakkindaki dusunceleriniz egitim almak ayri is hayati cok ayri

Arkadaşın doğru söylemiş.bu devirde insanlar ucuz iş gücüne bakıyor.sende yeni mezunsun kendini çok büyütme.adam sana atıyorum 3 verecekse ona 2 verse yetiyorsa onu tercih eder.okulda çok şey öğrenmiş olabilirsin ama iş hayatı farklı.bölümün ne bilmiyorum ama aynı durumda olan arkadaşım var şuan heryere başvurdu alan yok morali bozuldu.kendisi dereceyle mezun olmuş biri ama daha aşağıdaki kişiler çoktan buldular tanıdık vs yoluyla.herşey okuduğun okul değil.kimseyi küçümseme.

Öncelikle Özel üniversitede sizin sandığınız gibi insanları haybeden sınıf geçirmiyorlar tam tersi 1 yıl daha fazla paralarını almak için ellerinden geleni yapıyorlar eğitimin ve imkanlarında devletten daha iyi olduğunu düşünüyorum.. arkadaşınızında şu cümlesine katılıyorum gerçek hayat sizin sandığınız gibi değil inşaallah gerçekten kıymetinizin bilineceği bir iş bulursunuz ancak burası Türkiye tanıdık(sağlam bir dayı:) olmadan iyi bir yerlere gelmek çok zor malesefff

Yani hayatında hiçbir iş tecrübesi olmamış arkadaşımın bana gerçek hayat böyle demesi sizce de garip değil mi?? Ben kendimi kesinlikle iyi derecede görüyorum bu konuda mütevazilik etmeyeceğim ama beklentilerim yüksek değil. Benden daha az şey bilen arkadaşlarım elbette ki tanıdıkları vasıtasıyla daha çabuk daha iyi bürolara daha fazla ücretle çoktan yerleştiler. Benim beklentim onlarınkinin gerçekten yarısına tekabül ediyor ücret bakımından. Ama bunu istemek zorundayım yoksa ev kiramı ödeyemem, yemek yiyemem, evden çıkıp işe gidecek param olamaz. Herhangi bir gelir kaynağım yok. Ama dünyada tek bir gün zorluk çekmemiş bu insan geliyor bana girçik dinyi biyli diyor. Haliyle ben de bunu sırf moralimi bozmak için söylediğini düşünüyorum. Çünkü halihazırda bürosuz müşkül durumda değilim o da bunu biliyor. Görüşmelerim olduğunu dönüş yapacağım yerler olduğunu biliyor. Ama gelip bana sen ayrıcalıksızsın herkes büro buldu(kendisi bu bilgiye nerden vakıf bilmiyorum) her büro özel üniversiteli alıyo(bu bilgiye nerden vakıf onu da bilmiyorum çünkü benim okuduğum bölümle alakası olan bi insan değil) sen sıradansın elini çabuk tut beğenmemezlik etme diyo. Diyorum ki büroya gitmek için cebimden para çıkması lazım “-eeeee gerçek hayat böyleeeee”. Hayatında gerçek hayatın yakınından geçtiğini zannetmiyorum oysa.

Alt tarafi stajyer olcaksiniz yani ne saniyorsunuz stajyerligi anlamadim tabiki ayak isleri yapicaksiniz size dava vericeklerinimi saniyosunuz? Stajini buldugun yerler arasindan daha iyi olan yerde yap gercek isne girecegin zaman biraz daha ince eleyip sık dokursun. Senin gibi okulu birincilikle bitirdim diye diye gezen bir arkadasim vardi. Biz hepimiz mesleklerimizde bir yerlere geldik iyi maaslara sahip olduk o hala daha asistanlik yapiyor uc kurusa. Bu kafadan cikin biraz komik sizin kendiniz hakkindaki dusunceleriniz egitim almak ayri is hayati cok ayri

Anywaaayyy kendimi daha fazla anlatmaya çalışmayacağım. Ayak işlerş yapmıcam ben çok önemli bir kurucu ortağı olacağım o büronun gibi bir laf mı çıktı benim ağzımdan acaba??

