• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşın tavrı

Hayır ben kendi okuduğum okula nazaran da kendimi geliştirmek için yıllardır birtakım organlarımı yırtıyorum ve bunu biliyor. Zar zor biriktirdiğim 3 kuruş parayla gittiğim dil kursları, seminerler, konferanslar, sürekli olarak bir yerlerde çalışmam vs. Hepsini ve kendime ne kadar çok yatırım yapmaya çalıştığımı ve bunu yaparken hem maddi anlamda hem de fiziken ne kadar yorulduğumun hepsine şahit oldu. Benim zoruma giden bana sen ayrıcalıksızsın demesi. Ben ayrıcalıksızsam neden yıllarca üstüme başıma 1 kıyafet almayıp o kadar şeye katıldım ya. Şu an size belki çok egoist gelmiş olabilirim ama bunlarla ilgili kendimden çooook fazla ödün verdim ve çok zorlandım. Hiçbir insan gibi düzgün bir üniversite hayatı geçiremedim. Ve bu arkadaşım hepsini biliyor
söylediklerinizde haklı olabilirsiniz bir şey diyemem acaba siz istemeden ya da isteyerek bunları çok dile getirdiniz ima ettiniz ne bileyim karşı tarafın kendini savunmaya geçmesine neden olacak şeyleri ateşlediniz. Çünkü belli ki bu konuyu çok takmışsınız çalıştım uğraştım didindim... tabi daha çok çalışan daha iyi yerlerde olsun hak yerini bulsun sadece bu kafadan biraz sıyırılın.

Üniversiteye ilk girdiğim günden beri alanımda çok şey öğrendim çok çalıştım yeni mezun oldum bu sene ama ben kendimde bu kadar egoyu göremiyorum. Türkiye'de yaşıyorsun senin o dediğin şeyleri artık her öğrenci yapıyor hemen hemen yapmayanlar da gamsız olanlar zaten. Ama durum şu ki yapanlarla yapmayanlar aynı kefede.
Bence sen kendini bu kadar yüksekte görme çünkü bu gidişle hiç iş bulamazsın.

söylediklerinizde haklı olabilirsiniz bir şey diyemem acaba siz istemeden ya da isteyerek bunları çok dile getirdiniz ima ettiniz ne bileyim karşı tarafın kendini savunmaya geçmesine neden olacak şeyleri ateşlediniz. Çünkü belli ki bu konuyu çok takmışsınız çalıştım uğraştım didindim... tabi daha çok çalışan daha iyi yerlerde olsun hak yerini bulsun sadece bu kafadan biraz sıyırılın.
Bu konuyla ilgili nerdeyse hiç konuşmuyoruz. Sadece staj yeri aradığımı bildiği için bu süreçte aradı bikaç defa naptın diye ben de şurayla görüştüm şöyle oldu böyle oldu diye anlattım.

Özel üniversite mezunuyum staj yaptığım dönem de devlette okuyup staja gelenlerden daha çok her şeyi bilip yapıyordum. Herkes okulumu sorup aa biz devlette hic öğrenmedik böyle vs diyorlardı. Özel üni. herkes el bebek gül bebek okumuyor aileler zorluk çekiyor cocuklar çalısıyor eğitim icin uğrasıyorlar. Gereksiz egoyla gerek yok kiside bitiyor her sey en iyi özel üni mezunu hic bi sey anlamayanda gördüm çok iyi anlayanda devlet icinde aynı şey geçerli. Bu sığ kafadan cıkmak lazım

Üniversiteye ilk girdiğim günden beri alanımda çok şey öğrendim çok çalıştım yeni mezun oldum bu sene ama ben kendimde bu kadar egoyu göremiyorum. Türkiye'de yaşıyorsun senin o dediğin şeyleri artık her öğrenci yapıyor hemen hemen yapmayanlar da gamsız olanlar zaten. Ama durum şu ki yapanlarla yapmayanlar aynı kefede.
Bence sen kendini bu kadar yüksekte görme çünkü bu gidişle hiç iş bulamazsın.
Kendimi yüksek görüyorum açıkçası ama beklentilerim o kadar yüksek değil. Sadece amele gibi çalıştırılmayacağımı biliyorum. Şu an zaten olumlu gibi giden birkaç yer var. Henüz daha görüşmediklerim de var. Bayramdan sonra geri dönüş yapmam konusunda anlaştık

