Yani şimdi seni anlıyorum da bu kadar genellemeyi, özelde okuyanları dipte görmeni hiç anlamıyorum da yakıştıramıyorum da.. Tamam koşulların uygun değilmiş ve gerçekten tebrik ediyorum, eğitim hayatın boyunca çeşitli işlerde çalışmış, para biriktirmiş, örneğin yabancı dil kurslarına gitmişsin . Ee peki diyelim ki özel üniversitede okuyan birisi mesela bir Alman lisesinden veya bir Fransız lisesinden mezun olmuş, evvelce de köklü bir kolejde eğitim almış liseye başlayana kadar. Üniversiteyi de özelde okumuş ve iş hayatına başlamış. Ve diyelim ki zeki birisi aynı zamanda ve bir de çevresi de var. O kişi bile İnan sadece hakim olduğu iki yabancı dili ile 2-0 önde iş hayatına başlarken. Sadece eğitim hayatı ve sosyal çevresinden elde edeceği avantajlara girmiyorum bile. Sadece vizyon olarak ilave edeceğim. Mesela bir golf oynayan kişinin iş hayatında nasıl tahayyül bile edemeyeceğin fırsatlara ulaşabileceğini biliyor musun acaba? Benim sana önerim kendini başkaları ile kıyaslama. Eğer hele bir de sesli olarak kıyaslıyor isen, onların artılarını da bu kadar görmezden asla gelme. Kendine rakip olarak göreceğin tek kişi herzaman yine sadece kendin olsun. İnan ki doğrusu bu..