Övme amacım yoktu, konuyu daha iyi anlayabilmeniz için bilgi vermem gerekliydi ama. Çünkü sahip olduğum bu birikime uygun bir yer bulmaya çalışıyorum
Arkadaşınızın üslubunda bir hata göremedim.aklinizca sahip olduğunuz birikime uygun yer ararken beğenmediğiniz özel universitelerden mezun biri stajını bitirip "deneyim" denen reel farkı size atabilir.ozel üni mezunu 7 ayda ogrenirmis de siz 1 ayda ogrenirmissiniz...iş hayatındaki yetkinlik ile ÖSYM bin yaptığı sınavlarda girilen yuzdelik dilim olayı pek uyuşmuyor.cok hırslı çok hevesli olabilirsiniz ama bu düşünce yapiniz iş hayatinda sadece uzulmenize neden olur.cunku değerlendirme kriteri sadece hangi üniversiteden mezun olduğunuz değil.yeri geldiğinde esnek bir insan olmanız ve bazi seyleri olduğu gibi kabul edebilmeniz de önemli kriterler

Not: üslubumdan dolayı yanlış anlaşılmak istemem kimseyi küçümsemiyorum. Ama ben şu an sahip olduğum deneyimi ve birikimi elde edebilmek için çok çok çok fazla uğraştım. Birçok insanın üniversitedeyken yaptığı şeylerden geri kaldım çünkü öyle olmak zorundaydı. Bakınız arkadaşlarım tanıdıkları vasıtasıyla derhal çok güzel yerler buldular fakat benim öyle bir imkanım olmadığı için hala aramaya devam ediyorum. Bu arkadaşım da bu dönemde çektiğim tümm zorluklara şahit olmasına rağmen bunları hiçe sayıyor. O yüzden bozuldum.

Merhaba hanımlar. Kendime yakın gördüğüm bir arkadaşım var ve devamlı olarak söylediklerinin alt metninde beni olumsuz etkileyecek şeyler gizliyor.

Kısaca ikimizden bahsetmek gerekirse ben gayet iyi bir okuldan ve bölümden gayet iyi bir dereceyle mezun oldum ve iş daha doğrusu staj arayışımdayım. Kendimi kalifiye bir insan olarak gördüğüm için şimdiye kadar gittiğim birkaç işyerinin koşullarını kendime uygun bulmadım, birkaçı içinse diğer görüşmelerimi tamamladıktan sonra dönüş yapacağım konusunda anlaştım. Beğenmediğim işyerleri ise şöyle; günde 10-11 saat mesai cmt dahil ve ya hiç ücret yok ya da sadece yol parası. Yani staj yapıp köle gibi çalışmak için neredeyse adamlara para vereceğim.

Bu arkadaşım da iş imkanlarının daha dar olduğu bir bölümden özel üniversiteden tam burslu olarak mezun oldu. Yüksek lisansı denedi ama olmadı bu dönem. Şu an kendisi iş arayışında değil ailesinin verdiği parayla geçimini sağlıyor.

Bense ailemle görüşmüyorum, öğrencilik dönemimde hep çalıştım, çalıştığım dönemde bu günleri öngörerek para biriktirdim şu an onlarla geçimimi sağlıyorum.

Arkadaşımla yaptığımız telefon konuşmasında bana şunları dedi;
“Tatlım anlıyorum kendini ayrıcalıklı görüyosun şu üni.den mezunum şu dilim iyi ortalamam şöyle diye ama bak vakit çok daralıyo herkes staj yapıcak yer buldu bi sen kaldın canım gerçek hayat hiç senin düşündüğün gibi değil senin özel üniversitelerde veya diğer üniversitelerde okuyanlardan hiçbi ayrıcalığın yok. Bak her büroda hep özel üniversiteden mezun insanlar var.
Ama tabi ben de isterim senin aradığın gibi bi işyeri bulmanı.”

Ki bana bunları diyen arkadaşımın ne benim bölümümle ne de çalışma hayatıyla uzaktan yakından alakası yok. Ben de cevaben;
“Evet her büroda var çünkü bu insanların genel olarak paraya ihtiyaçları olmadığı için ücretsiz bi biçimde mesai yapmayı kabul ediyolar ama benim göstereceğim ilerlemeyle onların göstereceği ilerleme bir olamaz çünkü aldığımız eğitimler çok farklı. Ben bir dilekçeyi yazmayı 1. Ayımda öğreneceksem o insan 7. Ayında öğrenecek belki ama sonuçta bedava işgücü olduğu için bazı bürolar bunu isteyebiliyor” dedim.