Sizi anlıyorum ve düşüncelerinize teorik olarak katılıyorum. Ancak artık belli başlı bölümler dışında hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi kalmadı. Yeri geliyor lisans mezunu almıyorlar, onun yerine önlisans mezunu alıyorlar. Sebebi ise sizin iyi iş istemenizde haklı sebepleriniz(4 yıl okudum, boşuna mı okudum, emek verdim vb gibi)

Asıl mevzuya gelecek olursak. Sen daha her şeyi toz pembe görüyorsun. Stajda para vererek çalıştıran çok yere rastlamadım. Bence arkadaşın senin gözünü açmak istemiş yani kötü niyetli yaklaşmamış.

Özel üniversite mezunuyum staj yaptığım dönem de devlette okuyup staja gelenlerden daha çok her şeyi bilip yapıyordum. Herkes okulumu sorup aa biz devlette hic öğrenmedik böyle vs diyorlardı. Özel üni. herkes el bebek gül bebek okumuyor aileler zorluk çekiyor cocuklar çalısıyor eğitim icin uğrasıyorlar. Gereksiz egoyla gerek yok kiside bitiyor her sey en iyi özel üni mezunu hic bi sey anlamayanda gördüm çok iyi anlayanda devlet icinde aynı şey geçerli. Bu sığ kafadan cıkmak lazım
Bakın kimseyi küçümsediğim yok. Bu özel üniversite mevzusunun nereden çıktığını anlatırsam belki daha iyi anlaşılacak; görüşmeye gittiğim bir yerde tüm stajyerler özel üniversite mezunuydu ve stajyerlere hiç ücret verilmiyordu büroda bana bu ücret vermeme durumunun henüz bir problem yaratmadığını söylediler. Arkadaşım da bir yer aradığımı bildiği için bunu anlatmıştım. Bu konu oradan geldi yani aslında. Ki ben genellikle diye belirttim. Ayrıksı durumlar elbette ki mevcuttur. Sığ olduğumu düşünmüyorum daha gerçekçi olduğumu düşünüyorum

Sizi anlıyorum ve düşüncelerinize teorik olarak katılıyorum. Ancak artık belli başlı bölümler dışında hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi kalmadı. Yeri geliyor lisans mezunu almıyorlar, onun yerine önlisans mezunu alıyorlar. Sebebi ise sizin iyi iş istemenizde haklı sebepleriniz(4 yıl okudum, boşuna mı okudum, emek verdim vb gibi)

Asıl mevzuya gelecek olursak. Sen daha her şeyi toz pembe görüyorsun. Stajda para vererek çalıştıran çok yere rastlamadım. Bence arkadaşın senin gözünü açmak istemiş yani kötü niyetli yaklaşmamış.
Ya ben emeğimin karşılığı falan diye anlattım da benim beklentim 700 lira bu arada :KK70: bunu yazsam belki her şey hallolacak :KK70:
Çok daha yüksek ücretlerle staja başlayan arkadaşlarım var ama onlar tanıdık vasıtasıyla gittiler. Biliyorum yani bodoz gittiğimde bana 1500 lira vermeyeceklerini. Ama 0 lira da demesinler yahu insanın aklıyla dalga geçer gibi :D

Bakın kimseyi küçümsediğim yok. Bu özel üniversite mevzusunun nereden çıktığını anlatırsam belki daha iyi anlaşılacak; görüşmeye gittiğim bir yerde tüm stajyerler özel üniversite mezunuydu ve stajyerlere hiç ücret verilmiyordu büroda bana bu ücret vermeme durumunun henüz bir problem yaratmadığını söylediler. Arkadaşım da bir yer aradığımı bildiği için bunu anlatmıştım. Bu konu oradan geldi yani aslında. Ki ben genellikle diye belirttim. Ayrıksı durumlar elbette ki mevcuttur. Sığ olduğumu düşünmüyorum daha gerçekçi olduğumu düşünüyorum
Hoşunuza gitmeyen tavırları olan biriyse hayatınızdan çıkartır görüşmezsiniz çok kafanıza takmayın o halde. Ona sorulsa o haklıdır. Staj ücreti verme konusunda da özel devlet düşünmüyor kurumlar malesef. Ben staj başvurusu için gelmiştim dediğimde okul adını söylemeden ücret vermiyoruz diyen hastaneler vardı. Hiç unutmam biri ücret istemisti benden sigorta ücretimmiş 😅😂