Ve arkadaşım bana çok alındı. Niye tüm özel üniversitelerde okuyanlara aptal muamelesi yapıyosun, neden kendini bu kadar farklı görüyosun, ben de mi aptalım, ben de mi bi şeyi 7. Ayımda öğrencem falan dedi. Ben de kimseye aptal muamelesi yaptığım yok ama aldığımız eğitimler ne yazık ki farklı bu bi gerçek ayrıca bunun seninle en ufak alakası yok bölümlerimiz bambaşka bölümler dedim. Neyse sonra görüşürüz diyip kapattı.

ben bu konuşmada onu kıracak bir şey göremiyorum. Ama öyle bir üste çıktı ki beni gerim gerim gerip -tüm negatif enerjisini bana sıçratmasına rağmen- kendimi sorguluyorum resmen. Çok moralim bozuldu kız yüzünden kendimi müzmin işsiz gibi hissettim oysa ki henüz 2-3 haftadır bakmaya başladım. Sinir oldum:KK67:
Aldığınız eğitimler mutlaka fark yaratacaktır ama bu ülkenin koşullarında herkesi aynı kefeye koyuyorlar . Staj zamanı da istediginiz kadar cabuk ögrenin size para verecegıne 10 tane parasız çalıstırir. Biri ögrenmezse diğeri öğrenir. Şimdi değil ama sizde bu azim , hırs varken ileri ki yıllarda istediğinizi alacağınıza inanıyorum. Arkadaşınızla olan konuşmaya gelirsek incir cekirdeğini doldurmayack bir konu. Ikinizin de üstünde durmasına gerek yok bence.

Hayat böyle..yaptıklarinizin hiçbirini yapmayan biri sadece doğru zamanda doğru yerde ve doğru kişiyle karşılaşmak suretiyle sizin çok istediginiz kurumlardan birinde çalışmaya başlayarak bir anda sizin önünüze gecebilir.cok hakediyor olabilirsiniz ama iş hayatı boyle.

Ben de belki sizin kadar zorluk çekmemişimdir hukukda okumadım ama bende söylüyorum gerçek hayat öyle emeklerin görüldüğü diplomadaki notların işe yaradığı bir hayat değil bir de şu var hukuk bölümü eskiden çok daha değerliydi aynı branş öğretmenlikleri gibi kıymetliydi ama çok fazla özel ve devlet üniversitesi açıldığı için artık hulkuktanda çok fazla mezun var o yüzden arkadaşınız belkide gerçekten gözünüzü açın hayal dünyasından çıkın bir an önce yol almaya başlayın diye söylemiştir

Not: üslubumdan dolayı yanlış anlaşılmak istemem kimseyi küçümsemiyorum. Ama ben şu an sahip olduğum deneyimi ve birikimi elde edebilmek için çok çok çok fazla uğraştım. Birçok insanın üniversitedeyken yaptığı şeylerden geri kaldım çünkü öyle olmak zorundaydı. Bakınız arkadaşlarım tanıdıkları vasıtasıyla derhal çok güzel yerler buldular fakat benim öyle bir imkanım olmadığı için hala aramaya devam ediyorum. Bu arkadaşım da bu dönemde çektiğim tümm zorluklara şahit olmasına rağmen bunları hiçe sayıyor. O yüzden bozuldum.

Merhaba hanımlar. Kendime yakın gördüğüm bir arkadaşım var ve devamlı olarak söylediklerinin alt metninde beni olumsuz etkileyecek şeyler gizliyor.

Kısaca ikimizden bahsetmek gerekirse ben gayet iyi bir okuldan ve bölümden gayet iyi bir dereceyle mezun oldum ve iş daha doğrusu staj arayışımdayım. Kendimi kalifiye bir insan olarak gördüğüm için şimdiye kadar gittiğim birkaç işyerinin koşullarını kendime uygun bulmadım, birkaçı içinse diğer görüşmelerimi tamamladıktan sonra dönüş yapacağım konusunda anlaştım. Beğenmediğim işyerleri ise şöyle; günde 10-11 saat mesai cmt dahil ve ya hiç ücret yok ya da sadece yol parası. Yani staj yapıp köle gibi çalışmak için neredeyse adamlara para vereceğim.