Ya ben emeğimin karşılığı falan diye anlattım da benim beklentim 700 lira bu arada :KK70: bunu yazsam belki her şey hallolacak :KK70:
Çok daha yüksek ücretlerle staja başlayan arkadaşlarım var ama onlar tanıdık vasıtasıyla gittiler. Biliyorum yani bodoz gittiğimde bana 1500 lira vermeyeceklerini. Ama 0 lira da demesinler yahu insanın aklıyla dalga geçer gibi :KK70:

Herkes o arkadaşlarınız kadar şanslı olmuyor. 700 tl size az geliyor ama özel sektör işte 1 tl hesabını bile yapıyor.
Umarım gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

Yani şimdi seni anlıyorum da bu kadar genellemeyi, özelde okuyanları dipte görmeni hiç anlamıyorum da yakıştıramıyorum da.. Tamam koşulların uygun değilmiş ve gerçekten tebrik ediyorum, eğitim hayatın boyunca çeşitli işlerde çalışmış, para biriktirmiş, örneğin yabancı dil kurslarına gitmişsin . Ee peki diyelim ki özel üniversitede okuyan birisi mesela bir Alman lisesinden veya bir Fransız lisesinden mezun olmuş, evvelce de köklü bir kolejde eğitim almış liseye başlayana kadar. Üniversiteyi de özelde okumuş ve iş hayatına başlamış. Ve diyelim ki zeki birisi aynı zamanda ve bir de çevresi de var. O kişi bile İnan sadece hakim olduğu iki yabancı dili ile 2-0 önde iş hayatına başlarken. Sadece eğitim hayatı ve sosyal çevresinden elde edeceği avantajlara girmiyorum bile. Sadece vizyon olarak ilave edeceğim. Mesela bir golf oynayan kişinin iş hayatında nasıl tahayyül bile edemeyeceğin fırsatlara ulaşabileceğini biliyor musun acaba? Benim sana önerim kendini başkaları ile kıyaslama. Eğer hele bir de sesli olarak kıyaslıyor isen, onların artılarını da bu kadar görmezden asla gelme. Kendine rakip olarak göreceğin tek kişi herzaman yine sadece kendin olsun. İnan ki doğrusu bu..

Ben size hak verdim . Bende sizin gibi düşünüyorum.benden az emek vermiş insanların benle aynı konumda olmasını yada tanıdık vasıtasıyla benden daha iyi yerde çalışmasini gördükçe sinir oluyorum elimde degil
Ben aslında sinir de olmuyorum farkındayım bu işlerin böyle yürüdüğünün. Ama bari çok da kötü muamele görmediğim bir yer olsun istiyorum

Yani şimdi seni anlıyorum da bu kadar genellemeyi, özelde okuyanları dipte görmeni hiç anlamıyorum da yakıştıramıyorum da.. Tamam koşulların uygun değilmiş ve gerçekten tebrik ediyorum, eğitim hayatın boyunca çeşitli işlerde çalışmış, para biriktirmiş, örneğin yabancı dil kurslarına gitmişsin . Ee peki diyelim ki özel üniversitede okuyan birisi mesela bir Alman lisesinden veya bir Fransız lisesinden mezun olmuş, evvelce de köklü bir kolejde eğitim almış liseye başlayana kadar. Üniversiteyi de özelde okumuş ve iş hayatına başlamış. Ve diyelim ki zeki birisi aynı zamanda ve bir de çevresi de var. O kişi bile İnan sadece hakim olduğu iki yabancı dili ile 2-0 önde iş hayatına başlarken. Sadece eğitim hayatı ve sosyal çevresinden elde edeceği avantajlara girmiyorum bile. Sadece vizyon olarak ilave edeceğim. Mesela bir golf oynayan kişinin iş hayatında nasıl tahayyül bile edemeyeceğin fırsatlara ulaşabileceğini biliyor musun acaba? Benim sana önerim kendini başkaları ile kıyaslama. Eğer hele bir de sesli olarak kıyaslıyor isen, onların artılarını da bu kadar görmezden asla gelme. Kendine rakip olarak göreceğin tek kişi herzaman yine sadece kendin olsun. İnan ki doğrusu bu..
Ben aslında sanırım orada biraz arkadaşıma olan sinirimi o an özel üniversitede okuyanlardan bahsettiği için onlardan çıkardım. Genelleme yapılmasından hiç hoşlanmam esasında ama kendim yapmışım. Benim aklımda hiç böyle bir düşünce de yoktu aslında kendimi kıyaslamak gibi. Ama arkadaşım öyle diyince konu oraya evrildi bir an da ben de pek yönetemedim. Nitekim ben aslında dezavantajlı olarak iş hayatına başlayacağımı bildiğim için bu kadar çabaladım aslında. Arkadaşımın da bu çabalarıma rağmen beni bayağılaştırmasına gıcık oldum