Bu arkadaşım da iş imkanlarının daha dar olduğu bir bölümden özel üniversiteden tam burslu olarak mezun oldu. Yüksek lisansı denedi ama olmadı bu dönem. Şu an kendisi iş arayışında değil ailesinin verdiği parayla geçimini sağlıyor.

Bense ailemle görüşmüyorum, öğrencilik dönemimde hep çalıştım, çalıştığım dönemde bu günleri öngörerek para biriktirdim şu an onlarla geçimimi sağlıyorum.

Arkadaşımla yaptığımız telefon konuşmasında bana şunları dedi;
“Tatlım anlıyorum kendini ayrıcalıklı görüyosun şu üni.den mezunum şu dilim iyi ortalamam şöyle diye ama bak vakit çok daralıyo herkes staj yapıcak yer buldu bi sen kaldın canım gerçek hayat hiç senin düşündüğün gibi değil senin özel üniversitelerde veya diğer üniversitelerde okuyanlardan hiçbi ayrıcalığın yok. Bak her büroda hep özel üniversiteden mezun insanlar var.
Ama tabi ben de isterim senin aradığın gibi bi işyeri bulmanı.”

Ki bana bunları diyen arkadaşımın ne benim bölümümle ne de çalışma hayatıyla uzaktan yakından alakası yok. Ben de cevaben;
“Evet her büroda var çünkü bu insanların genel olarak paraya ihtiyaçları olmadığı için ücretsiz bi biçimde mesai yapmayı kabul ediyolar ama benim göstereceğim ilerlemeyle onların göstereceği ilerleme bir olamaz çünkü aldığımız eğitimler çok farklı. Ben bir dilekçeyi yazmayı 1. Ayımda öğreneceksem o insan 7. Ayında öğrenecek belki ama sonuçta bedava işgücü olduğu için bazı bürolar bunu isteyebiliyor” dedim.

Ve arkadaşım bana çok alındı. Niye tüm özel üniversitelerde okuyanlara aptal muamelesi yapıyosun, neden kendini bu kadar farklı görüyosun, ben de mi aptalım, ben de mi bi şeyi 7. Ayımda öğrencem falan dedi. Ben de kimseye aptal muamelesi yaptığım yok ama aldığımız eğitimler ne yazık ki farklı bu bi gerçek ayrıca bunun seninle en ufak alakası yok bölümlerimiz bambaşka bölümler dedim. Neyse sonra görüşürüz diyip kapattı.

ben bu konuşmada onu kıracak bir şey göremiyorum. Ama öyle bir üste çıktı ki beni gerim gerim gerip -tüm negatif enerjisini bana sıçratmasına rağmen- kendimi sorguluyorum resmen. Çok moralim bozuldu kız yüzünden kendimi müzmin işsiz gibi hissettim oysa ki henüz 2-3 haftadır bakmaya başladım. Sinir oldum:KK67:
Valla iş yerindeki arkadaşım ODTÜ mezunuydu burda hiç kendisinden memnun olmadılar,bu kişiylede alakalı.Ondan bir kaç tık alt seviyede okuldan mezun olan arkadası hemen yükselttiler,o arkadaş çıkmasaydı hala yerinde sayıyordu,hiç memnun değillerdi.Hatta hep şey dedik ODTÜ'lü diye aldılar ama istedikleri gibi olmadı diye, bu kişinin çalışma şekli öğrenme isteğiyle de alakalı

Övme amacım yoktu, konuyu daha iyi anlayabilmeniz için bilgi vermem gerekliydi ama. Çünkü sahip olduğum bu birikime uygun bir yer bulmaya çalışıyorum
Konunun doğru anlaşılması için verilmek zorunda kalınan detayları "kendini övmek" diye adlandırıyor bazıları burada. Sıkma canını. Bence haklısın. Para ve tanıdıklar aracılığıyla elde edilen başarı, tırnaklarla kazıyarak elde edilen başarı ile asla bir değil. Benim de bir tanıdığım var,babası nüfuzlu biri olduğu için çok iyi yerlerde şu an. Oysa benden "daha,daha,daha" değildi asla. Ben daha yeterli bir insandım. Ama işte hayat... Çok başarılı olacağına eminim. Iyi dileklerimi sunuyorum sana.