Ben yıllarca çok çalıştım. 2. Sınıftan beridir çalışıyorum. Artırdığım parayı hep kurslara ve seminerlere yatırdım. Tabiri caizse bir dakika boş durmadım. Cidden çok çektim.
Gercek hayat cok baska dur daha yeni başlıyorsun...hazir ol cok gol yiyeceksin hem hayattan hem insanlardan ve
kendini ovme birak seni başkaları ovsun tabi basarabilirsen....

Öyle demedi ki bana ama. Sen ayrıcalıksızsın senin bir farkın yok diyip durdu. Bir önceki yorumumda da bahsettim ben yıllardır çok çabaladım bir farkım olsun diye. Çok fazla zorluk çektim maddi anlamda. Ve hepsini çok iyi biliyor. Buna rağmen üstüne basa basa alelade olduğumu söyledi. Benimle aynı okuldan mezun arkadaşlarım tanıdıkları vasıtasıyla şak diye çok güzel yerler buldular. Benim öyle bir imkanım yok. Hep çabalıyorum hep çabalıyorum. Ama çabalarımı küçümsüyor
Aslında ben sizin neden bahsettiğinizi anladım. Siz normal gençliğe göre çok emek verdiğinizi eğlenmek yerine hep kendinizi yükseltecek aktivitelere katıldığınızı söylüyorsunuz e tabi bunun da sizi arkadaşlarınızdan veya sıradan gençlikten ayırdığını düşünüyosunuz. Belki doğrudur siz çok çok daha kültürlü ve birikimlisinizdir diğer mezunlara göre. Ama Maalesef ki herkesin koşulları farklı oluyor işte hayat herkese her şeyi aynı ölçüde sunmuyor kimi birşeyler için çok çabalarken kimi de böyle anlattığınız gibi tanıdıkları aracılığıyla iş buluyor. Dediğim gibi sizi anlıyorum çabanızda takdire değer, ama maalesef ki çevremizdeki insanlar bizi daima takdir edip onure edemez bazen insanlar hoşunuza gitmeyen şeyler söyleyebilir ama bunun cevabı da birine üstü kapalı aptal demek değildir bana göre, herkesin zeka seviyesini ya da bir şeyi öğrenme kabiliyetini okul belirleyemez. Eğer o arkadaşınızın yüzüne tekrardan bakacaksanız böyle kalp kırıcı konuşmayın derim, yok tavırlarından zaten hoşlanmıyorsanız da konuşmazsınız olur biter. Ki ben kötü niyetle bir şey söylediğini düşünmüyorum. Umarım ilerde istediğiniz gibi takdir edilirsiniz ama takdir edilirken de başkalarını ezmezsiniz

Ben aslında sanırım orada biraz arkadaşıma olan sinirimi o an özel üniversitede okuyanlardan bahsettiği için onlardan çıkardım. Genelleme yapılmasından hiç hoşlanmam esasında ama kendim yapmışım. Benim aklımda hiç böyle bir düşünce de yoktu aslında kendimi kıyaslamak gibi. Ama arkadaşım öyle diyince konu oraya evrildi bir an da ben de pek yönetemedim. Nitekim ben aslında dezavantajlı olarak iş hayatına başlayacağımı bildiğim için bu kadar çabaladım aslında. Arkadaşımın da bu çabalarıma rağmen beni bayağılaştırmasına gıcık oldum

Ok. O halde benim sana bir büyüğün olarak önemli bir nasihatim olacak şimdi. İş hayatında duygularının seni ele geçirmesine izin verme. Hatta bunu uygulamayı hemen şimdi , arkadaşlarınla olan ilişkilerinde bile tecrübe etmeye başla. Sana başarılar diliyorum 😍

Back
X