kimseye “ben her seyi tek basima yaptim” deme luksun yok cunku sen kendin ailenle kustun yani o yuzden ailesinden yardim alan insanlari sanki kendileri bir sey basarmamislar gibi gostermene gerek yok. ha bu arada arkadasin da bursluymus zaten cogu ozel universitenin burslu puani devlet okullarini ikiye katlar.

kendim bilkentli oldugum icin soylemiyorum ama turkiye sinirlari icinde bilkentin karsisinda duracak bir okul daha yok mesela, cogu devlet okulunun en iyi bolumleri bile bilkentin karsisinda diz coker tovbe ister o kadar soyleyeyim. her ozel okul oyle yol kenarina koyulmus tek bina degil.

sen ankara hukuk mezunusun ve onceden de calisiyordun zaten bir de bildigim kadariyla once adliye staji sonra avukatlik staji var. adliyeyi hallettin mi? o surecte bulursun.

sadece mezun olmakla kalifiye olunmaz. iş hayatı okulda öğrendiklerin değildir. iş yerinde öğrendiklerinle kalifiye olursun. sadece bir staj için "kendine layık" görmüyorsun işyerlerini, sen hiçbir yerde çalışamazsın da.
herkes işe başladığı ilk yıllarda tabiri caizse yeri gelir ayak işi yapar, yeri gelir sabahlar.
bunun üni ile alakası yoktur.

IQ testi yüksek, avusturya lisesini derece ile kazanıp birincilikle bitiren, boğaziçi'nde endüstri mühendisliğine derece ile girip yine bölümü birincilikle bitiren kuzenim ilk işinde üretim hattında kutu saydı gecelerce.
üstelik 3 yabancı dili ana dili gibi konuşabiliyor.

ha şu an p&g de ortadoğu ve kuzey afrikadan sorumlu, yurtdışında yaşıyor, size göre "sıradan bir üniversiteli olup 7 ayda ancak iş öğrenecek" kişilerin hayal edemeyeceği bir yaşamı var.

tekrar hatırlatayım, ilk işinde üretim hattında kutu saydı. bir gün bile of demedi.

siz bu kafa yapısıyla işsizler ordusunun önde giden neferi olursunuz ancak. sonra neden gençler iş bulamıyor. valla sizin gibi insanlar yüzünden işsizlik var deme noktasına geldim.

Ya kendınıze gore tabıkı haklısınız emek vermişsiniz karşılığını bekliyorsunuz ama benve üslubunuz çok yanlış olmus burada az çok çok iyi olan devlet ünilerini hukukta iyi olanları biliyoruz.
Özelide biliyoruz ki bazı özellerim egıtımının çok iyi oldugunu da bılıyoruz.
Benım arkadasım bilkent hukuk mezunu tam burslu girmişti çok çabalayarak ama o da sizin gibi aradıgından çok zorlanmıstı.Ha ama tükiyede ilk kaça girdiğini ve zeki oldugunu bılıyoruz en sonunda normal bir yer de başladı hakimlik sınavlarına hazırlanıyor.

Biraz arkadasınız haklı ve umarım istedıgınızı bulursunuz.

Ve bir bu kadar zor durumda olan siz degılsınız arkadasın ailesinin maddi durumu çok kötüydü.

kimseye “ben her seyi tek basima yaptim” deme luksun yok cunku sen kendin ailenle kustun yani o yuzden ailesinden yardim alan insanlari sanki kendileri bir sey basarmamislar gibi gostermene gerek yok. ha bu arada arkadasin da bursluymus zaten cogu ozel universitenin burslu puani devlet okullarini ikiye katlar.

kendim bilkentli oldugum icin soylemiyorum ama turkiye sinirlari icinde bilkentin karsisinda duracak bir okul daha yok mesela, cogu devlet okulunun en iyi bolumleri bile bilkentin karsisinda diz coker tovbe ister o kadar soyleyeyim. her ozel okul oyle yol kenarina koyulmus tek bina degil.

sen ankara hukuk mezunusun ve onceden de calisiyordun zaten bir de bildigim kadariyla once adliye staji sonra avukatlik staji var. adliyeyi hallettin mi? o surecte bulursun.
Bilkentın hukuku cidden çok iyi sizi tebrik ederim.Arkadasıma gıptayla bakıyordum.

Back
X